Vart ska man resa i oktober 2024? bästa resmålen

Vart ska man åka?

Sommaren är över, september tar farväl och du vet inte vart du ska åka i oktober? Om du vill förlänga nöjet av soliga dagar eller långa terrasshäng utan att resa alltför långt, bege dig söderut i Europa! Spanien, Italien, Grekland, Portugal... möjligheterna är många för att förlänga sommaren. Var åka på semester om du är sugen på exotiska resmål? Bali, Kuba eller Västindien är perfekta alternativ just nu.


Top 30 Soliga Destinationer i oktober

Här är de mest populära destinationerna att besöka i oktober 2024 där vädret alltid är bra för en lyckad semester.Semester i oktober: vart ska du åka enligt dina önskemål?

I familjen, med vänner eller för en soloresa, är en resa i oktober en bra idé. I Europa är solen fortfarande närvarande, utan att det är för varmt: det är den perfekta tiden för en kulturell eller mer sportig vistelse. Utomlands: upptäck exotiska skatter eller drömstränder...utan sommarmånadernas trängsel! Var ska man resa i oktober enligt dina önskemål? Följ guiden!

Vill du tillbringa trevliga stunder med familjen

Efter virveln av skolstarten och vardagens återkomst drömmer du bara om en sak: att ha det trevligt med dina barn. Under en parentes, glöm dina bekymmer och ge dig ut för att utforska nya länder. Få energi för att möta den kommande vintern! På programmet: bad, restauranger, avkoppling...Var ska man resa i oktober för att koppla av?

 • Spanien och dess öar uppfyller alla kriterier. Vädret är perfekt och infrastrukturen är anpassad för familjer. Slå er ner på ett pensionat vid stranden på Mallorca, Kanarieöarna eller i Andalusien...och njut!
 • Grekland och Kykladerna kommer att glädja både små och stora. Ett tillfälle att lägga till några kulturella besök under en mellanlandning i Aten till exempel. Och varför inte unna er en ö-hoppare-kryssning?
 • Guadeloupe och dess kokospalmer kommer att tillfredsställa dina önskningar om förändring. Att åka till tropikerna: det är toppen med barn! I denna drömmiljö, ta på dig snorkel och simfötter för att utforska undervattensfaunan. Skapa oförglömliga minnen!

Vill du besöka kulturella platser

Som ett par eller med vänner vill du åka iväg några dagar för att förbättra dina historiska kunskaper och fylla på med museibesök? Konstälskare eller entusiast av gamla stenar, ge dig ut för att upptäcka förbluffande platser nära Europa:

 • Sevilla i oktober har perfekt klimat: dagarna är varma och soliga, och kvällarna är perfekta för att njuta av tapas och sangria på uteserveringar. Missa inte att besöka Alcazarpalatset, Plaza de España, de kullerstensbelagda gränderna i Santa Cruz och självklart en flamencoföreställning. Och för att koppla av efter en dag med sightseeing, har staden många romerska bad, extas garanterad!
 • Rom passar bra för en kort resa. Präglad av historien, kan staden lätt utforskas till fots. Colosseum, Pantheon, Vatikanen, Villa Borghese...möjligheterna till besök är många. Och under pauserna kan du njuta av pizza eller glass!
 • Barcelona är full av spännande museer. På spåren av Picasso, Miro eller Gaudi, upptäck verk av dessa enastående konstnärer. Mellan ett dopp i Medelhavet kommer Barcelonas charm att imponera på dig.

Vill du fly till ett land i Nordafrika

Behöver du en förändring, utan att behöva göra långa flygresor? Länderna i norra Afrika är perfekta att besöka i oktober. Klimatet är behagligt och du kan enkelt växla mellan kulturella utflykter och avkopplande stunder.

 • Tunisien är en vacker destination att upptäcka i oktober. Tillbringa en natt i öknen, slappa på en strand i Djerba, vandra genom gränderna i Hammamet...du kommer ha svårt att välja mellan drömsemester! Mellan traditioner och modernitet är landet en destination du inte får missa i Nordafrika.
 • Marocko kommer garanterat att ge dig en förändring. Marrakech, Fès, Agadir...så många namn som bjuder in till drömmar. Landet erbjuder resenärer ett brett utbud av aktiviteter: slösa bort dig i en souk, promenera i en palmlund, rida på en dromedar eller upptäcka avlägsna dalar. Mellan äventyr och upptäckter, här är en resa som kommer att lämna dig oförglömliga minnen!

Vill du ha sportsemester

När du inte jobbar föredrar du löpning och vandringar? Flera länder erbjuder intressanta sportupplevelser i oktober. Om du vill upptäcka hemliga platser eller känna dig ensam i världen, samtidigt som du håller dig i form, här är några aktiviteter du inte får missa:

 • Surfa på Kanarieöarna. Kända för sina regelbundna vågor, är Kanarieöarnas surfställen lika lämpliga för nybörjare som för erfarna surfare. Dessa spanska öar har specialiserat sig på surfrelaterad turism, så du kommer inte ha några problem att hitta en pension som hyr ut utrustning och erbjuder lektioner.
 • Vandra i Kroatiens nationalparker. Förutom sina paradisöar, har Kroatien många nationalparker där naturen regerar. Lummiga skogar, vilda djur, förtrollande landskap...allt finns där! Dessutom är oktober en bra tid för sportaktiviteter i detta land.
 • Dykning på Kreta. Ett sant paradis för dykning, Kreta har många undervattensarkeologiska platser. Sikten är utmärkt och du kan simma i dess kristallklara vatten med flaskor eller snorkla.

Vill du ha exotism i ett avlägset land

Var ska man resa i oktober i resten av världen? Flygtimmarna och tidsskillnaden skrämmer dig inte och du vill uppleva nya äventyr. Valet är stort, men om du vill ha perfekt väder, sikta på något av följande resmål:

 • Upptäck den mytomspunna ön Bali. I hjärtat av Indonesien har denna lilla ö alla ingredienser för en lyckad resa: vita sandstränder, kokospalmer, bevarad kultur, fantastiskt hantverk, magiska tempel...allt detta i en zen-atmosfär, kryddad med lokalbefolkningens leenden.
 • Åk till Mauritius och dess vykortsvackra stränder. Här finns allt: kokospalmer, vit sand, genomskinliga laguner, färgglada fiskar...allt till överkomliga priser! Och om du är äventyrlig finns det många upptäcktsstigar i öns inland som tar dig till underbara platser.
 • I salsans takt, på Kuba. Mellan två danssteg kommer du att upptäcka ett land med många sidor, rikt på en händelserik historia. Från kuststäder till berg med frodig vegetation, via Karibiens stränder, har ön alla ingredienser för en lyckad resa!

Oavsett om du är ute efter äventyr, vila eller upptäckter, kommer en resa i oktober att tillfredsställa alla dina önskemål. Föredrar du stranden, promenader eller bra restauranger? Ta hänsyn till klimatet för att utforska ett nära eller avlägset land...packa dina väskor och ge dig iväg!


Vart ska man åka i oktober 2024: global destinations karta

Använd den här kartan för att hitta alla destinationer med bra väder i oktober 2024.

Legend: perfekt väder bra acceptabelt