Vart ska man resa i november 2023? bästa resmålen

Letar du efter ett ställe att åka på semester under månaden november var som helst på jorden? Återupptäck här rekommenderade resmål för att åka i november på på en resa i solen efter deras klimat och deras väder.

Vart ska man åka?

Topp 30 resmål i november

Här är de mest populära destinationerna att besöka i november 2023 där vädret alltid är bra för en lyckad semester.
Vart ska man åka i november 2023: global destinations karta

Använd den här kartan för att hitta alla destinationer med bra väder i november 2023.

Legend: perfekt väder bra acceptabelt


Semester i november: vart ska du åka enligt dina önskemål?

Det är fortfarande höst på norra halvklotet. Temperaturerna sjunker långsamt i Europa och Nordamerika och Nordasien. Ju lägre ner du åker på klotet, desto trevligare är vädret i Sydamerika, Oceanien och Afrika. Men vart åker man i november för en semester i solen, havet, i hjärtat av naturen eller en kulturell vistelse? Upptäck våra tips för att välja rätt destination och njuta av din semester.

Vart ska man åka i november för att njuta av havet/stranden?

Det är varmt i hela Afrika. Klimatet är perfekt för att njuta av stranden och havet. Oavsett om du åker till Sydafrika, Tanzania, Kenya, Gambia så kommer du garanterat få koppla av efter en lång dag på safari i parkerna. Några av de vackraste stränderna på kontinenten Kotu i Gambia, Paje i Tanzania och Malindi i Kenya. Andra destinationer lovar sol och vackra landskap, som Benin där de charmiga fiskebyarna sträcker sig längs en vacker gyllene strand. Klimatet är också gynnsamt i Kamerun, Senegal och Kap Verde.

Öarna och skärgårdarna i Indiska oceanen har trevliga temperaturer även om lite regn kan förväntas. Och om du inte vet vart du ska åka i november så riskerar du inte att bli besviken om du väljer Mauritius. Exklusiva hotell, vita sandstränder, turkost vatten ... allt finns där för att tillbringa en drömsemester! I närheten ligger Reunion Island som är lika förtrollande med sina stränder av vitt eller svart sand som skuggas av palmer. På Madagaskar är den 5000 kilometer långa kustlinjen exotisk. De som inte vill åka för långt bort från Frankrike kommer finna lyckan i Tunisien där klimatet är gynnsamt i badorter som Hammamet.

Tusentals kilometer från Frankrike finner du Guatemala som utlovar bra väder i november. Klimatet är gynnsamt överallt, från Antigua till staden Guatemala. Du kan också åka till Mexiko och njuta av de vackra stränderna i Cancún. I närheten har de karibiska skärgårdarna verkligen allt: Barbados, Bahamas, Kuba, Martinique, Guadeloupe ...

På den sydamerikanska kontinenten är klimatet väldigt olika. För en resa till havet rekommenderar vi påskön, Galapagosöarna och Uruguay. I Asien är klimatet inte heller gynnsamt överallt och det är bara okej på Maldiverna. I Australien är vädret dock perfekt för bad, sol eller vattensporter. Detta är också fallet på Cook-öarna och Franska Polynesien.

Sightseeing och kultur i november: vart ska du åka?

I Europa har hela Medelhavsområdet fortfarande behagliga temperaturer. Förhållandena är perfekta för att upptäcka Albanien, särskilt huvudstaden Tirana där National Historical Museum och National Art Gallery of Albania ligger. Kroatien är lika intressant men det är inte rekommenderat att åka till Gospic, Opatija eller Rijeka på grund av det dåliga vädret. I Grekland verkar vintern fortfarande långt borta eftersom klimatförhållandena är gynnsamma praktiskt taget överallt, liksom på kontinenten som på öarna som Korfu eller Lesbos. Vädret är också gynnsamt för en resa till Cypern oavsett om du vill åka till Lemesos, Agros eller Nicosia. Spanien är utsatt för ett varierat klimat i hela landet. Undvik den norra delen av landet där temperaturen faller kraftigt och åk istället till Andalusien och dess städer fulla av överraskningar som till exempel Málaga där du kan besöka stiftelsen och Picassomuseet. Utanför kusten har Balearerna ett mycket trevligt mikroklimat vilket ger dig möjlighet att upptäcka katedralen i Palma de Mallorca och Bellver Castle.

De som älskar konst och historia kan njuta av en helg eller en lång vistelse i Italien utan att behöva oroa sig för dåligt väder. Neapel, Pompeji, Rom och Puglia präglas av ett gynnsamt klimat vid denna tid på året. En kort kulturell vistelse kommer också att bli lyckad på Malta, särskilt i Valletta där du kommer att njuta av att besöka National Archaeology Museum och Upper Barraca Gardens innan du njuter av en vacker båttur.

Mellan hav och öken kan Mellanöstern upptäckas i utmärkta väderförhållanden. Om du inte har beslutat vart du ska åka i november så är Egypten, Dubai, Kuwait, Israel och Jordanien bra destinationer. På andra sidan Atlanten närmar sig vintern i USA och klimatet är ogynnsamt i många städer som till exempel Boston och Chicago. Det är bäst att åka till Mexiko, Argentina, Paraguay, Peru eller Uruguay.

Semester i naturen och vandring i november

Vandring är alltid möjligt i Europa så länge du åker till den södra delen av kontinenten. Andalusien, Cypern, södra Italien och Kreta är några av höjdpunkterna och långa vandringsled erbjuder ofta hisnande utsikter över Medelhavet. Portugal, inklusive Faro och Algarve-regionen, erbjuder också vackra landskap och varierad terräng som kommer att tillfredsställa idrottare på alla nivåer. Längre bort finner du Azorerna som bjuder på ett gynnsamt klimat i symbios med naturen, mellan vulkaner, århundrade gamla vinstockar, mystiska grottor och frodig natur. De som vill ägna sig mer åt fotografering kommer att frestas av de grekiska öarna. Mykonos, Lesbos, Milos, Korfu, Santorini ... var och en av dessa öar liknar ett avlägset land fullt av mysterier och på plats riskerar du inte att bli besviken!

Vare sig du reser i grupp, med familj eller ensam så är vandring på Korsika tillgänglig för alla. Även om du bara åker dit en helg så kommer du bli förförd av spår som följer kusten eller tar dig in i bergen. Söker du snarare efter miljöombyte? Fokusera då på Afrika eftersom många länder återigen präglas av ett idealiskt klimat: Sydafrika, Algeriet, Kamerun, Gambia, Mali, Tanzania, Kenya, Marocko, Namibia ... det är upp till dig!

Madagaskar, ön Reunion och Mauritius är veritabla grönskande hav där vandring och naturen går hand i hand.

Du kan också njuta av magin i Asien igen. Då en stor del av kontinenten haft dåligt väder så är klimatet nu gynnsamt för att upptäcka många länder som Bangladesh, Burma, Laos, Kambodja och södra Kina. För naturälskare som inte är rädda för höga temperaturer och solens närvaro så är Guadeloupe och Martinique ett sant paradis.

Vart ska man åka i november för semester med aktiviteter?

För att spendera en semester med aktiviteter så kommer den sannolikt att äga rum i utmärkta väderförhållanden i Sydafrika, Kenya, Tanzania, Gambia eller Senegal där du kommer att ha rätt till en lång lista över land- och vattenaktiviteter, från safari till sportfiske. Öarna Madagaskar och Reunion lovar också en upplevelse rik på sensationer tack vare mångfalden i deras landskap. Vandring, kanot, forsränning och klättring står på schemat. I Mauritius kommer de som gillar vattensporter och vattendrag att vara i sjunde himlen eftersom allt du kan tänka dig finns där: parasailing, jet-skidåkning, kajakpaddling, Stand Up Paddle, osv.

Har du valt den här perioden för att börja dyka? År då till Röda havet som är en av de vackraste dykplatserna i världen. Oavsett om du är i Egypten, Israel eller Jordanien, har du tillgång till denna otroliga plats. I Asien kan du också dyka och upptäcka fantastiska platser under ytan. I Nepal är november den bästa tiden för att åka forsränning. Undvik dock Everest eftersom vädret är mycket dåligt. I Kambodja kan du också utöva sporter oavsett om det är mountainbike eller kanot.

I Australien, Nya Zeeland och Nya Kaledonien få du en magisk känsla bara av att befinna dig på andra sidan klotet och där kan du utöva vandring samt vattensporter. Karibien är också bra för aktiviteter. I Guadeloupe och Martinique till exempel, har vissa strandhotell en nautisk bas som erbjuder kayaking, wakeboard, dykning, vindsurfing osv. Men om du inte tvill åka så långt så kan du njuta av alla dessa aktiviteter på Kanarieöarna oavsett om du väljer att bo i Lanzarote, Fuerteventura eller någon annanstans.

Vart ska man åka med familjen i november?

Var ska man i november med barn? För en familjeresa är valet mycket brett, från Los Angeles eller Las Vegas till Rom, via Lissabon och Dubai. Till dem städerna ska du åka om du vill upptäcka en ny stad. Men om du huvudsakligen vill undkomma hösten så är det bättre att åka till en mycket solig destination som erbjuder en paradisisk miljö som Maldiverna, ön Djerba, Franska Polynesien, Mauritius, Cancún i Mexiko elle Punta Cana i Dominikanska republiken. Där finner du drömstränder och turkost vatten så långt ögat kan nå.

Som familj är äventyret mycket mer spännande i Argentina. Dyk in i surret i Buenos Aires och upptäck de berömda Iguazú-fallen. Andra sydamerikanska länder funkar lika bra att resa till som Chile, Franska Guyana, Paraguay, Peru och Uruguay. Du kan också åka på safari i Afrika, i reservaten och parkerna i Kenya eller Tanzania. Med lite tur har du möjlighet att se de största däggdjuren, såsom lejon, elefanter och noshörningar. På Madagaskar är det särskilt kameleonter och lemurer som kommer att fånga din uppmärksamhet när du besöker nationalparker.Vart ska man resa i oktober
Vart ska man resa i december