Vart ska man resa i mars 2025? bästa resmålen

Vart ska man åka?

Vart ska man åka i mars för att fira slutet på vintern? Adjö blek hy, tröjor och halsdukar, mars meddelar återkomsten av solen! Ta lite försprång genom att resa till en tropisk destination eller, närmare oss, njut av de vackra dagarna genom att göra en roadtrip. Var ska man åka på semester för att fira vårdagjämningen? Åk till Mexiko, Indien eller Marocko, överallt är stämningen festlig!


Top 30 Soliga Destinationer i mars

Här är de mest populära destinationerna att besöka i mars 2025 där vädret alltid är bra för en lyckad semester.Semester i mars: vart ska du åka enligt dina önskemål?

Efter långa vintermånader drömmer ni om värme? En resa i mars kommer att ge er möjlighet att upptäcka extraordinära länder runt om i världen eller nära Europas gränser. Föredrar ni stadens puls? Det är den perfekta säsongen för att utforska huvudstäder. Naturälskare kommer inte heller att bli besvikna: skatter väntar er för en oförglömlig vistelse!

Lust att resa till exotiska platser

Drömmer ni om att slappa på en drömstrand i skuggan av en kokospalm? Det är den perfekta månaden att bo på en ö i Indiska oceanen. Monsunen är över och ger plats åt en obefläckad himmel. Vart resa i mars? Följ guiden!

 • På Seychellernas öar. De 115 öarna i Seychellerna ligger vid ekvatorn. Var och en har sin egen särprägel, men Mahé, Praslin och La Digue är måsten. De med en tight budget kan enkelt hitta en familjepension vid havet och njuta av lokala rätter. Men om ni vill unna er själva, erbjuder resorts en helt fantastisk miljö.
 • I den turkosa vattnet på Mauritius. Omgiven av en vacker korallbarriär har Mauritius alla förutsättningar för en drömsemester. Dess vita sandstränder omgivna av filao-träd, dess bevarade undervattensvärld och dess vulkaniska terräng skapar en riktig vykortsbild. Dessutom har ön en spännande kulturell mix!
 • I Maldivernas lyx. Symbolen för lyxturismen, Maldiverna i mars kommer att uppfylla alla era exotiska drömmar. I bekvämligheten på ett hotell vid lagunen kommer alla att vara till er tjänst för att ni ska ha en oförglömlig semester. Dykning, snorkling, båtturer eller utflykter inåt landet...så många underverk att upptäcka för en oförglömlig vistelse!

Lust att göra en citytrip

Gillar ni stadens puls? Livliga, charmiga eller extravaganta, de är en koncentration av ett lands kultur. Ta på er gympaskorna och ge er ut för att upptäcka de vackraste monumenten och de lokala marknaderna. Eller helt enkelt, sätt er på ett café och observera invånarnas vardagsliv: en garanterad show!

 • I Lissabon, Portugal. Efter en kall vinter återupplivar Lissabon med vårens ankomst. Bistroerna ställer ut borden på terrasserna, Tejos stränder blir festplatser och solen får invånarna att le. Hoppa på en gammal spårvagn för att se en Fado-föreställning innan ni går och tar en drink för att möta den dynamiska portugisiska ungdomen. Staden kommer att erbjuda er en vistelse fylld av äkthet.
 • I moderna Dubai. Som om den kom direkt från öknen är Dubai en unik stad i världen, mellan Orienten och Västern. Med sina enorma torn, sina konstgjorda öar och sina galna projekt är den dynamisk och toppmodern. Mellan två besök och shoppingturer kan ni slå er ner på en av dess underbara stränder eller göra en utflykt i öknen med en 4x4. En ovanlig vistelse i en futuristisk stad!
 • I gigantiska Bangkok. Thailands huvudstad är en stad med många ansikten. Skyskraporna står sida vid sida med skrangliga hyddor och köpcentrumen ligger längs med Klongs och deras traditionella båtar. I Bangkok kommer ni ständigt att pendla mellan extremer, mellan tradition och modernitet. Pråliga palats, vackert utsmyckade tempel, doftande marknader...staden kommer att erbjuda er en oförglömlig vistelse!

Lust att resa till Asien

Vart resa i mars? Asien bjuder in er till en resa full av exotism! Säsongen är perfekt för att njuta av resan utan monsunregn och extrema värme. Det är tillfället att upptäcka förtrollande platser, fantastiska monument och mycket olika kulturer. Att resa i Asien är enkelt, så tveka inte!

 • Indiens skatter. Förbryllande och fascinerande, Indien slutar aldrig att inspirera resenärernas fantasi. Mångfacetterad och enorm kommer alla att hitta något för sig. Från de mytomspunna stränderna i Goa till de lyxiga maharajapalatsen, via Taj Mahal...så många underverk att upptäcka! I söder blir atmosfären mer avslappnad: badorter, berg med teodlingar, tropiska mangrover...ni kommer att ha svårt att välja!
 • Vietnams prakt. Vietnams landskap kommer att fortsätta att förundra er: Mekongs delta, Halongbukten, flammande risfält, bambuskogar, underbara stränder...Landet är fullt av pärlor som kommer att glädja resenärer. När det gäller städerna vittnar de om en plågsam historia, ur vilken Vietnam har kommit starkare än någonsin. För en autentisk, kulturell, sportig eller avkopplande vistelse kommer landet att tillfredsställa alla era önskemål!
 • Thailands underverk. Detta land, som aldrig har koloniserats, har en stark identitet som ärver från Siamriket. Mellan de gröna bergen i norr och de drömlika stränderna i söder avslöjar det ursprungliga Thailand sig för besökarna i landsbygden och fiskebyarna. Alla ingredienser är således samlade för en ovanlig resa som kommer att blanda uråldrig kultur och modernitet. Buddisttempel, shopping, promenader vid poolen, möten med elefanter...ett varierat program för en oförglömlig resa!

Lust att göra en roadtrip med bil

Behov av att ge er ut på vägarna för att känna en vind av frihet? Att hyra en bil kommer att låta er lämna de vanliga vägarna och resa i er egen takt, utan att vara beroende av lokala transportmedel. Vart resa i mars för att ha bästa väderförhållanden? Här är vårt urval:

 • Andalusien, i södra Spanien. Byar på höjder, azurblått hav, magnifika städer: Andalusien är en otrolig destination att besöka i Europa. Hoppa in i bilen och ge er ut för att utforska alla hörn av denna region präglad av historia. På kvällen, sätt er på en tapasbarterrass och njut av läckerheter och ett glas sangria. Längs vägarna väntar vackra vandringar på er för att njuta av naturen eller spännande arkeologiska platser.
 • Marocko för en exotisk resa. Bort med fördomarna, Marocko är ett perfekt land för en roadtrip! Körningen är enkel och vägarna i mycket gott skick. Att vara självständig kommer att ge er en annan dimension till er resa: olivlundar, byar på landsbygden, Rifbergen, Dadèsdalen, vild kust...överallt kommer ni att bli välkomnade med öppna armar och leenden.
 • Portugal, längst ut i Europa. Sjömännens land, Portugal är definitivt inriktat mot havet. Längs Atlantkusten, stanna var ni vill för att smaka på en fiskrätt, besöka städer och byar eller göra en promenad. I inlandet lovar skogar och floder vackra landskap.

Symbolen för förnyelse, mars månad markerar en vändpunkt mot de vackra dagarna i Europa och Nordafrika. I resten av världen kommer fint väder och rimlig värme att låta er göra en perfekt resa och upptäcka oväntade platser. Packa era väskor och ge er ut på äventyr!


Vart ska man åka i mars 2025: global destinations karta

Använd den här kartan för att hitta alla destinationer med bra väder i mars 2025.

Legend: perfekt väder bra acceptabelt