Vart ska man resa i mars 2024? bästa resmålen

Letar du efter ett ställe att åka på semester under månaden mars över hela världen? Visualisera på ett ögonblick här rekommenderade resmål för att åka i mars på på besök i solen som bygger på säsongsbetonade medelvärden.

Vart ska man åka?

Topp 30 resmål i mars

Här är de mest populära destinationerna att besöka i mars 2024 där vädret alltid är bra för en lyckad semester.
Vart ska man åka i mars 2024: global destinations karta

Använd den här kartan för att hitta alla destinationer med bra väder i mars 2024.

Legend: perfekt väder bra acceptabelt


Semester i mars: vart ska du åka enligt dina önskemål?

I mars är klimatet perfekt för en resa till Afrika, Centralamerika, Sydamerika, Syd- och Östasien. Vädret är också passande för att åka till Karibien, Mellanöstern och de södra och västra delarna av Europa, mellan Medelhavet och Atlanten. Se vart du ska åka i mars för att njuta av din vistelse till fullo.

Vart ska man åka i mars för att njuta av sol och strandhäng ?

Medan det fortfarande är vinter i länderna i norr så har Afrika ett trevligt klimat över en stor del av kontinenten. Solen är närvarande och temperaturen passar för att promenera på stranden, sola eller simma. Låt dig förföras av Sydafrikas skönhet och speciellt av dess storslagna kust i Port Elizabeth eller Kapstaden. Senegal är lika förtrollande och långt ifrån tumultet i Dakar. Badorten Saly och de charmiga stränderna i Cap Skirring är perfekt för att koppla av. I Elfenbenskusten, vid kusten av Guineabukten, kan du njuta av lugnet i solen innan du ansluter dig till rörelsen i Abidjan.

Trots att det i allmänhet inte rekommenderas att åka till Indiska oceanen på grund av regn, så är Rodrigues Island ett undantag och en exotisk plats mellan hav och berg. Det är en perfekt destination för att njuta av solen, stranden och naturen. På andra sidan kontinenten ligger Agadir som är behagligt i mars. De som gillar att koppla av och surfa kan göra det vid stadens långa strand. Om du föredrar den tunisiska charmen, men inte vet vart du ska åka i mars så riskerar du inte att bli besviken på ön Djerba där vädret är fint hela året eller i Hammamet.

I Västindien är det idylliska landskap. Om du vill vila på en sandstrand i skuggan av ett palmträd och framför ett kristallklart hav som sträcker sig så långt ögat kan se, kommer denna dröm att bli verklighet i Guadeloupe, Dominica, Martinique, Puerto Rico eller St. Martin. I Dominikanska republiken är det främst orterna Punta Cana och Puerto Plata som är drömmiga.

De som föredrar att stanna i Europa kommer hitta solskenet i Andalusien. I Algarve-regionen och på Kanarieöarna talas det till och med om evig vår.

Vart ska man åka i mars för sightseeing och kultur?

För en kulturell vistelse är valet av destinationer stort i mars. För att detta val ska vara enklare och för att undvika besvikelser så bör du välja ett land som fascinerar dig särskilt. I Egypten är till exempel klimatet idealiskt för att ta sig ut i öknen med kamel, besöka Aswan, upptäcka Luxors underverk ... I samma orientaliska atmosfär, som definitivt är exotisk, så erbjuder Förenade Arabemiraten otaliga möjligheter: beundra de berömda Kuwait Towers i Kuwait City, promenera genom skyskraporna i Dubai och fortsätta äventyret till Abu Dhabi. De som älskar vacker arkitektur kommer att njuta av det trevliga klimatet i Jordanien för att besöka den antika staden Petra som är med på UNESCO: s världsarvslista.

I Australien kan du ägna dig åt alla typer av sightseeing, från Adelaide till Alice Springs till Melbourne till Sydney. I Nya Zeeland är klimatet också gynnsamt för att upptäcka landets sevärdheter, såsom staden Auckland och Wellingtons museer. I den andra änden av planeten finner du en kombination av behaglig historia, natur och kultur i Antillerna. Likadant är det i till exempel Guadeloupe där du kan besöka museet Saint-John Perse och museet Schoelcher i Pointe-à-Pitre.

I Asien är några pärlor också värda att se, för att bara nämna Burma, Kambodja och Laos. På Sri Lanka kan du njuta av att besöka de målade grottorna i Dambulla eller vandra i staden Anuradhapura, men undvik Nuwara Eliya eftersom klimatet är ogynnsamt under den här perioden. Om du drömmer om att byta miljö, en ovanlig semester och en ovanlig destination så har Turkmenistan också bra överraskningar, särskilt dess huvudstad Ashgabat som befinner sig i en oas.

På den europeiska kontinenten är regionerna som har ett milt klimat särskilt anmärkningsvärda, som den cypriotiska huvudstaden Nicosia, Barcelona med den extraordinära Sagrada Familia och Porto i Portugal som är känd för sina källare.

Semester i naturen och vandring i mars

För att vara närmare naturen förblir länder som Kenya säkrast i mars. Gå på safari i många parker och reservat eller fördjupa dig i den enorma Tsavo-parken, nära kusten och de kenyanska stränderna. Du kommer också att kunna njuta i naturen i Sydafrika som har en rik fauna och flora med den berömda Kruger Park. Kapregionen och hela kustlinjen är också full av naturområden.

Guadeloupe kommer uppskattas av vandrare! På denna ön med vackert vatten anses vandring nästan vara en nationell sport, med mer än 200 km vandringsleder i Basse-Terre. Ta med bra vandringsskor för att klättra i bergen och upptäcka skogen under de bästa förhållandena. I Saint Lucia, precis som i Martinique, är långa promenader i hjärtat av tropisk vegetation också en trevlig aktivitet. Vandringsled, vandring i skogen ... sportälskare kommer att njuta!

En äkta Edens gård i Centralamerika, Costa Rica har ett gynnsamt klimat i många områden, såsom Puerto Limon och San José. Det går att vandra i en bevarad och varierad miljö, mellan vulkaner, djungel och stränder. Promenader, ridning eller cykling är några av orsakerna till att resa till Chile. I detta land där naturen är full av överraskningar finns mer än 8000 kilometer långa vandringsleder tillgängliga för vandrare, från norr till söder. Förutom nationalparkerna kan du följa W-kretsen eller åka på ett äventyr på Påskön, med dess mystiska statyer.

Nepal är ett paradis för vandring med traditionerna i städer och byar, oförstörbar natur och landskap med sällsynt skönhet. Det är dock bäst att undvika Everest. För en klassisk vandring måste du också ansöka om ett tillstånd från Tourism Board of Kathmandu och Pokhara. Indien är mindre begränsat, trots att det kanske inte är den första destinationen som ska beaktas för vandring så har landet vissa parker och djurreservat som kan upptäckas vid utmärkta väderförhållanden i mars, som till exempel Jim Corbett National Park eller Keoladeo Ghana National Park i Rajasthan. Andra asiatiska destinationer där du kan vandra vid denna tid på året: Kambodja, Vietnam, Filippinerna ...

Vart ska man åka på sportsemester i mars?

I mars är det fortfarande vinter på norra halvklotet. Detta är bra för de som gillar snösport. För att åka skidor medan du njuter av ett utmärkt väder, ta dig till Spanien där de långa soltimmarna på vintern och de optimala snöförhållandena i backarna är perfekta! Du kommer säkert att hitta en familjevänlig station bland de trettio orterna i landet.

Andra vill rymma semestern med vatten- och vattenaktiviteter. Då är det bäst att välja en dyk vistelse. För att njuta av den här spännande aktiviteten slår inget karibiens charm: turkost och kristallklart vatten så långt ögat kan se, otroligt rik och färgglad havsbotten, trevliga temperaturer. Dyk ned i cenoterna i Yucatan i Mexiko, våga dig ut i kustens vatten i Guadeloupe ... Kuba, ett annat paradis för dykning, har också tre intressanta platser nämligen ön Ungdom, svinbukten och Maria la Gorda.

På Sri Lanka frestas vi särskilt av att surfa på landets sydvästkust. Förhållandena är utmärkta i mars: varmt vatten, tillräckligt med vind för att surfa, vågor som kan bli 3 meter höga. Filippinerna är en annan juvel i Asien för en sport- och vatten vistelse. Landet erbjuder en hel rad aktiviteter, inklusive forsränning, kajakpaddling, klättring, surfing och dykning.

Vart ska man åka med familjen i mars?

Varför inte åka tillbaks i historien med dina barn i en storslagen miljö och fantastisk natur? För en kulturell familjesemester hittar du din lycka i Egypten, upptäcker pyramiderna i Giza, dyker i Röda havet eller flyga luftballong över templen och pyramiderna.

Om du föredrar blandningen av strand, ledighet och sol så är det bättre att välja paradisiska destinationer för att uppleva en oförglömlig familjesemester. För detta kan du åka till Bahamas, Dominikanska republiken och Martinique där barn samtidigt kan lära sig snorkla säkert.

De som inte vill så långt kan åka till Spanien, som är fullt av överraskningar för familjer. Port Aventura är en god anledning till att åka dit och Katalonien har inte mindre än tio temaparker. Mitt i Atlanten kommer Kanarieöarna också att glädja unga och gamla, inte bara på grund av det gynnsamma klimatet på varje ö utan också för att det finns exklusiva aktiviteter, som till exempel kamelridning.Vart ska man resa i februari
Vart ska man resa i april