Vart ska man resa i augusti 2024? bästa resmålen

Letar du efter ett ställe att åka på semester under månaden augusti utomlands? Återupptäck här bästa destinationer för att åka i augusti på på besök i solen efter deras klimat och deras väder.

Vart ska man åka?

Topp 30 resmål i augusti

Här är de mest populära destinationerna att besöka i augusti 2024 där vädret alltid är bra för en lyckad semester.
Vart ska man åka i augusti 2024: global destinations karta

Använd den här kartan för att hitta alla destinationer med bra väder i augusti 2024.

Legend: perfekt väder bra acceptabelt


Semester i augusti: vart ska du åka enligt dina önskemål?

I augusti är sommaren i full gång i Europa och Nordamerika. Däremot är klimatet mindre gynnsamt i Sydamerika, Asien och Mellanöstern. Vissa destinationer sticker dock ut i dessa regioner och lovar oförglömliga exotiska semestrar. Följ guiden för att hitta de bästa länderna och städerna att åka till i augusti!

Vart ska man åka i augusti för att njuta av solen och strandhäng?

Sol, sandstränder, varmt vatten ... det är den perfekta kombinationen för en minnesvärd semester. Men vart ska jag åka i augusti? Genom att stanna i Europa kommer du att göra upptäckter i kontinentens vackraste badorter. Bland de mest fantastiska stränderna i Europa är Navagio Beach i Grekland, Zlatni Rat i Kroatien, Oludeniz Beach i Turkiet, Sveti Stefan Beach i Montenegro och Calo des Moro på Mallorca. Det är högsäsong i augusti men det är fortfarande värt det. Dessa platser är perfekta för en semester med bad och avkoppling, så de som söker sig till fest som hitta lyckan på andra ställen som i Litauen, i Uruguay, i Nederländerna, i Australien , Ibiza, Miami eller Mexiko. Vissa städer eller regioner som är öppna mot havet bör emellertid undvikas på grund av deras dåliga klimat, som Hawaii, Patagonia i Argentina och Punta Arenas Chile.

Vill du ha exotik, idylliska omgivningar och lite lugn? Åk då till en ö med exceptionell charm för din semester i augusti, som öarna i norra Madagaskar eller vila på de vackra stränderna i Seychellerna och Mauritius, njut av det ibland vilda landskapet i badorterna i Reunion, njut av den behagliga temperaturen i vatten i Franska Polynesien ... I Medelhavet är de kroatiska öarna en stor favorit, särskilt eftersom klimatet är perfekt vid denna tid på året. Brac, Hvar, Mljet och Korcula har fantastiska landskap med färgglada stenhus och livliga småbåtshamnar samt avkopplande stränder.

Frankrike bjuder också på underbara resmål augusti. Du hittar landets vackraste strand i Biarritz, där de långa promenaderna på sanden är ett rent nöje. Vare sig du åker i par, med familj eller med vänner så kommer du också att uppskatta charmen på stranden i Palombaggia på Korsika, stranden i Hendaye i Aquitaine och stranden i Le Touquet i Nord-Pas-de-Calais.

Sightseeing och kultur i augusti: Vart ska du åka?

Oavsett om du gillar historia eller inte så är en kulturell vistelse alltid en möjlighet att lära sig lite mer om ett land. Så för de som vill ha en extra resa är Sydafrika, Algeriet, Botswana, Madagaskar och Moçambique intressanta destinationer. Två eller tre timmars flyg från Frankrike ligger Marocko som också har ett exceptionellt arv, med platser som måste ses som Majorelle Garden, Bahia Palace, Koutoubia, Jemaa el-Fna Square och Museum of Art. Marrakech.

Spanien har också ett idealiskt klimat vilketgör det möjligt att åka till flera städer: Barcelona, Sevilla, Madrid, Malaga, osv. Du reser mellan konst, historia och kultur.

I Grekland är temperaturen ofta mycket hög i det inlandet men klimatet är trevligt på öarna, som Rhodos där du kan promenera genom gränderna i gamla stan och stanna i den vita staden Lindos . Ön Korfu, Ulysses sista etapp, tar dig också tillbaka i tiden på sitt sätt, med ett besök i dess arkeologiska museum, Artemis-templet och St Spyridon-kyrkan. Italien som är en av de stora pelarna i den europeiska kulturen kommer att få dig att smaka inte bara på la dolce vita utan också den otroliga romantiken som råder i dess städer, som Florens, Venedig, Rom och Toscana. Sightseeing kan du även ägna dig åt i Lissabon, Portugals huvudstad, där konst och arkitektur går hand i hand. Hieronymi-klostret, Belém-tornet, Oceanarium och Santa Maria Maior-kyrkan är platser du inte får missa.

Andra europeiska huvudstäder innehåller skatter och är bland de mest intressanta destinationerna för en kulturell resa för dem som ännu inte vet vart de ska åka i augusti. Som Luxemburg, Valletta på Malta, Podgorica i Montenegro, Warszawa i Polen och Prag i Tjeckien. För en helg eller för en veckolång semester i augusti öppnar de stora franska städerna dörrarna till en värld av många aspekter: Strasbourg, Bordeaux, Mont-Dore, Dijon, Brest, Rennes, Orleans, Amélie-les-Bains, Nancy, Toulouse ... alla präglas dessutom av ett idealiskt klimat.

Semester i naturen och vandring i augusti

Vandring i augusti äger rum under en vacker sol. Höga temperaturer i vissa områden kan emellertid göra träningen ganska svår. Det är bättre att åka till destinationer som har ett trevligt och milt klimat för att inte plågas av värmen. Vädret är perfekt för att följa en del av pilgrimsvägen Camino de Santiago, vandra på ön Madeira eller gå vilse i Finlands frodiga natur. Denna säsong erbjuder också möjligheten att njuta av bergen på ett annat sätt eftersom snön lämnar plats åt vackra gröna landskap. Bland de mest populära vandringarna är Mont Blanc-turen i Frankrike, Schweiz och Italien och riktar sig till alla nivåer. En vacker miljö med vind och hav väntar dig också på Granit Rose-kusten, i Bretagne, längs en kuststig mellan strand och klippa.

I avlägsna områden på andra sidan klotet kan du vandra med en exceptionell fördjupning i naturen. I Sydafrika, på Reunion Island, Madagaskar och Tanzania, är klimatet särskilt perfekt för vandring i parkerna. I Kanada, utom i Resolute, är klimatet lika gynnsamt för att beundra förtjusande och sanslös natur. Flera vandringsleder finns i Jasper nationalpark eller Gaspésie nationalpark. I USA kan du vandra på mytiska platser som Yosemite National Park. Klimatet är gynnsamt i hela landet utom på Hawaii.

I Sydamerika är det bättre att undvika Chile på grund av dåligt väder, såvida du inte vill resa till påskön. Galapagosöarna är lika imponerande och erbjuder unika landskap mellan hav och vulkan med den extra bonusen att titta på ett fantastiskt djurliv. På andra sidan planeten i Asien, är vissa destinationer definitivt värda att besöka i augusti för dem som letar efter en ny upplevelse. Detta är fallet med Mongoliet där du kan rida och träffa nomadfamiljer som har ett annorlunda sätt att leva. Du kan också åka till Azorerna, Kanarieöarna, Kroatien eller Grekland, närmare Frankrike.

Vart ska man åka för semester med sport i augusti?

Det är intressant med destinationer som inte bara erbjuder sport utan också platser somär unika. Detta är fallet med Israel med dess mängd aktiviteter: vandring, dykning, abseiling, klättring, cykling, ridning, osv. De som gillar vattensportser kommer att älska det södra landet, inklusive Eilat där du kan åka vattenskidor, parasailing och kryssningar. I Jordanien kan du kombinera wellness, golf och dykning, liksom i Turkiet där sport och avkoppling går hand i hand vid Medelhavet och Egeiska kusten. Italien består av charm och äventyr med många överraskningar: upptäck Sicilien på cykeln, klättra i Arco, vandra på Monte Baldo, rid på Tremosine-platån ... alla kommer att finna lyckan.

I Spanien går alla önskningar i uppfyllelse, från golf till dykning till bergsbestigning. De olika landskapen, havet, den ibland robusta terrängen och det trevliga klimatet bidrar alla till att göra resan oförglömlig. Tanzania är också en av de perfekta destinationerna för semester med aktiviteter. Om det är känt för safariparker och reservat är landet också ett utmärkt resmål för vandring, snorkling, cykling och fiske. I Frankrike kan du cykla på otaliga cykelvägar som utvecklats överallt, i Aquitaine, Auvergne, Bretagne, osv. De som letar efter spänning kanske föredrar canyoning, särskilt eftersom Frankrike har några platser som passar perfekt för det, till exempel Chassezac-canyonen i Lozère och den i Llech i Pyrenéerna.

Vart ska man åka med familjen i augusti?

Vart ska man åka med barnen i augusti? Sommarvärmen är inbjudande för att njuta av havet. Flera destinationer är lämpliga för en familjesemester. Ta med solglasögon, solskydd och lätta kläder ... till Playa del Carmen i Mexiko, Sharm el-Sheikh i Egypten, Punta Cana i Dominikanska republiken eller Bora Bora i Polynesien. Du kommer även uppleva en fantastisk sommar i andra ställen som ön Mykonos och ön Korfu, två grekiska juveler där turist- och kulturbesöken avslutas med avkoppling på stranden. Inte så långt bort finner du Andalusien som är hem till en av de vackraste badorterna i Spanien: Malaga, Picassos födelseort.

Medan Tyskland framför allt är en kulturell destination med rika kulturarv som Berlin och Frankfurt, så erbjuder landet också många möjligheter för familjesemester. Legoland, Playmobil-Funpark, Burghausen slott ... det finns något för både unga och gamla. Missa inte att besöka Disneyland Paris, Parc Astérix, Versailles eller Futuroscope i Frankrike.Vart ska man resa i juli
Vart ska man resa i september