Vart ska man resa i augusti 2024? bästa resmålen

Vart ska man åka?

Du vet inte var du ska åka i augusti? Denna tid, perfekt för långa semestrar, är idealisk för att planera en långresa. Asien, Afrika, Latinamerika... det är upp till dig att välja! Om du har ont om tid eller inte vill åka långt erbjuder Frankrike också många möjligheter till upptäckter... Var ska man åka? Här är vårt urval och våra favoriter för en extraordinär vistelse!


Top 30 Soliga Destinationer i augusti

Här är de mest populära destinationerna att besöka i augusti 2024 där vädret alltid är bra för en lyckad semester.Semester i augusti: vart ska du åka enligt dina önskemål?

Sugen på att ta en paus från din hektiska vardag? Passa på att resa i augusti! Det är den perfekta säsongen i många länder, där värmen och den blåa himlen kommer att vara närvarande. Var ska man resa i augusti beroende på dina önskemål? Följ guiden!

Sugen på att resa i Asien

Behöver du en paus och förändring av miljö? Asien kommer att tillfredsställa alla dina önskningar: fantastiska landskap och tusenåriga kulturer kommer att imponera på dig. Ta med badkläder, flip-flops och solkräm, och ge dig iväg på en resa där jobbet kommer att vara ett avlägset minne!

 • På de indonesiska öarna. Bara namnen får dig att drömma: Bali, Java, Lombok och många andra väntar på dig mellan Indiska oceanen och Kinesiska havet. Med sina många religioner, sina landskap med vulkaner som stupar ner i havet och sina invånares legendariska gästfrihet är Indonesien ett litet paradis för resenärer. På land eller under vattnet kommer det att avslöja alla sina skatter för dig!
 • På Sri Lanka, det forna Ceylon. Som en tår söder om Indien är Sri Lanka fortfarande ganska okänt. Det är dock fullt av underverk, spridda över en charmig terräng: teplantager, nationalparker där vilda elefanter frodas, koloniala städer, antika tempel, kuststräckor med drömmiga stränder... allt detta i en avslappnad atmosfär, präglad av mystik.
 • I solens rike: Japan. Att besöka Japan i augusti kommer att låta dig njuta fullt ut av ögruppen. Det är tiden för Matsuri, sommarfestivalerna: kostymer, gastronomi och dekorationer ger en festlig stämning åt många städer. Mellan besöken kan du vila på en strand eller njuta av en läcker tallrik sushi.

Sugen på vidsträckta landskap

Behov av att byta ut asfalten och stadens buller? Sommarsemestern är perfekt för att utforska vidsträckta områden. I harmoni med naturen, ge dig ut och utforska nya territorier där du kommer att känna dig som ensam på jorden!

 • I savannen, i Sydafrika. Detta extraordinära lands oändliga vidder är perfekta för en safari för att leta efter de stora fem, de ikoniska djuren på de afrikanska slätterna. I en jeep, med håret i vinden, ge dig ut på äventyr i hjärtat av dessa vilda områden, du kommer inte att bli besviken! Kusten kommer också att erbjuda dig hisnande landskap, du kan till och med få syn på valar...
 • I Brasiliens Amazonas. I denna gröna ocean kommer varje stig utan tvekan att vara en äventyrsplats. Primärskogar befolkade av extraordinära djur, floder som slingrar sig genom mangroven, byar med ursprungsbefolkning som verkar vara fastfrusna i tiden... ge dig ut på en flerdagarsutflykt för att upptäcka det autentiska Brasilien.
 • I Kanadas skogar. En toppdestination för älskare av vidsträckta områden, Kanada är vilt och enormt. Naturen är drottning där: skogar så långt ögat når, magnifika berg, sjöar med genomskinligt vatten... under en otrolig roadtrip, stanna till för att beundra alla dessa skatter och göra minnesvärda vandringar!

Sugen på att resa i Frankrike

Frankrike är också en destination du inte får missa! Var ska man resa i augusti för att ha toppenväder? I Frankrike på fastlandet eller i utomeuropeiska områden är det den perfekta säsongen för att utforska de franska regionerna i solen.

 • Vandra runt i Paris. I augusti töms huvudstaden på sina invånare, det är det perfekta tillfället att njuta av den! Ge dig ut och besök Paris och dess ikoniska monument: Eiffeltornet, Latinkvarteret, Montmartre, Seines kajer... och glöm inte dess internationellt kända museer! Augusti är perfekt för picknick i stadens parker mellan två utflykter.
 • Besöka Bretagne. Denna region har många osannolika charm. Med sin kuperade kust, kantad av vikar med genomskinligt vatten, sina medeltida städer med kullerstensgator och korsvirkeshus, sin utsökta gastronomi, sina förtrollande skogar och sin unika kultur... Bretagne i augusti är paradiset!
 • På de tropiska öarna, i Västindien. Här finns en liten bit av Frankrike som du absolut måste upptäcka! I hjärtat av Karibien kommer Guadeloupe och Martinique att låta dig göra en exotisk resa. Turkosa laguner, färgglada fiskar, idylliska stränder, imponerande vulkaner, kreolsk kultur som får dig att le... alla ingredienser finns för att tillbringa drömsemester!

Sugen på en roadtrip

Att hyra en bil på resan låter dig följa dina önskemål. Stanna var du vill, upptäck platser utanför de vanliga turiststråken och känn en härlig känsla av frihet! Var ska man resa i augusti? Här är destinationerna att prioritera:

 • På Kuba, i Karibien. Ön är perfekt för en självständig resa: avstånden är inte långa, vägarna är i gott skick och, framför allt, den är vacker! Från dess magnifika huvudstad Havanna, ge dig ut och utforska alla hörn av Kuba. Från kusten med sina vykortsvackra stränder till fiskebyarna, via bergen... den kommer att erbjuda dig en oförglömlig vistelse!
 • På det grekiska fastlandet. Nära Europa, att besöka Grekland låter dig resa med din egen bil och, varför inte, ta med ditt campingutrustning! Antika arkeologiska platser, olivskogar, byar att övernatta i, floder som lockar till ett uppfriskande dopp... Grekland i augusti kommer att överraska dig på många sätt!
 • I Mexiko, i Centralamerika. Att göra en resa i Mexiko med bil är ett sätt att garanterat komma åt mayaruiner belägna mitt i djungeln! Välbevarade är de verkliga konstverk. Mellan besöken, missa inte att bada i en cenote eller besöka en strand vid kusten.

Packa dina väskor och ge dig iväg på en oförglömlig resa i augusti. Upplev nya äventyr, utforska nära eller avlägsna länder och släpp taget innan en fullspäckad höst börjar!


Vart ska man åka i augusti 2024: global destinations karta

Använd den här kartan för att hitta alla destinationer med bra väder i augusti 2024.

Legend: perfekt väder bra acceptabelt