Vart ska man resa i januari 2024? bästa resmålen

Letar du efter ett ställe att åka på semester under månaden januari var som helst i världen? Återupptäck på denna sida rekommenderade resmål för att åka i januari på på besök i solen från deras klimat och deras väder.

Vart ska man åka?

Topp 30 resmål i januari

Här är de mest populära destinationerna att besöka i januari 2024 där vädret alltid är bra för en lyckad semester.
Vart ska man åka i januari 2024: global destinations karta

Använd den här kartan för att hitta alla destinationer med bra väder i januari 2024.

Legend: perfekt väder bra acceptabelt


Semester i januari: vart ska du åka enligt dina önskemål?

I januari är det soligt och behagliga temperaturer i den södra hemisfären, medan det är i mitten av vintern i den norra hemisfären. Eftersom klimatet skiljer sig från en region till en annan så bör man ha ens favorit aktiviteter i åtanke när man väljer destination. Vart ska man åka i januari?

Vart ska man åka i januari för att njuta av sol och strandhäng?

För att fly den trista vintern så ska man åka till den södra hemisfären och tropiska länder där solen är framme i januari. För att njuta av strandhäng, vila och sol så kan du välja mellan Kap Verde där du finner ett perfekt klimat i praktiskt taget hela landet, Gambia där det är soligt överallt även i Banjul, samt södra Australien med dess vackra stränder och charmiga städer som Perth.

Och vart i Asien ska man åka i januari? Den asiatiska kontinenten bjuder också på fint väder vid den här tiden på året trots att klimatet inte är passande överallt om man vill njuta av sol och bad. Koh Lanta, Koh Phi Phi, Phuket… Thaïlands öar präglas av ett utmärkt klimat för att sola, bada och koppla av på stranden. Trots att regnperioden härjar i länderna i den indiska oceanen, så förblir Maldiverna ett äkta paradis för en solsemester. I Malé och de andra atollerna så är det för det mesta fint väder även om det förekommer lätt regn.

I Karibien kan du åka till ställen som Guadeloupe, Martinique och den Dominikanska republiken där klimatet är passande för alla sorters havsaktiviteter.

Sightseeing och kultur i januari: vart ska man åka?

Om du inte vet vart du ska åka i januari för att gå på sightseeing, lära dig om historia och upptäcka en ny kultur så har du flera alternativ. Du kan åka till praktiskt taget alla länder för att uppleva en kulturell resa under den här säsongen, men det är smart att välja en destination med bra väder för att få ut det bästa av resan. Det är ett bra tillfälle för att upptäcka staden Phnom Penh eller ruinerna i Angkor i Kambodja, besöka Indien och dess livliga städer New Delhi, Bombay och Jaipur.

I Förenade Arabemiraten är det också bra väder för att besökaDubaï och gå till Qatars museer. I Nordafrika kan du upptäcka en fascinerande historia i januari då klimatet är härligt. Du kan åka till Egypten för att upptäcka Alexandria eller Luxortemplet. Tunisien är en annan perfekt destination för en kulturell upplevelse, med städer som har ett rikt förflutet med ett exceptionellt arv som Hammamet, Monastir och Bizerte.

Semester i naturen och vandring i januari

Att vara i naturen är nog det bästa sättet för att ladda batterierna. För att kunna njuta av det så bör du välja destinationer där temperaturen är optimal, varken för varm eller kall, vid Ekvatorn där naturen verkar okuvlig som Galápagos öarna. Guatemala är också ett populärt resmål för folk som gillar vandring i Centralamerika. Detta vackra land bjuder är rikt på kultur och bjuder på vandring samt oförglömliga upplevelser med skiftande landskap med skog, vulkaner och Maya-rester.

De som gillar att vandring, ridning eller mountainbiking kan även åka till Kanarieöarna där de kommer få uppleva fantastiska spår: i skogen La Gomera, Camino de Jinama vägen på ön El Hierro, nationalparken Teide på Teneriffa, osv. Kenya är oslagbart när det kommer till att vara nära naturen genom vandring och safari. Alla parker och naturreservat i landet gör så din resa garanterat blir rik på känslor och möten, för att inte bara nämna Masaï Mara reservatet, Amboseli parken och Nairobis park.

På den afrikanska kontinenten finns det ett annat land som är riktigt vackert i januari : Namibie. Färgerna och landskapen är hisnande med sanddynor, berg och savann. Dessutom så finns det chans till att se zebror, noshörningar och oryxer.

Vart ska man åka för sportsemester i januari?

På marken, i havet, i luften… sport kan utföras på flera olika sätt i flera regioner. Till exempel i Thailand som är känt för thaiboxning men också det vackra Andaman havet i januari. I denna del av landet så finns alla förutsättningar för att uppleva oförglömliga dykning: blå himmel, varmt genomskinligt vatten, färgglad grunt, osv. Även i det tropiska havet i Maldiverna är det fantastiskt vackert för dykning eller snorkling för nybörjare.

I Chile är klimatet perfekt i Valparaiso och helt okej i Punta Arenas, men generellt behagligt i hela landet och toppen för alla typer av sportaktiviteter, från vandring till forsränning till paragliding, surfing på vågor och sanddyner vilket är ett måste i Sydamerika. Under den vackra karibiska solen erbjuder Guadeloupe och Martinique också en rad spännande aktiviteter för nybörjare och erfarna idrottsmän: dykning, snorkling, sportfiske, vandring, canyoning, mountainbike, vindsurfing, kajakpaddling ... Som bonus kommer du kunna koppla av på paradisiska stränder efter ansträngningarna.

Vart ska man åka med familjen i januari?

För en lyckad familjesemester, om man bortser från klimatfrågan, så är det viktigt att välja ett land eller stad som erbjuder både intressanta saker för vuxna och aktiviteter för barn. Safari kombinerar dessa två och är bättre när du gör det i grupp. I Kenya, Sydafrika, Namibia eller i den andra änden av världen i Australien, föds obeskrivliga känslor när du är omringad av natur i skogen såväl som i savannen och möter olika djur.

Sol, hav, strand ... detta är den vinnande trion för att roa barn långt bort från vinterkylan och samtidigt få koppla av. I tropikerna såsom i Guadeloupe, Martinique, Saint-Martin och Costa Rica, njuter man av vila och livets sötma. Detta är också fallet i Dominikanska republiken, där du även kan åka till vattenparker som Ocean World Adventure Park där pooler, rutschbanor och shower underhåller unga och gamla.

Egypten har också ett gynnsamt klimat för en familjesemester i januari. där kan du upptäcka pyramider och rida kamel. Ta med varma kläder eftersom nätterna ofta är svala vid denna tid på året. Och för de som har ett äventyrligt hjärta så är Brasilien en passande destination, med dess frodiga skogar, de vackra Iguazu-fallen, soliga stränder osv. Med tanke på hur stort landet är och att klimatet skiftar från beroende på region så bör du åka dit där du finner ett behagliga väderförhållanden, till exempel i Porto Alegre, Rio de Janeiro eller Salvador de Bahia, men undvik särskilt São Paulo.Vart ska man resa i december
Vart ska man resa i februari