Vart ska man resa i juli 2024? bästa resmålen

Letar du efter ett ställe att åka på semester under månaden juli utomlands? Återupptäck här bästa destinationer för att åka i juli på på en resa i solen efter deras klimat och deras väder.

Vart ska man åka?

Topp 30 resmål i juli

Här är de mest populära destinationerna att besöka i juli 2024 där vädret alltid är bra för en lyckad semester.
Vart ska man åka i juli 2024: global destinations karta

Använd den här kartan för att hitta alla destinationer med bra väder i juli 2024.

Legend: perfekt väder bra acceptabelt


Semester i juli: vart ska du åka enligt dina önskemål?

Det är början på sommarsemestern! Över hela Europa är vädret perfekt för att njuta av havet. I Indiska oceanen är klimatet också mycket trevligt för semester för två, med familj eller vänner. Å andra sidan är möjligheterna mycket mer begränsade i Karibien, Asien och Amerika. Hur som helst, om du fortfarande letar efter en destination i juli, upptäck då vårt urval.

Vart ska man åka i juli för att njuta av solen och strandhäng?

Solen, värmen, temperaturen ... allt tyder på att det är dags att förbereda dina resväskor för en vistelse vid havet. Det behövs inte åka långt för att njuta av solen och stranden! Södra och västra Frankrike erbjuder utmärkta destinationer vid havet där du kan kombinera avkoppling, bad och kulturella besök. Vi tänker till exempel på Biarritz där den baskiska kusten avslöjar kilometer av orörda stränder som kombinerar charm och lugn. Klimatet är också gynnsamt i Nice, La Rochelle och på ön Ré.

I Medelhavet stiger temperaturerna och värmen kan bli outhärdlig för vissa. Men förhållandena är perfekta för att njuta av havet och se till att använda ett solskydd. I Spanien kan du lata dig på Barcelonas strand eller stanna i en av de charmiga orterna på Costa del Sol i Andalusien. Med perfekt klimat och havsvinden som kommer att svalka atmosfären så är Balearerna också ett resmål att välja vid havet. Ses Illetes-stranden i Formentera är bland de vackraste platserna i skärgården. På Kanarieöarna tycker vi också om att koppla av vid kusten. Teneriffa, La Gomera, Gran Canaria, Fuerteventura ... varje ö är en resa i sig och en inbjudan till avkoppling.

Om du föredrar att åka till Italien så hittar du otroliga ställen på Sicilien. På andra sidan av havet finner du Kroatien som präglas av imponerande landskap mellan land och hav på dess öar, som Brac, Hvar och Korcula. Klimatförhållandena är också perfekta i Grekland där dess öar som översvämmas av sol kommer att tillfredsställa dina önskningar. Ön Mykonos, Kreta och ön Samos har fantastiska vikar och hamnar. Fortfarande i denna strävan efter ett litet paradis i solen hittar du också din lycka i Djerba i Tunisien, Punta Cana i Dominikanska republiken, Réunion, Seychellerna och Mauritius.

Sightseeing och kultur i juli : vart ska du åka?

Vart ska man åka i juli för en helg eller en lång kulturell vistelse? Valet är mycket stort bara i Europa. Det är verkligen en av de trevligaste perioderna på norra halvklotet. Om du är i Medelhavsområdet (Provence-Alpes-Cote d'Azur-regionen, Spanien, Italien, Kroatien, Grekland), är det möjligt att blanda hav och sightseeing, de som letar efter en mer originell destination kommer att dra fördel av sommarvärmen för att klättra lite längre norrut. I de skandinaviska länderna som Norge, Sverige och Danmark är temperaturen särskilt mild och perfekt för att upptäcka några av de vackraste europeiska huvudstäderna som Köpenhamn och Stockholm.

I juli lever många länder i takt med många kulturella eller musikaliska festivaler. Detta är fallet med Tyskland där många rockfestivaler äger rum. Besök Berlin, Bayern eller München. För de som älskar England är vädret bra för en resa till Guernsey där många attraktioner väntar en: museer, trädgårdar frodiga, historiska och ekologiska platser, osv. I Belgien kommer bö du fokusera på städer som erbjuder ett gynnsamt klimat som Brugge, Liège och Oostende.

De som är törstiga efter upptäckter och som vill ha kultur på semestern kommer att kunna åka till länder som fortfarande är lite kända för allmänheten som till exempel Bulgarien. Mystiskt och gåtfullt, i detta land i Östeuropa finns det fortfarande riktiga skatter, inklusive staden Varna som har smeknamnet Svarta havets pärla. Vitryssland har också stora överraskningar i destinationer som Minsk, där du inte bör missa Dudutki Folk Museum.

Vart ska jag åka i Frankrike i juli för att uppleva en vistelse med kultur och historia? Goda nyheter, klimatet är gynnsamt i hela landet. Du kan njuta av de trevliga temperaturerna i Alsace för att upptäcka Strasbourg och dess historiska centrum klassificerad som världsarv av UNESCO eller boka ett hotell i Vichy, Auvergne för att njuta av dygderna i dess termiska vatten och beundra all fantastisk arkitektur som Saint-Louis-kyrkan och Vichy-operaen.

Semester i naturen och vandring i juli

Det är en utmärkt säsong för vandring, förutsatt att du väljer en destination där värmen inte är kvav. I Frankrike är idealet att gå längs kusten för att njuta av den marina atmosfären som är uppfriskande. Du kan upptäcka Bretagne till fots, på häst eller på cykel. Dessutom finns vandringar tillgängliga för familjer och personer med nedsatt rörlighet. Andra regioner erbjuder mycket goda klimatförhållanden för dem som vill ta sig tid att beundra landskapet. Detta är fallet med de grekiska öarna där det milda medelhavsklimatet gör så du kan vandra och rida på åsnor. Du kan välja mellan Korfu, Kreta med den berömda Samaria-ravinen och ön Naxos.

Maghreb är också en favoritplats för äventyrare. Gå 4x4 i den tunisiska öknen, promenera på kamel för att upptäcka pyramiderna i Egypten eller vandra i Marocko. Vi tänker inte alltid på det men Kanada är ett annat paradis för vandrare tack vare sin orörda natur och varierande landskap. Där finns faktiskt den längsta vandringsleden i världen: Trans Canada Trail. Klimatet är gynnsamt överallt i landet utom i Resolute. Vädret är också bra för en resa till USA. Appalachian Trail, Yosemite National Park och Bryce Canyon National Park är alla platser att upptäcka under en vandring i landet.

I Indiska oceanen börjar den den australa vintern. Solen är framme, temperaturen är mild ... alla förhållanden återförenas för att uppleva en sportig vistelse med inriktning på vandring på ön Reunion och Madagaskar. Mauritius erbjuder också vackra landskap och panoramavyer som lätt upptäcks under en lång promenad: de 7 vattenfallen, Black River Park, osv. Du kan även åka till Kenya där safari och vandring kan avslutas med en vacker avkopplande dag i Mombasa, vid havet.

Vart ska man åka i juli för semester med sport?

Du vill ha en aktiv semester i solen men vet inte vart du ska åka i juli? Om du gillar äventyr, välj vackra destinationer som Kenya som erbjuder en lång lista med aktiviteter vid denna tid på året: fallskärmshoppning, paragliding över Rift Valley, bungee jumping , klättring, golf, dykning, kitesurf, safari till fots eller med cykel ... garanterat spännande! Fortfarande i Afrika kan du njuta av bergsbestigning och sportfiske på Madagaskar, kanjon och mountainbike i Reunion eller dykning i Tanzania. Andra afrikanska länder åtnjuter ett gynnsamt klimat i juli, som Sydafrika, Namibia och Moçambique.

Europa erbjuder så många möjligheter. På Madeira kan du utföra många aktiviteter som dykning, surfing och bodyboarding. De som älskar dykning och vattensporter kommer också att fängsla av kvaliteten på vattnet på ön Milos i Grekland, Azorerna, Balearerna och Kanarieöarna. I Kroatien uppmuntrar vattentemperaturen dig att tillbringa vackra dagar på stranden för att ägna dig åt olika vattenaktiviteter. Och för dig som föredrar sport på land. erbjuder Paklenica Park många klättringsplatser. Frankrike har också otroliga överraskningar för de som är på jakt efter adrenalin och spänning. I Auvergne är klimatet trevligt överallt, från Aurillac till Montlucon. Vandring, vattensporter, mountainbike, fyrhjuling ... det finns något för alla! Äventyret sträcker sig också i Midi-Pyrénées, Aquitaine och Korsika.

Vart ska man åka med familjen i juli?

I juli är det dags att varva ner för barnen och ha kul. Då är det lämpligt att privilegiera destinationerna vid havet som Algarve i Portugal, Katalonien eller Andalusien i Spanien, eller en av de många grekiska öarna. Deras gemensamma punkt? Du hittar vackra familjestränder där barn kan simma säkert. Balearerna är också bland de vackraste destinationerna för en familjesemester, särskilt Mallorca som har djurparker, akvarier och temaparker utöver dess otaliga idylliska stränder. En annan destination i högsta kvalitet är Kanarieöarna som har mycket att erbjuda familjer som letar efter miljöombyte. Kamelturer, båtturer, vattenparker, möten med exotiska djur ... listan är lång och det är ofta billigare för barn att komma in till platserna.

För vissa är en familjesemester i juli en möjlighet att uppleva något nytt. I det här fallet är det bättre att välja en avlägsen destination som Madagaskar där resan kommer att rymmas av äventyr och upptäckter. Att besöka nationalparkerna som innehåller ett stort antal kameleonter och lemurer kommer säkert att tilltala både unga och gamla. Och om du planerar att organisera din första resa till Asien, välj då de stora städerna som har ett idealiskt klimat som Peking eller Tokyo.

De som föredrar att åka flera helger kommer att hitta sin lycka överallt i Europa. Varför inte till de vackraste europeiska huvudstäderna? Detta är ett utmärkt tillfälle för att lära barn om historia och kultur. London, Rom, Krakow, Amsterdam, Dublin och Lissabon tar dig tillbaka i tiden på sitt eget sätt. För en kort vistelse i Frankrike förblir Puy du Fou, Futuroscope, Parc Asterix och Disneyland Paris säkra kort, särskilt eftersom klimatet är gynnsamt i juli.Vart ska man resa i juni
Vart ska man resa i augusti