Vart ska man resa i december 2023? bästa resmålen

Letar du efter ett ställe att åka på semester under månaden december var som helst på jorden? Återupptäck här perfekta resmål för att åka i december på på en resa i solen som bygger på deras klimat och deras väder.

Vart ska man åka?

Topp 30 resmål i december

Här är de mest populära destinationerna att besöka i december 2023 där vädret alltid är bra för en lyckad semester.
Vart ska man åka i december 2023: global destinations karta

Använd den här kartan för att hitta alla destinationer med bra väder i december 2023.

Legend: perfekt väder bra acceptabelt


Semester i december: vart ska du åka enligt dina önskemål?

Det är vinter i Europa, i Nordamerika och i den norra delen av Asien. Skidorterna förbereder sig för att välkomna de första gästerna. På det södra halvklotet är däremot solen framme: i Afrika, Sydasien, Sydamerika och Oceanien. En oändlighet av möjligheter finns tillgängliga för dig och du hittar enkelt din destination du vill åka till i december i vårt urval.

Vart ska man åka i december för att njuta av stranden?

Vi vill ha sol i december! Men eftersom det är en hektisk månad med festligheter i många områden, för att inte tala om jul- och nyår, så är det tillrådligt att boka din resa tidigt för att vara säker på att få en plats i solen. Du kan åka till Kapstaden i Sydafrika, Kap Verde, Mauritius, Kamerun eller Senegal. Utanför fastlandet erbjuder Madagaskar också trevliga temperaturer även om det är regnperiod. Klimatet är korrekt i hela landet utom i Nosy-Be. De som inte vill åka för långt bort från Europa kan boka ett hotell i Marocko för att njuta av de vackra stränderna i Agadir, eller i Tunisien, inklusive Djerba eller Hammamet.

Det fina vädret är definitivt tillbaka i Sydostasien! Låt dig frestas av de vackra stränderna i Kambodja, de idylliska öarna i Thailand eller paradiset på Maldiverna. På den andra sidan av planeten förblir Karibien idylliskt. Sol, sublima stränder, turkost hav och fruktiga cocktails är vad som väntar dig i Bahamas, Martinique, Guadeloupe och Saint-Martin. Det är lika förtrollande i Dominikanska republiken, särskilt i Puerto Plata och Punta Cana där vattenparkerna är ett plus.

Din önskan för en solsemester kommer också att tillfredsställas i Mexiko på den fantastiska Riviera Maya. Eller varför inte välja Costa Rica som perfekt kombinerar strand och natur? Det går inte att bli besviken! Lite längre söderut erbjuder påskön, Galapagosöarna och Uruguay också utmärkta väderförhållanden för en vistelse i solen.

Vart ska man åka för sightseeing och kultur i december?

Om du inte vill uppleva vinterns och julens magi så är det bättre att undvika de europeiska länderna som börjar ta på sig sin vita kappa. Vissa regioner sticker ut som städerna Málaga och Tarifa i Spanien. Katalonien och staden Madrid rekommenderas dock inte på grund av det kalla vädret. Kanarieöarna fortsätter att präglas av ett fantastiskt väder och främja sightseeing. Från Gran Canaria till La Palma är varje ö en överraskande kombination av natur, historia och kultur. Den maltesiska huvudstaden Valletta har också fint väder i december liksom Cypern, Madeira och Algarve-regionen i södra Portugal. I Grekland är öarnas charm och mildhet att föredra: Kreta, Santorini, Rhodos eller Sifnos.

Ju mer vi närmar oss Mellanöstern, desto varmare blir det. Vädret är perfekt för att besöka Saudiarabien, Dubai, Kuwait och Abu Dhabi. Israel är lika intressant med sina historierika städer som Jerusalem och Tel Aviv. Dessutom väntar en verklig mänsklig upplevelse i Asien där tradition och modernitet gnider ihop i harmoni. Från Bangladesh till Pakistan till Burma och Laos är varje region som en berättelse. De som alltid har drömt om att åka till Indien bör göra det i december. Hela landet har ett gynnsamt klimat vare sig det är Bombay, Calcutta, Jaipur eller New Delhi, bortsett från Ladakh. Du kommer också bli tillfredsställd i Kambodja, särskilt i Siem Reap där templet i Angkor är den främsta attraktionen du inte får missa. Och för dem som inte är rädda för att resa långt, varför inte åka till Australien? Klimatet är perfekt i Perth, Adelaide och Alice Springs.

Vart ska man åka i december för vandring och natur?

Naturen är både lugnande och förtrollande vilket är en bra anledning till att fokusera på vandring i hjärtat av frodig vegetation och i vilda landskap. Costa Rica är en av de destinationer som erbjuder flera spår som består av 100% natur i en bevarad och mångfärgad miljö. Vandringsturer och ridning utförs också i en hisnande miljö i Guatemala, med möjlighet till ziplining. Den sprudlande naturen i Guadeloupe gör det också till en av de bästa destinationerna för vandring. Bara nationalparken gör det värt en resa dit.

Att göra saker spontant och låta sig förvånas är den riktiga magin när man reser. Eftersom en promenad inte bara sker skogen eller en gröna parker så kommer de äventyrslystna säkert våga sig på öknen för en oförglömlig upplevelse. I Tunisien, Marocko eller Egypten är landskapen av sällsynt skönhet och det är möjligt att slå läger och sova under stjärnorna. I Sydafrika, Kenya, Tanzania och Senegal är det särskilt mötet med afrikanska vilda djur som gör resan så magisk. De som har tur kommer att kunna se Big Five.

Detta intryck av världens slut, denna känsla av frihet som man söker så mycket under semestern, otroliga landskap ... det är vad som väntar dig i Australien. Upplev landets vackraste vandringsled i Cradle Mountain, på Freycinet Peninsula eller följ Great Ocean Walk. Nya Zeeland erbjuder också fantastiska äventyrsresor längs Abel Tasman Bay, Tangariro National Park och Abbey Caves.

Vart ska man åka i december för semester med aktiviteter?

Har du slut på idéer om var du ska åka i december för en aktiv semester? Skidorterna öppnar sina dörrar, en välsignelse för dem som föredrar att stanna i Europa eller åka till USA. Men om du absolut vill ha sol på semestern i december så hittar du din lycka i Mauritius eller Madagaskar där det är möjligt att lära sig surfing, dykning, kanot och klättring . Centralamerika är ett annat land att åka till för spänningssökande. Omgivet av Karibiska havet och Stilla havet erbjuder Costa Rica en mängd olika vattensporter, förutom gröna eskapader i hjärtat av skogen och vandring till toppen av vulkaner.

Galapagosöarna är ett paradis för naturälskare. Vandring eller cykling är det bästa sättet att upptäcka attraktionerna på varje ö och under vattnet får dykare uppleva oväntade under. Du kan också åka till andra delar av Ecuador men det rekommenderas inte att åka till Oriente eller Quito på grund av det mycket ogynnsamma klimatet. Tack vare dess generösa klimat i slutet av året är Uruguay ett annat resmål att överväga. Landet passar perfekt för sport- och kultur längs kusten. Besök till exempel stränderna i Carmelo och Mercedes för att fiska eller segla. I Australien är förhållandena idealiska för att lära sig surfa. vilket är en typisk sport för landet. Du kan också utöva klättring, vandring, dykning och golf. I Asien kan du ta dig till Laos eller paddla kanot och åka mountainbike i Kambodja.

De perfekta destinationerna för en semester med familjen i december

Skollovet är en möjlighet för hela familjen att ta en paus och i december vill barnen särskilt uppleva julens magi. I hela Europa förbereder vi oss redan för festligheterna, vare sig det är på Cypern, Grekland, Portugal eller Spanien. Barnen kommer också att fängslas av det vackra landskapet på Kanarieöarna och särskilt möjligheten att rida kameler, en unik attraktion i Europa. Det finns även flera temaparker som Loro Parque de Tenerife och fantastiska naturliga pooler i La Palma. Det är dock bäst att boka resan tidigt eftersom det är en hektisk månad i skärgården.

På andra sidan Atlanten förbereder Guadeloupe sig också för högtiden. Om du vill tillbringa jul under palmer så är detta den perfekta destinationen särskilt eftersom många festligheter organiseras i hela skärgården. I närheten finner du ljuvliga Martinique och Bahamas som säkert kommer att tilltala familjer på jakt efter sol och vackra stränder. Eller varför inte åka på ett äventyr tillsammans i Australien? I så fall bör du åka till Sydney eftersom staden är full av turistattraktioner, som Taronga Zoo, Aquarium och Luna Park. En annan region i Australien som förtjänar ett besök är Gold Coast som är hem till flera attraktioner som SeaWorld och Warner Bros Movie World. Adrenalin och sensationer är garanterade!Vart ska man resa i november
Vart ska man resa i januari