Vart ska man resa i december 2024? bästa resmålen

Vart ska man åka?

Vintern närmar sig med stormsteg och ni vet inte vart ni ska åka i december? Bra nyheter: det är den perfekta säsongen att åka och värma er i ett exotiskt land: Thailand, Mexiko eller Sri Lanka...ni kommer att ha gott om valmöjligheter! Var åka på semester och hålla er nära Frankrike? Åk söderut i Europa och till Maghreb för att njuta av soliga dagar!


Top 30 Soliga Destinationer i december

Här är de mest populära destinationerna att besöka i december 2024 där vädret alltid är bra för en lyckad semester.Semester i december: vart ska du åka enligt dina önskemål?

Drömmer du om att fly från kylan och lapa sol mitt i vintern? Ge dig iväg för att upptäcka ett avlägset land och gör en oförglömlig resa! Närmare, det är den perfekta säsongen för att besöka Egyptens pyramider eller ta en tur i öknen. Inte att förglömma att nyårsfirandet kan vara ett exceptionellt tillfälle att se hur det går till på andra platser. Var ska man resa i december enligt dina önskemål? Omedelbar ombordstigning!

Drömmer du om att njuta av stranden

Din sommarbränna är ett avlägset minne och du drömmer om att kunna ta fram baddräkten och flip-flopsen igen? Förbered solkrämen och ge dig iväg på en vistelse fylld av lathet. Jobbet är glömt, målet är att verkligen vila, ha det trevligt och glömma bort alla bekymmer i en magisk miljö!

 • I Art Deco-världen i Miami. Vem känner inte till den mytomspunna Miami Beach? Med sina räddningsstationer i syrliga färger och sin enorma strand kantad av palmer och byggnader från 20-talet, har den allt som behövs för att inte missas. Särskilt är Miamis nätter välkända bland festprissar från hela världen. Och om du är rastlös finns det många platser att besöka i omgivningen. Nämnas kan bland annat Everglades och dess alligatorer eller ögruppen Keys.
 • I Karibiens turkosa vatten. Var ska man resa i december för att vara säker på att ha underbart väder? Karibiens öar väntar på dig för en drömsemester. Kuba, Dominikanska republiken, Martinique, Guadeloupe...det är bara att välja! De har alla gemensamt magnifika stränder, en livskvalitet och en atmosfär som bjuder in till avkoppling. Perfekta destinationer för en resa utan bekymmer!
 • Vid lagunen på Mauritius. Inramad av ett korallrev har Mauritius en extraordinär lagun. Ta på dig snorkel och simglasögon för att utforska dess botten full av färgglada fiskar och orörda koraller. Stränderna är inte sämre: vit sand, kokospalmer, små restauranger som erbjuder läcker mat...allt finns där! Och om du vill röra lite på dig är ön full av vandringsleder för att kunna uppskatta alla dess hörn.

Drömmer du om att fira jul långt från Europa

Även om många länder anpassar sig till sina besökares traditioner, är det idealiskt att fira jul i ett land med en kristen religion. Då kommer du att försjunkas i en värld, ofta mycket annorlunda jämfört med vad man är van vid i sitt eget land. Sedvanor, mat eller till och med kläder kan variera helt!

 • På stranden i Los Angeles. December i Kalifornien kan erbjuda vackra varma och soliga dagar. Fira en originell jul genom att förbereda en uppgraderad picknick och njut av en av stränderna i LA! Amerikanerna älskar festligheter i allmänhet, men julen har en särskild smak. I staden är palmerna smyckade med ljusslingor, jultomtar åker rullskridskor på Pacific Drive och traditionella sånger hörs på varje gathörn!
 • Under 9 dagar i Mexiko. Från den 16 till 24 december firar mexikanerna jul, och det är inte jultomten som kommer med presenter, utan barnet Jesus. I detta mycket troende land är traditionen viktig och sedvänjorna följs noggrant, som "Posadas". Julen är en tid för familjåterföreningar, delade goda måltider och folkfest. ¡Feliz Navidad!
 • I spansk tradition. Även om det är ett grannland till Europa är det att fira jul i Spanien mycket annorlunda. Så är det de tre vise männen som kommer med presenter till barnen den 6 januari. Medan måltiden den 25 december oftast kretsar kring skaldjur. Skämtsamheterna är många, spanjorerna tillbringar månaden med att skämta och klä ut sig. Som spelare rusar de flesta för att köpa lotterilotter till den stora julotterin.

Drömmer du om att se ovanliga djur

Att resa i december är också ett tillfälle att möta extraordinära djur. Oavsett vilket land du reser till, se till att välja en organisation eller byrå som respekterar djuret och samtidigt bevarar miljön. Då är det dags för förundran!

 • Mantarockor på Maldiverna. December är den sista månaden för att kunna observera mantarockor på Maldiverna, innan de migrerar västerut. Vid dykning kan du enkelt se dessa havets jättar i Malebukten, liksom valhajar. Ofarliga, dessa djur kommer att erbjuda dig en oförglömlig upplevelse! Och det är inte att förglömma de andra skatterna: fiskar av alla slag, delfiner, osv.
 • Elefanter på Sri Lanka. I öns södra del kan du ge dig ut på safari för att observera vilda elefanter, särskilt i Uda Walawe National Park. Sri Lanka är en av de få asiatiska länder där man fortfarande kan se dem i deras naturliga miljö och regeringen lägger stor vikt vid deras bevarande. Tidigt på morgonen, kliv in i en jeep och, med din guide, kör runt parken för att se dem vandra fritt. En unik upplevelse som inte får missas!
 • Valar på Madeira. Inte långt från Europa är Madeira en ögrupp att föredra för valskådning. Ett verkligt marint skyddat område för dessa arter, tack vare de mycket strikta portugisiska lagarna, cirka tjugo arter rör sig där året runt. Du kan enkelt se dem från stranden, tillsammans med lekfulla delfiner, men det bästa är att delta i en utflykt. Med experter ombord på en gemensam eller privat båt kan du se dem på nära håll. En stor stund i sikte!

Drömmer du om att besöka kulturella platser

Vill du göra en resa för att upptäcka stora arkeologiska platser? December är den perfekta månaden att besöka dem utan att riskera solsting, men med idealiska temperaturer. Från ena sidan av planeten till den andra, ge dig ut för att utforska underbara platser där människan har präglat historien.

 • Pyramiderna i Egypten. Åk till Kairo för att se de mytomspunna pyramiderna. I skuggan av den stora Giza-sfinxen är pyramiderna Khufu, Khafre och Menkaure oumbärliga: deras storhet och historia kommer säkert att förbluffa dig. Längre söderut kommer Konungarnas dal, Abu Simbel eller Philae att komplettera din resa på bästa sätt. I december kommer Egypten att avslöja hela sin prakt, långt från sommarhettan.
 • Den kulturella triangeln på Sri Lanka. I öns centrum finns denna fascinerande region som samlar många ruiner. Huvudstäder för försvunna kungadömen, tempel, palats, heliga platser...så mycket att se! Utgående från den magnifika staden Kandy, ge dig ut för att utforska dessa otroliga platser. På egen hand eller med en guide, njut av det!
 • Mayaruinerna i Mexiko. Ofta belägna mitt i djungeln är de förspanska platserna i Mexiko verkliga konstverk. Byggda av mayacivilisationen från 2600 f.Kr., har pyramiderna och templen bevarats på ett enastående sätt. Vilka ska du välja? Uxmal, Chichen Itza, Tulum...du har gott om val!

Fantastiska djur, besök på mytomspunna platser, drömstränder...att resa i december är ett utmärkt sätt att ge vintern en känga! I södra Europa eller runt om i världen finns det tusen sätt att göra en oförglömlig resa och ta med solsken i dina resväskor!


Vart ska man åka i december 2024: global destinations karta

Använd den här kartan för att hitta alla destinationer med bra väder i december 2024.

Legend: perfekt väder bra acceptabelt