Vart ska man resa i februari 2024? bästa resmålen

Letar du efter ett ställe att åka på semester under månaden februari var som helst på jorden? Återupptäck här rekommenderade resmål för att åka i februari på på besök i solen som bygger på deras klimat och deras väder.

Vart ska man åka?

Topp 30 resmål i februari

Här är de mest populära destinationerna att besöka i februari 2024 där vädret alltid är bra för en lyckad semester.
Vart ska man åka i februari 2024: global destinations karta

Använd den här kartan för att hitta alla destinationer med bra väder i februari 2024.

Legend: perfekt väder bra acceptabelt


Semester i februari: vart ska du åka enligt dina önskemål?

Februari är den kallaste månaden i Europa och Nordamerika. Men när du åker söderut värms klimatet upp och gör det möjligt för aktiviteter. Men det är inte gynnsamt överallt.

Se vart du ska åka i februari för att få en oförglömlig resa.

Vart ska man åka i februari för att njuta av solen och strandhäng ?

Medan vissa njuter av semestern i februari för att åka skidor, tvekar andra inte att åka hundratals eller till och med tusentals kilometer för att sola och koppla av på tropiska stränder. I Sydafrika är klimatet perfekt för de som gillar vila och bad, särskilt i Kapstaden. Camps Bay njuder på ett hisnande landskap med palmer och några kilometer vit sand. I Gambia är februari synonymt med bra väder. så underbart att vandra runt i huvudstaden i Banjul och njuta av solen bara några meter från havet! Andra afrikanska länder har också stränder och sol under denna period, såsom Namibia och Senegal.

De som söker exotik utöver solen, men som ännu inte vet vart de ska åka i februari kommer otvivelaktigt förföras av de asiatiska länderna. Maldiverna betraktas av många som paradiset på jorden och bjuder på ett mycket trevligt klimat vid denna tid på året: minst 8 timmars solsken per dag, temperaturer över 22 °C och vatten över 20 °C. Vare sig du är i Male, Gan eller Dhidhdhoo kommer du alltid att njuta av dessa exceptionella förhållanden. En annan asiatisk pärla, Thailand, erbjuder fantastiskt väder om du åker till Koh Phi Phi, Koh Phangan och Koh Samui där stränder som Chaweng Beach och Lamai Beach alltid är perfekta för att koppla av.

I andra änden av världen erbjuder Franska Polynesien en riktig vykortsmiljö med sina sublima stränder som skuggas av palmer och dess turkosa vatten så långt ögat kan se. Du kan åka till Rikitea, Tahiti eller Marquesasöarna. Södra Australien samt Nya Zeelands kuster är andra intressanta destinationer för en badsemester.

Sightseeing och kultur i februari : vart ska ma åka ?

Lite sol, milda temperaturer och lite vind, det är de bästa förhållandena för att göra sightseeing. Om du planerar att besöka Mellanöstern men inte vet vart du ska åka exakt i februari så kan du låta dig frestas av Egypten som har ett idealiskt klimat i hela landet, från Alexandria till Luxor via Aswan och Hurghada. Israel är ett annat alternativ, med städer som njuder på en verklig bubblande kultur, som Tel Aviv och dess otaliga museer som är dedikerade till konst eller Jerusalem som kombinerar historia och arkitektur. Dubai sviker inte med sin kultur som är en korsningen mellan öst och väst.

På den asiatiska kontinenten är klimatet gynnsamt överallt, som i Kambodja där man inte bör missa den arkeologiska platsen i Angkor och templet Preah Vihear, som båda två är inskrivna på UNESCO: s världsarv. Du kan också utforska Ho Chi Minh-staden och Hoi An i Vietnam, upptäcka Nepals mysterier och legender, åka till Indiens metropol som Bombay eller tillbringa några dagar i Thailand.

En framgångsrik kulturell vistelse är också en resa rik på känslor. Det är detta lilla plus som är Argentinas specialitet. I februari är klimatet perfekt för att besöka Buenos Aires, en av de mest attraktiva huvudstäderna på den sydamerikanska kontinenten eller staden Salta som har bevarat en vacker kolonial arkitektur. Brasilien erbjuder också många möjligheter för sightseeing i Porto Alegre och Rio de Janeiro. Det är dock bäst att undvika Manaus, Porto Velho och Belém. I Chile kommer är det intressant att åka till Pucón, Santiago eller San Pedro de Atacama.

För dem som vill kombinera strand, historia och kultur är det bättre att välja länder där det är varmt vid kusten och svalare i inlandet. Detta är exempelvis fallet i Costa Rica, Mexiko, Sri Lanka, Senegal och Sydafrika. I Karibien kan du också sola på den varma stranden mellan två kulturbesök, vare sig det är i Martinique eller Guadeloupe.

I USA är det mycket kallt och klimatet är ogynnsamt i många städer som till exempel Boston och New York. Vädret är dock mildare i Los Angeles och Miami.

Semester i naturen och vandring i februari

En frodig och orörd natur är ofta vad man söker i andra sidan av världen, i avlägsna länder som Sri Lanka som är en vacker destination för vandring i Asien. Långt ifrån folkmassor kommer du att uppskatta landets extraordinära landskap mellan berg och skogar. Vandring är även mycket imponerande i Filippinerna, mellan pittoreska byar, gröna risfält och tropisk vegetation. Du kommer säkert att bli kär i ön Mindoro eller Palawan. Om du inte vill åka så långt bort så kan du också välja mellan Frankrike, Madeira och Kanarieöarna för att stanna i hjärtat av naturen.

Och vart ska man åka i Afrika i februari? Kontinentens stora fördel vid denna tid är att du kan kombinera vandring med safari. Kenya, Benin och Sydafrika toppar listan över de mest intressanta destinationerna med naturparker som är hem till vilda djur, vackra naturområden och små isolerade byar där du kan uppleva oförglömliga möten. Burkina Faso och Mali bevaras från massturismen och förvånar dig också med deras autenticitet och mångfald. Vandring och safari äger rum i hjärtat av hisnande landskap, savanner och reservat.

Till fots, cykel eller hästryggen har Mexiko många överraskningar för nybörjare och avancerade vandrare. Du kan utforska Chichen Itza, Guadalajara, norr om Mexico City eller utforska Copper Canyon. En vandringstur till Costa Rica lovar också ett episkt äventyr i ett enormt grönt paradis. Kom ihåg att ta med en myggavvisande och en regnrock innan du åker till skogen. I Australien kommer du säkert att fängsla av mångfalden i den australiensiska busken och öknens enorma, skära områden i världen, men som är så fascinerande.

Vare sig du vandrar till fots, cyklar eller rider så har Mexiko många överraskningar för både nybörjare och avancerade vandrare. Du kan utforska Chichen Itza, Guadalajara, norr om Mexico City eller utforska Copper Canyon. En vandringstur till Costa Rica lovar också ett episkt äventyr i ett enormt grönt paradis. Kom ihåg att ta med en myggspray och en regnrock innan du åker till skogen. I Australien kommer du säkert att fängslas av mångfalden i den australiska bushen och den enorma öknen, områden isolerade från omvärlden men otroligt fascinerande.

Vart ska man åka på sportsemester i februari?

En sportsemester är mycket mer intressant i en destination som erbjuder ett stort utbud av landskap och en lång lista med utomhusaktiviteter, utöver ett idealiskt klimat. I Australien till exempel så är vattensporter fortfarande de mest populära fritidsaktiviteterna trots att vandring är en mycket tillgänglig aktivitet: surfing eller kajakpaddling på Guldkusten, vindsurfing, snorkling och dykning i Great Barrier Reef. Andra regioner och länder har integrerat aktiviteter vid havet i deras livsstil, som Guadeloupe, Martinique, Franska Polynesien och Dominikanska republiken. Vattenskidor, surfing, dykning, segling, parasailing ... allt verkar möjligt på vattnet. Det finns också fantastiska dykplatser i Thailand, särskilt på västkusten om du åker dit i februari, såväl som i Egypten.

I Colombia kan den som söker spänning kan ägna sig åt bergsbestigning, paragliding eller forsränning. Förutom i Tumaco där klimatet verkligen är ogynnsamt. I Brasilien är sport också populärt. Som turist kan du lära dig om landets aktiviteter som beachvolleyboll, capoeira och härliga promenader längs kusten. I Argentina är det dock fotboll, polospel eller bilrace som gäller.

Om du letar efter något nytt kan du ta dig till Nya Zeeland där kusten är en fantastisk plats för kajakpaddling och där sanddyner är perfekta för sandboarding. I USA kommer sporten äga rum främst i vintersportorter som till exempel den prestigefyllda Aspen-anläggningen med optimala snöförhållanden.

Vart ska man åka med familjen i februari?

När man reser med familjen så är klimatet den viktigaste faktorn för att välja en destination, målet är att ha en fantastisk semester i gott humör. Både barn och vuxna kommer att bli glada med safari i Kenya eller i Sydafrika där man kan titta på sjölejon och pingviner.

Brasilien erbjuder en idyllisk miljö på stränderna och längs kusten, förtrollar dess besökare med en extraordinär miljö med Iguazu Falls och har till och med några nöjesparker till barnens glädje. I Guadeloupe kommer ungdomar blir mycket glada när de får snorkla på skyddade platser för att titta på tropiska fiskar på nära håll.

Förutom att ha utmärkta sanitära förhållanden så är Thailand också en trevlig destination att upptäcka med familjen i februari. Besöka templen, utföra vattensporter på stränderna i södra landet, åka tuk tuk, forsränning i bambu eller annan ovanlig transport. Hela familjen kommer att ha kul.Vart ska man resa i januari
Vart ska man resa i mars