Vart ska man resa i februari 2025? bästa resmålen

Vart ska man åka?

Du vet inte var du ska åka i februari? Mitt i vintern är en bra dos av värme välkommen! Det är den perfekta tiden att åka till Asien, Västafrika eller Karibien. Var att åka på semester för en kort paus? Sydeuropa och öarna i Atlanten väntar på dig för en solig parentes. Följ guiden!


Top 30 Soliga Destinationer i februari

Här är de mest populära destinationerna att besöka i februari 2025 där vädret alltid är bra för en lyckad semester.Semester i februari: vart ska du åka enligt dina önskemål?

Vintern drar ut på tiden och du känner dig sugen på att komma iväg? Bara några timmars flygresa från Europa eller på andra sidan jorden är det den perfekta säsongen för en extraordinär resa. Antingen du vill vara i lugn och ro i en tropisk paradis, i en livlig stad eller på toppen av ett berg...allt är tillåtet! Vart ska man åka i februari beroende på dina önskemål? Här går vi!

Sugen på en aktiv semester

På semestern behöver du röra på dig och göra något utöver det vanliga? Mellan två tupplurar, ge dig ut på äventyr och upptäck landet från en annan vinkel!

 • Vandra till Little Adam's Peak på Sri Lanka. Beläget mittemot Ella, i landets centrum, toppar Little Adam's Peak på 1141 meters höjd. Vandringen går genom frodiga teplantager. En resa i februari kommer att låta dig se plockningen och ta fantastiska foton. När du når toppen väntar en 360° utsikt på dig. En magisk panorama som du inte får missa på Sri Lanka!
 • Dykning i en drömlik miljö. Maldiverna eller Seychellerna passar utmärkt för vattensport. Med passionerade instruktörer, ge dig ut och utforska undervattensvärlden: olika koraller, färgglada fiskar, delfiner, rockor...du kommer att känna som om du är i ett akvarium! För en snävare budget, snorkling låter dig också se underverk.
 • Parasailing på Lanzarote. Denna ö i Kanarieöarna, Spanien, har konstanta vindar och lämpliga terränger för paragliding. Den klassiska flygningen låter dig se mirador del Rio och landa mjukt på stranden. Gjord i tandem, denna luftvandring kommer att erbjuda dig en hisnande utsikt!

Sugen på att se naturliga underverk

Var ska man åka i februari för att se extraordinära landskap? Om du är mätt på staden, bullret och betongen, välj ett land där Moder Natur regerar! Lite överallt i världen kommer kuriositeter att förvåna dig:

 • Halongbukten, Vietnam. Bestående av kalkstensklippor som reser sig upp ur havet, är Halongbukten en verklig skatt. Dessa berömda landskap kommer att glädja fotografer: beroende på tidpunkten på dagen och solskenet, förändras spektaklet ständigt. För att besöka dem på bästa sätt är det idealiskt att unna sig en kryssning med minst en natt ombord. Solnedgången och soluppgången kommer att vara höjdpunkter på din resa.
 • Cenotes, Mexiko. Dessa naturliga håligheter rymmer ett stort nätverk av sötvatten sjöar under jorden. Med en overkligt blå färg inbjuder de till bad. De flesta cenotes finns på Yucatanhalvön, i olika storlekar och djup, var och en är unik! Om du vill uppleva något extraordinärt, är det möjligt att dyka med tub i denna otroliga miljö.
 • Rosa sjön, Senegal. Känd som Retba, är den rosa sjön fylld med saltvatten, laddad med mikroorganismer som ger den dess exceptionella färg. Belägen en timmes bilresa från Dakar, är det ett måste under en resa till Senegal. På plats kan du besöka en saltproduktion, göra en kanotutflykt och till och med bada!

Sugen på en resa till Asien

Var ska man åka i februari på den asiatiska kontinenten? Regnsäsongen är över och ger plats åt exceptionellt väder. Det är den perfekta tiden att förbereda en resa för att upptäcka Asiens landskap och kulturer. Ge dig iväg på en oförglömlig resa!

 • Malaysia och dess kulturella mångfald. Ett land med många ansikten, Malaysia är mångsidigt: malajer, indier och kineser är väl representerade, liksom deras religioner. Landskapen som utgör det är också av samma slag: berg, moderna eller koloniala städer, idylliska stränder...Att resa i Malaysia är att besöka flera länder i ett!
 • Thailand och dess mångfald av landskap. Detta land som sträcker sig långt har en extraordinär geografi. I norr möjliggör bergen oförglömliga vandringar. I mitten är skogarna kantade av vattenfall och uppfriskande floder. Medan i söder sträcker sig en rad öar på varje sida av landet. Ingen tvekan, du kommer att bli överväldigad av Thailand!
 • Myanmar och dess invånares leenden. Öppet för turismen sedan kort tid tillbaka, har Myanmar en sällsynt charm. Burmeserna kommer att välkomna dig med öppna armar och leenden för att visa dig alla skatter i deras land. Livliga städer, utsökta rätter, de mytomspunna templen i Bagan, byar på sjön Inlesjön...så många underverk som kommer att få dig att älska Myanmar!

Sugen på att koppla av på en drömstrand

Tröttheten byggs upp och du har bara en önskan: att slappa i skuggan av en parasoll med en bra bok? Bra nyheter, februari är den perfekta tiden för en paus i ditt upptagna liv. Vart ska man åka? Här är vårt urval för att ha perfekt väder:

 • Franska Västindien. Guadeloupe och Martinique: dessa små franska delar mitt i Karibien är perfekta platser att koppla av. Mellan två utsökta restauranger kan du njuta av de fantastiska stränder som dessa öar erbjuder. När du är utvilad, finns det många möjligheter till promenader för att utforska platserna: vattenfall, vulkaner, avlägsna vikar...det finns mycket att göra!
 • Dominikanska republiken. Den främsta turistdestinationen i regionen, Dominikanska republiken erbjuder alla ingredienser för en drömsemester i februari: naturtillgångar, koloniala städer, fiskebyar, avslappnad atmosfär, sol, varma invånare...tillsammans med hundratals kilometer med vykortsstränder!
 • Costa Rica. Världsberömt för sina vulkaner, skogar och livskvalitet, har Costa Rica även vackra stränder. Ofta belägna i nationalparker, är de helt skyddade från massaturismen, regeringen är ledande när det gäller miljöskydd. Här kan du uppleva Pura Vida, symbolen för detta extraordinära land!

Att resa i februari, vad är ett bättre sätt att komma undan vintern? Oavsett om du föredrar stranden, vandringar eller cityresor, är valet brett över hela planeten. Ge dig ut och utforska Thailands berg, Burmas tempel, Egyptens öknar eller Seychellernas öar, din resa kommer ändå att vara oförglömlig!


Vart ska man åka i februari 2025: global destinations karta

Använd den här kartan för att hitta alla destinationer med bra väder i februari 2025.

Legend: perfekt väder bra acceptabelt