Lågprisresa och levnadskostnad världen runt

Upptäck vilka länder som är billigast (och vilka som är dyrast!) att besöka när det gäller den lokala levnadskostnaden.
Räkna ut din resebudget för vilket land som helst med vårt fantastiska gratisverktyg.

När och Vart ska man resa?

Räkna ut din resebudget

Använd vårt verktyg för att räkna ut en resebudgetför vilket land som helst och över 2000 städer i hela världen.
Du får reda på hur mycket din drömresa skulle kosta i detalj: flyg, logi, mat, transport, aktiviteter...

Levnadskostnad: dyraste och billigaste länderna att besöka

Upptäck de billigaste länderna att resa till och omvänt de länder man bör undvika eftersom livet där är mycket dyrt.

Billigaste länderna

1

Bangladesh Bangladesh

2

Pakistan Pakistan

3

Vietnam Vietnam

4

Libyen Libyen

5

Egypten Egypten

6

Indien Indien

7

Nepal Nepal

8

Algeriet Algeriet

9

Lesotho Lesotho

10

Iran Iran

11

Ukraina Ukraina

12

Tadzjikistan Tadzjikistan

13

Vitryssland Vitryssland

14

Swaziland Swaziland

15

Tunisien Tunisien

16

Malaysia Malaysia

17

Filippinerna Filippinerna

18

Madagaskar Madagaskar

19

Mauretanien Mauretanien

20

Mongoliet Mongoliet

De dyraste länderna

Resebudget och levnadskostnad i Central-och sydasien från lägsta till högsta

Resebudget och levnadskostnad i Sydostasien från lägsta till högsta

Resebudget och levnadskostnad i Afrika från lägsta till högsta

Resebudget och levnadskostnad i Mellanöstern från lägsta till högsta

Resebudget och levnadskostnad i Europa från lägsta till högsta

Resebudget och levnadskostnad i Sydamerika från lägsta till högsta

Resebudget och levnadskostnad i Östasien från lägsta till högsta

Resebudget och levnadskostnad i Centralamerika från lägsta till högsta

Resebudget och levnadskostnad i Västindien från lägsta till högsta

Resebudget och levnadskostnad i Nordamerika från lägsta till högsta

Resebudget och levnadskostnad i Oceanien från lägsta till högsta

Resebudget : Hur räknar du ut och sänker din budget

Vill du åka på din drömresa under din nästa semester. Och för det har du utarbetat en resebudget för att täcka utgifter som flygbiljetter, boende, resor, mat och andra utgifter under din vistelse. Men för att försäkra dig om att din uträkning är korrekt, ta reda på hur du beräknar en budget för din plånbok.

De billigaste platserna för att åka på semester

Du behöver inte ha en välfylld plånbok för att åka på semester enligt dina önskemål. Det räcker med att veta var du ska titta och hur du kan minska utgifterna. Det finns vackra platser i världen där levnadskostnaderna är relativt billigare jämfört med Frankrike. Därför kan du balansera dina utgifter i kompensation för priset för flygbiljetten (men inte nödvändigtvis) med andra utgifter.

Tunisien är en destination att föredra bland afrikanska destinationer, för att sola och koppla av. Eftersom levnadskostnaderna är 59% billigare än i Frankrike, gör det möjligt att göra en bra kompromiss för att beräkna sin budget för sin resa utan att plånboken lider.

De som gillar exotiska destinationer kan åka till Asien och Indonesien som erbjuder en landskap med frodig natur och vackra stränder med fin sand. Med en levnadskostnad som är 63% billigare än i Frankrike är Indien också bland de bästa länderna att resa till för billigare priser.

Om du drömmer om att upptäcka Amerika, fokusera då på länderna i Centralamerika. Mexiko som är rikt på turistattraktioner där du kan leva bekvämt utan att behöva begränsa dig själv.

De dyraste platserna för att åka på semester

Många attraktiva destinationer kännetecknas av en levnadsstandard som är något högre än i Frankrike. Så innan du bestämmer dig för var du vill tillbringa din nästa semester, se till att resebudgeten är korrekt.

Så om du vill unna dig en paus i Schweiz, vare sig det är under vinterhalvåret eller för att koppla av i bergen, var redo att betala 57% mer än i Frankrike.

Skönheten i Indiska oceanen lockar dig och du vill ha en avkopplande semester. Det är ett bra val, men du måste vara beredd att betala mer. Levnadskostnaderna på Reunion Island och Seychellerna är respektive 13% och 11% dyrare.

För en semester på Island, beräkna din budget som är 40% dyrare för en bekväm vistelse.

Saker att tänka på när du räknar ut din budget

Att åka på en resa kräver en god förberedelse. Innan du tänker på bagage måste du spendera tid på att beräkna din budget för din resa. Därför måste du ta hänsyn till alla detaljer och kostnader för att undvika det oväntade.

TRANSPORT TUR OCH RETUR

Vare sig det är tåg, bil eller flyg så kommer transporten vara den största utgiften på din resa i din resebudget så försök att hitta ett korrekt

BOENDE

Om du inte bor hos vänner så kommer boendet också vara en stor utgift eftersom det stiger ju längre du är borta. Det är upp till dig att välja det bästa valet: bo på hotell eller hyra ett semesterboende.

RESTAURANG OCH MAT

Om du inte valt en allt-i-ett-formula, beräkna dina framtida utgifter genom att inkludera kostnaderna för restaurang och mat. Förutom de tre grundläggande måltiderna (frukost, lunch, middag) tänk på köpet av drycker, cocktails och snacks som du kan beställa under din vistelse.

KOMMUNALTRAFIK ELLER INDIVIDUELLT

Du kommer förflytta dig från en stad till en annan under din resa. Då måste du antingn hyra en bil eller betala för taxi eller också åka kommunalt.

BUDGET FÖR NÖJE

Att ägna dig åt nöjen kommer att göra din vistelse trevligare, så tänk på att ha med det i din resebudget, entrébiljetter eller priset för nöjen. Det skulle vara synd att missa en möjlighet som dyker upp eftersom du inte har planerat det i din budget.

REGISTRERINGSFORMALITETER OCH STATSKATTER

Fråga dig själv om destinationen du har valt inte tillämpar en turistskatt som du måste betala vid ankomst på flygplatsen. Planera då utgifter relaterade till olika formaliteter i din budget för att få en behagligare vistelse.

Hur ska du räkna ut din budget för en oförglömlig resa

Beräkningen av din budget kräver sunt förnuft och god organisation, även om kostnadsberäkningen verkar uppenbar. Se längden på din vistelse och skapa en lista över aktiviteter du vill göra under din vistelse. Gör sedan en undersökning om priserna för varje rubrik. Gör en checklista med de belopp som ska tillhandahållas för varje rubrik.

Förutom de kostnader som ska beaktas för beräkningen av budgeten, reserverar du det belopp som ska fördelas på oförutsedda utgifter, improviserade aktiviteter och inköp av souvenirer. Glöm inte att öka det totala beloppet för att vara säker på att täcka alla utgifter relaterade till din semester.

Hur sänker jag min budget utan att begränsa mig

Det är fortfarande möjligt för dig att sänka din budget genom några tips som t.ex:

HITTA BILLIGA FLYGBILJETTER

Boka din flygbiljett i förväg, åka under lågsäsongen eller välja ett low cost flygbolag är några trick för att hitta en biljett till billigt pris vart du än åker.

VÄLJ ETT BILLIGT BOENDE

Välj ett billigt boende, till exempel pensionat, vandrarhem eller ett rum hos hyresvärden. Ibland är det intressant att hyra en lägenhet eller en liten villa jämfört med att bo på ett hotell särskilt om du reser i grupp med flera.

GÅ TILL LOKALA RESTAURANGER

Om du inte tänker för mycket på din prestige och komfort kan du välja att äta på en lokal restaurang som inte bara billigare utan också testa nya smaker i all deras autenticitet.

Så! Nu vet vi hur man beräknar budgeten och hur man minskar utgifterna under vistelsen. Så tveka inte med att njuta och åka på din drömsemester. Trevlig resa!

Ändra valuta