Vart ska man resa i maj 2024? bästa resmålen

Vart ska man åka?

Solen är äntligen tillbaka och ni vet inte vart ni ska åka i maj? Det är den perfekta tiden på året för att koppla av på en exotisk strand. Närmare oss, vart kan man åka för en kort resa? I Europa är utbudet stort, men det är i söder ni har bäst chans att få perfekt väder!


Top 30 Soliga Destinationer i maj

Här är de mest populära destinationerna att besöka i maj 2024 där vädret alltid är bra för en lyckad semester.Semester i maj: vart ska du åka enligt dina önskemål?

De stora helgerna i maj passar bra för en flerdagarsresa till en europeisk stad, en ö i Medelhavet eller till Maghreb. Om ni vill ge er längre iväg, låt er frestas av en oförglömlig resa för att upptäcka nya kulturer. Perfekt för att njuta av soliga dagar och oändliga terrassapéros! Vart ska man resa i maj enligt era önskemål? Följ guiden...

Lust att upptäcka en europeisk stad

En resa i maj, några timmar med flyg från Europa, ger möjlighet att koppla av under en citytrip. Solen går ner sent, värmen är påtaglig: det är den perfekta säsongen för promenader och spännande kulturella besök!

 • I Prags magi. Huvudstaden i Tjeckien, Prag, är en överraskande stad. Präglad av närvaron av olika kulturer, har den magnifika byggnader som du inte får missa att besöka, som Kungliga slottet. I sina kullerstensgränder avslöjar Prag sina skatter, särskilt i Mala Strana-kvarteret.
 • På de slingrande gatorna i Lissabon. Att upptäcka Lissabon i maj är en mycket bra idé. Efter en lång och kall vinter verkar staden återuppstå. Med sina kullar finns det många utsiktspunkter mot havet eller floden Tejo. Och om du börjar bli trött, hoppa på en av spårvagnarna som korsar staden: garanterad förändring! Dynamisk och överraskande kommer Lissabon att charma dig.
 • I den mytomspunna Venedig. Romantisk stad par excellence, Venedig är full av charm. Ett tips? Gå vilse! Det är det bästa sättet att upptäcka denna ovanliga stad och dess invånares liv. Förutom sina stora attraktioner, som Markusplatsen, gå ombord på en vaporetto för att njuta av dess många öar. De färgglada Murano och Burano är ett måste.

Lust på en exotisk resa

Har ni tid för en längre resa? Åk till en avlägsen ö! Det är en garanti för total omväxling... Mellan asiatisk charm och karibisk lunk är valet brett för en vistelse under tropikerna. Var ska man resa i maj i världen? Här är vårt urval för att ha toppenväder:

 • På Bali, "gudarnas ö". Med alla ingredienser för en drömresa är Bali mytomspunnen och har lockat resenärer i årtionden. Stränder kantade av kokospalmer, fiskrika vatten, intakt kultur, elektriskt gröna risfält... trots antalet turister har den lyckats förbli autentisk och du kan lätt hitta magiska platser där du känner dig ensam i världen.
 • På den underbara Mauritiusön. Indiska oceanens pärla är unik. Med sin förvånande kulturella mångfald, sina grönskande berg och sitt vykortsvärda lagun har den allt för att behaga! Bortom den lyxdestination den en gång var, är Mauritius nu tillgänglig för alla, så tveka inte!
 • På Kuba, i Karibien. Som arvtagare till en kolonial historia som har format dess städer och byar är Kuba en ö som absolut bör upptäckas. En åktur i en bil från 50-talet, ett dopp i ett hav som liknar ett akvarium, cocktails med fötterna i sanden, vandringar i bergen... du kommer inte att ha tråkigt! Stämningen är avslappnad och festlig på Kuba, passa på!

Lust att besöka Maghreb

Även om de ligger nära Europa bjuder Maghrebländerna in er till en resa full av omväxling. Dynamiska kommer de att erbjuda er en otrolig resa där autenticitet är ledordet. För en avkopplande, sportig eller kulturell vistelse är de perfekta destinationer i maj, innan sommarens stora värmebölja!

 • I Marrakech, Marocko. I landets södra del är staden Marrakech en koncentration av landets fördelar. Med sina fantastiska museer, livliga basarer, utsökta restauranger och dess medina som verkar vara fastfrusen i det förflutna: promenader och besök kommer att förblinda er! Dessutom kan Marrakech vara en utgångspunkt för en utflykt till öknen, en upplevelse som inte får missas!
 • På Djerba, Tunisien. Denna lilla ö välkomnar de som drömmer om en vistelse som kombinerar avkoppling och upptäckter. Dess hotell vid havet fokuserar på komfort och har oftast fläckfria pooler. För att bli bortskämd, kompletteras bilden med hamam och massage. Och om ni vill röra på er kan många utflykter ordnas för att upptäcka omgivningarna.
 • I Essaouira, vid havet. Mycket annorlunda från andra marockanska städer har Essaouira blivit en populär destination för sportentusiaster. Kitesurf, vindsurfing, fitness eller yoga... det finns något för alla smaker! Mellan två sessioner kan ni njuta av denna underbara stad och dess gränder där restauranger, barer och butiker avlöser varandra.

Lust att njuta av stranden

Mellanhavskusten är den perfekta destinationen för att kunna njuta av stranden i maj. Vattnet är genomskinligt och med de längre dagarna kan ni njuta av milda eller mer festliga kvällar.

 • På Kroatiens kust. Med över tusen öar och holmar är Kroatiens kuster ett paradis för strand- och badälskare. Med önskan att bevara miljön har landet skapat åtta nationalparker, varav de flesta omfattar dessa underbara vatten. På en avlägsen vik, endast tillgänglig till fots, eller på en strand full av aktiviteter, låt er frestas av en drömsemester!
 • På Korsika, "skönhetens ö". Kryddad med mycket olika badorter är Korsika en liten pärla för strandälskare. Vit sand, genomskinligt vatten... ni kommer att tro er vara i Karibien samtidigt som ni är kvar i Europa! Mellan två bad, ge er ut på promenader i dess vackra byar på höjden och smaka på en gastronomi som kommer att få era smaklökar att dansa.
 • På det festliga Ibiza. Hyllad av festprissar från hela världen, sätter denna spanska ö festen i centrum. Men att besöka Ibiza i maj är också att upptäcka dess autentiska och avslappnade sida. Längs kusten stöter ni på magnifika naturskatter där möjligheterna till bad är oändliga, långt ifrån de vilda ravefesterna...

Packa era väskor och ge er ut för att upptäcka pärlor! För en förlängd helg eller en längre resa, ensam eller med er stam, är maj en bra tid att ge sig ut på äventyr. Ett tillfälle att förbättra er solbränna inför sommaren och att tillbringa trevlig tid på vackra platser!


Vart ska man åka i maj 2024: global destinations karta

Använd den här kartan för att hitta alla destinationer med bra väder i maj 2024.

Legend: perfekt väder bra acceptabelt