Vart ska man resa i maj 2024? bästa resmålen

Letar du efter ett ställe att åka på semester under månaden maj på andra sidan av världen? Återupptäck här bästa destinationer för att åka i maj på på en resa i solen efter deras klimat och deras väder.

Vart ska man åka?

Topp 30 resmål i maj

Här är de mest populära destinationerna att besöka i maj 2024 där vädret alltid är bra för en lyckad semester.
Vart ska man åka i maj 2024: global destinations karta

Använd den här kartan för att hitta alla destinationer med bra väder i maj 2024.

Legend: perfekt väder bra acceptabelt


Semester i maj: vart ska du åka enligt dina önskemål?

Maj är utan tvekan en av de bästa tiderna på året för att resa. Vädret är bra i Europa, det är den torra säsongen i de flesta tropiska regioner, det är varmt i Karibien och Sydamerika. Det finns många ställen att välja mellan, men om du inte alltid vet vart du ska åka i maj, här är några destinationer som kan inspirera dig.

Vart ska man åka i maj för att njuta av sol och strandhäng?

I maj kommer de som ännu inte har kunnat ta en vårresa i april kunna dra nytta av lågsäsongen för att resa. För solig semester erbjuder de fem kontinenterna idylliska destinationer. I Europa värms klimatet långsamt och dagarna börjar bli längre. Låt dig frestas av en resa till Azorerna, där stränderna är fantastiska vid denna tid på året och där du kommer finna lugnet i den fridfulla rytmen i byarna vid havet. På hela Adriatiska kusten, Kroatien präglas också av ett härligt klimat för en vistelse vid havet. Landet är känt för dess stenstränder och har också vackra sandstränder, för att bara nämna bukten Šunj och stranden vid Porat vid havet. Biševo Island.

Spanien är ett annat paradis för att sola och koppla av i maj. Klimatet är idealiskt i Andalusien och du kan koppla av på Costa del Sol där charmiga städer som Málaga gör att du kan kombinera aktiviteter vid havet och kulturella besök. På Balearerna och Kanarieöarna är det aktuellt med strand och sol, samt olika aktiviteter vid havet. De som vill stanna i Europa kommer att hitta lyckan i Italien och i Algarve-regionen i Portugal.

På den afrikanska kontinenten kommer resan bli både exotisk och oförglömlig. Välj de destinationer där klimatet lämpar sig för avkoppling, bad och andra aktiviteter vid havet, som Sydöstra Sydafrika och Namibia. I Indiska oceanen finns ett par andra viktiga destinationer: ön Réunion, Madagaskar och Mauritius. Om du huvudsakligen kommer för att finna den lugna atmosfären på öarna, kommer du även bli tillfredsställd i Djerba utanför den tunisiska kusten. Detta lilla paradis har samma trevliga klimat som råder i egyptiska resorts som Hurghada och på den marockanska kusten.

Sightseeing och kultur i maj: vart ska du åka?

Ett milt klimat, sol, trevliga temperaturer ... det är ljuspunkterna i Europa i maj. För en minnesvärd kulturell vistelse kan du njuta av våren för att besöka de vackraste europeiska huvudstäderna. Berlin, Bryssel, Wien, Madrid, Aten, Paris ... allabjuder på otroliga överraskningar och en underbar resa i tiden. Vissa destinationer sticker ut som till exempel staden Dubrovnik i Kroatien. Inom dess vallar är dess medeltida gamla stad med utsikt över Adriatiska havet en av de viktigaste turistplatserna i landet. Städerna Sevilla, Cordoba och Granada som utgör den berömda gyllene triangeln i Andalusien är bäst att besöka i maj. Missa inte Plaza del Triunfo i Sevilla, Alhambra i Granada och Mezquita i Cordoba.

Folk som älskar konst- och historia kommer också älska Portugal, där Lissabon och Porto sticker ut som kulturella destinationer som man inte får missa. Andra länder som Ukraina, Ryssland och Serbien är hem för otroliga skatter. Du kommer onekligen att bli förtrollad av Belgrad, den serbiska huvudstaden som numera är en hög plats för europeisk kultur. Staden är inte bara värd för flera festivaler utan har också mycket vacker arkitektur och erbjuder ett särskilt livligt nattliv, den perfekta blandningen för att tillbringa en originell semester rik på minnen!

Vart ska man åka i Frankrike i maj? Du kan följa vinrutten i Bordeaux med flera stopp i regionens mytiska slott, njuta av det underbara klimatet i Aquitaine för att upptäcka den charmiga staden Mérignac eller besöka de gamla stadsdelarna i staden Orleans där många byggnader har behållit sina vackra renässansfasader. I södra delen, på Côte d'Azur, kan du besöka Nice och upptäcka dess emblematiska platser som Promenade des Anglais och Fort Al Mont eller åka till Monaco och ta turisttåget som får dig att upptäcka de vackraste platserna i regionen, inklusive Port Hercule och Monte Carlo.

Säsongen är gynnsam för en resa till USA efter långa kyliga månader. Boston, Chicago, Los Angeles, New York, San Francisco ... en mängd olika destinationer är tillgängliga för dig.

Semester i naturen och vandring i maj

I Sydamerika i maj närmar sig den australa vintern. Även om det är svalare så är temperaturen behaglig med ett genomsnitt på 20 °C på dagen och är perfekta för en vistelse i naturen. Klimatet är generellt gynnsamt i Argentina, Brasilien och Paraguay. Vissa områden ska dock undvikas på grund av dåligt väder, såsom Patagonia, städerna Portillo och Punta Arenas i Chile, liksom städerna Quito och Oriente i Ecuador. För att uppleva ett extraordinärt äventyr ska du låta dig förföras av de otroliga landskapen i Uruguay som är behagligt att upptäcka på hästryggen. Du kommer att få oförglömliga minnen från dina promenader med gauchos mellan gröna slätter och paradisiska stränder.

Mexiko är också ett av få länder i Centralamerika som bjuder på ett idealiskt klimat för en semester i naturen. Du kan gå eller cykla på de otaliga vandringsleder som kastar sig in i djungeln och följa fotspåren av en tusen år gammal kultur på Yucatanhalvön. Vädret är också bra över en stor del av Peru. Maj månad är särskilt gynnsam för en vandring på inka-vägen mot Machu Picchu.

Även om Asien är en utmärkt plats för vandring så är maj inte riktigt den bästa tiden att promenera i Indien eller Sri Lanka där klimatet är ganska ogynnsamt i flera regioner, till exempel Newara Eliya och Jaffna. Värmen och det fina vädret är dock närvarande i Karibien! Gå ut på ett minnesvärt äventyr på Jamaica och upptäck en fascinerande ö med slående landskap. Flera vandringsturer erbjuds för alla nivåer.

I Europa återupplivas passionen för vandring också med vårens ankomst. Praktiskt taget alla grekiska öar kan du vandra på i maj. Ön Mykonos, ön Rhodos, Milos, Korfu ... alla kommer tillföra en exceptionell semester mellan hav och berg. Dess branta terräng, vilda kuster och blomfält som sträcker sig så långt ögat kan se. Italien är också ett äventyrsland där du kan vandra i utmärkta väderförhållanden i Toscana och Sardinien. Värmen är uthärdlig och temperaturen är särskilt mild.

För dig som verkligen längtar efter lugn och natur så är Indiska oceanen perfekt. På sina 2 500 km² är ön Réunion ett paradis för vandrare. Tusentals kilometer med spår väntar dig, genom vilda vackra landskap, mellan vulkaner, gröna berg och vikar. Klimatet är också gynnsamt för att vandra i södra Madagaskar.

Vart ska man åka för sportsemester i maj?

Att röra på sig, fylla på syre ... allt detta är möjligt på den afrikanska kontinenten där vi lämnar länderna som är berömda för safari som Kenya och Sydafrika för att våga oss på öarna. Ön Reunion och Madagaskar erbjuder ett brett utbud av aktiviteter för alla smaker och alla nivåer. Vandring, dykning, canyoning, surfing, klättring, mountainbike, kajakpaddling och andra vattensporter får dig att uppleva intensiva sensationer. I Marocko kan upptäckten av Marrakech, Essaouira eller Agadir kombineras med utövandet av olika sporter såsom surfing och vindsurfing.

För att dyka på semestern kommer du att upptäcka några av de vackraste dykplatserna i världen på Riviera Maya i Mexiko, såväl som vid Röda havet i Israel och Egypten. Australien, som också har ett idealiskt klimat i flera städer som Dampier och Daly Waters, är ett utmärkt mål för semester med aktiviteter. Ridning, mountainbike, surfa, kajakpaddla, segla, för att inte tala om dykning i Great Barrier Reef.

Vart ska man åka med familjen i maj ?

Med barn förblir mötet med djur en rörande och oförglömlig upplevelse. Därför väljer många familjer destinationer rika på naturreservat, nationalparker eller djurparker. Unga och gamla kommer onekligen att finna sin lycka på den afrikanska kontinenten där noshörningar, elefanter, lejon, gaseller och andra djur kan upptäckas fritt i de stora parkerna. Åk till Sydafrika och dess ikoniska platser som Kruger Park, Mauritius där du kan vandra med lejon i Casela Park, eller i Madagaskar där du får chansen att se lemurerna.

I Mexiko kan du kombinera avkoppling vid havet och kulturella upptäckter, perfekt för att behaga alla! I Yucatan lämpar kan du utöva olika vattenaktiviteter inklusive snorkling, vilket gör att barn kan lära sig om marint liv på ett roligt sätt. I USA är det särskilt de storslagna landskapen i Great West som gör en sensation. Grand Canyon, Yosemite Park och Lake Powell får du inte missa.

Och för de som vill stanna i Frankrike så är destinationer som Biarritz, La Rochelle och Futuroscope säkra val. I Île-de-France bjuder Disneyland Paris på en makalös vistelse och förblir barnens favoritdestination. Dessutom kan du besöka Parc Astérix. Några timmar bort ligger Spanien med välkända attraktioner som Port Aventura som också har den största vattenrutschbanan i Europa i sitt vattenområde Costa Caribe Aquatic Park.Vart ska man resa i april
Vart ska man resa i juni