Vädret i Turkiet i oktober 2020

I detta avsnitt , hitta väderprognoser för månaden oktober för de mest populära städerna i Turkiet. Dessa förutsägelser är statistik för månaden oktober från väderrapporter från många år. Procentsatsen anger sannolikheten av det väder som anges .

Vädret detaljer i oktober

Hösten närmar sig långsamt och vissa städer är redan kallare än andra eftersom deras temperaturer faller snabbt. Morgontemperaturen i Ankara gynnar en känsla av friskhet medan du fortfarande kan njuta av en mild morgon i Antalya. Värmen i Istanbul är fortfarande trevlig medan det är otänkbart att gå ut utan att ha varma kläder på sig.

Istanbul och de platser som gränsar till Marmarahavet i oktober

Klimatet i oktober i Turkiet, i synnerhet Istanbul och dess omgivning, blir våtare jämfört med föregående månad. Regnskurarna ökar i intensitet och frekvens. Men med tanke på antalet soliga dagar och torra dagar med växlande sol och moln har du en stor chans att få bra väder och trevlig värme under din vistelse.

Kyrkans västra kust i oktober

Om du bor i Antalya, kommer du fortfarande att ha ett perfekt väder i Turkiet i oktober länge eftersom värmen är snäll, solen är fortfarande vid rendezvous och de lätta och sällsynta duschar. Å andra sidan, om Izmir är på din resväg, förvänta dig regn ganska ofta, speciellt då temperaturen sjunker avsevärt, särskilt på morgonen.

Nära Svarta havet i oktober

Väderförhållandena för Trabzon i oktober är samma som i maj. Hela dagen är utsmyckad av en trevlig mildhet som gör att du fortfarande njuter av ett utmärkt väder i oktober i Turkiet, idealiskt för att utöva aktiviteter på landsbygden, speciellt om du gillar vandring.

Anatolien i oktober

I Anatolien är väderförhållandena fortfarande bra överlag. Men i städerna som ligger i öst, som Van, sjunker morgontemperaturen och blir ganska kalla, med värden runt 10 ° C. Dock kan du njuta av ett bra väder i Ankara och Kappadokien.Vart ska man åka i Turkiet i oktober?

Vart ska man åka i Turkiet i oktober: Destinationskarta

Legend: perfekt väder bra acceptabelt dåligt mycket dåligt

Vart ska man åka i Turkiet i oktober när det gäller vädret?

Kom ihåg:
Klimatet i Turkiet i oktober varierar från perfekt till acceptabelt beroende på region och stad.

varning I oktober är vädret varierat beroende på stad och region i landet.

I. oktober är vädret utmärkt i Turkiet, men bara delar av områdena: i Denizli, Kemer, Kozan, Belek, Akhisar, Antalya, Efesos, Seferihisar, Manavgat, Alanya, Bodrum, Dalaman, Kiziltepe, Urla, Kuşadası och Side. I denna del av landet, dessa perfekta väderförhållanden tillåter dig att njuta fullt ut av din ledighet: solen är här , regn är en bristvara luftfuktigheten är dräglig. Det är därför den idealiska månaden att resa till dessa städer!

Bortsett från Akcakoca, Amasya, Tokat Provinsen, Fatsa, Burdur, Afyonkarahisar, Batman, Van, Bueyuekcekmece, Tirebolu, Ayancik, Merzifon, Aksaray, Samsun, Çorum, Bafra, Edirne, Catalca, Bitlis, Terme, Artvin, Ordu, Izmir, Sile, Gebze, Ahlat, Foça, Karabuk, Zonguldak, Yozgat, Hakkari, Bulancak, Marmaris, Kütahya, Osmaniye, Çanakkale, Cappadoce, Bingol, Tunceli, Istanbul, Adana, Bursa, Giresun, Antakya, Konya, Dortyol, Ankara, Siirt, Kesan, Trabzon, Karaman, Malatya, Kayseri, Isparta, Sinop, Mudanya, Gaziantep, Uzunkoeprue, Rize, Bolu, Yalova och Ercis är vädret fortfarande bra i Akcakoca, Amasya, Tokat Provinsen, Fatsa, Burdur, Afyonkarahisar, Batman, Van, Bueyuekcekmece, Tirebolu, Ayancik, Merzifon, Aksaray, Samsun, Çorum, Bafra, Edirne, Catalca, Bitlis, Terme, Artvin, Ordu, Izmir, Sile, Gebze, Ahlat, Foça, Karabuk, Zonguldak, Yozgat, Hakkari, Bulancak, Marmaris, Kütahya, Osmaniye, Çanakkale, Cappadoce, Bingol, Tunceli, Istanbul, Adana, Bursa, Giresun, Antakya, Konya, Dortyol, Ankara, Siirt, Kesan, Trabzon, Karaman, Malatya, Kayseri, Isparta, Sinop, Mudanya, Gaziantep, Uzunkoeprue, Rize, Bolu, Yalova och Ercis. I dessa städer , är fortfarande temperaturen tillfredsställande och tillåter dig att besöka och njuta av solen.

Om du inte åker för sol och blå himmel, men, till exempel för att gå omkring på sightseeing, har städerna Erzurum, Ardahan, Kars, Kastamonu, Sivas och Erzincan en helt okej väder för i oktober.Klimatet i Turkiet i oktober

Klimatet i Istanbul i oktober

i månaden oktober , högsta temperaturen 70°F och lägsta temperatur är 65°F (för en genomsnittlig temperatur på 67°F). Klimatet är ganska bra i denna stad under denna månad . Med 3.2in över 9 dagar, regnskurar kan inträffa efter din semester . Men det är ganska överkomliga och du kommer inte att bli alltför störd av det .
Med ett bra klimat och bra väder, är månaden oktober en bra tid att besöka detta område i Turkiet.

Oktober
Genomsnittlig temperatur 67°F
Högsta temperatur 70°F
Lägsta temperatur 65°F
Havstemperatur 66°F
Nederbörd 3.2in
Antal dagar med nederbörd 9 dag(ar)
(30%)
Luftfuktighet 76%
Dagliga solskenstimmar 10
Moln 37%
Längd på dagen 11:09
Vår uppfattning nar-och-vart.se bra
mer information om klimatet i Istanbul i oktober

Klimatet i Alanya i oktober

i månaden oktober , högsta temperaturen 79°F och lägsta temperatur är 74°F (för en genomsnittlig temperatur på 77°F). Klimatet är skönt här under denna månad . Med omkring 1.3in över 5 dagar, är regn sällsynt alltigenom din vistelse !
Med ett perfekt väder , är oktober en lämplig tid att besöka Alanya i Turkiet.

Oktober
Genomsnittlig temperatur 77°F
Högsta temperatur 79°F
Lägsta temperatur 74°F
Havstemperatur 77°F
Nederbörd 1.3in
Antal dagar med nederbörd 5 dag(ar)
(16%)
Luftfuktighet 57%
Dagliga solskenstimmar 11
Moln 10%
Längd på dagen 11:17
Vår uppfattning nar-och-vart.se perfekt
mer information om klimatet i Alanya i oktober

Klimatet i Ankara i oktober

I månaden oktober , högsta temperaturen 68°F och lägsta temperatur är 58°F (för en genomsnittlig temperatur på 63°F). Klimatet är bekvämt runt denna stad under oktober. Med knappt 1.2in över 6 dagar, kommer regnet inte att vara ett problem under din vistelse !
Med ett bra klimat och bra väder, är månaden oktober en lämplig månad att besöka denna stad .

Oktober
Genomsnittlig temperatur 63°F
Högsta temperatur 68°F
Lägsta temperatur 58°F
Nederbörd 1.2in
Antal dagar med nederbörd 6 dag(ar)
(18%)
Luftfuktighet 56%
Dagliga solskenstimmar 11
Moln 19%
Längd på dagen 11:12
Vår uppfattning nar-och-vart.se bra
mer information om klimatet i Ankara i oktober

Klimatet i Antalya i oktober

i månaden oktober, högsta temperaturen 77°F och lägsta temperatur är 68°F (för en genomsnittlig temperatur på 74°F). Klimatet är ganska skönt på denna plats under denna månad . Med 2.5in över 6 dagar, regnskurar kan inträffa alltigenom din vistelse . Men det är något måttliga och det kommer inte att vara kontinuerligt .
Med ett perfekt väder , är oktober en lämplig månad att besöka Antalya .

Oktober
Genomsnittlig temperatur 74°F
Högsta temperatur 77°F
Lägsta temperatur 68°F
Havstemperatur 77°F
Nederbörd 2.5in
Antal dagar med nederbörd 6 dag(ar)
(19%)
Luftfuktighet 61%
Dagliga solskenstimmar 11
Moln 13%
Längd på dagen 11:17
Vår uppfattning nar-och-vart.se perfekt
mer information om klimatet i Antalya i oktober

Klimatet i Bodrum i oktober

i månaden oktober , högsta temperaturen 76°F och lägsta temperatur är 70°F (för en genomsnittlig temperatur på 74°F). Klimatet är trevligt runt denna stad under denna månad . Med 2.7in över 6 dagar, regnskurar kan inträffa alltigenom din utflykt . Men det är något måttliga och det är bara tillfälliga skurar.
Med idealiska väderförhållanden, är oktober en rekommenderad tid att besöka denna ort i Turkiet.

Oktober
Genomsnittlig temperatur 74°F
Högsta temperatur 76°F
Lägsta temperatur 70°F
Havstemperatur 73°F
Nederbörd 2.7in
Antal dagar med nederbörd 6 dag(ar)
(19%)
Luftfuktighet 68%
Dagliga solskenstimmar 11
Moln 14%
Längd på dagen 11:16
Vår uppfattning nar-och-vart.se perfekt
mer information om klimatet i Bodrum i oktober

Alla städer i Turkiet i oktober

Istanbul i oktoberbra väder
Alanya i oktoberperfekt väder
Ankara i oktoberbra väder
Antalya i oktoberperfekt väder
Bodrum i oktoberperfekt väder
Cappadoce i oktoberbra väder
Izmir i oktoberperfekt väder
Marmaris i oktoberperfekt väder
Side i oktoberperfekt väder
Belek i oktoberperfekt väder
Dalaman i oktoberperfekt väder
Kemer i oktoberperfekt väder
Bursa i oktoberbra väder
Efesos i oktoberperfekt väder
Erzurum i oktoberacceptabelt väder
Kuşadası i oktoberperfekt väder
Malatya i oktoberbra väder
Trabzon i oktoberbra väder
Van i oktoberacceptabelt väder
Adana i oktoberbra väder
Afyonkarahisar i oktoberbra väder
Se en fullständig lista av städer (84)

Vi rekommenderar för dig:


Väderdata för Turkiet i oktober:

Vädret data för Turkiet i oktober härrör från ett genomsnitt på väderprognosen sedan 2009 i Turkiet. Det finns en marginal för fel och dessa prognoser är att betrakta som allmän information. Vädret i Turkiet kan variera något från år till år, men dessa prognoser bör begränsa överraskningar. Så du kan packa dina väskor eller in för den bästa tiden på året att åka till Turkiet.


Ändra enheter