Vart ska man resa i juni 2024? bästa resmålen

Vart ska man åka?

Äntligen sommar! Vart åka i juni? Passa på att njuta av denna varma och soliga månad innan de stora semesterperioderna. Med sina långa dagar är det den perfekta tiden att resa: europeiska städer, utflykt i naturen, karibisk stämning eller en mer sportig vistelse... det är upp till er att välja! Var åka för perfekt väder? Följ guiden!


Top 30 Soliga Destinationer i juni

Här är de mest populära destinationerna att besöka i juni 2024 där vädret alltid är bra för en lyckad semester.Semester i juni: vart ska du åka enligt dina önskemål?

Vill du undvika sommarfolkmassorna? Att resa i juni kommer att ge dig alla fördelar med början av sommaren, utan nackdelarna! Ge dig iväg på en oförglömlig resa till ett avlägset land eller, närmare, upptäck underverk i Europa. Vart resa i juni enligt dina önskemål? Ombordstigning omedelbart!

Önskan att besöka en europeisk huvudstad

För en förlängd helg är det en bra idé att besöka en stor stad. Det är tillfället att göra kulturella besök, men också att njuta av nattlivet. Med ett enkelt hopp kan du ge dig iväg på en oförglömlig utflykt!

 • I Paris, "Ljusets stad" Ingen anledning att resa långt för att uppleva äventyr! Den franska huvudstaden har alla fördelar för en extraordinär cityresa. Världsberömda museer, ikoniska monument, promenader i olika kvarter, romantik längs Seine... låt dig förtrollas av Paris charm!
 • I Rom, den vackra italienskan. Att besöka Rom i juni ger dig en förtrollande paus. Präglad av historia är det staden att besöka för en kulturell vistelse: Colosseum, Forum Romanum, Spanska trappan, Fontana di Trevi... så många platser att inte missa! Och mellan besöken, slå dig ner på en terrass för att njuta av det lokala köket.
 • I Lissabon, med havet framför sig Portugals huvudstad, Lissabon, är en perfekt destination för några dagar. Med Atlanten vid sina kuster och floden Tagus som flyter genom staden, består staden av flera kullar som du kan utforska med en ålderdomlig spårvagn. Festlig stämning, Fado-shower, kulturella utflykter... du kommer inte att ha tråkigt!

Önskan att gå utanför de vanliga turiststråken

Vart resa i juni för att göra en resa bortom turistorterna? Om du drömmer om natur, autentiska byar och extraordinära möten, hyr en bil för att vara helt fri och ge dig ut på äventyr! Här är vårt urval av länder för att undvika folkmassorna:

 • I gåtfulla Bulgarien. I hjärtat av Balkan är Bulgarien ett land som är relativt okänt för resenärer. Trots det har det många skatter att erbjuda: fantastiska landskap med berg, skogar, sjöar och floder, en vild kustlinje, en förbluffande arkeologisk arv och charmiga byar. Åk till huvudstaden Sofia för att utforska detta otroliga land!
 • På det grekiska fastlandet. Bortom öarna och de arkeologiska platserna som gör Grekland känt är det en drömdestination för den som vill gå utanför de vanliga turiststråken. Det finns gott om avlägsna platser: ta de mindre vägarna för att upptäcka ett spännande land med otroliga landskap och en tradition av gästfrihet som skulle imponera på många.
 • I det andra Kroatien. När du tänker på Kroatien ser du överfulla hotellklubbar och stränder fulla av turister? Detta land har så mycket mer att erbjuda än så! Ge dig ut och utforska dess nationalparker, berg, floder, små byar som står stilla i tiden... lova, du kommer att känna dig som ensam i världen!

Önskan om en latinsk atmosfär

Vill du festa till den hetsiga takten av salsa? Inga tvivel, latinamerikanerna vet hur man ger dig en fantastisk energi, en resa som du absolut bör göra om du känner dig nere! Med deras legendariska livsglädje kommer din vistelse att präglas av musik och leenden. Vart resa i juni? Här är vårt urval:

 • På den magnifika Kuba. Karibiens största ö är ett utmärkt resmål för att koppla av. Präglad av en stormig historia har Kuba alltid behållit sitt leende och erbjuder sina besökare olika upplevelser: gatumusik i huvudstaden, sportiga vandringar i bergen eller snorkling i vatten som liknar ett akvarium.
 • På en strand i Dominikanska republiken. Det vilda inlandet är värt att utforska: tropiska skogar, vattenfall och floder kommer att imponera på dig. Men Dominikanska republikens kust är dess främsta tillgång: föreställ dig, med en mojito i handen på en paradisstrand, dansande med fötterna i sanden! Stämningen är festlig i Dominikanska republiken, passa på!
 • I olika regioner av Mexiko. Ett land med många ansikten, Mexiko har allt för att behaga resenärer. Städer och byar med kolonial arkitektur, magnifika landskap, fantastiska mayaruiner, Atlant- eller Karibiska kuster... landet förtjänar en lång resa för att kunna uppskatta alla dess charm.

Önskan att dyka och snorkla

Under en resa i juni drömmer du om att utforska undervattensvärlden? Bra nyheter: paradisöar väntar på dig för en akvatisk vistelse som du inte kommer att glömma. Med flaskor eller bara med en mask, ge dig iväg för att upptäcka underverk under vattnet!

 • På Mauritiusön. Granne med Réunion, är Mauritiusön omgiven av ett världsberömt korallrev och erbjuder resenärer sublima laguner. Hajar, rockor, delfiner och färgglada fiskar kommer att fortsätta att förbluffa dig. För erfarna dykare kan vrak besökas på 40 meters djup.
 • På Maldiverna. En verklig dykparadis, Maldiverna är kända för sina mantorockor. Förutom dessa havets jättar kan du beundra koraller i alla färger och otroliga tropiska fiskar. Mitt i Indiska oceanen erbjuder dessa öar lyxiga faciliteter där komfort och välbefinnande står i centrum.
 • På Seychellerna. Vattnen i Seychellernas ögrupp är så klara att sikten kan överstiga 40 meter! Du kan observera otroliga undervattensväxter och djur innan du slår dig ner mellan två runda klippor på en vykortsvärdig strand. En exotisk resa som inte får missas för dyk- och avkopplingsentusiaster!

Oavsett om du är sugen på museer, stränder, berg eller undervattensprakt, är juni månaden det perfekta tillfället att ge sig iväg på resa. I alla dessa länder är du garanterad perfekt väder. Nu kör vi äventyret!


Vart ska man åka i juni 2024: global destinations karta

Använd den här kartan för att hitta alla destinationer med bra väder i juni 2024.

Legend: perfekt väder bra acceptabelt