Vart ska man resa i september 2024? bästa resmålen

Letar du efter ett ställe att åka på semester under månaden september över hela världen? Återupptäck på denna sida bästa destinationer för att åka i september på på besök i solen som bygger på deras klimat och deras väder.

Vart ska man åka?

Topp 30 resmål i september

Här är de mest populära destinationerna att besöka i september 2024 där vädret alltid är bra för en lyckad semester.
Vart ska man åka i september 2024: global destinations karta

Använd den här kartan för att hitta alla destinationer med bra väder i september 2024.

Legend: perfekt väder bra acceptabelt


Semester i september: vart ska du åka enligt dina önskemål?

Det är dags att gå tillbaka till skolan men det är fortfarande möjligt att resa vid denna tid på året. Europa präglas fortfarande av den milda sommaren, det är fortfarande varmt i Medelhavet då de flesta länderna på södra halvklotet långsamt närmar sig slutet på den australa vintern ... kort sagt så är vädret idealiskt i många regioner och du kan dra fördel av ett attraktivt pris på din semester eftersom det är en lågsäsong.

Vart ska man åka i september för att njuta av solen och strandhäng?

Var ska man i september för att njuta av solen? Sommaren fortsätter till mitten av september på många europeiska destinationer. Det finns fortfarande tid att sola i Grekland, Kreta, Cypern och Malta. Kroatien har också fantastiska badorter där vistelsen inte är begränsad till havet utan också tillåter flera turistbesök. Du hittar några av de bästa stränderna i landet på dess öar, som Korcula och Brac. Eller varför inte koppla av på Costa del Sol i Andalusien? Från Malaga till Marbella finns det flera idylliska stränder, inklusive Nikki Beach och Calahonda Beach. Den italienska kusten är också en favoritplats för dem som älskar avkoppling och bad. Mellan klippor, sandstränder och stenstränder är landskapen otroliga. Några av de vackraste stränderna i Italien är Cala Goloritze-stranden på Sardinien, Lu Impostu-stranden på Costa Esmeralda och Cala Rossa-stranden på Sicilien.

På Balearerna får du komma bort från allt. Från Mallorca till Menorca, via Ibiza och Formentera, har skärgården nästan 300 stränder inklusive fantastiska vikar där avkoppling och lugn är nyckelord. Ett annat hörn av paradiset är Kanarieöarna som har juveler som absolut är värda att se, som Playa de Las Canteras på ön Gran Canaria med en lång promenad som du inte får missa för att beundra solnedgången. Vädret är också perfekt för att åka till Faro och Algarve-regionen i södra Portugal. Sol, sandstrand och golf står på schemat. Andra länder i Europa erbjuder utmärkta väderförhållanden i september för en vistelse vid havet, som Rumänien och Albanien.

Vill du åka längre bort för att njuta av solen en sista gång? Bär av till Israel där stränderna ibland är avkopplande och ibland livliga. Kylstränderna i Tel Aviv är också präglade med restauranger och kaféer. I Turkiet är klimatet idealiskt för att åka kryssning på den Egeiska kusten, i Izmir och dess omgivningar, eller för att koppla av på den turkosa kusten i till exempel Antalya.

Sightseeing och kultur i september: vart ska du åka?

Den norra halvklotet förbereder sig för att välkomna hösten. Temperaturerna sjunker gradvis i Europa och väderförhållandena är gynnsamma för turistbesök på inlandet. Grekland är särskilt attraktivt den här säsongen: utforska Atenas underverk, utforska resterna av Knossos Palace på Kreta eller beundra museer och kyrkor i Thessaloniki. I den västra delen av Europa är Portugal trevligt att upptäcka tack vare en allmän sol och varma temperaturer i hela landet. Om du planerar att åka på helger sår bör du välja Lissabon eller Porto.

Med sina barockstäder och vattenstäder är Ungern onekligen en av de vackraste europeiska destinationerna att besöka i september. Promenera på gatorna i Budapest, upptäck Matthias-kyrkan, Historiska museet och operadistriktet. Under några dagar kan du också besöka Balatonsjön för att beundra den barocka arkitekturen i den antika staden Queens och Festetics Castle. Inte många turister åker till Danmark vilket leder till billigare priser. Alla förhållanden finns för en oförglömlig kulturell vistelse i Köpenhamn. En annan intressant huvudstad är Prag som är den bästa destinationen för en första resa till Tjeckien. Den gamla stan, jugendistrikt och det judiska kvarteret är platser du inte får missa. Om du föredrar charmen i Schweiz så kommer du att fascineras av det historiska och arkitektoniska arvet i Bern, Genève eller Zürich.

Korsningen mellan öst och väst, Serbien är också en vacker destination för kulturella helger i september. Dess huvudstad Belgrad är en riktig utställning av det rika arvet i Serbien, med den livliga gamla stan, barocka byggnader och förorten Zemun. Slovenien har också magiska skatter att bjuda på, för att bara nämna huvudstaden Ljubljana som är en riktig kulturell melting pot på grund av dess geografiska position.

I Frankrike är klimatet praktiskt taget gynnsamt överallt, vilket ger ett stort utbud av kulturella vistelser vid havet och i inlandet. De som söker miljöombyte utan att byta land kommer att gilla Nice eller Marais Poitevin. Du kan också följa foie gras-vägen i Périgord, tryffelvägen i Var, osv.

Semester i naturen och vandring i september

Vart ska man åka för att vandra i september? Det är dags att dra fördel av billiga resor för att fly till en avlägsen destination som Bali som erbjuder ett gynnsamt klimat under denna period. Upptäck ön genom att vandra runt Sidemen och Munduk. De som älskar vandring kommer även finna lyckan i Tibet, mellan sjöar och berg. Alltid i denna strävan efter miljöombyte är Madagaskar ett litet paradis för ekoturism, med sina många nationalparker tillgängliga för vandrare på alla nivåer och det hisnande landskapet i Great South. På andra sidan havet befinner sig ön Reunion som passar perfekt för vandring med sin robusta terräng och hundratals kilometer markerade stigar. Dock rekommenderas det inte att gå på äventyr ensam.

De som föredrar utmaningar och grandios natur i öknarna kan åka till Nordafrika där flera länder är kända för att erbjuda oförglömliga vandringar som Tunisien, Egypten och Algeriet. Kenya och Tanzania är perfekta resmål för en 4x4-safari men också lämpliga för vandring om du vill träffa Maasai folket eller utforska Kilimanjaro. I Mauritius är vandringen mycket mer avkopplande och är särskilt lämplig för familjer på grund av landets relativt platta terräng. Du kommer hitta vandringsled för alla nivåer som i Black River Nature Park.

Inte lika långt bort har Spanien ett milt klimat som tillåter långa vandringar bort från folkmassorna som till exempel i Bardenas Reales-öknen. Du kan också följa den berömda pilgrimsvägen Camino de Santiago eller utforska Medelhavskusten i Andalusien. Madeira är en veritabel grönskande tillflyktsort och en av de mest intressanta portugisiska destinationerna för vandring. Madeira kallas för ön med blommor och erbjuder överdådiga landskap mellan levador och kuststigar. I Frankrike finns det fortfarande tid att njuta av de behagliga temperaturerna och åka på en organiserad vandring för att ta sig runt Mont Blanc eller upptäcka Korsika mellan hav och berg.

Vart ska man åka för semester med sport i september?

Vart ska jag åka i september för semester med aktiviteter? Om du vill kombinera hav och land så kommer du finna lyckan i Slovenien där du kan vandra och klättra i Triglav National Park och njuta av vattensporter vid Adriatiska kusten. I Kroatien finns det många möjligheter för de som älskar nautisk turism. Vackra dykplatser och klättringsplatser som Paklenica Park. I Turkiet är klimatet fortfarande perfekt för segling i Egeiska havet, vandring eller ridning i Kappadokien eller kajakpaddling vid kusten. Ett annat land som passar äventyrslystna människor är Montenegro, vilket inte alltid är den första europeiska destinationen man tänker på, men landet erbjuder många aktiviteter med fokus på havet eller bergen: vindsurfing, fiske, parasailing , vandring i parkerna, klättring, canyoning ... det finns något för alla!

I Frankrike är det dags för några att återvända till jobbet medan andra kommer att utnyttja denna lågsäsong för att få en billigare semester med aktiviteter. Så vart ska man åka i september i Frankrike? Flera semesterbyar är fortfarande öppna vid denna tid på året och erbjuder ett brett utbud av sportaktiviteter för unga och gamla: mountainbike, bågskytte, paddling, ridning, osv. Men för dem som verkligen gillar äventyr är det alltid möjligt att surfa i Biarritz, dyka i Medelhavet, paddla kanot i Ardeche, trädklättring i Bretagne ... För dem som vill fly tusentals kilometer sår är Indonesien, Australien och Bermuda destinationer för turism fullt med aktiviteter.

Vart ska man åka med familjen i september?

I september är det dags att gå tillbaka till skolan för barnen. Men det hindrar dig inte från att njuta av en helg med din familj utan att behöva lämna Frankrike, särskilt eftersom klimatet är gynnsamt överallt. Förutom Disneyland, Parc Astérix och Futuroscope kan du också upptäcka de vackraste akvarierna i Frankrike, till exempel Cité de la Mer i Cherbourg, Oceanopolis of Brest eller Oceanographic Museum of Monaco.

För dem som planerar en längre vistelse är Medelhavet perfekt för sitt trevliga klimat. Låt dig frestas av Tunisien där många hotell och klubbar gynnar familjer i berömda badorter som Hammamet och Djerba. Balearerna är också intressanta, särskilt Mallorca som erbjuder enkla vandringar, mountainbike för de små, vackra badplatser, för att inte tala om båtturerna och vattenparkerna. Kreta är också perfekt för en resa med barn. Stränderna är rena och säkra, det finns många vandrings- och ridvägar för familjer och det finns flera fritidscenter och parker för de små att njuta av: Water City Water Park, Cretaquarium with Sharks och Aqua Aquarium World.

Eller föredrar du Italiens charm? I så fall ska du segla till Sardinien för att njuta av solen och havet, lära barnen att snorkla och titta på valar på Costa Smeralda. Andra alternativ är Rom och dess otroliga monument, Toscana och dess generösa natur, samt Sicilien som är hem till nöjesparken Etnaland.Vart ska man resa i augusti
Vart ska man resa i oktober