Vädret i Grekland i oktober 2020

här , hitta väderprognoser för månaden oktober för de mest populära städerna i Grekland. Dessa prognoser är sannolikheter för månaden oktober från väderrapporter från många år. Procentsatsen anger sannolikheten av det väder som nämns.

Vädret detaljer i oktober

Med undantag för Rhodos, Hydra och Amorgos, har de flesta städer och öar gynnsamma väderförhållanden i oktober. Denna månad markerar slutet av sommarperioden och beroende på det geografiska läget i varje region kan denna temperaturminskning ibland åtföljas av regn. Men den här tiden på året kan förlänga din solsemester eftersom det fortfarande är varmt.

Grekland i oktober

Om du planerar att besöka Aten i oktober så kommer du att ha ett bra klimat. Morgnarna är milda och eftermiddagarna är soliga. Du kan förvänta dig några timmar regn på morgnar och kvällar, typiskt för höstsäsongen. Men eftersom det bara händer var fjärde eller femte dag så kan du få tid för att njuta av den underbara gamla arkitekturen.

Klimatet i Thessaloniki liknar det i Aten, men på grund av det mer kontinentala inflytandet är morgnar och kvällar ganska svala. Faktum är att morgontemperaturen är cirka 15 ° C, så det är dags att ha på sig lätta tröjor.

Joniska öarna i oktober

Klimatet i oktober i Grekland på de Joniska öarna, som ön Korfu, är markerad med hög luftfuktighet. I början av hösten sker regnskurar som intensifierar mer och mer på öarna. Med tio dagars regn så är det bättre att du förbereder dig för att inte bli överraskad av regnet. Men eftersom regnet förekommer sporadiskt kommer du att få möjlighet att njuta av vackra soliga dagar.

Kykladerna i oktober

Även om de ligger utanför Medelhavet, påverkas Kykladerna av havet, så att vädret i Grekland i oktober på dessa öar är präglat av regnskurar. Men värmen fortsätter att sjunka och gynnar turister. För att njuta av en trevlig vistelse bör du planera dina utflykter väl för att undvika regn annars är det nödvändigt att du tar med dig vattentäta kläder.

Dodekanisos, Sporaderna och andra grekiska öar i oktober

Öarna Lesvos och Chios har mycket regn vid denna tid på året, dock är temperaturerna gynnsamma. Påverkan av det oceaniska klimatet på dessa öar är verkligen mer markerat. Om du däremot besöker ön Hydra eller Rhodos så är vädret alltid perfekt där i oktober i Grekland.Vart ska man åka i Grekland i oktober?

Vart ska man åka i Grekland i oktober: Destinationskarta

Legend: perfekt väder bra acceptabelt dåligt mycket dåligt

Vart ska man åka i Grekland i oktober när det gäller vädret?

Kom ihåg:
Klimatet i Grekland i oktober varierar från perfekt till bra beroende på region och stad.

varning I oktober är vädret inte likadant beroende på stad och region i landet.

I. oktober är vädret perfekt i Grekland, dock är det bara en del av områdena som berörs, t ex Symi, Marathokampos, Rhodos, Kiato, Ios, Isthmia, Amorgos Island, Karpathos, Ön Hydra och Loutraki. I dessa städer , dessa ultimata väderförhållanden tillåter dig att njuta fullt ut av din semester : solen är här , det regnar väldigt lite luftfuktigheten är uthärdlig . Det är därför den idealiska månaden att åka till dessa städer!

Bortsett från Kos, Elefsina, Mytilene, Chios, Aten, Kalloni, Kranidi, Lesbos, Nea Artaki, Nafpaktos, Kirra, Korfu, Ermoupolis, Rafina, Aigio, Piraeus, Xanthi, Epanomi, Korinos, Vonitsa, Kato Achaia, Lamia, Katerini, Samothraki, Kalamaria, Halkidiki, Kyparissia, Megara, Samos, Santorini, Drama, Andros, Karystos, Serres, Amaliada, Skala, Milos, Mithymna, Ano Syros, Delphi, Tinos, Nea Triglia, Kalymnos, Naxos, Astros, Preveza, Pyrgos, Rineia, Agria, Skiathos, Gregolimano, Leonidio, Agios Georgios, Orestiada, Volos, Grekiska öarna i Kykladerna, Nea Makri, Skyros island, Kalambaka, Trikala, Ormylia, Litochoro, Ampelakia, Alexandroupolis, Mykonos, Lavrio, Eretria, Sifnos, Koroni, Pteleos, Zante, Komotini, Ioannina, Makrygialos, Veroia, Kilkis, Kavala, Marmari, Vouliagmeni, Olympia, Nea Peramos, Glyfada, Agrinio, Amfilochia, Peraia, Paros, Xylokastro, Sarti, Thessaloniki, Kalamata och Spetses är vädret bra i Kos, Elefsina, Mytilene, Chios, Aten, Kalloni, Kranidi, Lesbos, Nea Artaki, Nafpaktos, Kirra, Korfu, Ermoupolis, Rafina, Aigio, Piraeus, Xanthi, Epanomi, Korinos, Vonitsa, Kato Achaia, Lamia, Katerini, Samothraki, Kalamaria, Halkidiki, Kyparissia, Megara, Samos, Santorini, Drama, Andros, Karystos, Serres, Amaliada, Skala, Milos, Mithymna, Ano Syros, Delphi, Tinos, Nea Triglia, Kalymnos, Naxos, Astros, Preveza, Pyrgos, Rineia, Agria, Skiathos, Gregolimano, Leonidio, Agios Georgios, Orestiada, Volos, Grekiska öarna i Kykladerna, Nea Makri, Skyros island, Kalambaka, Trikala, Ormylia, Litochoro, Ampelakia, Alexandroupolis, Mykonos, Lavrio, Eretria, Sifnos, Koroni, Pteleos, Zante, Komotini, Ioannina, Makrygialos, Veroia, Kilkis, Kavala, Marmari, Vouliagmeni, Olympia, Nea Peramos, Glyfada, Agrinio, Amfilochia, Peraia, Paros, Xylokastro, Sarti, Thessaloniki, Kalamata och Spetses. I dessa städer , är fortfarande temperaturen tillfredsställande och tillåter dig njuta av solen och sightseeing under goda förhållanden.

Om du inte åker för solen eller för stranden , men, till exempel för kulturella utflykter eller fotvandringar , har städerna Lixouri, Kefalonia island, Poros och Ithaki en okej - men bara acceptabelt väder för i oktober.Klimatet i Grekland i oktober

Klimatet i Aten i oktober

I månaden oktober , högsta temperaturen 76°F och lägsta temperatur är 67°F (för en genomsnittlig temperatur på 72°F). Klimatet är behagligt här under denna månad . Med 2.1in över 6 dagar, regnskurar kan inträffa efter din ledighet. Men det är ganska måttliga och det kommer inte att vara kontinuerligt .
Med ett bra klimat och bra väder, är oktober en bra tid att besöka Aten i Grekland.

Oktober
Genomsnittlig temperatur 72°F
Högsta temperatur 76°F
Lägsta temperatur 67°F
Havstemperatur 73°F
Nederbörd 2.1in
Antal dagar med nederbörd 6 dag(ar)
(20%)
Luftfuktighet 69%
Dagliga solskenstimmar 11
Moln 25%
Längd på dagen 11:15
Vår uppfattning nar-och-vart.se perfekt
mer information om klimatet i Aten i oktober

Klimatet i Korfu i oktober

i månaden oktober, högsta temperaturen 74°F och lägsta temperatur är 68°F (för en genomsnittlig temperatur på 70°F). Klimatet är bekvämt på denna plats under denna månad . Med 5.6in över 10 dagar, regn kan förekomma alltigenom din vistelse . Men det är överkomliga och du kommer inte att bli alltför störd av det .
Med ett bra väder , är oktober en bra tid att besöka denna ort i Grekland.

Oktober
Genomsnittlig temperatur 70°F
Högsta temperatur 74°F
Lägsta temperatur 68°F
Havstemperatur 72°F
Nederbörd 5.6in
Antal dagar med nederbörd 10 dag(ar)
(31%)
Luftfuktighet 70%
Dagliga solskenstimmar 11
Moln 22%
Längd på dagen 11:12
Vår uppfattning nar-och-vart.se bra
mer information om klimatet i Korfu i oktober

Klimatet i Kos i oktober

I månaden oktober , är medeltemperaturen i Kos 72°F (högsta temperaturen 74°F och lägsta temperatur är 70°F) . Klimatet är ganska behagligt runt denna stad under denna månad . Med 2.9in över 7 dagar, riskar du att bli något blöt alltigenom din utflykt . Men det är något överkomliga och du kommer inte att bli alltför störd av det .
Med ett bra klimat och bra väder, är månaden oktober en lämplig månad att besöka platsen .

Oktober
Genomsnittlig temperatur 72°F
Högsta temperatur 74°F
Lägsta temperatur 70°F
Havstemperatur 74°F
Nederbörd 2.9in
Antal dagar med nederbörd 7 dag(ar)
(21%)
Luftfuktighet 68%
Dagliga solskenstimmar 11
Moln 15%
Längd på dagen 11:17
Vår uppfattning nar-och-vart.se perfekt
mer information om klimatet i Kos i oktober

Klimatet i Ön Hydra i oktober

i månaden oktober , är medeltemperaturen i Ön Hydra 72°F (högsta temperaturen 76°F och lägsta temperatur är 68°F) . Klimatet är behagligt i den orten under denna månad . Med knappt 1.7in över 6 dagar, kan regn vara knappt alltigenom din vistelse !
Med ett perfekt väder , är oktober en lämplig tid att besöka denna ort i Grekland.

Oktober
Genomsnittlig temperatur 72°F
Högsta temperatur 76°F
Lägsta temperatur 68°F
Nederbörd 1.7in
Antal dagar med nederbörd 6 dag(ar)
(19%)
Luftfuktighet 70%
Dagliga solskenstimmar 11
Moln 23%
Längd på dagen 11:17
Vår uppfattning nar-och-vart.se perfekt
mer information om klimatet i Ön Hydra i oktober

Klimatet i Mykonos i oktober

I månaden oktober , är medeltemperaturen i Mykonos 72°F (högsta temperaturen 74°F och lägsta temperatur är 70°F) . Klimatet är ganska trevligt i den orten under månaden oktober . Med 1.8in över 6 dagar, regnskurar kan inträffa efter din vistelse . Men det är något måttliga och det kommer inte att vara kontinuerligt .
Med ett bra klimat och bra väder, är oktober en bra tid att besöka denna stad i Grekland.

Oktober
Genomsnittlig temperatur 72°F
Högsta temperatur 74°F
Lägsta temperatur 70°F
Havstemperatur 71°F
Nederbörd 1.8in
Antal dagar med nederbörd 6 dag(ar)
(21%)
Luftfuktighet 76%
Dagliga solskenstimmar 11
Moln 19%
Längd på dagen 11:16
Vår uppfattning nar-och-vart.se perfekt
mer information om klimatet i Mykonos i oktober

Alla städer i Grekland i oktober

Aten i oktoberperfekt väder
Korfu i oktoberbra väder
Kos i oktoberperfekt väder
Ön Hydra i oktoberperfekt väder
Mykonos i oktoberperfekt väder
Rhodos i oktoberperfekt väder
Santorini i oktoberperfekt väder
Thessaloniki i oktoberbra väder
Zante i oktoberbra väder
Samos i oktoberperfekt väder
Agios Georgios i oktoberbra väder
Amorgos Island i oktoberperfekt väder
Kefalonia island i oktoberbra väder
Halkidiki i oktoberbra väder
Chios i oktoberbra väder
Delphi i oktoberbra väder
Glyfada i oktoberperfekt väder
Gregolimano i oktoberbra väder
Grekiska öarna i Kykladerna i oktoberperfekt väder
Kalamata i oktoberperfekt väder
Kalambaka i oktoberbra väder
Se en fullständig lista av städer (105)

Vi rekommenderar för dig:


Väderdata för Grekland i oktober:

Vädret data för Grekland i oktober härrör från ett genomsnitt på väderprognosen sedan 2009 i Grekland. Det finns en marginal för fel och dessa prognoser är att betrakta som allmän information. Vädret i Grekland kan variera något från år till år, men dessa prognoser bör begränsa överraskningar. Så du kan packa dina väskor eller in för den bästa tiden på året att åka till Grekland.


Ändra enheter