Vädret i Thailand i oktober 2020

Nedan , hitta väderprognoser för månaden oktober för de mest populära städerna i Thailand. Dessa förutsägelser är statistik för månaden oktober från väderrapporter från över 10 år. Procentsatsen anger sannolikheten av det väder som anges .

Vädret detaljer i oktober

Klimatet i Thailand i oktober markerar en klar minskning av nederbörd i hela centrala, norra och nordöstra Siam. Temperaturerna är lite svalare och det här är en bra semestertid. Å andra sidan är det motsattsen i syd med regnskurar som förekommer under den sista månaden i den fuktiga säsongen.

Bangkok och Central Thailand i oktober

Monsunen är slut och klimatet i huvudstaden går tillbaka till mindre täta regnskurar. De centrala provinserna torkar ännu mer och molnen försvinner från himlen. Temperaturen på natten sjunker med två grader medan dagarna förblir varma runt 32-33 ° C. Det här är den perfekta tiden att upptäcka frodiga nationalparker och imponerande vattenfall. Nackdelen är att vädret i Bangkok i oktober ännu inte är idealiskt: luften är fortfarande tung och fukten är väldigt närvarande.

Östra Thailand i oktober

Räkna med ett dussin dagar med skurar på Koh Chang, där hotellen fortsätter sin verksamhet i standby sedan juni. Med ett dagligt temperatur på 26 ° C och vatten vid 29 ° C är det bra att återvända till den här delen av Thailand särskilt i slutet av månaden. Klimatet i Pattaya är fortfarande mycket varmt och regnigt.

Norra Thailand i oktober

Himlen i norr blir molnfri och temperaturerna sjunker betydligt (genomsnittet 27-28 ° C på Chiang Mai och Chiang Rai). Luften förlorar sin kvava värme från tidigare månader för att bli uthärdlig igen. Det är fortfarande inte särskilt turistiskt vid denna tidpunkt så norra regionen ett utmärkt resmål i oktober.

Nord östra Thailand i oktober

Liksom sin granne i norr, torkar den nordöstra regionen och temperaturen sträcker sig från 22 ° C på natten till 31 ° C på dagen. Luften är inte längre kvav och solskenet ökar ju mer man närmar sig november.

Sydöstra Thailand i oktober

Sydostklimatet i oktober ser en märkbar ökning av nederbörd. Den svaga temperaturminskningen (minus en grad på Koh Samui, för högst 30 ° C under dagen) räcker inte för att bekämpa den kvava luften. Oktober är den näst mest vattniga månaden på året; Det är bättre att åka längre norrut på Golf kusten.

Sydvästra Thailand i oktober

Klimatet i oktober är inte helt annorlunda än i september: monsunen är fortfarande stark och regnet är i fokus. Fuktigheten är högst i Phuket och Koh Lanta, med en kvav luft. Temperaturerna varierar från 24 ° C på natten till 31 ° C under dagen.Vart ska man åka i Thailand i oktober?

Vart ska man åka i Thailand i oktober: Destinationskarta

Legend: perfekt väder bra acceptabelt dåligt mycket dåligt

Vart ska man åka i Thailand i oktober när det gäller vädret?

Kom ihåg:
Klimatet i Thailand i oktober varierar från bra till acceptabelt beroende på region och stad.

varning I oktober är vädret varierat beroende på stad och region i landet.

Du har tur: Det är inte 100% idealiskt, men vädret i Thailand i oktober är ganska bra i {city}. Jag tillåts uppskatta ledighet på dessa städer. Och varför inte ta lite tid att njuta av hotellets pool !

Om du inte åker för sol och blå himmel, men, till exempel för att gå på sightseeing , har städerna Chachoengsao, Phichit, Phetchabun, Trat, Ban Rai, Kanchanaburi, Betong, Uttaradit, Koh Phangan, Sattahip, Phrae, Tak, Phitsanulok, Khao Yai National Park, Songkhla, Chon Buri, Nakhon Pathom, Satun, Rayong, Chumphon, Pak Chong, Samut Songkhram, Ayutthaya, Ko Lipe, Pattaya, Sadao, Narathiwat, Nakhon Si Thammarat, Pong, Burinam, Chanthaburi, Chiang Rai, Trang, Koh Lanta, Si Racha, Koh Phi Phi, Prachin Buri, Prachuap Khiri Khan, Pattani, Nan, Phayao, Bangkok, Suphan Buri, Hat Yai, Bang Lamung, Ranong, Ratchaburi, Cha-am, Surin, Nakhon Ratchasima, Khao Sok national Park, Ko Samet, Loei, Phetchaburi, Krabi - Ao Nang, Sa Kaeo, Koh Tao, Uthai Thani, Phuket, Pran Buri, Nakhon Sawan, Koh Chang, Pattani, Mae Hong Son, Saraburi, Klaeng, Mae Sot, Sukhothai, Kamphaeng Phet, Hua Hin, Ko Samui, Ban Khok, Yala, Khao Sok National Park, Chaiyaphum, Chawang, Lopburi, Lampang och Surat Thani en ok men rätt väder för det i oktober.Klimatet i Thailand i oktober

Klimatet i Bangkok i oktober

I månaden oktober , är medeltemperaturen i Bangkok 86°F (högsta temperaturen 92°F och lägsta temperatur är 83°F) . Klimatet är brännande på denna plats under denna månad . Med 11.9in över 25 dagar, kan du förvänta dig regn ofta efter din utflykt . Så kom ihåg att ta med anpassade kläder.
Med ett rätt klimat och rätt väder, är oktober okej (men är inte den bästa månaden) för att resa på denna ort i Thailand.

Oktober
Genomsnittlig temperatur 86°F
Högsta temperatur 92°F
Lägsta temperatur 83°F
Nederbörd 11.9in
Antal dagar med nederbörd 25 dag(ar)
(80%)
Luftfuktighet 79%
Dagliga solskenstimmar 9
Moln 39%
Längd på dagen 11:51
Vår uppfattning nar-och-vart.se acceptabelt
mer information om klimatet i Bangkok i oktober

Klimatet i Chiang Mai i oktober

i månaden oktober , högsta temperaturen 90°F och lägsta temperatur är 74°F (för en genomsnittlig temperatur på 83°F). Klimatet är brännande där under oktober. Med bara 1.8in över 8 dagar, kommer regnet inte att vara ett problem alltigenom din resa !
Med ett bra klimat och bra väder, är oktober en lämplig månad att besöka platsen .

Oktober
Genomsnittlig temperatur 83°F
Högsta temperatur 90°F
Lägsta temperatur 74°F
Nederbörd 1.8in
Antal dagar med nederbörd 8 dag(ar)
(27%)
Luftfuktighet 85%
Dagliga solskenstimmar 10
Moln 30%
Längd på dagen 11:44
Vår uppfattning nar-och-vart.se bra
mer information om klimatet i Chiang Mai i oktober

Klimatet i Koh Chang i oktober

I månaden oktober , är medeltemperaturen i Koh Chang 85°F (högsta temperaturen 92°F och lägsta temperatur är 79°F) . Klimatet är mycket varmt på denna plats under månaden oktober . Med 8.9in över 24 dagar, regn bör förväntas alltigenom din ledighet. kom ihåg att packa kläder för regn .
Med ett rätt väder , är månaden oktober okej (men är inte en bra månaden) för att resa i denna stad .

Oktober
Genomsnittlig temperatur 85°F
Högsta temperatur 92°F
Lägsta temperatur 79°F
Havstemperatur 85°F
Nederbörd 8.9in
Antal dagar med nederbörd 24 dag(ar)
(79%)
Luftfuktighet 85%
Dagliga solskenstimmar 10
Moln 36%
Längd på dagen 11:53
Vår uppfattning nar-och-vart.se acceptabelt
mer information om klimatet i Koh Chang i oktober

Klimatet i Ko Samui i oktober

i månaden oktober, är medeltemperaturen i Ko Samui 86°F (högsta temperaturen 88°F och lägsta temperatur är 85°F) . Klimatet är brännande på denna plats under månaden oktober . Med 10.4in över 23 dagar, är vädret sannolikt regn alltigenom din utflykt . kom ihåg att ta med regnrockar .
Med ett rätt väder , är månaden oktober okej (men är inte en bra månaden) för att resa inom detta område i Thailand.

Oktober
Genomsnittlig temperatur 86°F
Högsta temperatur 88°F
Lägsta temperatur 85°F
Havstemperatur 85°F
Nederbörd 10.4in
Antal dagar med nederbörd 23 dag(ar)
(73%)
Luftfuktighet 78%
Dagliga solskenstimmar 10
Moln 39%
Längd på dagen 11:55
Vår uppfattning nar-och-vart.se acceptabelt
mer information om klimatet i Ko Samui i oktober

Klimatet i Pattaya i oktober

i månaden oktober , är medeltemperaturen i Pattaya 86°F (högsta temperaturen 90°F och lägsta temperatur är 83°F) . Klimatet är mycket varmt i denna stad under månaden oktober . Med 11.3in över 26 dagar, regn bör förväntas alltigenom din vistelse . kom ihåg att ta med kläder för regn .
Med ett rätt väder , är månaden oktober okej (men är inte den bästa tiden ) för att resa i Pattaya .

Oktober
Genomsnittlig temperatur 86°F
Högsta temperatur 90°F
Lägsta temperatur 83°F
Havstemperatur 85°F
Nederbörd 11.3in
Antal dagar med nederbörd 26 dag(ar)
(84%)
Luftfuktighet 80%
Dagliga solskenstimmar 9
Moln 38%
Längd på dagen 11:51
Vår uppfattning nar-och-vart.se acceptabelt
mer information om klimatet i Pattaya i oktober

Alla städer i Thailand i oktober

Bangkok i oktoberacceptabelt väder
Chiang Mai i oktoberbra väder
Koh Chang i oktoberacceptabelt väder
Ko Samui i oktoberacceptabelt väder
Pattaya i oktoberacceptabelt väder
Phuket i oktoberacceptabelt väder
Ayutthaya i oktoberacceptabelt väder
Chiang Rai i oktoberbra väder
Hua Hin i oktoberbra väder
Khao Sok national Park i oktoberacceptabelt väder
Koh Lanta i oktoberacceptabelt väder
Koh Phangan i oktoberacceptabelt väder
Koh Phi Phi i oktoberacceptabelt väder
Koh Tao i oktoberacceptabelt väder
Krabi - Ao Nang i oktoberacceptabelt väder
Sukhothai i oktoberacceptabelt väder
Burinam i oktoberbra väder
Chanthaburi i oktoberacceptabelt väder
Khon Kaen i oktoberbra väder
Ko Lipe i oktoberacceptabelt väder
Ko Samet i oktoberacceptabelt väder
Se en fullständig lista av städer (98)

Vi rekommenderar för dig:


Väderdata för Thailand i oktober:

Vädret data för Thailand i oktober härrör från ett genomsnitt på väderprognosen sedan 2009 i Thailand. Det finns en marginal för fel och dessa prognoser är att betrakta som allmän information. Vädret i Thailand kan variera något från år till år, men dessa prognoser bör begränsa överraskningar. Så du kan packa dina väskor eller in för den bästa tiden på året att åka till Thailand.


Ändra enheter