Vädret i Thailand i juni 2020

I detta avsnitt , kika ut väderprognoser för månaden juni för de mest populära städerna i Thailand. Dessa förutsägelser är sannolikheter för månaden juni från väderrapporter från över 10 år. Procentsatsen anger sannolikheten av det väder som anges .

Vädret detaljer i juni

När det gäller klimatet i Thailand i juni, blir det bra för nästan hela landet: temperaturen stiger inte längre utan sjunker lite diskret och regnet minskar även lite. Fukten förblir stark, havet är det bästa semesteralternativet för att ha ett acceptabelt väder.

Bangkok och Central Thailand i juni

Tack vare det ackumulerade vattnet i maj och juni så krymper vegetationen och floderna som dräneras av den heta säsongen gradvis för att återfå sin skönhet. Det kommer att regna ungefär hälften av månaden. Bangkok har genomsnittliga temperaturer på 26 till 33 ° C, men förväntar sig en topp på 36-37 ° C, en lättnad från 40 ° C den föregående månaden.

Östra Thailand i juni

Thailands nordöstra kust påverkas starkt av monsunen, och regnet intensifieras särskilt på Koh Chang. Om månadens genomsnittstemperatur förblir - 27 ° C så minskar solens längd vilket tömmer stränderna. Nu finns det bra boendeplaner, men möjligheterna till utomhusaktiviteter blir begränsade. Pattaya är ett utmärkt alternativ för att njuta av havet under en klar himmel.

Norra Thailand i juni

Juni i norr visar en har temperaturer mellan 24 ° C och 33 ° C, regnet minskar lite särskilt på Chiang Mai. Naturen återvänder till sina frodiga färger och flodaktiviteter återupptas, men vandrare kommer att behöva hålla sina regnrockar nära. Juni är övergångsmånaden före den så kallade våta säsongen, så njut!

Nord östra Thailand i juni

Med en medeltemperatur på 28 ° C och ibland mycket regn (lite mer än i norr) är atmosfären varm och fuktig. Poncho är plagget du inte ska glömma när du beundrar flodtrafiken på Mekong. Se upp för översvämningar under utflykterna!

Sydöstra Thailand i juni

De sydöstra öarna erbjuder relativt lite regn och upprätthåller en trevlig temperatur på 28 grader i genomsnitt. Koh Samui och dess grannar Koh Pha Ngan och Koh Tao är ett boendealternativ som är ganska acceptabelt i början av monsunen. För ännu färre skurar, men på fastlandet, ska du åka till Hua Hin på nordvästkusten.

Sydvästra Thailand i juni

Jämfört med Koh Samui på sydostkusten får Phuket och Koh Lanta mer regn, men det blir mindre på Koh Lanta än Phuket som har nästan femton regniga dagar. Medeltemperaturen vid kusten är cirka 29 ° C. Andamansjön är mer regnig under denna period, de flesta hotell på öarna stoppar sin verksamhet och frakten blir oregelbunden eller avbruten. Det är lågsäsongens och du kan få intressanta rabatter.Vart ska man åka i Thailand i juni?

Vart ska man åka i Thailand i juni: Destinationskarta

Legend: perfekt väder bra acceptabelt dåligt mycket dåligt

Vart ska man åka i Thailand i juni när det gäller vädret?

Kom ihåg:
Klimatet i Thailand i juni varierar från bra till acceptabelt beroende på region och stad.

varning I juni är vädret varierat beroende på stad och region i landet.

Det är inte 100% idealiskt, men vädret i Thailand den månaden är tämligen bra i {city}. Jag tillåts att njuta av turer på dessa ställen . Och varför inte ta lite tid att koppla av i solen !

Om du inte åker för sol och blå himmel, men, till exempel för kulturella utflykter eller fotvandringar , har städerna Chachoengsao, Phichit, Phetchabun, Trat, Ban Rai, Bueng Kan, Betong, Amnat Charoen, Uttaradit, Sattahip, Phrae, Tak, Phitsanulok, Khao Yai National Park, Chon Buri, Nakhon Pathom, Rayong, Ubon Ratchathani (Isan), Chumphon, Pak Chong, Samut Songkhram, Ayutthaya, Pattaya, Nakhon Si Thammarat, Pong, Burinam, Chanthaburi, Chiang Rai, Koh Lanta, Si Racha, Koh Phi Phi, Chiang Mai, Prachin Buri, Prachuap Khiri Khan, Kalasin, Udon Thani, Mukdahan, Nan, Phayao, Bangkok, Suphan Buri, Hat Yai, Nong Bua Lamphu, Bang Lamung, Pai, Ranong, Ratchaburi, Cha-am, Surin, Nakhon Ratchasima, Khao Sok national Park, Ko Samet, Loei, Yasothon, Lamphun, Phetchaburi, Krabi - Ao Nang, Sa Kaeo, Uthai Thani, Phuket, Khon Kaen, Pran Buri, Nakhon Sawan, Si Sa Ket, Koh Chang, Mae Hong Son, Maha Sarakham, Sakhon Nakhon, Saraburi, Khemarat, Klaeng, Sukhothai, Kamphaeng Phet, Hua Hin, Roi Et, Ban Khok, Yala, Khao Sok National Park, Chaiyaphum, Nong Khai, Chawang, Lopburi, Lampang och Surat Thani en okej - men bara acceptabelt väder för den här typen av aktivitet i juni. Så småningom, vi råder dig att undvika att du tar dig till städerna Koh Phangan, Nakhon Phanom, Songkhla, Satun, Ko Lipe, Narathiwat, Pattani, Koh Tao, Mae Sot och Ko Samui i juni eftersom klimatet är uppriktigt sagt dåligt.


Thailand: hitta lägsta pris


Söker flyg. Tack för att du väntar

Hitta flyg till Thailand:


Klimatet i Thailand i juni

Klimatet i Bangkok i juni

i månaden juni, högsta temperaturen 94°F och lägsta temperatur är 86°F (för en genomsnittlig temperatur på 90°F). Klimatet är mycket hett i denna stad under juni. Med 6.5in över 20 dagar, kommer du att uppleva några skurar under din vistelse . Men det är ganska måttliga och du kommer inte att bli alltför störd av det .
Med ett rätt väder , är juni okej (men är inte den bästa tiden ) för att resa där i Thailand.

Juni
Genomsnittlig temperatur 90°F
Högsta temperatur 94°F
Lägsta temperatur 86°F
Nederbörd 6.5in
Antal dagar med nederbörd 20 dag(ar)
(65%)
Luftfuktighet 73%
Dagliga solskenstimmar 13
Moln 44%
Längd på dagen 12:55
Vår uppfattning nar-och-vart.se acceptabelt
mer information om klimatet i Bangkok i juni

Klimatet i Chiang Mai i juni

i månaden juni, högsta temperaturen 94°F och lägsta temperatur är 79°F (för en genomsnittlig temperatur på 86°F). Klimatet är brännande runt denna stad under denna månad . Med 4.4in över 17 dagar, riskar du att bli något blöt efter din resa . Men det är måttliga och det kommer inte att vara kontinuerligt .
Med ett rätt klimat och rätt väder, är juni okej (men är inte den bästa tiden ) för att resa inom detta område i Thailand.

Juni
Genomsnittlig temperatur 86°F
Högsta temperatur 94°F
Lägsta temperatur 79°F
Nederbörd 4.4in
Antal dagar med nederbörd 17 dag(ar)
(57%)
Luftfuktighet 82%
Dagliga solskenstimmar 13
Moln 43%
Längd på dagen 13:15
Vår uppfattning nar-och-vart.se acceptabelt
mer information om klimatet i Chiang Mai i juni

Klimatet i Koh Chang i juni

i månaden juni , är medeltemperaturen i Koh Chang 86°F (högsta temperaturen 90°F och lägsta temperatur är 83°F) . Klimatet är mycket varmt inom detta område under juni. Med 18.3in över 26 dagar, kan du förvänta dig regn ofta efter din utflykt . överväg att ta med kläder för regn .
Med ett rätt klimat och rätt väder, är juni okej (men är inte en bra månaden) för att resa på denna ort i Thailand.

Juni
Genomsnittlig temperatur 86°F
Högsta temperatur 90°F
Lägsta temperatur 83°F
Havstemperatur 86°F
Nederbörd 18.3in
Antal dagar med nederbörd 26 dag(ar)
(86%)
Luftfuktighet 84%
Dagliga solskenstimmar 12
Moln 45%
Längd på dagen 12:50
Vår uppfattning nar-och-vart.se acceptabelt
mer information om klimatet i Koh Chang i juni

Klimatet i Ko Samui i juni

i månaden juni, högsta temperaturen 92°F och lägsta temperatur är 85°F (för en genomsnittlig temperatur på 88°F). Klimatet är mycket hett i den orten under juni. Med 5.4in över 19 dagar, regnskurar kan inträffa alltigenom din utflykt . Men det är något måttliga och du kommer inte att bli alltför störd av det .
Med ett dåligt väder , är månaden juni inte den rekommenderade månaden för att resa i denna stad i Thailand.

Juni
Genomsnittlig temperatur 88°F
Högsta temperatur 92°F
Lägsta temperatur 85°F
Havstemperatur 86°F
Nederbörd 5.4in
Antal dagar med nederbörd 19 dag(ar)
(64%)
Luftfuktighet 77%
Dagliga solskenstimmar 12
Moln 36%
Längd på dagen 12:40
Vår uppfattning nar-och-vart.se acceptabelt
mer information om klimatet i Ko Samui i juni

Klimatet i Pattaya i juni

I månaden juni , är medeltemperaturen i Pattaya 88°F (högsta temperaturen 90°F och lägsta temperatur är 85°F) . Klimatet är brännande på denna plats under denna månad . Med 9.4in över 21 dagar, regn bör förväntas alltigenom din semester . kom ihåg att packa regnkläder .
Med ett rätt klimat och rätt väder, är juni okej (men är inte en bra månaden) för att resa på denna ort i Thailand.

Juni
Genomsnittlig temperatur 88°F
Högsta temperatur 90°F
Lägsta temperatur 85°F
Havstemperatur 86°F
Nederbörd 9.4in
Antal dagar med nederbörd 21 dag(ar)
(71%)
Luftfuktighet 79%
Dagliga solskenstimmar 12
Moln 43%
Längd på dagen 12:52
Vår uppfattning nar-och-vart.se acceptabelt
mer information om klimatet i Pattaya i juni

Alla städer i Thailand i juni

Bangkok i juniacceptabelt väder
Chiang Mai i juniacceptabelt väder
Koh Chang i juniacceptabelt väder
Ko Samui i juniacceptabelt väder
Pattaya i juniacceptabelt väder
Phuket i juniacceptabelt väder
Ayutthaya i juniacceptabelt väder
Chiang Rai i juniacceptabelt väder
Hua Hin i juniacceptabelt väder
Khao Sok national Park i juniacceptabelt väder
Koh Lanta i juniacceptabelt väder
Koh Phangan i juniacceptabelt väder
Koh Phi Phi i juniacceptabelt väder
Koh Tao i juniacceptabelt väder
Krabi - Ao Nang i juniacceptabelt väder
Sukhothai i juniacceptabelt väder
Burinam i juniacceptabelt väder
Chanthaburi i juniacceptabelt väder
Khon Kaen i junibra väder
Ko Lipe i juniacceptabelt väder
Ko Samet i juniacceptabelt väder
Se en fullständig lista av städer (98)

Vi rekommenderar för dig:


Väderdata för Thailand i juni:

Vädret data för Thailand i juni härrör från ett genomsnitt på väderprognosen sedan 2009 i Thailand. Det finns en marginal för fel och dessa prognoser är att betrakta som allmän information. Vädret i Thailand kan variera något från år till år, men dessa prognoser bör begränsa överraskningar. Så du kan packa dina väskor eller in för den bästa tiden på året att åka till Thailand.


Ändra enheter