Vädret i Thailand i augusti 2020

Nedan , hitta väderprognoser för augusti för de mest populära städerna i Thailand. Dessa data är statistik för augusti från väderrapporter från många år. Procentsatsen anger risken av det väder som nämns.

Vädret detaljer i augusti

När det gäller klimatet i Thailand i augusti vet du att regnrockarna är mer än någonsin nödvändiga eftersom monsunen är nästan överallt i landet. Den höga temperaturen bidrar till att göra atmosfären jobbig. För en semestervistelse är havet det bästa alternativet. Thailands viken och dess södra öar är att föredra, eftersom klimatet i Phuket och Andamansjön fortfarande är mycket regniga denna månad.

Bangkok och Central Thailand i augusti

Huvudstaden i augusti drabbas av konstanta skurar och en stigande luftfuktighet. Översvämningarna kan vara spektakulära både i Bangkok och i de centrala provinserna. Termometern ligger runt 24-25 ° C på natten och upp till 33 ° C under dagen, vilket gör att den tunga luften redan är mycket fuktig.

Östra Thailand i augusti

Om det inte regnar varje dag och solen är framme så blir centrum - särskilt Trat-provinsen och Koh Chang - den fuktigaste delen av Thailand. Genomsnittstemperaturerna sjunker inte signifikant; För ett torrare augusti och mer solsken är det bättre att vända sig till Pattaya.

Norra Thailand i augusti

Jämfört med juli så ökar regnet, vilket ofta skapar översvämningar och jordskred. Det regnar nästan varje dag och på grund av en hög temperatur (31 ° C till 33 ° C som en daglig mest) är luften mycket kvävande och nästan obehaglig i Chiang Rai och Chiang Mai.

Nord östra Thailand i augusti

Här igen är den fuktiga säsongen på sin höjd. Klimatet i augusti i nordöstra Thailand skiljer sig inte från det i norr, med undantag för mer rikligt regn nära den laotiska gränsen. Den dagliga genomsnittstemperaturen är ca 28 ° C med toppar vid 32 ° C. Luften förblir kvävande på grund av mycket hög luftfuktighet. Luftkonditionering och fläkt rekommenderas.

Syd östra Thailand i augusti

Sydost i den Thailandska viken får tio gånger mindre regn än nordöstra kusten, vilket gör öarna Koh Samui, Koh Pha Ngan och Koh Tao ganska välkomnande jämfört med Andamanhavet. Luften är emellertid ganska kvävande på grund av den höga temperaturen runt 31-33 ° C. Vattentemperaturen ligger runt 28 ° C ungefär.

Sydvästra Thailand i augusti

Men i mitten av den fuktiga säsongen sker det en betudande minskning av regn på västkusten. Men Koh Lanta och Phuket har höga temperaturer (i genomsnitt 29 ° C), luften är i bästa fall kvävande. Lyckligtvis friskas atmosfären upp av en bris från väst. I augusti ittar du billiga priser för boende om du inte fruktar regnet - och det regnar inte varje dag!Vart ska man åka i Thailand i augusti?

Vart ska man åka i Thailand i augusti: Destinationskarta

Legend: perfekt väder bra acceptabelt dåligt mycket dåligt

Vart ska man åka i Thailand i augusti när det gäller vädret?

Kom ihåg:
Klimatet i Thailand i augusti varierar från bra till acceptabelt beroende på region och stad.

varning I augusti är vädret olika beroende på stad och region i landet.

Du har tur: Även om det inte är perfekt vädret i Thailand den månaden ska vara tämligen bra i Sadao. Jag tillåts att uppskatta turer i området . Och varför inte ta lite tid att koppla av i solen !

Om du inte åker för att lata sig i solen , men, till exempel för vandring , har städerna Chachoengsao, Phichit, Phetchabun, Trat, Ban Rai, Bueng Kan, Kanchanaburi, Betong, Amnat Charoen, Uttaradit, Koh Phangan, Sattahip, Phrae, Tak, Phitsanulok, Khao Yai National Park, Chon Buri, Nakhon Pathom, Satun, Rayong, Ubon Ratchathani (Isan), Chumphon, Pak Chong, Samut Songkhram, Ayutthaya, Ko Lipe, Pattaya, Narathiwat, Nakhon Si Thammarat, Pong, Burinam, Chanthaburi, Chiang Rai, Trang, Koh Lanta, Si Racha, Koh Phi Phi, Chiang Mai, Prachin Buri, Prachuap Khiri Khan, Kalasin, Udon Thani, Mukdahan, Nan, Phayao, Bangkok, Suphan Buri, Hat Yai, Nong Bua Lamphu, Bang Lamung, Pai, Ranong, Ratchaburi, Cha-am, Surin, Nakhon Ratchasima, Khao Sok national Park, Ko Samet, Loei, Yasothon, Lamphun, Phetchaburi, Krabi - Ao Nang, Sa Kaeo, Koh Tao, Uthai Thani, Phuket, Khon Kaen, Pran Buri, Nakhon Sawan, Si Sa Ket, Koh Chang, Pattani, Maha Sarakham, Sakhon Nakhon, Saraburi, Klaeng, Sukhothai, Kamphaeng Phet, Hua Hin, Roi Et, Ko Samui, Ban Khok, Yala, Khao Sok National Park, Chaiyaphum, Nong Khai, Chawang, Lopburi, Lampang och Surat Thani en helt okej väder för den här typen av aktivitet i augusti. Slutligen , vi råder dig att undvika att du tar dig till Nakhon Phanom, Songkhla, Pattani, Mae Hong Son, Khemarat och Mae Sot den månaden eftersom klimatet är ganska ogynnsamt .


Thailand: hitta lägsta pris


Söker flyg. Tack för att du väntar

Hitta flyg till Thailand:


Klimatet i Thailand i augusti

Klimatet i Bangkok i augusti

i månaden augusti, högsta temperaturen 92°F och lägsta temperatur är 85°F (för en genomsnittlig temperatur på 88°F). Klimatet är mycket varmt där under augusti. Med 7in över 22 dagar, regn kan förekomma under din utflykt . Men det är ganska överkomliga och det kommer inte att vara kontinuerligt .
Med ett rätt väder , är månaden augusti okej (men är inte en bra tiden ) för att resa inom detta område i Thailand.

Augusti
Genomsnittlig temperatur 88°F
Högsta temperatur 92°F
Lägsta temperatur 85°F
Nederbörd 7in
Antal dagar med nederbörd 22 dag(ar)
(72%)
Luftfuktighet 77%
Dagliga solskenstimmar 10
Moln 51%
Längd på dagen 12:35
Vår uppfattning nar-och-vart.se acceptabelt
mer information om klimatet i Bangkok i augusti

Klimatet i Chiang Mai i augusti

I månaden augusti , är medeltemperaturen i Chiang Mai 83°F (högsta temperaturen 90°F och lägsta temperatur är 76°F) . Klimatet är mycket hett inom detta område under månaden augusti . Med 6.7in över 20 dagar, regn kan förekomma under din semester . Men det är överkomliga och det är bara tillfälliga skurar.
Med ett rätt klimat och rätt väder, är augusti okej (men är inte den bästa tiden ) för att resa inom detta område .

Augusti
Genomsnittlig temperatur 83°F
Högsta temperatur 90°F
Lägsta temperatur 76°F
Nederbörd 6.7in
Antal dagar med nederbörd 20 dag(ar)
(63%)
Luftfuktighet 87%
Dagliga solskenstimmar 11
Moln 46%
Längd på dagen 12:47
Vår uppfattning nar-och-vart.se bra
mer information om klimatet i Chiang Mai i augusti

Klimatet i Koh Chang i augusti

i månaden augusti, högsta temperaturen 88°F och lägsta temperatur är 81°F (för en genomsnittlig temperatur på 85°F). Klimatet är mycket varmt runt denna stad under denna månad . Med 17.3in över 27 dagar, regn bör förväntas under din utflykt . kom ihåg att ta med anpassade kläder.
Med ett rätt väder , är månaden augusti okej (men är inte en bra månaden) för att resa i Koh Chang .

Augusti
Genomsnittlig temperatur 85°F
Högsta temperatur 88°F
Lägsta temperatur 81°F
Havstemperatur 85°F
Nederbörd 17.3in
Antal dagar med nederbörd 27 dag(ar)
(87%)
Luftfuktighet 86%
Dagliga solskenstimmar 12
Moln 48%
Längd på dagen 12:32
Vår uppfattning nar-och-vart.se acceptabelt
mer information om klimatet i Koh Chang i augusti

Klimatet i Ko Samui i augusti

i månaden augusti, högsta temperaturen 90°F och lägsta temperatur är 85°F (för en genomsnittlig temperatur på 86°F). Klimatet är mycket hett här under augusti. Med 4.6in över 19 dagar, regn kan förekomma under din resa . Men det är överkomliga och det kommer inte att vara kontinuerligt .
Med ett rätt klimat och rätt väder, är månaden augusti okej (men är inte den bästa tiden ) för att resa inom detta område i Thailand.

Augusti
Genomsnittlig temperatur 86°F
Högsta temperatur 90°F
Lägsta temperatur 85°F
Havstemperatur 85°F
Nederbörd 4.6in
Antal dagar med nederbörd 19 dag(ar)
(62%)
Luftfuktighet 78%
Dagliga solskenstimmar 11
Moln 37%
Längd på dagen 12:26
Vår uppfattning nar-och-vart.se bra
mer information om klimatet i Ko Samui i augusti

Klimatet i Pattaya i augusti

I månaden augusti , är medeltemperaturen i Pattaya 86°F (högsta temperaturen 88°F och lägsta temperatur är 83°F) . Klimatet är brännande inom detta område under denna månad . Med 7.6in över 20 dagar, regn kan förekomma efter din ledighet. Men det är överkomliga och du kommer inte att bli alltför störd av det .
Med ett rätt klimat och rätt väder, är augusti okej (men är inte den bästa månaden) för att resa i Pattaya .

Augusti
Genomsnittlig temperatur 86°F
Högsta temperatur 88°F
Lägsta temperatur 83°F
Havstemperatur 85°F
Nederbörd 7.6in
Antal dagar med nederbörd 20 dag(ar)
(65%)
Luftfuktighet 80%
Dagliga solskenstimmar 11
Moln 46%
Längd på dagen 12:34
Vår uppfattning nar-och-vart.se acceptabelt
mer information om klimatet i Pattaya i augusti

Alla städer i Thailand i augusti

Bangkok i augustiacceptabelt väder
Chiang Mai i augustibra väder
Koh Chang i augustiacceptabelt väder
Ko Samui i augustibra väder
Pattaya i augustiacceptabelt väder
Phuket i augustiacceptabelt väder
Ayutthaya i augustiacceptabelt väder
Chiang Rai i augustiacceptabelt väder
Hua Hin i augustiacceptabelt väder
Khao Sok national Park i augustiacceptabelt väder
Koh Lanta i augustiacceptabelt väder
Koh Phangan i augustiacceptabelt väder
Koh Phi Phi i augustiacceptabelt väder
Koh Tao i augustiacceptabelt väder
Krabi - Ao Nang i augustiacceptabelt väder
Sukhothai i augustiacceptabelt väder
Burinam i augustiacceptabelt väder
Chanthaburi i augustiacceptabelt väder
Khon Kaen i augustiacceptabelt väder
Ko Lipe i augustiacceptabelt väder
Ko Samet i augustiacceptabelt väder
Se en fullständig lista av städer (98)

Vi rekommenderar för dig:


Väderdata för Thailand i augusti:

Vädret data för Thailand i augusti härrör från ett genomsnitt på väderprognosen sedan 2009 i Thailand. Det finns en marginal för fel och dessa prognoser är att betrakta som allmän information. Vädret i Thailand kan variera något från år till år, men dessa prognoser bör begränsa överraskningar. Så du kan packa dina väskor eller in för den bästa tiden på året att åka till Thailand.


Ändra enheter