När ska man åka till Sydkorea?

Den bästa tiden att resa till Sydkorea med trevligt väder sträcker sig från maj till juni (slutet av våren) och september till oktober (början av hösten). Om du måste välja, välj hösten: temperaturen är fortfarande trevlig och vädret är torrare än på våren. Men utöver dessa två idealiska klimatperioder finns det andra att överväga:

 • Om du vill beundra körsbärsträden i blom i Sydkorea, planera din resa i mars.
 • Från mitten av oktober till mitten av november är det lövsäsong i Sydkorea. Landet pryds av spektakulära höstfärger.
 • Sommaren, eller monsunperioden mellan juni och augusti, erbjuder en unik atmosfär med fuktighet, värme och frodig vegetation.
 • Vintern, från december till februari, är mycket kall, men ger möjlighet att se vackra snötäckta landskap och åka skidor.

Det är också viktigt att veta att högsäsongen i Sydkorea är från april till december, med en topp i juli-augusti och december, under de europeiska skolloven. Månaderna januari till mars utgör lågsäsong. Om du inte är rädd för kylan är det den perfekta tiden att njuta av turistattraktioner utan ett stort antal besökare.

Slutligen kan ditt val av resedatum också påverkas av din budget. I själva verket är augusti den dyraste månaden på året, både för flygbiljetter och boende på plats. På den punkten är det också bättre att resa under mellansäsongerna.När och vart ska man åka beroende på vädret?

Karta över de bästa tiderna att besöka Sydkorea
Karta över de bästa tiderna att besöka Sydkorea ©nar-och-vart.se

Central
Cheongju-si, Koesan...

Maj, Juni, September och Oktober
67°F till 83°F°C
3 till 8 dagar
April, Juli och Augusti
63°F till 86°F°C
4 till 14 dagar
Januari, Februari, Mars, November och December
34°F till 56°F°C
2 till 4 dagar

Nordost
Sokcho, Gangneung, Chuncheon...

Maj, Juni och September
67°F till 81°F°C
5 till 9 dagar
59°F till 72°F
April, Juli, Augusti och Oktober
58°F till 85°F°C
3 till 15 dagar
54°F till 77°F
Januari, Februari, Mars, November och December
31°F till 52°F°C
1 till 5 dagar
47°F till 61°F

Nordväst
Seoul, Incheon, Anseong...

Maj, Juni, September och Oktober
67°F till 83°F°C
2 till 9 dagar
58°F till 72°F
April, Juli och Augusti
61°F till 88°F°C
3 till 15 dagar
49°F till 76°F
Januari, Februari, Mars, November och December
31°F till 56°F°C
1 till 4 dagar
40°F till 58°F

Öst
Daegu, Pohang, Andong...

Maj, Juni, Juli, Augusti, September och Oktober
67°F till 88°F°C
2 till 10 dagar
61°F till 77°F
April
58°F till 65°F°C
4 till 5 dagar
56°F till 58°F
Januari, Februari, Mars, November och December
34°F till 61°F°C
1 till 9 dagar
50°F till 67°F

Söder
Busan, Jeju Island (Jejudo), Gwangju...

Oktober
68°F till 72°F°C
2 till 4 dagar
67°F till 76°F
April, Maj, Juni och September
59°F till 81°F°C
4 till 8 dagar
52°F till 79°F
Juli, Augusti och November
58°F till 88°F°C
2 till 11 dagar
59°F till 81°F
Januari, Februari, Mars och December
41°F till 56°F°C
1 till 5 dagar
47°F till 65°F

Väst
Daejeon, Jeonju, Seosan...

Maj, Juni, September och Oktober
67°F till 83°F°C
3 till 10 dagar
58°F till 74°F
April, Juli och Augusti
58°F till 86°F°C
4 till 16 dagar
50°F till 79°F
Januari, Februari, Mars, November och December
36°F till 58°F°C
1 till 5 dagar
43°F till 59°F

För att få all information om klimatet och vädret i Sydkorea för en specifik månad, klicka på den motsvarande länken nedan:

Sydkorea i januari Sydkorea i februari Sydkorea i mars Sydkorea i april Sydkorea i maj Sydkorea i juni Sydkorea i juli Sydkorea i augusti Sydkorea i september Sydkorea i oktober Sydkorea i november Sydkorea i december


När ska man åka till Sydkorea listat per stad

Se en fullständig lista av städer


Klimat och Väder i Sydkorea

I Sydkorea är det relativt ovanligt med fyrstädesväder: höst, vinter, vår, sommar. Dessutom har landet en stor variation av klimat. Vid samma tidpunkt och beroende på region kan man njuta av antingen hett väder eller tvärtom svalt, till och med kallt väder. Här är de olika klimattyperna i Sydkorea:

 • Ett fuktigt subtropiskt klimat med varma somrar och de andra årstiderna är torra och tempererade. Det är den dominerande klimattypen i landet.
 • Ett fuktigt kontinentalklimat med varma somrar och mycket torra vintrar, som i Seoul.
 • Ett fuktigt subtropiskt klimat med torra och tempererade vintrar samt varma somrar, som i Incheon.
 • Ett fuktigt kontinentalklimat med varma somrar och ingen torrperiod, som i Daejeon.

Sydkorea: Palais de Gyeongbokgung (Séoul) avec les cerisiers en fleurs au printemps

De olika årstiderna i Sydkorea

 • Låt oss börja med vintern, som sträcker sig från december till februari. Sydkoreas klimat kännetecknas av en sträng vinter, särskilt i nordöstra och centrala delarna av landet, där snön kan ligga kvar ända till början av mars. Temperaturen kan lätt sjunka under -10°C, särskilt när de sibiriska polarvindarna blåser. I nordväst är temperaturen något mildare och i söder är vintern mycket mildare än på andra platser. I alla fall, glöm inte att ta med dig varma kläder, särskilt om du vill njuta fullt ut av skidorterna eller promenera i de vackra snötäckta landskapen.
 • Sedan kommer våren, från mars till maj, en särskilt uppskattad årstid i Sydkorea. Luften blir varmare, naturen vaknar till liv och körsbärsträden blommar. Det är den perfekta tiden för en lugn promenad på Seouls gator eller i de buddhistiska templen. Dock kan du förvänta dig en del nederbörd under denna period, särskilt i norr och centrala delar av landet.
 • Sommaren, från juni till augusti, är varm och fuktig i Sydkorea. Temperaturen kan lätt stiga över 30°C (86°F) , men det är fuktigheten som kan vara mest besvärande. Förvänta dig frekventa och ibland kraftiga regnskurar, eftersom det är den berömda monsunperioden, då en tropisk vind blåser från havet mot landet och för med sig regntunga moln. En till tre gånger om året övergår dessa nederbörd till tyfoner, så var extra uppmärksam om du befinner dig vid kusten under den tiden. Trots det är sommaren den perfekta tiden att slappa på landets vackra stränder, även om himlen är molnig.
 • Till sist är hösten, från september till november, förmodligen den mest förtjusande årstiden att besöka Sydkorea. Luften är frisk och torr, med sällsynt nederbörd. Trädens löv klär sig i tusentals nyanser av gult, orange och rött, vilket skapar ett verkligt naturmästerverk. Det är en idealisk tid för vandringar i landets många nationalparker.

Klimatspecifikationer enligt regioner

Klimatet i södra Sydkorea

I söder har Sydkorea ett fuktigt subtropiskt klimat med två varianter: utan torrperiod och varm sommar, som i Busan, eller med torr vinter och varm sommar, som i Tongyeong. De mest gynnsamma månaderna att besöka är april, maj, juni, september och oktober, men det är fortfarande möjligt att resa dit i juli och augusti för att njuta av strandnöjen.

Lite mer påverkat av passadvindar, har Sydkoreas kust en mycket trevlig klimat. Även om det är mycket mindre sårbart än sina grannländer, Kina, Filippinerna och Taiwan, för tyfoner, är detta meteorologiska fenomen fortfarande möjligt. De inträffar vanligtvis mot slutet av sommaren och kan orsaka översvämningar med betydande skador.

Klimatet i norr och centrala Sydkorea

Under vintern, medan stora delar av Sydkorea upplever snöfall, är det i norr, och särskilt i vissa skidorter som Muju, som man hittar de lägsta temperaturerna.

I huvudstaden Seoul är vädret också mycket kallt vid denna tid på året, med genomsnittstemperaturer mellan -5° och 5°C (41°F) . På sommaren är värmen uthärdlig, även om fuktigheten fortfarande är påtaglig, särskilt under juli månad. Det bästa är därför att resa dit i maj, juni, september eller oktober.

I nordost och centrala delar av Sydkorea är klimatet tydligt kontinentalt, med många variationer beroende på höjd och latitud. Vanligtvis är det fuktigt och varmt på sommaren, men vintrarna är stränga och mycket torra. De bästa perioderna för att få bästa möjliga väderförhållanden är maj, juni och september.

Klimatet i östra och västra Sydkorea

På vintern, från december till mars, har dessa två koreanska regioner liknande väder med ett övervägande subtropiskt fuktigt klimat utan torrperiod. Således kan det regna då och då, men temperaturen kan visa trevliga genomsnitt runt 15°C (59°F) mitt på dagen. Nätterna förblir dock kalla.

På sommaren, från juni till september, är östra delen att föredra. Denna region är mycket mindre utsatt för monsunregn och månaderna maj till oktober är alla gynnsamma för en enastående resa. I väst är juli och augusti regniga och det är bättre att välja perioder före och efter dem.


Temperaturer och nederbörd i Sydkorea

På dessa 3 diagram, presenterar vi utvecklingen av temperaturer i Sydkorea och månad-för-månad nederbörd för städerna Seoul, Busan, Jeju Island (Jejudo), Andong och Anseong, liksom månad-för-månad havstemperatur för kustnära städer.


Turisttillströmning och turistsäsong i Sydkorea

Ta reda på när det är högsäsong i Sydkorea (och därmed den period då antalet turister är som störst) och när det är lågsäsong med hjälp av våra data och diagram.

Turistsäsong i Sydkorea

Månader med låg turisttillströmning är: Januari, Februari och Mars. Besöksfrekvensen är hög i: April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November och December.

 • Extrem lågsäsong i Sydkorea: Februari.
 • Lågsäsong i Sydkorea: Januari och Mars.
 • Högsäsong i Sydkorea: April, Maj, Juni, Juli, September, November och December.
 • Extrem högsäsong i Sydkorea: Augusti och Oktober.

Diagram: Sydkorea turistindex per månad


Genomsnittligt pris för flyg till Sydkorea

Priset för en flygresa tur och retur från Helsinki till Seoul är i genomsnitt billigare när du reser i mars (8746 SEK i genomsnitt). Detta är den bästa perioden för budgetresenärer. Om du åker i juli riskerar du däremot att få betala 5329 SEK mer för ditt flyg till Seoul.

Hitta ett flyg till bästa pris Flygpriser till SydkoreaVart ska man åka i Sydkorea?

Med den här tabellen kan du se maximal temperatur för varje stad och vårt yttrande om vädret, månad för månad (se färg under tabellen).

Städer jan.feb.mar.apr.majjun.jul.aug.sep.okt.nov.dec.
Seoul34°F41°F52°F63°F74°F83°F86°F88°F81°F70°F54°F38°F
Busan45°F49°F56°F61°F70°F76°F81°F85°F77°F70°F61°F49°F
Jeju Island (Jejudo)47°F49°F54°F61°F68°F74°F81°F85°F77°F70°F61°F50°F
Andong34°F43°F54°F63°F76°F81°F85°F86°F77°F67°F54°F38°F
Anseong36°F41°F52°F63°F74°F81°F85°F86°F79°F68°F56°F40°F
Cheongju-si36°F43°F54°F65°F76°F83°F86°F86°F79°F68°F56°F40°F
Chuncheon32°F40°F50°F63°F74°F81°F85°F85°F77°F67°F50°F34°F
Daegu40°F47°F56°F65°F76°F83°F86°F88°F79°F70°F58°F43°F
Daejeon36°F41°F54°F65°F76°F83°F85°F86°F79°F68°F54°F40°F
Gangneung34°F40°F49°F59°F68°F76°F81°F81°F74°F65°F52°F38°F
Gwangju41°F47°F56°F65°F76°F81°F86°F88°F81°F70°F58°F45°F
Incheon36°F41°F50°F61°F70°F79°F83°F86°F79°F68°F56°F40°F
Jeonju40°F45°F54°F65°F76°F83°F86°F86°F79°F70°F58°F43°F
Koesan34°F41°F52°F63°F72°F79°F83°F85°F77°F67°F54°F38°F
Pohang40°F45°F52°F61°F70°F76°F83°F85°F77°F68°F56°F43°F
Seosan38°F41°F49°F58°F67°F74°F79°F83°F76°F67°F56°F43°F
Sokcho36°F40°F49°F58°F67°F72°F77°F79°F74°F65°F52°F40°F
Gyeongju41°F47°F54°F63°F74°F79°F85°F86°F77°F68°F58°F45°F
Namhae45°F49°F56°F63°F72°F77°F81°F85°F79°F70°F59°F49°F
Namiseom (Nami Island)32°F40°F50°F63°F74°F81°F85°F85°F77°F67°F50°F34°F

Legend:

perfekt väder

bra väder

acceptabelt väder

dåligt väder

mycket dåligt väder


Om Sydkorea

Vad kan jag göra i Sydkorea?

Stränder / bad

Naturen och landskapet

Kultur och kulturarv

Sport

Familjeresa

Hantverk / shopping

Gastronomi

NattlivÄr denna väderinformation för Sydkorea tillförlitlig?

Klimatdata för Sydkorea har samlats in varje dag sedan januari 2009. Analys av meteorologiska data för Sydkorea tillåter oss att avgöra genomsnittet för varje månad i procent i Seoul, Busan, Jeju Island (Jejudo), Andong, Anseong, Cheongju-si, Chuncheon, Daegu, och 56 andra städer.

ja: denna data är tillförlitlig, utom i fall av tillfälliga klimatstörningar i regionen.

Ändra enheter