När är bästa tiden att åka till Bangkok

Bangkok har ett varmt klimat året runt med temperaturer som ofta ligger mellan 25 och 35°C (95°F) . Vissa säsonger är dock trevligare än andra för en resa, och det gäller torrperioden. Den bästa tiden att besöka Bangkok sträcker sig från mitten av november till slutet av mars. Det är under denna period som temperaturerna är lägst och vädret mindre regnigt. Januari och februari utmärker sig som de bästa månaderna vädermässigt med särskilt torrt väder och temperaturer mellan 25 och 33°C (92°F) . Trots det kan november också vara ett bra val om du funderar på när du ska åka till Bangkok. Även om regnskurarna är något vanligare då, kan du uppleva lanternfestivalen, Loy Krathong, som utan tvekan är landets vackraste fest.

Mellan april och oktober är det monsunperioden med mycket höga temperaturer. Till exempel är april och maj särskilt kvävande varma med en genomsnittstemperatur på 30 till 35°C (95°F) . Dessutom är den intensiva värmen kombinerad med ökade nederbördsmängder och åskväder. Det är regnperioden, med i genomsnitt 10 till 20 regndagar per månad. Nederbörden tar form av kraftiga skurar som kan pågå i flera dagar i sträck, men också inträffa bara några minuter på kvällen.

Månaderna september och oktober bör undvikas på grund av nästan dagliga regnskurar. Dessutom, i Bangkok, åtföljs dessa nederbördsmängder av betydande översvämningar, lite som i Venedig. Översvämningar är därför vanliga under denna period. Slutligen är luften också särskilt förorenad under regnperioden. Alla dessa skäl gör månaderna april till oktober till en mindre lämplig tid för en resa till Bangkok.

Så, när är bästa tiden att åka till Bangkok? Här är lite mer information som hjälper dig i ditt beslut:

 • De bästa månaderna för bra väder i Bangkok är Januari, Februari, Mars, November och December
 • I genomsnitt är de varmaste månaderna, Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September och November
 • Oktober är den regnigaste månaden
 • Havstemperaturen är lämplig för simning året runtÅrlig väderprognos för Bangkok

Infografik över de bästa tiderna att besöka Bangkok
Infografik över de bästa tiderna att besöka Bangkok ©nar-och-vart.se

Väderdetaljer i Bangkok månad för månad

För att få all information om klimatet och vädret i Bangkok för en specifik månad, klicka på den motsvarande länken nedan:

Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November DecemberVäder och klimat i Bangkok

På grund av sin geografiska placering har Bangkok, huvudstaden i Thailand, ett tropiskt klimat. Därför finns det en konstant temperatur under hela året, men en ojämnt fördelad luftfuktighet. Faktum är att klimatet i Bangkok är varmt året runt, med temperaturer runt 30°C (86°F) .

Ändå skiljer sig två årstider i Bangkok:

 • En torr säsong, på vintern, som sträcker sig från mitten av november till mars.
 • En mycket varm och fuktig säsong, på sommaren, som pågår från april till oktober.

Klimatet i Bangkok under den torra säsongen

Från november till mars kännetecknas Bangkoks klimat av sjunkande temperaturer och en betydande minskning av luftfuktigheten.

Faktum är att nederbörden minskar för att ge plats åt fint väder. Det finns vanligtvis 1 eller 2 regndagar per månad mellan december och februari.

Dessutom minskar även intensiteten av nederbörden, vilket innebär att regnskurarna generellt sett inte varar länge. Soliga dagar är vanliga och klimatet är idealiskt för att besöka staden.

När det gäller temperaturerna är vädret i Bangkok behagligt under denna säsong. De varierar i genomsnitt mellan 25 och 33°C (92°F) . Dessutom är en mild bris vanligt förekommande, vilket gör värmen lättare att stå ut med.

Denna säsong är således perfekt för att upptäcka Bangkok.

Klimatet i Bangkok under den fuktiga säsongen

Från maj till oktober upplever Bangkok en betydande värme och ökad nederbörd.

För det första, från och med april stiger temperaturen till en genomsnittlig nivå på 30 till 36°C (97°F) . Atmosfären är därför särskilt kvav, särskilt eftersom luften är fuktig. Denna egenskap gör värmen ännu svårare att stå ut med.

Å andra sidan, medan regnskurarna är sällsynta i april, blir de vanliga från och med maj. Det är början på monsunperioden, med cirka 14 regndagar per månad från maj till augusti.

Under denna period är nederbörden intensiv, i form av skurar eller åskväder. Det faller ungefär 200 mm regn eller mer per månad från maj till augusti. Så en paraply kommer att vara nödvändigt om du planerar att resa under denna period. När det gäller temperaturerna förblir värmen närvarande, men minskar något med regnets ankomst, med en genomsnittlig temperatur på 27 till 33°C (92°F) .

Däremot är september och oktober månader då nederbördens intensitet når sin topp. Det förekommer ungefär 15 till 20 regndagar per månad. Mängden är också betydande med över 400 mm nederbörd i oktober i Bangkok. Klimatet i Bangkok är verkligen ogynnsamt för en vistelse.

Dessutom, med floden Chao Praya som slingrar sig genom staden, är översvämningar vanliga. Faktum är att kraftiga regn leder till översvämningsfenomen. Det är inte ovanligt att behöva gå med vatten upp till knäna i vissa delar av Bangkok under denna säsong.

Så det är inte omöjligt att resa till Bangkok under regnperioden. Du kommer faktiskt att se några solstrålar efter regnskurarna. Men om du får välja är det bäst att undvika september och oktober, som är de mest regniga månaderna.

Bangkok : BangkokDiagram: temperatur och nederbörd i Bangkok

Graferna nedan låter dig se normala säsongstemperaturer för staden Bangkok: den lägsta och högsta utomhustemperaturen, risk för och månadsvis nederbördsvolym, genomsnittligt antal soltimmar per dag, , havstemperaturen, den relativa luftfuktigheten för varje månad på året.

Temperatur utomhus

Nederbörd (regn)

Dagliga solskenstimmar

Havstemperatur

Luftfuktighet


Turisttillströmning och turistsäsong i Bangkok

Ta reda på när det är högsäsong i Bangkok (och därmed den period då antalet turister är som störst) och när det är lågsäsong med hjälp av våra data och diagram.

Turistsäsong i Bangkok

 • Extrem lågsäsong i Bangkok
  De månader med lägst antal turister är: April, Maj, Juni och September.
 • Lågsäsong i Bangkok
  Månader med låg turisttillströmning är: Mars, Juli och Oktober.
 • Högsäsong i Bangkok
  Besöksfrekvensen är hög i: Januari, Februari, Augusti och November.
 • Extrem högsäsong i Bangkok
  Antalet turister i Bangkok är som högst i: December.

Diagram: Bangkok turistindex per månadLågprissäsong i Bangkok

Genomsnittligt pris för hotell i Bangkok månad för månad

Generellt sett är September den månad då priset på ett hotellrum är billigast i Bangkok. Så det är ett bra tillfälle att åka då och spara pengar! Däremot är December statistiskt sett årets dyraste månad inom hotellbranschen.

Boka ett hotellrum till bästa pris

Genomsnittligt pris för flyg till Bangkok

Priset för en flygresa tur och retur från Stockholm till Bangkok är i genomsnitt billigare när du reser i september (9391 SEK i genomsnitt). Detta är den bästa perioden för budgetresenärer. Om du åker i juli riskerar du däremot att få betala 4479 SEK mer för ditt flyg till Bangkok.

Hitta ett flyg till bästa pris Flygpriser till Bangkok

Genomsnittligt pris för att hyra en bil i Bangkok

Att hyra bil i Bangkok kostar i genomsnitt 305 SEK per dag. Priset varierar med 70.2 SEK beroende på månad. I september är den genomsnittliga kostnaden för att hyra en bil i ett dygn t.ex. 269 SEK. Detta är den bästa tiden för att spara pengar! I december är det genomsnittliga priset däremot 340 SEK.

Hyr en bil till bästa pris


Andra städer och platser i närheten av Bangkok

När ska man åka till Thailand?

Chargement en cours
Legend: Bangkok andra platser

Ändra enheter