När är bästa tiden att åka till Auckland

Den bästa tiden att besöka Auckland är mellan januari och maj, samt mellan oktober och december. Dessa månader erbjuder ett gynnsamt klimat för att utforska stadens otaliga sevärdheter, samtidigt som man undviker de kyligare temperaturerna och intensivare nederbörd under vintern. Väderförhållandena under dessa månader möjliggör inte bara utomhusaktiviteter, utan också att upptäcka stadens kulturella rikedomar utan att störas av vädret.

Om du planerar att njuta av Stilla havet är månaderna februari och mars de bästa för att bada i Auckland, med en vattentemperatur som varierar mellan 20°C (68°F) och 23°C (74°F) . Stränderna runt Auckland är pärlor att upptäcka, med hisnande landskap och kristallklart vatten.

Det är också viktigt att notera att turistsäsongen i Auckland sträcker sig från januari till mars, och återupptas från oktober till december. Under dessa perioder är staden mer livlig med olika kulturella evenemang och festivaler. Det innebär dock också att turistattraktionerna kan vara mer trångt och att boendekostnaderna kan vara högre. Om du föredrar en lugnare atmosfär, överväg att besöka Auckland i april, maj eller utanför dessa högsäsongsmånader.

Ändå kan ett besök i Auckland under mindre gynnsamma perioder också ha sin charm. Vintern, även om den är svalare och fuktigare, ger en annan bild av staden. Inomhusaktiviteter som att besöka museer, konstgallerier eller upptäcka den lokala gastronomin kan vara utmärkta alternativ under regniga dagar.

Sammanfattningsvis erbjuder Aucklands varierande klimat en unik upplevelse varje säsong. Oavsett om du gillar sommarvärme, mild höst eller till och med svalare vintrar kommer Auckland att charma dig när som helst på året.

Så, när är bästa tiden att åka till Auckland? Här är lite mer information som hjälper dig i ditt beslut:

 • De bästa månaderna för bra väder i Auckland är Januari, Februari, Mars, April, Maj, Oktober, November och December
 • I genomsnitt är de varmaste månaderna, Januari, Februari, Mars och December
 • De kallaste månaderna är Juli, Augusti och September
 • De regnigaste månaderna Maj, Juni, Juli, Augusti och September
 • De bästa månaderna för simning är Februari och MarsÅrlig väderprognos för Auckland

Infografik över de bästa tiderna att besöka Auckland
Infografik över de bästa tiderna att besöka Auckland ©nar-och-vart.se

Väderdetaljer i Auckland månad för månad

För att få all information om klimatet och vädret i Auckland för en specifik månad, klicka på den motsvarande länken nedan:

Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November DecemberVäder och klimat i Auckland

Auckland, Nya Zeelands största stad, har ett tempererat havsklimat på sommaren (Cfb) enligt Köppen-Geigers klassificering. Klimatet är generellt milt och fuktigt med en temperaturvariation mellan sommar och vinter som är mer måttlig än i många andra länder. Staden upplever fyra tydligt skilda årstider, men förhållandena kan variera från dag till dag, även inom varje säsong.

Sommar i Auckland (December till Februari)

Sommaren i Auckland, som sträcker sig från december till februari, är generellt varm och fuktig. Temperaturerna varierar mellan 18°C (65°F) och 23°C (74°F) , vilket är perfekt för att njuta av stadens många stränder. Det är också regnperioden, men skurarna är vanligtvis korta och följs av soliga perioder.

Höst i Auckland (Mars till Maj)

Från mars till maj erbjuder hösten i Auckland ett behagligt mildt klimat. Temperaturerna varierar mellan 14°C (58°F) och 22°C (72°F) , med något högre nederbörd än på sommaren. Dagarna förblir vanligtvis soliga, även om vädret kan vara mer instabilt i april och maj.

Vinter i Auckland (Juni till Augusti)

Vintern, från juni till augusti, är den kallaste säsongen i Auckland, men temperaturerna förblir relativt milda, med variationer mellan 12°C (54°F) och 15°C (59°F) . Nederbörden är vanligare och intensivare, vilket kan göra utomhusaktiviteter mindre lockande.

Vår i Auckland (September till November)

Våren, från september till november, ser en gradvis ökning av temperaturerna, som sträcker sig från 13°C (56°F) till 19°C (67°F) . Nederbörden börjar minska, även om det fortfarande kan finnas regniga dagar. Det är också den tid då Auckland pryds med vackra färger när många växter och träd blommar.

Sammanfattningsvis erbjuder Auckland varierande klimat under hela året, vilket gör det möjligt att njuta av olika aktiviteter beroende på säsong. Oavsett om du föredrar sommarens värme för att koppla av på stranden, höstens milda atmosfär för att utforska staden, vinterns svalka för att stanna inomhus och njuta av kulturella evenemang, eller vårens förnyelse för att beundra naturen i blom, har Auckland något att erbjuda varje säsong.

Auckland : AucklandDiagram: temperatur och nederbörd i Auckland

Graferna nedan låter dig se normala säsongstemperaturer för staden Auckland: den lägsta och högsta utomhustemperaturen, risk för och månadsvis nederbördsvolym, genomsnittligt antal soltimmar per dag, , havstemperaturen, den relativa luftfuktigheten för varje månad på året.

Temperatur utomhus

Nederbörd (regn)

Dagliga solskenstimmar

Havstemperatur

Luftfuktighet


Turisttillströmning och turistsäsong i Auckland

Ta reda på när det är högsäsong i Auckland (och därmed den period då antalet turister är som störst) och när det är lågsäsong med hjälp av våra data och diagram.

Turistsäsong i Auckland

 • Extrem lågsäsong i Auckland
  De månader med lägst antal turister är: Juni, Juli och Augusti.
 • Lågsäsong i Auckland
  Månader med låg turisttillströmning är: April, Maj och September.
 • Högsäsong i Auckland
  Besöksfrekvensen är hög i: Januari, Februari, Mars och Oktober.
 • Extrem högsäsong i Auckland
  Antalet turister i Auckland är som högst i: November och December.

Diagram: Auckland turistindex per månadLågprissäsong i Auckland

Genomsnittligt pris för hotell i Auckland månad för månad

Generellt sett är Augusti den månad då priset på ett hotellrum är billigast i Auckland. Så det är ett bra tillfälle att åka då och spara pengar! Däremot är Mars statistiskt sett årets dyraste månad inom hotellbranschen.

Boka ett hotellrum till bästa pris

Genomsnittligt pris för flyg till Auckland

Priset för en flygresa tur och retur från Stockholm till Auckland är i genomsnitt billigare när du reser i mars (14564 SEK i genomsnitt). Detta är den bästa perioden för budgetresenärer. Om du åker i december riskerar du däremot att få betala 6183 SEK mer för ditt flyg till Auckland.

Hitta ett flyg till bästa pris Flygpriser till Auckland

Genomsnittligt pris för att hyra en bil i Auckland

Att hyra bil i Auckland kostar i genomsnitt 933 SEK per dag. Priset varierar med 634 SEK beroende på månad. I juli är den genomsnittliga kostnaden för att hyra en bil i ett dygn t.ex. 657 SEK. Detta är den bästa tiden för att spara pengar! I februari är det genomsnittliga priset däremot 1290 SEK.

Hyr en bil till bästa pris


Andra städer och platser i närheten av Auckland

När ska man åka till Nya Zeeland?

Chargement en cours
Legend: Auckland andra platser

Ändra enheter