När är bästa tiden att åka till Sydney

Sydney, som räknas bland de mest attraktiva städerna i Australien, har ett gynnsamt klimat året runt. Solen skiner där mer än 300 dagar om året med en årlig soltid på cirka 2 611 timmar.

Det är säkert att du har lite chans att möta dåligt väder under din resa till Sydney.

Dock är bästa tiden att åka till Sydney under månaderna november till februari, när klimatet är mest gynnsamt. Det är sommar i Australien då. De genomsnittliga temperaturerna ligger mellan 22 och 28°C (83°F) och förhållandena kommer att vara optimala för bad med en vattentemperatur på cirka 23°C (74°F) .

Månaderna januari till mars är lite regnigare jämfört med resten av året. Men med sommarvärmen kommer skurarna att vara nästan uppskattade för att svalka av dig. De kommer inte att förstöra din vistelse.

Dessutom, om du befinner dig i Sydney i januari, förutom att vara en av de varmaste månaderna, är det också den tid då Sydney Festival äger rum, en av de största festivalerna i Australien. Det milda vädret kommer att låta dig delta i gratis utomhusevenemang fram till sent på natten.

Perioden november till februari är också den mest turistiska. Kostnaden för din resa kan vara högre.

Så om du letar efter en lite lugnare och billigare period kan du planera din vistelse under hösten eller våren. Till exempel, i april och maj, är solen generöst närvarande och temperaturen är cirka 20-25 °C. Under våren, i september-oktober, är klimatet i Sydney också mildt med en ständigt blå himmel. Temperaturen ligger då runt 20°C (68°F) .

Slutligen, om du funderar på när du ska åka till Sydney, vet att du aldrig gör fel när du planerar din resa. Vintern kan också vara ett utmärkt alternativ. Temperaturerna förblir behagliga. De ligger mellan 13 och 17°C (63°F) i juli-augusti. Dessutom är solen fortfarande generöst närvarande i Sydney på vintern och regnskurar är sällsynta.

Vintern är således den perfekta tiden att njuta av staden utan en massa turister och till förmånliga priser. Å andra sidan är badandet förbehållet de modigaste eller i kombination med surfing, eftersom vattentemperaturen är cirka 18°C (65°F) .

Så, när är bästa tiden att åka till Sydney? Här är lite mer information som hjälper dig i ditt beslut:

 • Vädret är bra året runt i Sydney
 • I genomsnitt är de varmaste månaderna, Januari, Februari, Mars och December
 • De kallaste månaderna är Juli och Augusti
 • De regnigaste månaderna Februari, Mars och Juni
 • De bästa månaderna för simning är Januari, Februari, Mars, April och DecemberÅrlig väderprognos för Sydney

Infografik över de bästa tiderna att besöka Sydney
Infografik över de bästa tiderna att besöka Sydney ©nar-och-vart.se

Väderdetaljer i Sydney månad för månad

För att få all information om klimatet och vädret i Sydney för en specifik månad, klicka på den motsvarande länken nedan:

Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November DecemberVäder och klimat i Sydney

Beläget på östkusten av New South Wales-regionen i Australien, njuter staden Sydney av ett mildt och soligt klimat året runt. Precis som sin granne Adelaide domineras Sydney av ett subtropiskt havsklimat, karakteristiskt för regionen.

Vädret i Sydney präglas av en varmare säsong från november till mars och en svalare säsong från april till oktober. Staden kännetecknas också av lätt nederbörd som förekommer året om samt en konstant vind, vilket gör denna region till ett paradis för surfare.

Planerar du att resa till Sydney för din nästa resa? Här är all information om klimatet i Sydney, säsong för säsong.

Sommaren i Sydney

På grund av sin närhet till Tasmanhavet kännetecknas Sydneys klimat under den varma säsongen av en lätt ökning av temperaturerna och ökad nederbörd. Sommaren i denna region är faktiskt en regnig period, men denna säsong är fortfarande gynnsam för turistaktiviteter.

Nederbörden kommer vanligtvis i form av åskväder med kortvariga skurar. Det är därför viktigt att notera att det fina vädret är vanligt om du reser under denna period. Sommaren i Sydney motsvarar högsäsongen för turism.

Temperaturerna ligger mellan 25 och 28°C (83°F) . Tack vare den frekventa vinden under denna säsong är värmen sällan besvärande. Men när vinden kommer från den närliggande öknen kan temperaturerna stiga till över 40°C (104°F) under några dagar.

Jämfört med det tropiska klimatet i staden Cairns, som är mycket regnig under den vackra säsongen, förblir Sydneys klimat mycket mildare.

Sommarperioden är perfekt om du vill njuta av Sydneys stränder eftersom vattentemperaturen är cirka 23°C (74°F) .

Vintern i Sydney

Från april till oktober svalnar klimatet i Sydney. Men vintern på plats är långt ifrån sträng. Skillnaderna i temperatur mellan sommar och vinter är inte heller mycket stora. Således är genomsnittstemperaturen 13 till 17°C (63°F) i juli och augusti i Sydney.

Precis som i Brisbane eller Melbourne är vintern en relativt torr säsong i Sydney. Staden är därför mycket lämplig för en resa under denna period. Även om det kan förekomma några nederbörd är vädret i Sydney på vintern lämpligt för alla typer av aktiviteter.

Hösten i Sydney

Hösten, från slutet av mars till slutet av juni, är en relativt varm och solig period i New South Wales huvudstad. Dock kan några nederbörd förekomma särskilt i början av säsongen (mars-april).

Klimatet förblir mycket mild med en genomsnittstemperatur på 20 till 25°C (77°F) . Det är således en idealisk tid att planera sin vistelse i Sydney.

Dessutom är vattentemperaturen fortfarande lämplig för bad för de mindre frusna. Med cirka 23°C (74°F) i april förblir havstemperaturen över 20°C (68°F) i maj.

Våren i Sydney

Våren är en trevlig period där regnen är ganska sällsynta. Vissa anser faktiskt att denna säsong är den bästa för att planera en resa till Sydney.

Temperaturen är behaglig och solen skiner rikligt. Det är mellan 16 och 20°C (68°F) i september och temperaturerna stiger gradvis. I november ligger temperaturen vanligtvis mellan 20 och 25°C (77°F) .

Förutom att njuta av trevligt väder kan du upptäcka Sydney i en lugnare atmosfär än på sommaren. Därför är denna säsong mycket uppskattad av resenärer.

Sydney : SydneyDiagram: temperatur och nederbörd i Sydney

Graferna nedan låter dig se normala säsongstemperaturer för staden Sydney: den lägsta och högsta utomhustemperaturen, risk för och månadsvis nederbördsvolym, genomsnittligt antal soltimmar per dag, , havstemperaturen, den relativa luftfuktigheten för varje månad på året.

Temperatur utomhus

Nederbörd (regn)

Dagliga solskenstimmar

Havstemperatur

Luftfuktighet


Turisttillströmning och turistsäsong i Sydney

Ta reda på när det är högsäsong i Sydney (och därmed den period då antalet turister är som störst) och när det är lågsäsong med hjälp av våra data och diagram.

Turistsäsong i Sydney

 • Extrem lågsäsong i Sydney
  De månader med lägst antal turister är: April, Maj, Juni och Juli.
 • Lågsäsong i Sydney
  Månader med låg turisttillströmning är: Januari, Mars, Augusti och September.
 • Högsäsong i Sydney
  Besöksfrekvensen är hög i: Februari, Oktober och November.
 • Extrem högsäsong i Sydney
  Antalet turister i Sydney är som högst i: December.

Diagram: Sydney turistindex per månadLågprissäsong i Sydney

Genomsnittligt pris för hotell i Sydney månad för månad

Generellt sett är Juni den månad då priset på ett hotellrum är billigast i Sydney. Så det är ett bra tillfälle att åka då och spara pengar! Däremot är Februari statistiskt sett årets dyraste månad inom hotellbranschen.

Boka ett hotellrum till bästa pris

Genomsnittligt pris för flyg till Sydney

Priset för en flygresa tur och retur från Stockholm till Sydney är i genomsnitt billigare när du reser i maj (13572 SEK i genomsnitt). Detta är den bästa perioden för budgetresenärer. Om du åker i december riskerar du däremot att få betala 4836 SEK mer för ditt flyg till Sydney.

Hitta ett flyg till bästa pris Flygpriser till Sydney

Genomsnittligt pris för att hyra en bil i Sydney

Att hyra bil i Sydney kostar i genomsnitt 530 SEK per dag. Priset varierar med 248 SEK beroende på månad. I juli är den genomsnittliga kostnaden för att hyra en bil i ett dygn t.ex. 429 SEK. Detta är den bästa tiden för att spara pengar! I februari är det genomsnittliga priset däremot 677 SEK.

Hyr en bil till bästa pris


Andra städer och platser i närheten av Sydney

När ska man åka till Australien?

Chargement en cours
Legend: Sydney andra platser

Ändra enheter