När är bästa tiden att åka till Brisbane (Queensland)

Det finns egentligen ingen bästa tid att besöka Brisbane, klimatet är ganska gynnsamt året runt, med maximala temperaturer som varierar mellan 20°C (68°F) och 29°C (85°F) . Men om man verkligen skulle välja en idealisk period med tanke på vädret, skulle det vara augusti och september. Dessa månader erbjuder ett mildt och behagligt klimat, perfekt för att utforska staden och dess omgivningar.

Brisbane, med sitt fuktiga subtropiska klimat, är en attraktiv destination året runt. För badentusiaster håller vattnet sig inom en bekväm temperaturinterval mellan 21°C (på vintern) och 28°C (83°F) (på sommaren) året runt. Det finns alltså ingen dålig tid att njuta av de vackra stränderna runt Brisbane.

Det är dock viktigt att ta hänsyn till turistsäsongerna när du planerar din resa. Den höga turistsäsongen i Brisbane sträcker sig från juli till december. Under denna period är staden livligare och erbjuder en mängd olika aktiviteter och evenemang. Det är också den tid då turistattraktionerna är mest besökta.

Observera att september är särskilt livlig: Brisbane Festival, en av årets mest intressanta evenemang, lockar tusentals kulturintresserade då konserter och shower äger rum under hela månaden.

Å andra sidan kan det också vara en utmärkt idé att besöka Brisbane utanför den höga turistsäsongen. Då kan du njuta av staden på ett lugnare sätt och ofta till förmånliga priser.

Så, när är bästa tiden att åka till Brisbane (Queensland)? Här är lite mer information som hjälper dig i ditt beslut:

 • Vädret är bra året runt i Brisbane (Queensland)
 • I genomsnitt är de varmaste månaderna, Januari, Februari, Mars, November och December
 • De kallaste månaderna är Juni, Juli och Augusti
 • De regnigaste månaderna Januari, Februari och Mars
 • De bästa månaderna för simning är Januari, Februari och MarsÅrlig väderprognos för Brisbane (Queensland)

Infografik över de bästa tiderna att besöka Brisbane (Queensland)
Infografik över de bästa tiderna att besöka Brisbane (Queensland) ©nar-och-vart.se

Väderdetaljer i Brisbane (Queensland) månad för månad

För att få all information om klimatet och vädret i Brisbane (Queensland) för en specifik månad, klicka på den motsvarande länken nedan:

Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November DecemberVäder och klimat i Brisbane (Queensland)

Beläget i Queensland, Brisbane har ett fuktigt subtropiskt klimat (till skillnad från Sydneys subtropiska oceaniska klimat), en typ av tempererat klimat med varma somrar och milda vintrar. Enligt Köppen-Geigers klassificering är det mer specifikt ett fuktigt subtropiskt klimat utan torrperiod. Detta milda väder gör Brisbane trevligt att besöka året runt. I den här artikeln kommer vi att utforska de olika årstiderna i Brisbane, deras egenskaper och hur de utvecklas under månaderna.

Sommar i Brisbane (december-februari)

Sommaren i Brisbane kännetecknas av varma temperaturer, oftast mellan 24°C (76°F) och 29°C (85°F) . Dagarna är vanligtvis soliga, men det är inte ovanligt med regnskurar, ibland till och med kraftiga regn (dock mindre än i Cairns). Januari är den regnigaste månaden, med i genomsnitt 7 regndagar. Kvällstemperaturerna förblir behagliga, vilket gör denna tid perfekt för kvällsaktiviteter.

Höst i Brisbane (mars-maj)

När hösten närmar sig börjar temperaturerna sjunka, men förblir milda, mellan 16°C (61°F) och 27°C (81°F) . Trots några regndagar förblir himlen mestadels solig eller delvis molnig. Höstens månader är också mindre fuktiga än sommarmånaderna, vilket ger ett behagligt klimat för olika utomhusaktiviteter.

Vinter i Brisbane (juni-augusti)

Till skillnad från många andra regioner är vintern i Brisbane mild och behaglig. De lägsta temperaturerna ligger vanligtvis runt 14°C (58°F) , medan de högsta kan nå 22°C (72°F) . Månaden augusti är särskilt idealisk, med 21 klara dagar av 31, vilket ger vackra soliga dagar.

Vår i Brisbane (september-november)

Våren i Brisbane innebär stigande temperaturer, ofta mellan 17°C (63°F) och 27°C (81°F) på dagen. Regndagarna är få, vilket gör det möjligt att njuta av mestadels soliga dagar. Månaden november utmärker sig med behagligt varma temperaturer och många soliga dagar.

Sammanfattningsvis erbjuder Brisbane ett mycket behagligt fuktigt subtropiskt klimat året runt. Oavsett om du besöker under de varma sommarmånaderna, de milda vintermånaderna, den mindre fuktiga hösten eller den soliga våren, är du säker på att njuta av ett mildt väder. Dock är månaden augusti särskilt idealisk för att besöka Brisbane, med flest soliga dagar och milda temperaturer.

Brisbane (Queensland) : BrisbaneDiagram: temperatur och nederbörd i Brisbane (Queensland)

Graferna nedan låter dig se normala säsongstemperaturer för staden Brisbane (Queensland): den lägsta och högsta utomhustemperaturen, risk för och månadsvis nederbördsvolym, genomsnittligt antal soltimmar per dag, , havstemperaturen, den relativa luftfuktigheten för varje månad på året.

Temperatur utomhus

Nederbörd (regn)

Dagliga solskenstimmar

Havstemperatur

Luftfuktighet


Turisttillströmning och turistsäsong i Brisbane (Queensland)

Ta reda på när det är högsäsong i Brisbane (Queensland) (och därmed den period då antalet turister är som störst) och när det är lågsäsong med hjälp av våra data och diagram.

Turistsäsong i Brisbane (Queensland)

 • Extrem lågsäsong i Brisbane (Queensland)
  De månader med lägst antal turister är: Februari, Mars, April, Maj och Juni.
 • Lågsäsong i Brisbane (Queensland)
  Månader med låg turisttillströmning är: Januari och Augusti.
 • Högsäsong i Brisbane (Queensland)
  Besöksfrekvensen är hög i: Juli, September och November.
 • Extrem högsäsong i Brisbane (Queensland)
  Antalet turister i Brisbane (Queensland) är som högst i: Oktober och December.

Diagram: Brisbane (Queensland) turistindex per månadLågprissäsong i Brisbane (Queensland)

Genomsnittligt pris för hotell i Brisbane (Queensland) månad för månad

Generellt sett är Januari den månad då priset på ett hotellrum är billigast i Brisbane (Queensland). Så det är ett bra tillfälle att åka då och spara pengar! Däremot är Maj statistiskt sett årets dyraste månad inom hotellbranschen.

Boka ett hotellrum till bästa pris

Genomsnittligt pris för flyg till Brisbane (Queensland)

Priset för en flygresa tur och retur från Stockholm till Brisbane (Queensland) är i genomsnitt billigare när du reser i maj (16462 SEK i genomsnitt). Detta är den bästa perioden för budgetresenärer. Om du åker i juli riskerar du däremot att få betala 5496 SEK mer för ditt flyg till Brisbane (Queensland).

Hitta ett flyg till bästa pris Flygpriser till Brisbane (Queensland)

Genomsnittligt pris för att hyra en bil i Brisbane (Queensland)

Att hyra bil i Brisbane (Queensland) kostar i genomsnitt 583 SEK per dag. Priset varierar med 129 SEK beroende på månad. I oktober är den genomsnittliga kostnaden för att hyra en bil i ett dygn t.ex. 536 SEK. Detta är den bästa tiden för att spara pengar! I maj är det genomsnittliga priset däremot 664 SEK.

Hyr en bil till bästa pris


Andra städer och platser i närheten av Brisbane (Queensland)

När ska man åka till Australien?

Chargement en cours
Legend: Brisbane (Queensland) andra platser

Ändra enheter