När ska man åka till Usa?

Övergripande sett sträcker sig den bästa perioden att resa till USA från början av april till slutet av oktober. Med sitt mycket stora territorium som omfattar flera tidszoner, olika klimattyper och många panoramavyer att utforska, kommer USA att erbjuda ett välkomnande väder året runt beroende på vilken delstat eller stad du väljer.

Generellt sett är det under månaderna juni, juli och augusti som hela landet har ett mildare klimat, som till och med kan vara idealiskt. Detta gäller särskilt i Kalifornien, Hawaii och i Klippiga bergen. Dock motsvarar denna period också den mycket höga turistsäsongen. Därför stiger flygbiljettpriserna, liksom priserna på platsen, vare sig det gäller boende eller biluthyrning. När är det bäst att resa till USA för att undvika dessa nackdelar? Det är bäst att föredra månaderna precis före eller precis efter, det vill säga april-maj och september-oktober.

Vissa amerikanska regioner kan besökas året runt, som Louisiana, Florida, Kalifornien och Hawaii. På andra platser kan vintern vara ett utmärkt tillfälle att njuta av skidåkning. Du kan till exempel åka skidor i Klippiga bergen, Sierra Nevada eller i Appalacherna och Cascades. För att få perfekta väderförhållanden måste du välja de månader då snötäcket är som tjockast, vanligtvis mellan november och april, eller till och med maj för vissa pistes på hög höjd. Nackdelen är att många vägar är stängda i nationalparkerna under denna period, och för de som är öppna kräver parkvakter att resenärer har kedjor eller en fyrhjulsdriven bil.

För en semester fylld av bad och avkoppling på stränderna är de regioner som ligger längst söderut säkra val under lämpliga säsonger. Faktum är att ju längre norrut man kommer, antingen på västkusten eller östkusten, desto mer avskräckande blir havstemperaturen!

Om du vill göra en citytrip på några dagar i en stor amerikansk stad är tidtabellen mer flexibel. Även om säsongen inte är ideal, är det alltid lättare att skydda sig från regn eller kyla i New York än ute i naturen! Så om du reser under lågsäsongen är den största fördelen ekonomisk.När och vart ska man åka beroende på vädret?

Karta över de bästa tiderna att besöka Amerikas förenta stater
Karta över de bästa tiderna att besöka Amerikas förenta stater ©nar-och-vart.se

Alaska
Anchorage, Fairbanks, Ketchikan...

Juli och Augusti
41°F till 72°F°C
3 till 16 dagar
47°F till 58°F
Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, September, Oktober, November och December
-5°F till 68°F°C
0 till 20 dagar
31°F till 56°F

Florida
Miami, Orlando, Key West...

Februari, Mars, November och December
65°F till 81°F°C
1 till 8 dagar
59°F till 81°F
Januari, April, Maj och Oktober
61°F till 88°F°C
2 till 14 dagar
58°F till 85°F
Juni, Juli, Augusti och September
85°F till 94°F°C
8 till 23 dagar
81°F till 88°F

Hawaii
Honolulu (Oahu), Kauai (Garden Isle), Maui...

Januari, Juni och Augusti
67°F till 85°F°C
0 till 10 dagar
77°F till 81°F
Februari, Mars, April, Maj, Juli, September, Oktober, November och December
65°F till 85°F°C
0 till 11 dagar
76°F till 83°F

Kalifornien
Los Angeles , San Francisco, San Diego...

Maj, Juni, Juli, Augusti, September och Oktober
52°F till 106°F°C
0 till 6 dagar
52°F till 70°F
Mars, April och November
38°F till 83°F°C
0 till 13 dagar
52°F till 65°F
Januari, Februari och December
34°F till 70°F°C
0 till 13 dagar
52°F till 61°F

Louisiana
New Orleans, Baton Rouge, Shreveport...

Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, September, Oktober, November och December
58°F till 97°F°C
3 till 15 dagar
58°F till 88°F
Januari och Augusti
56°F till 97°F°C
3 till 16 dagar
58°F till 88°F

Midwest
Chicago, Minneapolis (Minnesota), Detroit...

Maj, Juni, Juli, Augusti, September och Oktober
54°F till 95°F°C
3 till 12 dagar
47°F till 77°F
Januari, Februari, Mars, April, November och December
22°F till 67°F°C
1 till 9 dagar
34°F till 52°F

Nordöstra kusten
Washington D. C., New York City, Boston...

Maj, Juni, Juli, Augusti, September och Oktober
56°F till 92°F°C
2 till 11 dagar
45°F till 81°F
April
49°F till 68°F°C
3 till 9 dagar
41°F till 54°F
Januari, Februari, Mars, November och December
25°F till 59°F°C
3 till 9 dagar
40°F till 59°F

Nordvästra kusten
Seattle, Portland, Long Beach (Washington)...

Juni, Juli, Augusti, September och Oktober
56°F till 85°F°C
0 till 12 dagar
49°F till 59°F
April och Maj
47°F till 68°F°C
2 till 11 dagar
47°F till 56°F
Januari, Februari, Mars, November och December
36°F till 56°F°C
4 till 17 dagar
47°F till 54°F

Rocky Mountains
Las Vegas, Salt Lake City, Yellowstone National Park...

Juni, Juli och September
59°F till 104°F°C
0 till 13 dagar
Maj och Augusti
49°F till 104°F°C
0 till 14 dagar
Januari, Februari, Mars, April, Oktober, November och December
20°F till 85°F°C
0 till 12 dagar

Sydöstra
Atlanta, Myrtle Beach, Nashville...

Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November och December
45°F till 94°F°C
2 till 19 dagar
54°F till 88°F
Januari
40°F till 61°F°C
3 till 7 dagar
56°F till 65°F

Sydväst
Dallas, Grand Canyon, Phoenix (Arizona)...

Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober och November
45°F till 106°F°C
0 till 13 dagar
59°F till 88°F
Januari och December
40°F till 74°F°C
1 till 7 dagar
58°F till 72°F

När ska man åka till Amerikas förenta stater listat per stad

Se en fullständig lista av städer


Klimat och Väder i Förenta Staterna (USA)

Ett stort land som gränsar till Mexiko och Kanada, USA har nästan alla typer av klimat som finns på jorden. Det främsta klimatet i USA är fuktigt subtropiskt utan torrperiod och varmt sommaren igenom, vilket är typiskt för exempelvis Washington DC. På andra sidan landet, mot Seattle, är klimatet medelhavsklimat med tempererade somrar.

På andra platser har de olika staterna en bred palett som sträcker sig från kontinentalt klimat till ökenklimat, med inslag av tropiska drag. På så sätt är det möjligt att uppleva båda ytterligheterna under samma dag på olika platser i USA! Generellt sett är temperaturerna högre i söder och årstiderna mer kontrastrika i norr.

Amerikas förenta stater: Red rock canyons

Klimatet i Kalifornien

Som vi har sett, har vädret i USA extremer. Kalifornien är ett bra exempel på de möjliga variationerna. Med ett generellt medelhavsklimat med tempererade eller varma somrar skapar närvaron av Stilla havet å ena sidan och Sierra Nevadas berg å andra sidan slående skillnader:

 • I San Francisco, även om genomsnittlig solsken är bra, är temperaturerna ganska stabila under hela året. Regn är vanligt på vintern och dimman har svårt att skingras runt den berömda viken.
 • Nordöstra Los Angeles är torr. Sommaren är mer än het, och det är svårt att stå ut med dessa temperaturer. Här finns det berömda Death Valley, en riktig öken!
 • I södra delen av delstaten är vädret mildare och omgivningarna kring San Diego är perfekta för att njuta av stranden med idylliska temperaturer mellan juni och oktober.
 • Inåt landet, i parkerna Yosemite eller Sequoia, är snön mycket närvarande på vintern, medan sommaren är behaglig utan att vara kokhet.

Klimatet på nordvästra kusten av USA

Inklusive delstaterna Washington och Oregon har nordvästra USA främst ett medelhavsklimat med trevliga somrar och milda vintrar. Mer tempererat än östra delen av landet präglas detta område dock av omfattande regnperioder, särskilt på vintern, mellan november och mars. På våren stiger gradvis temperaturen, men det är verkligen i juni man kan njuta fullt ut av regionen, fram till oktober. Om du inte är modig, förvänta dig inte att bada, då vattentemperaturen inte överstiger 15°C (59°F) som varmast på sommaren.

Klimatet i Klippiga bergen

Sträckande från Montana i norr till områdena runt Las Vegas i söder, genomkorsar Klippiga bergen nästan hela USA och har därför många klimatvariationer, här är några exempel:

 • I Yellowstone National Park, i norr, är klimatet subarktiskt och vintern varar mycket länge. Mjukare temperaturer syns först med ankomsten av juni.
 • Mot Denver, i Colorado, finns ett semi-aridt stäppklimat, torrt och kallt. På vintern sjunker temperaturen regelbundet under 0°C (32°F) , medan sommaren är behaglig.
 • När man rör sig söderut blir klimatet alltmer torrt och aridt, med stora temperaturskillnader mellan dag och natt eller enligt årstiderna. Detta är vad Las Vegas, Nevada, upplever.

Klimatet i sydvästra USA

Den bästa tiden att besöka sydvästra USA sträcker sig från februari till november. I december och januari, i de bergiga regionerna i Arizona, sjunker temperaturerna farligt och kraftiga snöfall är inte ovanliga, särskilt vid Grand Canyon. I Phoenix är klimatet mer ökenartat, varmt och torrt: på sommaren kan temperaturerna vara riktigt höga.

Mot Dallas eller Houston, Texas, är klimatet fuktigt subtropiskt utan torrperiod och varma somrar. Atmosfären är kvävande under sommarsäsongen, med temperaturer som kan närma sig 40°C (104°F) på dagen. På vintern är maximaltemperaturerna nära 15°C (59°F) och nederbörden är ganska sällsynt. Det är alltså fullt möjligt att planera en resa under denna tid.

Klimatet i sydöstra USA och Louisiana

I sydöstra USA och Louisiana är klimatet fuktigt subtropiskt utan torrperiod och varma somrar. Från North Carolina till South Carolina, via Georgia eller Alabama, är det varmt och fuktigt nästan året runt, endast januari är svalare.

På sommaren är temperaturerna brännande och det regnar ofta kraftigt, särskilt runt New Orleans, och det är inte ovanligt att se cykloner komma i slutet av säsongen. På vintern är det mildare, men regnet är mycket närvarande. Det bästa är att resa under mellansäsongerna, mellan mars och juni, eller mellan oktober och december.

Klimatet i Florida

Beläget i sydöstra delen av landet kallas Florida också “The Sunshine State”, ett helt program! I norr erbjuder det fuktiga subtropiska klimatet liknande väderförhållanden som Louisiana. Längre söderut, i Miami eller Key West, är klimatet tropiskt, det liknar grannön Kuba.

Generellt sett är det bäst att undvika månaderna mellan juni och september för att åka till Florida. Även om temperaturerna låter drömska kan regnen vara mycket våldsamma, särskilt i augusti, och risken för orkaner är verklig mot slutet av säsongen, särskilt längs södra kusterna.

Klimatet på nordöstra kusten av USA

Denna del av landet har tydligt skilda årstider. Så är somrarna mycket heta i Chicago, New York eller Salem, medan vintrarna är ganska stränga med minimitemperaturer som kan närma sig -10°C, särskilt i januari. I Boston, Massachusetts, är vädret fuktigare och det finns ingen torrperiod. För att utforska regionen är de mest gynnsamma månaderna från början av maj till slutet av oktober.

Klimatet i Mellanvästern

Med sitt huvudsakligen kontinentala fuktiga sommarklimat kan Mellanvästern utforskas mellan maj och oktober. Våren och hösten är inte så tydliga och vintrarna är hårda med negativa minima och maximaltemperaturer runt 5°C (41°F) mellan december och februari. I Chicago och Wisconsin är sommaren mycket trevlig, även om kortvariga skurar är vanliga. Längre söderut gör det fuktiga subtropiska klimatet i St. Louis, Missouri, dagarna kvävande i juli och augusti, utan att räkna de frekventa åskväder.

Klimatet i Alaska

Endast månaderna juli och augusti är gynnsamma för att resa till Alaska. Beläget mellan Sibirien och den kanadensiska nordpolen har denna stat två huvudtyper av klimat: subarktiskt med kalla vintrar i Anchorage-regionen och polärt tundraklimat i Barrow, längst i norr.

Generellt sett är vintern mycket lång, från slutet av september till början av juni, och mellansäsongerna är särskilt korta. Tre faktorer kommer att ha en stor inverkan på klimatet i Alaska:

 • Latituden: ju längre norrut, desto kallare.
 • Höjden över havet: det finns många höga berg och bergskedjor. Mount Denali når till och med 6200 m.
 • Avståndet från havet: längs kusterna är temperaturerna mindre extrema.

Klimatet på Hawaii

Beläget norr om Polynesiska triangeln har Hawaii-arkipelagen främst ett tropiskt klimat, med vissa variationer mellan öarna. Bra nyheter: du kan njuta av toppväder hela året! Under vintern, mellan december och februari, är temperaturerna sommarlika, med dagliga genomsnitt runt 25°C (77°F) . Enda undantaget är Big Island, i söder, där luften är svalare. Det som skiljer vintern från sommaren på Hawaii är främst regnen, som är kraftigare och vanligare i januari och februari. Dessutom blåser passadvindarna, till glädje för surfare!

Under sommaren, från mars till november, är vädret perfekt och solen skiner över hela ögruppen, särskilt längs västkusterna, medan den östra kusten är mer mottaglig för regnskurar.


Temperaturer och nederbörd i Förenta Staterna (USA)

På dessa 3 diagram, presenterar vi utvecklingen av temperaturer i Förenta Staterna (USA) och månad-för-månad nederbörd för städerna Washington D. C., Honolulu (Oahu), Miami, Anchorage och New Orleans, liksom månad-för-månad havstemperatur för kustnära städer.


Turisttillströmning och turistsäsong i Förenta Staterna (USA)

Ta reda på när det är högsäsong i Förenta Staterna (USA) (och därmed den period då antalet turister är som störst) och när det är lågsäsong med hjälp av våra data och diagram.

Turistsäsong i Förenta Staterna (USA)

Månader med låg turisttillströmning är: Januari, Februari, Mars, November och December. Besöksfrekvensen är hög i: April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September och Oktober.

 • Extrem lågsäsong i Förenta Staterna (USA): Januari och Februari.
 • Lågsäsong i Förenta Staterna (USA): Mars, November och December.
 • Högsäsong i Förenta Staterna (USA): April, Maj och Oktober.
 • Extrem högsäsong i Förenta Staterna (USA): Juni, Juli, Augusti och September.

Diagram: Amerikas förenta stater turistindex per månad


Genomsnittligt pris för flyg till Usa

Priset för en flygresa tur och retur från Köpenhamn till New York City är i genomsnitt billigare när du reser i november (4814 SEK i genomsnitt). Detta är den bästa perioden för budgetresenärer. Om du åker i juli riskerar du däremot att få betala 4137 SEK mer för ditt flyg till New York City.

Hitta ett flyg till bästa pris Flygpriser till UsaVart ska man åka i Förenta Staterna (USA)?

Med den här tabellen kan du se maximal temperatur för varje stad och vårt yttrande om vädret, månad för månad (se färg under tabellen).

Städer jan.feb.mar.apr.majjun.jul.aug.sep.okt.nov.dec.
Washington D. C.43°F47°F56°F67°F77°F86°F92°F88°F83°F70°F58°F49°F
Honolulu (Oahu)77°F77°F77°F77°F79°F81°F83°F83°F83°F83°F81°F79°F
Miami74°F76°F77°F81°F83°F86°F88°F88°F88°F85°F79°F77°F
Anchorage22°F25°F31°F41°F54°F59°F65°F63°F56°F43°F29°F25°F
New Orleans63°F67°F72°F77°F85°F90°F92°F92°F88°F81°F72°F67°F
Los Angeles 68°F68°F70°F74°F76°F79°F85°F86°F86°F81°F76°F67°F
Atlanta52°F56°F65°F74°F81°F90°F92°F90°F86°F76°F63°F56°F
Boston36°F38°F45°F58°F68°F77°F85°F85°F76°F65°F52°F41°F
Chicago31°F32°F43°F52°F63°F72°F79°F79°F74°F61°F49°F38°F
Dallas58°F59°F70°F76°F83°F94°F97°F99°F90°F79°F68°F58°F
Grand Canyon43°F47°F56°F63°F70°F85°F86°F85°F79°F67°F56°F43°F
Las Vegas52°F56°F67°F76°F85°F97°F101°F99°F94°F77°F63°F50°F
New York City38°F41°F49°F59°F70°F79°F86°F85°F77°F67°F54°F45°F
Salt Lake City38°F40°F49°F58°F67°F79°F88°F86°F79°F63°F50°F38°F
Seattle47°F49°F54°F59°F68°F74°F81°F81°F74°F63°F52°F47°F
Yellowstone National Park23°F23°F31°F38°F49°F63°F74°F72°F63°F45°F31°F22°F
Key West74°F76°F76°F79°F81°F85°F86°F86°F86°F83°F79°F77°F
Orlando70°F74°F77°F83°F88°F90°F92°F94°F90°F85°F77°F74°F
Fairbanks4°F13°F20°F38°F59°F68°F72°F63°F52°F34°F13°F7°F
Baton Rouge61°F65°F72°F79°F86°F92°F94°F94°F90°F83°F70°F63°F

Legend:

perfekt väder

bra väder

acceptabelt väder

dåligt väder

mycket dåligt väder


Om Amerikas förenta stater

Vad kan jag göra i Förenta Staterna (USA)?

Stränder / bad

Naturen och landskapet

Kultur och kulturarv

Sport

Familjeresa

Hantverk / shopping

Gastronomi

NattlivÄr denna väderinformation för Amerikas förenta stater tillförlitlig?

Klimatdata för Amerikas förenta stater har samlats in varje dag sedan januari 2009. Analys av meteorologiska data för Amerikas förenta stater tillåter oss att avgöra genomsnittet för varje månad i procent i Washington D. C., Honolulu (Oahu), Miami, Anchorage, New Orleans, Los Angeles , Atlanta, Boston, och 284 andra städer.

ja: denna data är tillförlitlig, utom i fall av tillfälliga klimatstörningar i regionen.

Ändra enheter