När är bästa tiden att åka till Miami

När är bästa tiden att åka till Miami? Här är lite information som hjälper dig i ditt beslut:

  • De bästa månaderna för bra väder i Miami är Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, Oktober, November och December
  • I genomsnitt är de varmaste månaderna, Maj, Juni, Juli, Augusti, September och Oktober
  • De regnigaste månaderna Augusti och September
  • De bästa månaderna för simning är April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober och November

För fullständig information om klimat och väder i Miami en viss månad, klicka på motsvarande rad nedan:

Månad
Januari 70°F/76°F
18%
Februari 72°F/76°F
23%
Mars 74°F/79°F
19%
April 77°F/83°F
24%
Maj 81°F/85°F
41%
Juni 85°F/88°F
64%
Juli 86°F/90°F
63%
Augusti 86°F/90°F
58%
September 85°F/88°F
67%
Oktober 81°F/86°F
43%
November 77°F/81°F
26%
December 74°F/77°F
22%

Väder och klimat i Miami

Om klimatet

Staden Miami, som ligger i den sydöstra delen av Florida i USA, är känd för att vara en stad för fritid och underhållning. Denna badort, som ligger nära Cancer-tropiken, kännetecknas av ett tropiskt klimat med varma och fuktiga somrar och nästan varma vintrar. Den stad som Florida är känd för är Floridas Key West resorts och är mycket skyldig sin popularitet till sitt klimat för utomhusaktiviteter nästan året runt, bortsett från orkansäsongen, mellan maj och oktober.

Den mindre fuktiga säsongen i Miami

I stället för den torra säsongen som kännetecknar det tropiska klimatet, kan vi förvänta oss en period då regnet är relativt måttligt. På grund av dess geografiska läge känner staden till ett klimat med ett litet oceaniskt inflytande så att det inte finns någon riktig torrsäsong som i Kerala i Indien.

Det visar sig att perioden, som löper från november till april, motsvarar följden av två säsonger, vinter och vår, i de orter som utsätts för ett klimat med starkt kontinentalt inflytande som New York eller Boston. Men eftersom väderförhållandena är mer som på Kuba, så är det många vackra soliga dagar under den minst fuktiga säsongen och det är gynnsamt för utövandet av alla typer av utomhusaktiviteter: simning, havsturer, stadsutflykt, osv.

Regnperioden i Miami

Från maj till oktober kan regnskurar som förekommer oftare översättas till högre nederbörd.

Under denna period är det inte bara Miami som ofta drabbas av regn eftersom städer som Orlando eller Tampa, med samma klimategenskaper som Miami, också upplever många regniga dagar. På grund av dess läge är emellertid staden Miami mycket mer utsatt för orkaner och stormar som bildas vid höga hav. Miami är därför utsatt av detta frekventa regn och orkanerna som kan passera genom staden.

Observera också att perioden från maj till oktober är sommarsäsongen och hösten på andra platser som har ett tempererat klimat, som till exempel Nashville i Tennessee. Men i Miami finns en värme som kan vara obekväm på grund av den höga luftfuktigheten i den omgivande luften och temperaturen som ligger runt 33 °C.

Du kan ändå njuta av att gå till stranden mellan regnskurarna när himlen klarnar och om det inte finns någon risk för orkan.

Miami :

Månad-för-månad klimat

  • Mellan månaderna januari och maj klimatet är bra . Vid lunchtid, är det 85°F i genomsnitt och, i maj, förväntas 13 dagar av regn.
  • Från juni till juli klimatet är acceptabelt, men ändå okej . Det är till exempel 90°F som högsta temperatur i juli och, i juli, förväntas 20 dagar av regn.
  • I månaden augusti klimatet är fördelaktigt . Det är till exempel 90°F som högsta temperatur i augusti .
  • I september klimatet inte bra, men ändå okej . termometern går upp till 88°F°C och det regnar omkring 7.3in varje månad .
  • Från oktober till december klimatet är bra . Vid tidig kväll, är temperaturen i genomsnitt 76°F och det regnar omkring 1.4in varje månad .


Diagram: temperatur och nederbörd i Miami

Graferna nedan låter dig se normala säsongstemperaturer för staden Miami: den lägsta och högsta utomhustemperaturen, risk för och månadsvis nederbördsvolym, genomsnittligt antal soltimmar per dag, , havstemperaturen, den relativa luftfuktigheten för varje månad på året.

Temperatur utomhus

Nederbörd (regn)

Dagliga solskenstimmar

Havstemperatur

Luftfuktighet


Florida: hitta lägsta pris


Söker flyg. Tack för att du väntar

Hitta flyg till Florida:


Karta över Florida

Miami visas på kartan med en blå ikon. Den andra städer eller platser i Florida visas på kartan med en röd ikon. För över med muspekaren för information om klimatet.

Chargement en cours
Legend: Miami andra platser

Vi rekommenderar för dig:

Andra städer och platser i närheten av Miami

De största städerna i Florida

Se en fullständig lista av städer

Ändra enheter