När är bästa tiden att åka till Miami

Den bästa tiden att resa till Miami är mellan december och mars eftersom vädret är varmt och torrt då. Men generellt sett har Miamis klimat allt att avundas. Solsemesterälskare behöver inte oroa sig för vilken månad de reser eftersom denna region har en unik klimat i USA. Det är varmt nästan hela året!

Från december till mars är turistströmmen stor i Miami. Resenärer kommer dit för att undvika den bitande kylan i norra USA och Kanada. Där finns ett soligt klimat, temperaturer på cirka 20-25 °C och nästan obefintligt regn.

Ändå, om du funderar på när du ska åka till Miami, bör du också veta att perioden från november till maj är gynnsam. Under denna säsong är klimatet mycket mild i Florida, särskilt i Miami.

Däremot är sommarsäsongen, som sträcker sig från juni till september, inte så populär. Det är en varm men åskig säsong och tropiska stormar är vanliga. Den bör undvikas (så mycket som möjligt) eftersom det finns en hög risk för regniga dagar.

Dessutom är orkansäsongen, som pågår från juni till november, ofta skadlig i denna region av världen, särskilt i augusti och september. Det kan avskräcka vissa resenärer.

Slutligen, om du vill njuta av stränderna och solen borta från folkmassorna, är mellansäsongen, mellan oktober och november, idealisk. Det är få semesterfirare under denna tid på året och vädret är fortfarande trevligt.

Så, när är bästa tiden att åka till Miami? Här är lite mer information som hjälper dig i ditt beslut:

 • De bästa månaderna för bra väder i Miami är Januari, Februari, Mars, April, Maj, Oktober, November och December
 • I genomsnitt är de varmaste månaderna, Maj, Juni, Juli, Augusti, September och Oktober
 • De regnigaste månaderna Juli, Augusti och September
 • De bästa månaderna för simning är April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober och NovemberÅrlig väderprognos för Miami

Infografik över de bästa tiderna att besöka Miami
Infografik över de bästa tiderna att besöka Miami ©nar-och-vart.se

Väderdetaljer i Miami månad för månad

För att få all information om klimatet och vädret i Miami för en specifik månad, klicka på den motsvarande länken nedan:

Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November DecemberVäder och klimat i Miami

Staden Miami, belägen i sydöstra Florida i USA, är känd för att vara en stad för nöjen och underhållning. Denna badort, belägen nära Kräftans vändkrets, kännetecknas av ett tropiskt klimat med varma och fuktiga somrar och torra vintrar. Denna stad, säkerligen den mest besökta i Florida tillsammans med Key West, har delvis sin popularitet tack vare sitt klimat som är gynnsamt för utomhusaktiviteter. Faktum är att värmen är närvarande i denna del av världen. Men ett tropiskt klimat innebär också risk för cykloner...

Torrperioden i Miami

Från december till mars är vädret i Miami särskilt gynnsamt. Det finns många soliga dagar och höga temperaturer: mellan 20 och 25°C (77°F) .

Resenärer kommer därför att vara glada att planera sin vistelse under denna period, då vädret är mycket lämpligt för alla typer av utomhusaktiviteter: simning, båtturer, stadsexkursioner, osv.

Dessutom, medan resten av USA, som Boston eller New York, har två säsonger från november till april, förblir klimatet i Miami stabilt och behagligt under hela denna period. Faktum är att klimatförhållandena liknar snarare de på Kuba. Så det finns många soliga och trevligt varma dagar mitt i vintern och våren.

Däremot är det torrperioden men inte helt torr... Glöm inte paraplyet eftersom det även under denna period kan regna några dagar i månaden. På grund av sin geografiska placering har staden Miami ett klimat med en lätt havspåverkan. Regnskurar är därför möjliga året runt.

Regnperioden i Miami

Under perioden från maj till oktober, blir regnskurarna mer regelbundna och nederbördsmängden ökar. Till exempel räknar man ofta med mer än 60 mm regn i augusti och september.

Under denna period är det inte bara Miami som står inför frekventa regnskurar eftersom städer som Orlando eller Tampa, med samma klimatiska egenskaper som Miami, också upplever många regniga dagar.

Dock, på grund av sin geografiska placering, är staden Miami mycket mer utsatt för cykloner och stormar som bildas långt ute till havs. Miamis väder är därför beroende av dessa nederbörd och drabbas ibland av tropiska stormar.

Även om de flesta bara leder till materiella skador, tvingar vissa cykloner ibland till flygavbokningar. En faktor som resenärer bör ta hänsyn till.

Å andra sidan kännetecknas regnperioden i Miami också av en tryckande värme med hög luftfuktighet. Även om temperaturen vanligtvis inte överstiger 33°C (92°F) , finns det en mycket fuktig atmosfär och en intensiv värme som snabbt kan bli besvärande.

Ändå, även under denna period, följs klarningarna snabbt av regnskurarna. Vilket kommer att vara idealiskt för strandentusiaster att ägna sig åt sin passion. Resenärer bör helst njuta av de första timmarna på dagen som är mer bekväma.

Miami : MiamiDiagram: temperatur och nederbörd i Miami

Graferna nedan låter dig se normala säsongstemperaturer för staden Miami: den lägsta och högsta utomhustemperaturen, risk för och månadsvis nederbördsvolym, genomsnittligt antal soltimmar per dag, , havstemperaturen, den relativa luftfuktigheten för varje månad på året.

Temperatur utomhus

Nederbörd (regn)

Dagliga solskenstimmar

Havstemperatur

Luftfuktighet


Turisttillströmning och turistsäsong i Miami

Ta reda på när det är högsäsong i Miami (och därmed den period då antalet turister är som störst) och när det är lågsäsong med hjälp av våra data och diagram.

Turistsäsong i Miami

 • Extrem lågsäsong i Miami
  De månader med lägst antal turister är: Juni och September.
 • Lågsäsong i Miami
  Månader med låg turisttillströmning är: Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juli, Augusti, Oktober och November.
 • Extrem högsäsong i Miami
  Antalet turister i Miami är som högst i: December.

Diagram: Miami turistindex per månadLågprissäsong i Miami

Genomsnittligt pris för hotell i Miami månad för månad

Generellt sett är September den månad då priset på ett hotellrum är billigast i Miami. Så det är ett bra tillfälle att åka då och spara pengar! Däremot är Februari statistiskt sett årets dyraste månad inom hotellbranschen.

Boka ett hotellrum till bästa pris

Genomsnittligt pris för att hyra en bil i Miami

Att hyra bil i Miami kostar i genomsnitt 831 SEK per dag. Priset varierar med 180 SEK beroende på månad. I april är den genomsnittliga kostnaden för att hyra en bil i ett dygn t.ex. 741 SEK. Detta är den bästa tiden för att spara pengar! I juli är det genomsnittliga priset däremot 921 SEK.

Hyr en bil till bästa pris


Andra städer och platser i närheten av Miami

När ska man åka till Florida?

Chargement en cours
Legend: Miami andra platser

Ändra enheter