När är bästa tiden att åka till Orlando

Den bästa tiden att packa upp dina väskor i Orlando beror starkt på dina preferenser när det gäller klimatet och din tolerans för folkmassor. Om du funderar på när du ska åka till Orlando med tanke på vädret, är januari, februari, mars, april, maj, oktober, november och december mycket trevliga månader. Men för att verkligen njuta av perfekta väderförhållanden, sticker mars, november och december ut med sitt särskilt milda klimat.

Det är också viktigt att ta hänsyn till turistsäsongerna när du planerar din resa. I Orlando är högsäsongen för turism mars, april, juli och december. Under dessa perioder kan du förvänta dig större folkmassor på temaparker och andra populära sevärdheter i staden. Men den livliga atmosfären och den pulserande energin som följer med dessa högtrafikmånader kan lägga till en extra dimension till din reseupplevelse.

Om du försöker undvika folkmassorna, överväg att besöka Orlando under mindre gynnsamma perioder. Även om klimatet kan vara fuktigare och potentiellt mottagligt för stormar, har staden mycket att erbjuda året runt och vissa sevärdheter kan vara trevligare utan långa köer.

I slutändan beror valet av när du ska åka till Orlando på dina personliga prioriteringar. Oavsett om du föredrar ett torrt och soligt klimat, en festlig stämning eller en lugnare upplevelse, har Orlando något att erbjuda varje resenär, vid varje tidpunkt på året.

Så, när är bästa tiden att åka till Orlando? Här är lite mer information som hjälper dig i ditt beslut:

 • De bästa månaderna för bra väder i Orlando är Januari, Februari, Mars, April, Maj, Oktober, November och December
 • I genomsnitt är de varmaste månaderna, Maj, Juni, Juli, Augusti och September
 • Januari är den kallaste månaden på året
 • De regnigaste månaderna Juni, Juli, Augusti och SeptemberÅrlig väderprognos för Orlando

Infografik över de bästa tiderna att besöka Orlando
Infografik över de bästa tiderna att besöka Orlando ©nar-och-vart.se

Väderdetaljer i Orlando månad för månad

För att få all information om klimatet och vädret i Orlando för en specifik månad, klicka på den motsvarande länken nedan:

Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November DecemberVäder och klimat i Orlando

Orlando i Florida, känt för sina temaparker som Disney World, är en stad välsignad med ett fuktigt subtropiskt klimat. Denna typ av tempererat klimat, klassificerat enligt Köppen-Geigers system, kännetecknas av frånvaron av en torr säsong och en varm sommar.

Året i Orlando delas in i två säsonger: en torr säsong (eller vinter) som sträcker sig från november till april och en fuktig säsong (eller sommar) som pågår från maj till oktober. Den senare är också känd som orkansäsongen, som börjar i juni och kan pågå ända till slutet av november.

Torr säsong: Orlando på vintern (November till April)

Under vintern erbjuder Orlando ett gynnsamt resklimat. Månaderna november till april är vanligtvis torra med temperaturer som varierar mellan 13°C (56°F) och 28°C (83°F) . Dagarna är behagligt varma medan kvällarna kan vara lite svala. Den klara himlen och de rikliga soltimmar gör denna period till en utmärkt tid att utforska staden och dess många temaparker.

Fuktig säsong: Orlando på sommaren (Maj till Oktober)

Sommaren i Orlando, från maj till oktober, präglas av fuktigt klimat, höga temperaturer och frekventa regnskurar. Temperaturen kan stiga upp till 34°C (94°F) under dagen. Det är också under denna period som staden kan påverkas av orkaner, även om allvarliga stormar är relativt sällsynta. Trots detta förblir sommaren en populär säsong att besöka Orlando, särskilt för dem som inte är rädda för en tropisk regnskur eller två.

Sammanfattningsvis erbjuder Orlando ett fuktigt subtropiskt klimat, med en trevlig torr säsong perfekt för utomhusaktiviteter och en fuktig säsong präglad av frekventa regnskurar. Resenärer bör vara medvetna om möjligheten till orkaner under den fuktiga säsongen, även om sådana fenomen är relativt sällsynta. Oavsett vilken säsong du väljer att besöka, har Orlando mycket att erbjuda med sitt soliga klimat och sina många attraktioner.

Orlando : Les parcs d'attraction d'OrlandoDiagram: temperatur och nederbörd i Orlando

Graferna nedan låter dig se normala säsongstemperaturer för staden Orlando: den lägsta och högsta utomhustemperaturen, risk för och månadsvis nederbördsvolym, genomsnittligt antal soltimmar per dag, den relativa luftfuktigheten för varje månad på året.

Temperatur utomhus

Nederbörd (regn)

Dagliga solskenstimmar

Luftfuktighet


Turisttillströmning och turistsäsong i Orlando

Ta reda på när det är högsäsong i Orlando (och därmed den period då antalet turister är som störst) och när det är lågsäsong med hjälp av våra data och diagram.

Turistsäsong i Orlando

 • Extrem lågsäsong i Orlando
  De månader med lägst antal turister är: Juni och September.
 • Lågsäsong i Orlando
  Månader med låg turisttillströmning är: Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juli och Augusti.
 • Högsäsong i Orlando
  Besöksfrekvensen är hög i: Oktober och November.
 • Extrem högsäsong i Orlando
  Antalet turister i Orlando är som högst i: December.

Diagram: Orlando turistindex per månadLågprissäsong i Orlando

Genomsnittligt pris för hotell i Orlando månad för månad

Generellt sett är Augusti den månad då priset på ett hotellrum är billigast i Orlando. Så det är ett bra tillfälle att åka då och spara pengar! Däremot är Mars statistiskt sett årets dyraste månad inom hotellbranschen.

Boka ett hotellrum till bästa pris

Genomsnittligt pris för att hyra en bil i Orlando

Att hyra bil i Orlando kostar i genomsnitt 1025 SEK per dag. Priset varierar med 385 SEK beroende på månad. I juni är den genomsnittliga kostnaden för att hyra en bil i ett dygn t.ex. 874 SEK. Detta är den bästa tiden för att spara pengar! I augusti är det genomsnittliga priset däremot 1258 SEK.

Hyr en bil till bästa pris


Andra städer och platser i närheten av Orlando

När ska man åka till Florida?

Chargement en cours
Legend: Orlando andra platser

Ändra enheter