När är bästa tiden att åka till Valencia

Den bästa tiden att besöka Valencia (Valencia på spanska) beror till stor del på dina preferenser när det gäller temperatur och folkmängd. Enligt vädret sträcker sig den mest gynnsamma perioden för att besöka denna charmiga spanska stad från mars till november. Men om du letar efter den absolut bästa perioden, så vinner maj till oktober priset, med ett behagligt väder och trevliga temperaturer.

Om du planerar att njuta av Valencias vackra stränder och bada i Medelhavet, är perioden från juni till oktober mest rekommenderad. Under dessa månader varierar vattentemperaturen mellan 20°C (68°F) och 28°C (83°F) , vilket är idealiskt för ett uppfriskande dopp.

Hög turistsäsong i Valencia pågår från april till oktober. Under denna period är staden mycket livlig och erbjuder ett brett utbud av aktiviteter och kulturella evenemang. Det är den perfekta tiden att upptäcka de lokala traditionerna, utforska historiska platser och smaka på den berömda paellan från Valencia. Var beredd på att dela staden med många andra turister.

Om du föredrar att undvika folkmassorna, överväg att besöka Valencia utanför högsäsongen. Vintermånaderna, även om de är lite svalare, erbjuder fortfarande tillräckligt milda temperaturer för en bekväm stadsrundtur. Dessutom får du möjligheten att uppleva Valencia från en annan, mer autentisk och fridfull synvinkel.

Sammanfattningsvis, oavsett om du är en solälskare, en kulturälskare eller en resenär som söker lugn, har Valencia något att erbjuda under varje tid på året. Det är bara att välja den som passar dig bäst och njuta av allt denna medelhavsstad har att erbjuda.

Så, när är bästa tiden att åka till Valencia? Här är lite mer information som hjälper dig i ditt beslut:

 • De bästa månaderna för bra väder i Valencia är Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober och November
 • I genomsnitt är de varmaste månaderna, Juni, Juli, Augusti och September
 • De kallaste månaderna är Januari och Februari
 • De bästa månaderna för simning är Juni, Juli, Augusti, September och OktoberÅrlig väderprognos för Valencia

Infografik över de bästa tiderna att besöka Valencia
Infografik över de bästa tiderna att besöka Valencia ©nar-och-vart.se

Väderdetaljer i Valencia månad för månad

För att få all information om klimatet och vädret i Valencia för en specifik månad, klicka på den motsvarande länken nedan:

Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November DecemberVäder och klimat i Valencia

Valencia (Valencia), en av pärlorna längs den spanska kusten, har generellt ett medelhavsklimat som erbjuder besökare behagliga temperaturer året runt. Dess tempererade klimat, mer specifikt ett varmt medelhavsklimat (Csa) enligt Köppen-Geigers klassificering, lovar distinkta men milda årstider.

Vinter - December till Februari

Vintern i Valencia kan beskrivas som mild, med dagliga minimitemperaturer som vanligtvis ligger mellan 8 och 9°C (49°F) . Himmeln är delvis molnig vid vissa tillfällen men förblir mestadels klar eller solig, vilket lovar ganska klara vinterdagar. I februari stiger temperaturen något och signalerar vårens närmande.

Vår - Mars till Maj

Våren är en gynnsam tid att besöka Valencia. Temperaturerna blir gradvis mildare, från 10°C (50°F) i mars till 17°C (63°F) i maj. Nederbörden är generellt låg och himlen är mestadels solig. I maj kan temperaturen nå 24°C (76°F) med en klar eller solig himmel det mesta av tiden, vilket erbjuder idealiska förhållanden för att utforska staden.

Sommar - Juni till Augusti

Sommaren i Valencia präglas av ett perfekt klimat, med dagliga minimitemperaturer som bekvämt håller sig runt 24°C (76°F) i juli och augusti. Himmeln är mestadels klar, vilket tillåter besökare att fullt ut njuta av stränderna och utomhusattraktionerna. Det är den perfekta säsongen för att njuta av Medelhavet.

Höst - September till November

Hösten i Valencia är behaglig, med dagstemperaturer som förblir relativt höga, runt 20°C (68°F) . Himmeln förblir mestadels klar, även om nederbörden är något vanligare än på sommaren. I november börjar temperaturen sjunka och signalerar vinterns ankomst.

Sammanfattningsvis är Valencia en attraktiv destination året runt tack vare sitt medelhavsklimat. Sommaren är den perfekta perioden att besöka om du gillar värmen och vill njuta av stranden, medan våren och hösten erbjuder milda men fortfarande behagliga förhållanden. Vintern är svalare men fortfarande tillräckligt mild för att kunna utforska staden bekvämt.

Valencia : ValenceDiagram: temperatur och nederbörd i Valencia

Graferna nedan låter dig se normala säsongstemperaturer för staden Valencia: den lägsta och högsta utomhustemperaturen, risk för och månadsvis nederbördsvolym, genomsnittligt antal soltimmar per dag, , havstemperaturen, den relativa luftfuktigheten för varje månad på året.

Temperatur utomhus

Nederbörd (regn)

Dagliga solskenstimmar

Havstemperatur

Luftfuktighet


Turisttillströmning och turistsäsong i Valencia

Ta reda på när det är högsäsong i Valencia (och därmed den period då antalet turister är som störst) och när det är lågsäsong med hjälp av våra data och diagram.

Turistsäsong i Valencia

 • Extrem lågsäsong i Valencia
  De månader med lägst antal turister är: Januari och Februari.
 • Lågsäsong i Valencia
  Månader med låg turisttillströmning är: Mars, April, November och December.
 • Högsäsong i Valencia
  Besöksfrekvensen är hög i: Maj, Juni, September och Oktober.
 • Extrem högsäsong i Valencia
  Antalet turister i Valencia är som högst i: Juli och Augusti.

Diagram: Valencia turistindex per månadLågprissäsong i Valencia

Genomsnittligt pris för hotell i Valencia månad för månad

Generellt sett är Januari den månad då priset på ett hotellrum är billigast i Valencia. Så det är ett bra tillfälle att åka då och spara pengar! Däremot är Juni statistiskt sett årets dyraste månad inom hotellbranschen.

Boka ett hotellrum till bästa pris

Genomsnittligt pris för flyg till Valencia

Priset för en flygresa tur och retur från Stockholm till Valencia är i genomsnitt billigare när du reser i januari (1638 SEK i genomsnitt). Detta är den bästa perioden för budgetresenärer. Om du åker i juli riskerar du däremot att få betala 1649 SEK mer för ditt flyg till Valencia.

Hitta ett flyg till bästa pris Flygpriser till Valencia

Genomsnittligt pris för att hyra en bil i Valencia

Att hyra bil i Valencia kostar i genomsnitt 279 SEK per dag. Priset varierar med 117 SEK beroende på månad. I november är den genomsnittliga kostnaden för att hyra en bil i ett dygn t.ex. 221 SEK. Detta är den bästa tiden för att spara pengar! I augusti är det genomsnittliga priset däremot 337 SEK.

Hyr en bil till bästa pris


Andra städer och platser i närheten av Valencia

När ska man åka till Spanien?

Chargement en cours
Legend: Valencia andra platser

Ändra enheter