När är bästa tiden att åka till Alicante

När är bästa tiden att åka till Alicante? Här är lite information som hjälper dig i ditt beslut:

 • De bästa månaderna för bra väder i Alicante är Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober och November
 • I genomsnitt är de varmaste månaderna, Juni, Juli, Augusti och September
 • Juli är den torraste månaden
 • De kallaste månaderna är Januari, Februari och December
 • Augusti är den bästa månaden för simning

För fullständig information om klimat och väder i Alicante en viss månad, klicka på motsvarande rad nedan:

Månad
Januari 50°F/61°F
16%
Februari 52°F/61°F
13%
Mars 56°F/65°F
19%
April 61°F/68°F
22%
Maj 65°F/74°F
12%
Juni 70°F/83°F
8%
Juli 77°F/88°F
5%
Augusti 81°F/86°F
11%
September 76°F/83°F
20%
Oktober 68°F/76°F
19%
November 58°F/67°F
16%
December 52°F/61°F
12%

Väder och klimat i Alicante

Om klimatet

Staden Alicante har ett Medelhavsklimat som sticker ut för vinterns mildhet och sommarens behagliga värme. Jämfört med klimatet i Marbella, kuststaden i Andalusien, passar klimatet i Alicante för sightseeing även på vintern. Observera att nederbörden är sällsynt och atmosfären är mild. Från maj till juli är väderförhållandena idealiska för att låta sommarbesökare njuta av en magnifik solsken, förstärkt av en bekväm värme. Hösten är lämplig för människor som är känsliga för värmen på grund av dess mildhet. Denna säsong är perfekt, det gör att du kan njuta av fördelarna med en strandsemester, långt ifrån folkmassan som härjar på sommaren.

Klimatet i Alicante på sommaren

Från mitten av juni känns värmen. Det är sommarväder. Väderförhållandena passar för att utöva alla sommaraktiviteter. När dagarna går fortsätter temperaturen att stiga till ganska höga nivåer i augusti. Liksom i Valencia når värmen sin topp under denna period; det är dags att ta ut T-shirts och shorts för en behaglig känsla. Lyckligtvis är vattentemperaturen skön. Den passar till att bada och utöva andra vattensporter som dykning eller snorkling.

Klimatet i Alicante på vintern

Mildhet och härlig sol präglar vintersäsongen i Alicante. Morgontemperaturen är sval och en temperaturökning under dagen ger dig en bekväm mildhet mitt på dagen. Om du brinner för att vandra och upptäcka promenader kommer du att ha stora möjligheter för det utan att rstöras av het värme. Allt du behöver göra är att klä dig bra, till exempel bära lätta tröjor så du känner dig bekväm.

Klimatet i Alicante på våren

Vårsäsongen i Alicante påminner om staden Huelva. Den milda morgonen och den behagliga värmen mitt på dagen gör att du tillbringar stunder av exceptionell avkoppling och kan njuta av de långa soliga dagarna. Perioden mellan mitten av mars och mitten av maj är perfekt för att stanna i Alicante, borta från folkmassorna och den stora sommarvärmen. Eftersom regnet är sällsynt så är det dags att göra turistaktiviteter: besöka stadens museer eller till och bara koppla av utomhus utan att behöva använda en massa solkräm.

Klimatet i Alicante på hösten

De första höstdagarna kan du njuta av perfekta väderförhållanden: trevlig värme, soliga dagar, klar himmel. Sedan med tiden svalnar värmen gradvis. Temperaturen sjunker gradvis men det är fortfarande behagligt. Om vissa regioner, som Katalonien eller norra Spanien, är fuktiga under hösten, med låga temperaturer, så förblir vädret i Alicante gynnsamt. Temperaturerna är milda, med minimivärden runt 15 °C. Vintersäsongen i Alicante kommer att ge dig oförglömliga stunder.

Alicante : Explanada de España, Alicante

Månad-för-månad klimat

 • Mellan månaderna januari och februari klimatet är rätt . temperaturen stiger till 61°F och du kan förvänta dig att ha 0.9in regn/månad under denna period .
 • Mellan månaderna mars och april klimatet är vackert. I genomsnitt, på morgonen är det 56°F .
 • Mellan maj och juli klimatet är bra. Vid tidig kväll, är temperaturen i genomsnitt 83°F och det regnar omkring 0.4in varje månad .
 • Från augusti till september klimatet är fördelaktigt . I genomsnitt, på morgonen är det 68°F och du kan förvänta dig att ha 1.9in regn/månad under denna period .
 • I oktober klimatet är perfekt . I genomsnitt, på morgonen är det 63°F och du kan förvänta dig att ha 1.4in regn/månad under denna period .
 • I månaden november klimatet är fördelaktigt . Vid lunchtid, är det 67°F i genomsnitt och, i november, förväntas 5 dagar av regn.
 • I december klimatet är bara okej . termometern går upp till 61°F°C och det regnar i månaden omkring 1.2in.


Diagram: temperatur och nederbörd i Alicante

Graferna nedan låter dig se normala säsongstemperaturer för staden Alicante: den lägsta och högsta utomhustemperaturen, risk för och månadsvis nederbördsvolym, genomsnittligt antal soltimmar per dag, , havstemperaturen, den relativa luftfuktigheten för varje månad på året.

Temperatur utomhus

Nederbörd (regn)

Dagliga solskenstimmar

Havstemperatur

Luftfuktighet


Spanien: hitta lägsta pris


Söker flyg. Tack för att du väntar

Hitta flyg till Spanien:


Karta över Spanien

Alicante visas på kartan med en blå ikon. Den andra städer eller platser i Spanien visas på kartan med en röd ikon. För över med muspekaren för information om klimatet.

Chargement en cours
Legend: Alicante andra platser

Vi rekommenderar för dig:

Andra städer och platser i närheten av Alicante

De största städerna i Spanien

Se en fullständig lista av städer

Ändra enheter