När är bästa tiden att åka till Barcelona

Barcelona har ett behagligt klimat under större delen av året. Från mars till november kan du njuta av milda temperaturer och många soliga dagar. Du har därför möjlighet att välja när du ska resa till Barcelona enligt dina önskemål och tillgänglighet.

Ändå är bästa tiden att resa till Barcelona förmodligen under våren. Under maj och början av juni är klimatet torrt och soligt. Temperaturen ligger runt 20-25 °C, vilket gör att du kan njuta av sevärdheterna utan att behöva oroa dig för vädret.

Dessutom är priserna mer överkomliga under denna period och det finns möjlighet att delta i många kulturella evenemang, som till exempel Barcelonas Feria de Abril.

Sommar är en period då Barcelona är mycket populärt. På plats är vädret utmärkt och man kan glatt bada på stränderna i Barceloneta med en vattentemperatur på cirka 24°C (76°F) . Från juni till augusti ligger temperaturerna mellan 25 och 28°C (83°F) i Barcelona och solen skiner mestadels. Om du inte är rädd för folkmassor är det en perfekt tid att besöka staden.

Dessutom är hösten en trevlig säsong i Barcelona även om den är något regnig. I september och oktober når temperaturen fortfarande ofta upp till 22°C (72°F) och det är mestadels regnfria dagar.

Slutligen är det möjligt att resa till Barcelona på vintern. Klimatet är fortfarande relativt mildt och torrt. Från december till februari är temperaturen mellan 9 och 14°C (58°F) och det regnar mindre än 5 dagar i månaden under denna period. Även om atmosfären generellt sett är lugn tenderar turisterna att strömma till under nyårshelgerna.

Så, när är bästa tiden att åka till Barcelona? Här är lite mer information som hjälper dig i ditt beslut:

 • De bästa månaderna för bra väder i Barcelona är Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober och November
 • I genomsnitt är de varmaste månaderna, Juli, Augusti och September
 • De kallaste månaderna är Januari och Februari
 • De regnigaste månaderna April, September och Oktober
 • De bästa månaderna för simning är Juni, Juli, Augusti, September och OktoberÅrlig väderprognos för Barcelona

Infografik över de bästa tiderna att besöka Barcelona
Infografik över de bästa tiderna att besöka Barcelona ©nar-och-vart.se

Väderdetaljer i Barcelona månad för månad

För att få all information om klimatet och vädret i Barcelona för en specifik månad, klicka på den motsvarande länken nedan:

Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November DecemberVäder och klimat i Barcelona

Beläget i Spanien, i regionen Katalonien, inte långt från gränsen till Frankrike, har staden Barcelona ett medelhavsklimat. Det är relativt mildt året runt med temperaturer som sällan sjunker under 5°C (41°F) . Somrarna kan vara mycket varma, men vanligtvis råder ett behagligt och soligt klimat.

Barcelonas klimat på sommaren

Sommaren i Barcelona är en säsong av värme. Även om genomsnittstemperaturerna ligger mellan 25 och 28°C (83°F) , är det inte ovanligt med värmetoppar över 35°C (95°F) . Havets närvaro bidrar dock till att mildra vädret och göra stadsbesöket mycket uthärdligt.

Det är den perfekta säsongen för att bada eftersom havstemperaturen är cirka 24°C (76°F) på sommaren.

Solen skiner också under hela säsongen, och regnskurarna är sällsynta under denna period.

Barcelonas klimat på vintern

Barcelonas klimat på vintern är ganska svalt, men temperaturerna förblir mycket milda jämfört med andra spanska städer som Madrid.

Faktum är att det inte förekommer negativa temperaturer eller frost under denna tid på året. Det är vanligtvis mellan 10 och 15°C (59°F) från december till mars.

Dessutom är solfaktorn mycket hög på vintern och Barcelona upplever relativt få regnskurar under denna tid på året. Det faller vanligtvis mindre än 50 mm per månad fördelat på mindre än 5 dagar.

Barcelonas klimat på hösten

Även om vädret i Barcelona på hösten är behagligt och solen fortfarande är mycket närvarande, är temperaturerna dock lite svalare än på sommaren. Det är cirka 20°C (68°F) under september och oktober och i november är temperaturen närmare 15°C (59°F) .

Det är heller inte ovanligt med regndagar som tenderar att svalka atmosfären. Faktum är att vädret i Barcelona på hösten är ganska regnigt med nästan 10 regndagar per månad.

Detta ger dock majoriteten soliga dagar och hindrar inte alls från att njuta av en resa under denna säsong.

Barcelonas klimat på våren

Även om början av våren i Barcelona är ganska mild, stiger temperaturen snabbt i maj och juni. Man kan uppleva temperaturer nära 15°C (59°F) i mars och april och 20-25 °C i maj och juni. Kvällarna och nätterna kan fortfarande vara lite kyliga, så det är bra att ha något att täcka sig med om du planerar en resa till Barcelona på våren.

Regnet är mer närvarande än på vintern eller sommaren, men det är ändå mycket sporadiskt. Slutet av våren, med sitt varma och soliga klimat, är säkert en av de mest behagliga säsongerna att upptäcka Barcelona.

Barcelona : La Rambla à BarceloneDiagram: temperatur och nederbörd i Barcelona

Graferna nedan låter dig se normala säsongstemperaturer för staden Barcelona: den lägsta och högsta utomhustemperaturen, risk för och månadsvis nederbördsvolym, genomsnittligt antal soltimmar per dag, , havstemperaturen, den relativa luftfuktigheten för varje månad på året.

Temperatur utomhus

Nederbörd (regn)

Dagliga solskenstimmar

Havstemperatur

Luftfuktighet


Turisttillströmning och turistsäsong i Barcelona

Ta reda på när det är högsäsong i Barcelona (och därmed den period då antalet turister är som störst) och när det är lågsäsong med hjälp av våra data och diagram.

Turistsäsong i Barcelona

 • Extrem lågsäsong i Barcelona
  De månader med lägst antal turister är: Januari, Februari och December.
 • Lågsäsong i Barcelona
  Månader med låg turisttillströmning är: Mars och November.
 • Högsäsong i Barcelona
  Besöksfrekvensen är hög i: April, Maj, Juni, September och Oktober.
 • Extrem högsäsong i Barcelona
  Antalet turister i Barcelona är som högst i: Juli och Augusti.

Diagram: Barcelona turistindex per månadLågprissäsong i Barcelona

Genomsnittligt pris för hotell i Barcelona månad för månad

Generellt sett är December den månad då priset på ett hotellrum är billigast i Barcelona. Så det är ett bra tillfälle att åka då och spara pengar! Däremot är Juni statistiskt sett årets dyraste månad inom hotellbranschen.

Boka ett hotellrum till bästa pris

Genomsnittligt pris för flyg till Barcelona

Priset för en flygresa tur och retur från Stockholm till Barcelona är i genomsnitt billigare när du reser i januari (1421 SEK i genomsnitt). Detta är den bästa perioden för budgetresenärer. Om du åker i juli riskerar du däremot att få betala 1590 SEK mer för ditt flyg till Barcelona.

Hitta ett flyg till bästa pris Flygpriser till Barcelona

Genomsnittligt pris för att hyra en bil i Barcelona

Att hyra bil i Barcelona kostar i genomsnitt 282 SEK per dag. Priset varierar med 136 SEK beroende på månad. I november är den genomsnittliga kostnaden för att hyra en bil i ett dygn t.ex. 203 SEK. Detta är den bästa tiden för att spara pengar! I augusti är det genomsnittliga priset däremot 339 SEK.

Hyr en bil till bästa pris


Andra städer och platser i närheten av Barcelona

När ska man åka till Spanien?

Chargement en cours
Legend: Barcelona andra platser

Ändra enheter