När ska man åka till Maldiverna?

Den bästa perioden att resa till Maldiverna är under den torra säsongen som sträcker sig från december till april. Med en konstant men behaglig värme och mycket sol är detta den mest gynnsamma väderperioden.

Faktum är att perioden mellan december och februari är hög turistsäsong i ögruppen. Därför är det bäst att planera sin resebudget därefter, eftersom priserna på flyg och boende kan vara höga.

Å andra sidan, under månaderna juni, oktober och november, finns det måttliga regn. Det är många soliga dagar och man kan njuta av klar himmel det mesta av tiden. Resenärer drar även nytta av denna mindre turistiska period för att planera sin resa till Maldiverna.

Den period att undvika är främst under sommarmonsunen, när regnen är som kraftigast. Den börjar i slutet av april och är som mest intensiv i augusti och september. Dessutom är det en period med mycket vind, vilket är fördelaktigt för surfing, men mindre bra för bad eller dykning.

Slutligen, om du funderar på när du ska resa till Maldiverna, veta att det är möjligt att njuta av bra väderförhållanden året runt beroende på vilken destination du väljer. Under den torra säsongen är atollerna i norr mindre utsatta för regn. Medan under den fuktiga säsongen har atollerna i söder mindre intensiva nederbörd.

Eftersom vädret är generellt gynnsamt året runt, kan det vara intressant för budgetresenärer att resa till Maldiverna under lågsäsongen.Årlig väderprognos för Maldiverna

För information om klimat och väder stad i Maldiverna för en viss månad klickar du på motsvarande rad nedan:

Januari 83°F
2 till 9 dagar*
Februari 83°F
2 till 8 dagar*
Mars 85°F
2 till 9 dagar*
April 85°F till 86°F
2 till 12 dagar*
Maj 85°F till 86°F
12 till 18 dagar*
Juni 85°F
7 till 20 dagar*
Juli 83°F till 85°F
10 till 18 dagar*
Augusti 83°F till 85°F
12 till 19 dagar*
September 83°F till 85°F
11 till 14 dagar*
Oktober 83°F till 85°F
10 till 14 dagar*
November 85°F
8 till 16 dagar*
December 83°F
8 till 13 dagar*
* vädret varierar över landet

När ska man åka till Maldiverna listat per stad

Chargement en cours


Klimat och Väder i Maldiverna

Beläget utanför Sri Lanka och Indien, Maldivernas ögrupp, vars enkla namn får turister från hela världen att drömma, njuter av ett tropiskt och ekvatoriellt klimat.

På plats är temperaturerna höga utan att vara för varma året runt. De ligger mellan cirka 25 och 30°C (86°F) . Mellan februari och maj stiger de genomsnittliga temperaturerna något och man känner oftare en tung atmosfär. Dock är luftfuktigheten på Maldiverna cirka 80 % året runt.

Drömmer du om att bada i en turkos lagun? Det passar bra eftersom även havstemperaturen är idealisk på Maldiverna: mellan 28 och 30°C (86°F) .

Med nästan 2 500 soltimmar per år har Maldivernas klimat allt som krävs för att drömma sig bort! Dock ligger ögruppen nära ekvatorn, vilket innebär att nederbördsmängderna också är mycket höga. Lyckligtvis är regnen vanligtvis kortvariga och solen återvänder snabbt.

Maldivernas klimat delas in i två tydligt skilda årstider, vars perioder bestäms av de olika monsunerna:

  • på ena sidan finns den torra säsongen, från december till mars
  • på den andra sidan den fuktiga säsongen, från slutet av april till november

Maldiverna: Bungalows sur le lagon aux Maldives

Torrperioden

Mellan december och mars är det nordöstra monsunen, även kallad "Iruwai" . Under denna period är ögruppen inte utsatt för kraftiga regn eftersom den skyddas av Sri Lanka. Det är därför den mest behagliga perioden klimatmässigt.

Regnperioden

Den fuktiga säsongen motsvarar den sydvästra monsunen, även kallad "Hulhangu" . Denna säsong är mycket mer instabil eftersom det förutom regn även förekommer mycket vind, vilket gör havet vågigt.

Under denna period kan regnen vara mycket intensiva och inträffa när som helst på dagen. De är dock vanligtvis korta och kommer ofta i form av skurar eller åskväder.

Det finns dock några soliga stunder som gör det möjligt att njuta av en vistelse på Maldiverna.

Månaderna april till augusti är vanligtvis de då nederbörden är som kraftigast.

Slutligen påverkas Maldiverna mycket sällan av tropiska cykloner. Det händer dock att vissa öar i norr påverkas av dessa händelser. Detta leder främst till materiella skador. Det är därför viktigt att veta att cyklonsäsongen är mellan april och december med en högre risk i maj och november. Vid denna tid är havet som varmast. Det är därför en information att ta hänsyn till vid bokning av din vistelse.

Klimatet på Maldiverna enligt regioner

Eftersom ögruppen är relativt stor, har vädret på Maldiverna vissa skillnader mellan regionerna.

Södra delen av ögruppen är mycket nära ekvatorn. Därför är klimatet ekvatoriellt och regn förekommer året runt. Till exempel är det på Atoll Addu mindre tydliga skillnader mellan torr- och regnperioden. Det faller cirka 150 mm regn mellan september och januari och 160 till 200 mm i april och maj. De bästa månaderna att resa dit är snarare februari, mars och juni.

Å andra sidan, i mitten av ögruppen som på Dharavandhoo, är klimatet mycket gynnsamt från december till april med lite regn och soligt väder. Dock är maj den mest regniga månaden med i genomsnitt 250 mm regn. Perioden juli till november har också ett stört klimat. Malé, huvudstaden på Maldiverna, har ett liknande klimat som denna atoll.

Slutligen har norra atollerna generellt sett mindre nederbörd under torrperioden. Till exempel är det på Dhidhdhoo nästan torrt under denna period med mindre än 40 mm regn per månad från januari till april. Klimatet är verkligen idealiskt under denna säsong med temperaturer runt 30°C (86°F) och mycket sol.

Dock är dagarna med regn många från juni med över 200 mm nederbörd från juni till september. Jämfört med Malé är nederbörden mycket lägre. Det är därför viktigt att undvika vintermonsunperioden för att resa till de norra atollerna på Maldiverna.


Temperaturer och nederbörd i Maldiverna

På dessa 3 diagram, presenterar vi utvecklingen av temperaturer i Maldiverna och månad-för-månad nederbörd för städerna Male, Addu Atoll, Dharavandhoo, Dhidhdhoo och Gan, liksom månad-för-månad havstemperatur för kustnära städer.


Turisttillströmning och turistsäsong i Maldiverna

Ta reda på när det är högsäsong i Maldiverna (och därmed den period då antalet turister är som störst) och när det är lågsäsong med hjälp av våra data och diagram.

Turistsäsong i Maldiverna

Månader med låg turisttillströmning är: Mars, Maj, Juni, Juli, September, Oktober och November. Besöksfrekvensen är hög i: Januari, Februari, April, Augusti och December.

  • Extrem lågsäsong i Maldiverna: Maj, Juni och Juli.
  • Lågsäsong i Maldiverna: Mars, September, Oktober och November.
  • Högsäsong i Maldiverna: April och Augusti.
  • Extrem högsäsong i Maldiverna: Januari, Februari och December.

Diagram: Maldiverna turistindex per månad


Genomsnittligt pris för flyg till Maldiverna

Priset för en flygresa tur och retur från Helsinki till Male är i genomsnitt billigare när du reser i mars (7870 SEK i genomsnitt). Detta är den bästa perioden för budgetresenärer. Om du åker i juli riskerar du däremot att få betala 2967 SEK mer för ditt flyg till Male.

Hitta ett flyg till bästa pris Flygpriser till MaldivernaVart ska man åka i Maldiverna?

Med den här tabellen kan du se maximal temperatur för varje stad och vårt yttrande om vädret, månad för månad (se färg under tabellen).

Städer jan.feb.mar.apr.majjun.jul.aug.sep.okt.nov.dec.
Male83°F83°F85°F86°F86°F85°F85°F85°F85°F85°F85°F83°F
Addu Atoll83°F85°F85°F86°F86°F85°F85°F85°F85°F85°F85°F85°F
Dharavandhoo83°F83°F85°F86°F86°F85°F85°F85°F85°F85°F85°F83°F
Dhidhdhoo83°F83°F85°F86°F86°F85°F85°F85°F85°F85°F85°F85°F
Gan83°F85°F85°F86°F86°F85°F85°F85°F85°F85°F85°F85°F
Hulhulé83°F83°F85°F86°F86°F85°F85°F85°F85°F85°F85°F83°F
Maafushi83°F83°F85°F86°F86°F85°F85°F85°F85°F85°F85°F83°F
Naifaru (Faadhippolhu atoll)83°F83°F85°F86°F86°F85°F85°F85°F85°F85°F85°F83°F
Thulusdhoo83°F83°F85°F86°F86°F85°F85°F85°F85°F85°F85°F83°F

Legend:

perfekt väder

bra väder

acceptabelt väder


Om Maldiverna

Vad kan jag göra i Maldiverna?

Stränder / bad

Naturen och landskapet

Kultur och kulturarv

Sport

Familjeresa

Hantverk / shopping

Gastronomi

NattlivÄr denna väderinformation för Maldiverna tillförlitlig?

Klimatdata för Maldiverna har samlats in varje dag sedan januari 2009. Analys av meteorologiska data för Maldiverna tillåter oss att avgöra genomsnittet för varje månad i procent i Male, Addu Atoll, Dharavandhoo, Dhidhdhoo, Gan, Hulhulé, Maafushi, Naifaru (Faadhippolhu atoll) och och 1 andra städer.

ja: denna data är tillförlitlig, utom i fall av tillfälliga klimatstörningar i regionen.

Ändra enheter