När ska man åka till Mauritius?

En paradisisk destination belägen i hjärtat av Indiska oceanen har Mauritius mycket att erbjuda sina besökare. Även om det är möjligt att resa dit året runt, sträcker sig den bästa perioden att åka till Mauritius från maj till oktober, under den australiska vintern. Denna säsong är perfekt för bad, landskapsutforskning och vattensportaktiviteter. Trots att regn är vanliga från november till april förblir väderförhållandena tillräckligt behagliga för att resa till Mauritius även under den australiska sommaren. Temperaturen är mild och solen är vanligtvis närvarande. Dessutom kan resenärer som väljer att besöka ön under regnsäsongen delta i en mängd kulturella evenemang. På plats är det kinesiska nyåret, firat mellan slutet av januari och början av februari, lika festligt som i Kina. I mars blir den heliga sjön Grand Bassin en pilgrimsplats för tusentals hinduiska anhängare som firar Maha Shivaratree. Att resa utanför högsäsong till Mauritius kommer att vara en fördel för att dra nytta av förmånliga erbjudanden, men det kommer också att vara en bra möjlighet att närma sig lokalbefolkningen och upptäcka en annan sida av denna underbara ö. Slutligen, om du funderar på när du ska åka till Mauritius för att dyka, är den bästa perioden under den australiska sommaren, i november-december eller mars-april. Havet är varmare och vanligtvis lugnt. Trots det kan du njuta av öns stränder under hela året, även om det ibland kan regna mellan skurarna.När och vart ska man åka beroende på vädret?

Agaléga
Agaléga...

Augusti och September
79°F
3 till 4 dagar
Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Oktober, November och December
79°F till 85°F°C
6 till 19 dagar

Mauritius centrum
Curepipe, Quatre Bornes, Moka...

Juni, Juli, Augusti, September och Oktober
76°F till 81°F°C
0 till 2 dagar
76°F till 79°F
Maj och November
79°F till 81°F°C
2 till 3 dagar
77°F till 81°F
Januari, Februari, Mars, April och December
83°F till 85°F°C
4 till 13 dagar
81°F till 85°F

Norr
Port Louis, Grand Baie, Trou-aux-Biches...

Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober och November
76°F till 81°F°C
0 till 2 dagar
76°F till 81°F
April och December
83°F
4 dagar
81°F till 83°F
Januari, Februari och Mars
85°F
8 till 11 dagar
83°F till 85°F

Östkust
Trou d'Eau Douce, Belle Mare, île aux Cerfs...

Juli, Augusti, September, Oktober och November
74°F till 81°F°C
0 till 3 dagar
76°F till 79°F
Maj och Juni
77°F till 79°F°C
1 till 4 dagar
77°F till 81°F
Januari, Februari, Mars, April och December
83°F till 85°F°C
4 till 13 dagar
81°F till 85°F

Rodrigues
Port-Mathurin, Port Sud-Est, Île aux Cocos...

året runt
76°F till 85°F°C
1 till 9 dagar
76°F till 85°F

Södra kusten
Souillac, Mahébourg, Black River Gorges National Park...

Juli, Augusti, September, Oktober och November
74°F till 81°F°C
1 till 3 dagar
76°F till 79°F
Maj och Juni
77°F till 81°F°C
2 till 4 dagar
77°F till 81°F
Januari, Februari, Mars, April och December
83°F till 85°F°C
5 till 13 dagar
81°F till 85°F

Västkusten
Flic en Flac, Albion, Morne Brabant...

Juni, Juli, Augusti, September och Oktober
76°F till 81°F°C
0 till 2 dagar
76°F till 79°F
Maj och November
79°F till 81°F°C
2 till 3 dagar
77°F till 81°F
Januari, Februari, Mars, April och December
83°F till 85°F°C
4 till 13 dagar
81°F till 85°F

När ska man åka till Mauritius listat per stad

Chargement en cours
Agaléga Agaléga Mauritius centrum Mauritius centrum Norr Norr Östkust Östkust Rodrigues Rodrigues Södra kusten Södra kusten Västkusten Västkusten

Se en fullständig lista av städer


Klimat och Väder på Mauritius

Beläget i Indiska oceanen, mellan Réunion och Rodrigues, har Mauritius en idylliskt väderlek. Med temperaturer mellan 22 och 31°C (88°F) och en mycket hög solskenstid, kan man säga att det är vackert nästan året runt! På platsen är klimatet av typen tropiskt, vilket innebär att trots värmen och solen kan några skurar inträffa, särskilt på kvällen. De är emellertid kortvariga.

Det finns två säsonger på Mauritius:

  • södra sommaren från november till april, vilket är en varm och fuktig period (också kallad regnperioden)
  • södra vintern från maj till oktober, som är torrare och mildare

Cyklonsäsongen sträcker sig från december till mars. Även om dessa vanligtvis passerar förbi ön, kan Mauritius ibland uppleva tropiska stormar under denna period. Då förekommer långa regniga dagar och starka vindar.

Även om territoriet är litet (cirka 2000 km²) varierar Mauritius klimat kraftigt mellan regionerna. Vissa områden är särskilt blåsigare och fuktigare än andra.

Det är därför användbart att känna till klimatet, region för region, för att kunna planera sin resa.

Mauritius: Plage paradisiaque sur l'île Maurice

Klimat på Mauritius - Västkusten

Den västra kusten av Mauritius är en region med ett behagligt klimat. Skyddad från regnet, detta område på ön har många soliga dagar, även under regnsäsongen. Generellt sett är det också höga temperaturer i denna del av Mauritius, särskilt nära huvudstaden Port Louis.

Dessutom är vattentemperaturen varmare än på östkusten (mellan 23 och 28°C (83°F) ), vilket gör badandet behagligt större delen av året. Därför väljer vissa resenärer att fokusera på denna region under sin vistelse, särskilt i turiststaden Flic en Flac.

Klimat på Mauritius - Norra kusten

Klimatet i denna del av Mauritius är också mycket behagligt, eftersom norra delen är väl skyddad mot vindar och har låg luftfuktighet jämfört med resten av ön. Färre regndagar och mindre nederbörd återfinns faktiskt i detta område.

Dessutom, med en mycket hög soltimmar och ett relativt torrt klimat, är norra kusten idealisk om du vill sola och koppla av under din vistelse.

Det är faktiskt den mest turistiska regionen på ön. Här hittar du många hotell och aktiviteter, men också de vackraste stränderna som Trou aux Biches eller Pereybère. Det är också på norra kusten du bör välja om du är intresserad av dykning. De flesta dykplatser på ön finns i detta område.

Klimat på Mauritius - Östkusten

Mer utsatt för vindar, njuter östkusten av något svalare temperaturer, särskilt tack vare de regelbundna passadvindarna. Lyckligtvis gör dessa vindar atmosfären mindre fuktig och mer uthärdlig under den australiska sommaren. Därför anses staden Mahébourg vara en av de mest gynnsamma när det gäller klimatet året runt.

Emellertid är himlen ofta molnig och regnen är vanligare i detta område. Faktum är att östkusten har 8 till 22 regndagar per månad, jämfört med endast 2 till 8 i norr. Det bör dock noteras att dessa nederbörd vanligtvis kommer i form av skurar som passerar snabbt.

Badning är möjlig i detta område och det finns ändå några vackra soliga dagar. Därför är detta område mycket känt bland resenärer, särskilt för den berömda Île aux Cerfs och Belle Mare-stranden.

Klimat på Mauritius - Södra kusten

Precis som östkusten är södra kusten relativt utsatt för vindar. Därför kan denna del av Mauritius ibland ha begränsningar för bad under den australiska vintern på grund av kraftiga strömmar.

Dessutom är atmosfären varmare och fuktigare än resten av ön under den australiska sommaren, särskilt i Souillac. Trots det är temperaturerna mycket behagliga i detta område och kan närma sig 30°C (86°F) vid vissa tillfällen.

Å andra sidan är nederbörden ganska vanlig i detta område. I mars regnar det cirka 20 dagar i Souillac jämfört med 15 i Grand Baie. Regnen tenderar också att vara kraftigare där. Därför är detta område ganska lite turistiskt, förutom i sydväst, känt för berget Morne Brabant.

Ändå hittar du, precis som överallt, en majoritet av soliga dagar på platsen, särskilt från maj till november.

Klimat i centrala Mauritius

Som en mindre turistisk region har centrala Mauritius inte en särskilt behaglig klimat. På grund av de närvarande höjderna och dess exponering är det den mest fuktiga delen av territoriet. Det är också svalare, med temperaturer som är 3 till 4°C (40°F) lägre än vid kusterna.

Även om solen är vanligtvis närvarande har detta område av ön en låg soltimmar jämfört med resten av Mauritius. Molntäcket är relativt tjockt här.

Centrala Mauritius är också den region som har den högsta nederbörden med nära 300 mm regn i januari jämfört med 200 på norra kusten. Det regnar inte lika ofta som i öst men kraftigare. Du bör därför snabbt söka skydd när himlen blir mörk.

Även om det inte riktigt representerar vädret på Mauritius, kan detta område ändå besökas på en dag för att upptäcka Seven Coloured Earth eller staden Grand Bassin.


Temperaturer och nederbörd på Mauritius

På dessa 3 diagram, presenterar vi utvecklingen av temperaturer på Mauritius och månad-för-månad nederbörd för städerna Port-Mathurin, Port Louis, Flic en Flac, Grand Baie och Trou-aux-Biches, liksom månad-för-månad havstemperatur för kustnära städer.


Turisttillströmning och turistsäsong på Mauritius

Ta reda på när det är högsäsong på Mauritius (och därmed den period då antalet turister är som störst) och när det är lågsäsong med hjälp av våra data och diagram.

Turistsäsong på Mauritius

Månader med låg turisttillströmning är: Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli och September. Besöksfrekvensen är hög i: Augusti, Oktober, November och December.

  • Extrem lågsäsong på Mauritius: Mars, April, Maj och Juni.
  • Lågsäsong på Mauritius: Januari, Februari, Juli och September.
  • Högsäsong på Mauritius: Augusti och Oktober.
  • Extrem högsäsong på Mauritius: November och December.

Diagram: Mauritius turistindex per månad


Genomsnittligt pris för flyg till Mauritius

Priset för en flygresa tur och retur från Helsinki till Port Louis är i genomsnitt billigare när du reser i mars (8897 SEK i genomsnitt). Detta är den bästa perioden för budgetresenärer. Om du åker i augusti riskerar du däremot att få betala 5602 SEK mer för ditt flyg till Port Louis.

Hitta ett flyg till bästa pris Flygpriser till MauritiusVart ska man åka på Mauritius?

Med den här tabellen kan du se maximal temperatur för varje stad och vårt yttrande om vädret, månad för månad (se färg under tabellen).

Städer jan.feb.mar.apr.majjun.jul.aug.sep.okt.nov.dec.
Port-Mathurin83°F85°F85°F83°F81°F77°F76°F76°F76°F77°F79°F81°F
Port Louis85°F85°F85°F83°F79°F77°F76°F76°F76°F77°F81°F83°F
Flic en Flac85°F85°F85°F85°F81°F79°F77°F77°F77°F81°F81°F83°F
Grand Baie85°F85°F85°F83°F79°F77°F76°F76°F76°F77°F81°F83°F
Trou-aux-Biches85°F85°F85°F83°F79°F77°F76°F76°F76°F77°F81°F83°F
Île aux Cocos83°F85°F85°F83°F81°F77°F76°F76°F76°F77°F79°F81°F
Port Sud-Est83°F85°F85°F83°F81°F77°F76°F76°F76°F77°F79°F81°F
Agaléga85°F85°F85°F85°F83°F81°F79°F79°F79°F81°F83°F85°F
Albion85°F85°F85°F83°F79°F77°F76°F76°F76°F77°F81°F83°F
Belle Mare83°F85°F83°F83°F79°F77°F76°F74°F76°F77°F79°F83°F
Black River Gorges National Park85°F85°F85°F85°F81°F79°F77°F77°F77°F81°F81°F83°F
Curepipe85°F85°F85°F85°F81°F79°F77°F77°F77°F81°F81°F83°F
île aux Cerfs83°F85°F83°F83°F79°F77°F76°F74°F76°F77°F79°F83°F
Mahébourg83°F85°F83°F83°F79°F77°F76°F74°F76°F77°F79°F83°F
Moka85°F85°F85°F83°F79°F77°F76°F76°F76°F77°F81°F83°F
Morne Brabant85°F85°F85°F85°F81°F79°F77°F77°F77°F81°F81°F83°F
Quatre Bornes85°F85°F85°F85°F81°F79°F77°F77°F77°F81°F81°F83°F
Souillac83°F85°F83°F83°F79°F77°F76°F74°F76°F77°F79°F83°F
Trou d'Eau Douce83°F85°F83°F83°F79°F77°F76°F74°F76°F77°F79°F83°F
Baie aux Huîtres83°F85°F85°F83°F81°F77°F76°F76°F76°F77°F79°F81°F

Legend:

perfekt väder

bra väder

acceptabelt väder


Om Mauritius

Vad kan jag göra på Mauritius?

Stränder / bad

Naturen och landskapet

Kultur och kulturarv

Sport

Familjeresa

Hantverk / shopping

Gastronomi

NattlivÄr denna väderinformation för Mauritius tillförlitlig?

Klimatdata för Mauritius har samlats in varje dag sedan januari 2009. Analys av meteorologiska data för Mauritius tillåter oss att avgöra genomsnittet för varje månad i procent i Port-Mathurin, Port Louis, Flic en Flac, Grand Baie, Trou-aux-Biches, Île aux Cocos, Port Sud-Est, Agaléga, och 31 andra städer.

ja: denna data är tillförlitlig, utom i fall av tillfälliga klimatstörningar i regionen.

Ändra enheter