När är bästa tiden att åka till Tokyo

När är bästa tiden att åka till Tokyo? Här är lite information som hjälper dig i ditt beslut:

 • De bästa månaderna för bra väder i Tokyo är April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober och November
 • I genomsnitt är de varmaste månaderna, Juli och Augusti
 • Januari är den kallaste månaden på året
 • De regnigaste månaderna Juni, September och Oktober
 • De bästa månaderna för simning är Juli, Augusti, September och Oktober


Årlig väderprognos för Tokyo

Infografik över de bästa tiderna att besöka Tokyo
Infografik över de bästa tiderna att besöka Tokyo ©nar-och-vart.se

Väderdetaljer i Tokyo månad för månad

För att få all information om klimatet och vädret i Tokyo för en specifik månad, klicka på den motsvarande länken nedan:

Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November DecemberVäder och klimat i Tokyo

Tokyo är Japans huvudstad och är en av de mest besökta städerna i landet. Men för att njuta av ditt besök fullt bör du veta att Tokyo, med förbehåll för en fuktig subtropisk typ av klimat, har flera säsonger. Om vintern präglas av ogynnsamma väderförhållandena precis som i Sapporo beläget på ön Hokkaido, så förblir temperaturen ändå relativt mild. På våren, sommaren och hösten, mellan april och november, är väderförhållandena gynnsamma för sightseeing. Dock bör du vara beredd på regn lite då och då.

Klimatet på våren i Tokyo

På grund av dess geografiska läge har Tokyo vackra väderförhållandena på våren. Våren i Tokyo liknar våren på ön Hokkaido på grund av dess närhet till Ryssland. Från och med mars så präglas atmosfären av en mildhet trots att det finns en risk för regn.

Klimatet på sommaren i Tokyo

Från juni till september är klimatet i Tokyo trevligt; du får uppleva en behaglig känsla. Även om det är samma temperaturer i Osaka och Kyoto så blir atmosfären tung där på grund av fuktigheten. Denna period är en av de bästa för att upptäcka den japanska huvudstaden samt dess kulturella arv.

Klimatet på hösten i Tokyo

Väderförhållandena försämras gradvis i slutet av september. Precis som i Hiroshima åtföljs temperatursänkningen av en ökning av nederbörden. Även om vädret fortfarande tillåter dig att njuta av oktober solen, så bör du förvänta dig mer frekvent regn under resten av säsongen.

Klimatet på vintern i Tokyo

Precis som i Hong Kong, så sträcker sig vanligtvis vintern från december till februari. Under denna period kan temperaturen sjunka under 10 °C, medan nederbörden minskar gradvis. Men vädret i Tokyo är acceptabelt jämfört med Sendai under den här perioden.

Tokyo : TokyoDiagram: temperatur och nederbörd i Tokyo

Graferna nedan låter dig se normala säsongstemperaturer för staden Tokyo: den lägsta och högsta utomhustemperaturen, risk för och månadsvis nederbördsvolym, genomsnittligt antal soltimmar per dag, , havstemperaturen, den relativa luftfuktigheten för varje månad på året.

Temperatur utomhus

Nederbörd (regn)

Dagliga solskenstimmar

Havstemperatur

Luftfuktighet


Turisttillströmning och turistsäsong i Tokyo

Ta reda på när det är högsäsong i Tokyo (och därmed den period då antalet turister är som störst) och när det är lågsäsong med hjälp av våra data och diagram.

Turistsäsong i Tokyo

 • Extrem lågsäsong i Tokyo
  De månader med lägst antal turister är: Januari.
 • Lågsäsong i Tokyo
  Månader med låg turisttillströmning är: Februari och Juni.
 • Högsäsong i Tokyo
  Besöksfrekvensen är hög i: Mars, Maj, Juli, September och November.
 • Extrem högsäsong i Tokyo
  Antalet turister i Tokyo är som högst i: April, Augusti, Oktober och December.

Diagram: Tokyo turistindex per månadLågprissäsong i Tokyo

Genomsnittligt pris för hotell i Tokyo månad för månad

Generellt sett är Augusti den månad då priset på ett hotellrum är billigast i Tokyo. Så det är ett bra tillfälle att åka då och spara pengar! Däremot är Mars statistiskt sett årets dyraste månad inom hotellbranschen.

Boka ett hotellrum till bästa pris

Genomsnittligt pris för flyg till Tokyo

Priset för en flygresa tur och retur från Stockholm till Tokyo är i genomsnitt billigare när du reser i november (10055 SEK i genomsnitt). Detta är den bästa perioden för budgetresenärer. Om du åker i augusti riskerar du däremot att få betala 4472 SEK mer för ditt flyg till Tokyo.

Hitta ett flyg till bästa pris Flygpriser till Tokyo

Genomsnittligt pris för att hyra en bil i Tokyo

Att hyra bil i Tokyo kostar i genomsnitt 620 SEK per dag. Priset varierar med 127 SEK beroende på månad. I februari är den genomsnittliga kostnaden för att hyra en bil i ett dygn t.ex. 551 SEK. Detta är den bästa tiden för att spara pengar! I augusti är det genomsnittliga priset däremot 677 SEK.

Hyr en bil till bästa pris


Andra städer och platser i närheten av Tokyo

Chargement en cours
Legend: Tokyo andra platser

Ändra enheter