När ska man åka till Bora Bora?

Den bästa tiden att åka till Bora Bora, även kallad "Stilla havets pärla", sträcker sig från april till oktober, under den södra vintern. Eftersom Franska Polynesien ligger söder om ekvatorn är årstiderna omvända jämfört med Europa.

Denna tid på året har egentligen ingen vinter, då genomsnittstemperaturen ligger runt 27°C (81°F) och solen vanligtvis skiner. Även om temperaturen knappt sjunker på natten, kan känslan av svalka finnas där, eftersom luften fortfarande är lite fuktig. Ta med en tröja för morgon och kväll.

Juni är en trevlig månad att besöka Bora Bora. Regndagarna blir färre, men framför allt återupptas det kulturella livet med förberedelserna inför Heiva, den största festivalen för polynesisk dans, som äger rum i juli på Tahiti. Överallt på ön förbereder sig olika föreningar, vilket leder till improviserade föreställningar utomhus. En gyllene möjlighet att lära känna de lokala traditionerna bättre och prata med invånarna efter repetitionerna!

I juli är det högsäsong för turism på Bora Bora. I Polynesien liksom i Frankrike är det skollov och entusiaster av paradisiska vistelser strömmar dit för att njuta av dess skyddade lagun och avlägsna världsatmosfär. Det är därför inte förvånande att det är den dyraste månaden, vare sig det gäller boende eller flygbiljetter.

Tack vare sin anmärkningsvärt bevarade natur är Bora Bora också en plats där knölvalar passerar. För att göra en utflykt och kunna observera dem i deras naturliga miljö är det bäst att åka i september eller oktober. Dessa två månader utgör faktiskt en idealisk tid att upptäcka Sällskapsöarna: turistsäsongen närmar sig sitt slut, ön blir fridfull igen och den södra vintern erbjuder fortfarande exceptionella väderförhållanden, vilket möjliggör många aktiviteter som dykning eller vandring.

När ska man åka till Bora Bora resten av året? Från november till mars är risken för regn mycket högre, men en vistelse är fullt möjlig. Skurarna inträffar främst på kvällen och även om de är rikliga, är de sällan långa. Det krävs alltså en kompromiss mellan en frodig natur och regnskurar som kan komma oväntat.

För att inte spräcka din budget är mars en bra månad, eftersom det är den billigaste månaden på året att flyga till Bora Bora. Lågsäsongen är i mars, april, november och december. Dessa perioder kan vara ekonomiskt intressanta eftersom hotell och pensionat ofta erbjuder rabatter på rummen. Det kan vara chansen att förverkliga en dröm genom att boka en bungalow på pålar med direkt utsikt över den turkosa lagunen och dess underverk.Årlig väderprognos för Bora Bora

För information om klimat och väder stad på Bora Bora för en viss månad klickar du på motsvarande rad nedan:

Januari 85°F
17 dagar
Februari 85°F
15 dagar
Mars 85°F
14 dagar
April 85°F
12 dagar
Maj 83°F
11 dagar
Juni 83°F
7 dagar
Juli 81°F
6 dagar
Augusti 81°F
6 dagar
September 81°F
6 dagar
Oktober 81°F
10 dagar
November 83°F
13 dagar
December 83°F
17 dagar

När ska man åka till Bora Bora listat per stad

Chargement en cours


Klimat och Väder på Bora Bora

Med sitt drömmande namn är Bora Bora en av Vindhavens öar i Sällskapsöarna, Franska Polynesien. Den ligger 255 km västnordväst om huvudstaden Papeete. För att ta sig dit måste du antingen ta en inrikesflygning från Tahiti eller åka dit med båt om du har tid.

Bora Boras klimat är ekvatoriellt, med riklig nederbörd och en konstant temperatur året runt. På grund av sin geografiska position i en intertropisk zon har ön en viss klimatisk enhet, även om två distinkta årstider skiljer sig åt: regnperioden och torrperioden. I genomsnitt är solen närvarande 8 timmar om dagen under året och temperaturvariationen är låg.

Att notera är att, liksom i alla tropiska områden, och särskilt med klimatförändringen, tenderar vädret på Bora Bora att bli instabilt: det kan regna kraftigt under torrperioden och man kan uppleva torrt och soligt väder under flera dagar mitt i regnperioden.

Bora Bora: Bungalows sur pilotis dans le lagon à Bora-Bora

Torrperioden på Bora Bora

Även kallad "kalla säsongen" av lokalbefolkningen, sträcker sig södra vintern från början av april till slutet av oktober. Det är utan tvekan den bästa tiden att upptäcka skönheterna på ön Bora Bora. De vackra soliga och varma dagarna är många, trots några molntäcken och sporadiska regnskurar. Ön är bergig (berget Otemanu når 727 meter över havet) och molnen tenderar att ofta hänga kvar vid bergen.

Dag och natt varierar genomsnittstemperaturerna mellan 26 och 29°C (85°F) , med april som den varmaste månaden. Det är i juli och augusti som det är svalast, då passadvindarna från sydost blåser. När det gäller lagunens vatten är det samma temperatur som luften, vilket är idealiskt för att njuta maximalt av strandlivet, men också för att dyka eller snorkla. På land är det den perfekta tiden för vandring: vädret är vackert och atmosfären är mycket mindre fuktig och kvävande än under södra sommaren.

Regnperioden på Bora Bora

En fuktigare period inträffar under södra sommaren, mellan november och slutet av mars. Säsongen börjar långsamt: regnskurarna blir allt vanligare och når sin topp i december och januari, med i genomsnitt 17 regniga dagar per månad. Men eftersom skurarna är intermittent går det att njuta av uppehållen för att lata sig på stranden eller göra utflykter på lagunen.

På grund av påverkan från östliga och nordöstra passadvindar kännetecknas denna period också av något högre temperaturer: det är i genomsnitt 29°C (85°F) på dagen, knappt svalare på natten. Luften är fuktig, vilket gör värmeupplevelsen betydligt mer obehaglig än resten av året.

Mellan december och april är risken för cykloner inte utesluten. Ändå är fenomenet mycket sällsynt. Vanligtvis drabbas Bora Bora av tropiska depressioner av varierande styrka.


Temperaturer och nederbörd på Bora Bora

På dessa 3 diagram, presenterar vi utvecklingen av temperaturer på Bora Bora och månad-för-månad nederbörd för städerna Vaitape, Faanui och Nūnu'e, liksom månad-för-månad havstemperatur för kustnära städer.


Turisttillströmning och turistsäsong på Bora Bora

Ta reda på när det är högsäsong på Bora Bora (och därmed den period då antalet turister är som störst) och när det är lågsäsong med hjälp av våra data och diagram.

Turistsäsong på Bora Bora

Månader med låg turisttillströmning är: Februari, Mars, Juni, November och December. Besöksfrekvensen är hög i: Januari, April, Maj, Juli, Augusti, September och Oktober.

  • Extrem lågsäsong på Bora Bora: November och December.
  • Lågsäsong på Bora Bora: Februari, Mars och Juni.
  • Högsäsong på Bora Bora: April, Juli, Augusti, September och Oktober.
  • Extrem högsäsong på Bora Bora: Januari och Maj.

Diagram: Bora Bora turistindex per månadVart ska man åka på Bora Bora?

Med den här tabellen kan du se maximal temperatur för varje stad och vårt yttrande om vädret, månad för månad (se färg under tabellen).

Städer jan.feb.mar.apr.majjun.jul.aug.sep.okt.nov.dec.
Vaitape85°F85°F85°F85°F83°F83°F81°F81°F81°F81°F83°F83°F
Faanui85°F85°F85°F85°F83°F83°F81°F81°F81°F81°F83°F83°F
Nūnu'e85°F85°F85°F85°F83°F83°F81°F81°F81°F81°F83°F83°F

Legend:

bra väder

acceptabelt väder


Om Bora Bora

Vad kan jag göra på Bora Bora?

Stränder / bad

Naturen och landskapet

Kultur och kulturarv

Sport

Familjeresa

Hantverk / shopping

Gastronomi

NattlivÄr denna väderinformation för Bora Bora tillförlitlig?

Klimatdata för Bora Bora har samlats in varje dag sedan januari 2009. Analys av meteorologiska data för Bora Bora tillåter oss att avgöra genomsnittet för varje månad i procent i Vaitape, Faanui och Nūnu'e.

ja: denna data är tillförlitlig, utom i fall av tillfälliga klimatstörningar i regionen.

Ändra enheter