När är bästa tiden att åka till Dubai

Dubai är en destination som kommer att glädja sol- och värmeälskare, särskilt när vintern närmar sig hos oss. Den bästa tiden att resa till Dubai är mellan mitten av oktober och mitten av april. Faktum är att vädret där är perfekt med måttliga temperaturer, torrt väder och klar himmel.

Men från slutet av april blir klimatet svårt att stå ut med för turister. Temperaturerna överstiger regelbundet 35°C (95°F) och luftfuktigheten kan ibland nå upp till 90%, särskilt från juni till september.

Vissa resenärer kan överväga att resa under månaderna strax före eller efter denna period. Visst är det lite svalare och mindre fuktigt då, men aktiviteterna kan vara svåra på grund av den fortfarande mycket höga värmen.

Å andra sidan bör man också fundera på att resa under ramadan. Datumen ändras varje år enligt månkalendern. Om du funderar på när du ska resa till Dubai, kom ihåg att ramadan är en intressant period. Men företag och butiker har ofta specifika öppettider under dagen och många restauranger öppnar bara vid skymningen. Dessutom förblir de flesta barer och nattklubbar stängda.

Slutligen är det många resenärer som flyr den kalla vintern till Dubai, vilket gör december och januari till de mest hektiska månaderna. Hotellen blir snabbt fullbokade och priserna högre.

Om du däremot planerar en resa bortom turisterna, notera att staden är lugnare under sommaren. Hotell och många tjänster sänker sina priser för att locka fler besökare. Dessutom är Dubai en stad där man kan välja bland många inomhusaktiviteter för att njuta av luftkonditioneringen. Ett kompromiss är således möjlig för personer som vill resa med liten budget och/eller under lågsäsong.

Slutligen, för bad är vattentemperaturen lämplig året runt, varierande mellan 20 och 30°C (86°F) .

Så, när är bästa tiden att åka till Dubai? Här är lite mer information som hjälper dig i ditt beslut:

 • De bästa månaderna för bra väder i Dubai är Januari, Februari, Mars, April, Maj, Oktober, November och December
 • I genomsnitt är de varmaste månaderna, Maj, Juni, Juli, Augusti och September
 • Dubai har torra perioder i Februari, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November och December
 • De bästa månaderna för simning är Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober och NovemberÅrlig väderprognos för Dubai

Infografik över de bästa tiderna att besöka Dubai
Infografik över de bästa tiderna att besöka Dubai ©nar-och-vart.se

Väderdetaljer i Dubai månad för månad

För att få all information om klimatet och vädret i Dubai för en specifik månad, klicka på den motsvarande länken nedan:

Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November DecemberVäder och klimat i Dubai

Emiratet Dubai, en delstat i Förenade Arabemiraten, har ett subtropiskt klimat som kan beskrivas som ökenklimat. Värmen är närvarande året runt och det är sällan temperaturen sjunker under 20-25°C. Nederbörden är låg och ganska oregelbunden på platsen.

Vädret i Dubai har två distinkta säsonger:

 • en varm och torr period, på sommaren
 • och en mildare och trevligare period på vintern

Skillnaderna i klimatet är dock små under året jämfört med andra länder.

Varm säsong i Dubai

Den varma säsongen i Dubai sträcker sig från mittemellan april till slutet av oktober. Vid denna tid på året ligger temperaturerna mellan 30 och 40°C (104°F) , likt grannländerna Saudiarabien och Qatar. Under högsommaren, mellan juni och september, kan temperaturen stiga till 50°C (122°F) mitt på dagen.

Dessutom, under denna säsong, är fuktigheten mycket hög vid kusten, vilket gör värmen ännu svårare att stå ut med. Luften är svår att andas och man förstår varför till och med busshållplatserna är luftkonditionerade på platsen.

Under denna torra period kan man inte räkna med regn för att ge lite lättnad åt klimatet. Däremot är sandstormar möjliga då vinden kan blåsa kraftigt under sommaren. Det är säkert inte den mest behagliga tiden på året när det gäller Dubais klimat.

Mild säsong i Dubai

Det finns ingen egentlig kall säsong i Dubai. Dock, mellan november till mitten av april, sjunker temperaturerna lite och man upplever en mildare period. Det är den perfekta tiden att planera din vistelse.

Under dessa månader kännetecknas vädret i Dubai av en trevlig värme som ligger runt 23 till 28°C (83°F) i genomsnitt. Nederbörden är något vanligare än under den varma säsongen, men förblir ändå mycket sällsynt, likt i grannstäderna Abu Dhabi eller Ajman. Det är säkert att du inte behöver ta med dig paraplyet under din semester i Förenade Arabemiraten.

Observera dock: om solen skiner, är himlen sällan blå i Dubai på grund av föroreningar.

Slutligen, under denna säsong, kan nätterna vara kyliga, särskilt i öknen. Tveka inte att ta med dig en tröja eller två i ditt bagage.

Dubai : Skyline de DubaïDiagram: temperatur och nederbörd i Dubai

Graferna nedan låter dig se normala säsongstemperaturer för staden Dubai: den lägsta och högsta utomhustemperaturen, risk för och månadsvis nederbördsvolym, genomsnittligt antal soltimmar per dag, , havstemperaturen, den relativa luftfuktigheten för varje månad på året.

Temperatur utomhus

Nederbörd (regn)

Dagliga solskenstimmar

Havstemperatur

Luftfuktighet


Turisttillströmning och turistsäsong i Dubai

Ta reda på när det är högsäsong i Dubai (och därmed den period då antalet turister är som störst) och när det är lågsäsong med hjälp av våra data och diagram.

Turistsäsong i Dubai

 • Extrem lågsäsong i Dubai
  De månader med lägst antal turister är: Juni och Juli.
 • Lågsäsong i Dubai
  Månader med låg turisttillströmning är: Mars, April, Maj, Augusti, September och Oktober.
 • Högsäsong i Dubai
  Besöksfrekvensen är hög i: Januari, Februari och November.
 • Extrem högsäsong i Dubai
  Antalet turister i Dubai är som högst i: December.

Diagram: Dubai turistindex per månadLågprissäsong i Dubai

Genomsnittligt pris för hotell i Dubai månad för månad

Generellt sett är Augusti den månad då priset på ett hotellrum är billigast i Dubai. Så det är ett bra tillfälle att åka då och spara pengar! Däremot är December statistiskt sett årets dyraste månad inom hotellbranschen.

Boka ett hotellrum till bästa pris

Genomsnittligt pris för flyg till Dubai

Priset för en flygresa tur och retur från Stockholm till Dubai är i genomsnitt billigare när du reser i september (6087 SEK i genomsnitt). Detta är den bästa perioden för budgetresenärer. Om du åker i juli riskerar du däremot att få betala 3311 SEK mer för ditt flyg till Dubai.

Hitta ett flyg till bästa pris Flygpriser till Dubai

Genomsnittligt pris för att hyra en bil i Dubai

Att hyra bil i Dubai kostar i genomsnitt 314 SEK per dag. Priset varierar med 69.7 SEK beroende på månad. I september är den genomsnittliga kostnaden för att hyra en bil i ett dygn t.ex. 268 SEK. Detta är den bästa tiden för att spara pengar! I februari är det genomsnittliga priset däremot 337 SEK.

Hyr en bil till bästa pris


Andra städer och platser i närheten av Dubai

När ska man åka till Förenade Arabemiraten?

Chargement en cours
Legend: Dubai andra platser

Ändra enheter