När är bästa tiden att åka till Abu Dhabi

Den bästa tiden att besöka Abu Dhabi beror på flera faktorer, inklusive klimatet, turistsäsongen och de aktiviteter du planerar att göra under din vistelse.

När det gäller väderförhållandena är den verkligt idealiska perioden att besöka Abu Dhabi under månaderna november till april. Under dessa månader är vädret gynnsamt med mildare temperaturer, vilket gör utforskningen av staden och dess omgivningar mer behaglig. Det är dock möjligt att besöka Abu Dhabi under månaderna maj och oktober, men förvänta dig högre temperaturer, särskilt i maj.

För de som vill bada i Abu Dhabi kan du göra det nästan året runt med vattentemperaturer som varierar mellan 20°C (68°F) och 35°C (95°F) . De bästa månaderna för bad är: mars till januari.

Turistflödet till Abu Dhabi är som störst i april, november och december. Dessa månader motsvarar högsäsongen för turism, då staden erbjuder olika aktiviteter och evenemang. Men det är värt att notera att under denna period kan boendekostnaderna vara högre och turistattraktionerna mer trångt.

Att besöka under mindre gynnsamma perioder kan också ha sina fördelar. Till exempel, under de varmaste månaderna (juni till augusti), även om temperaturerna är extrema, erbjuder hotellen ofta rabatterade priser och turistattraktionerna är mindre trångt. Dessutom är Abu Dhabi en modern stad där många attraktioner, som köpcentrum och museer, är luftkonditionerade, vilket gör det möjligt att njuta av staden även under intensiv värme.

Sammanfattningsvis beror den bästa tiden att besöka Abu Dhabi på dina preferenser och planerade aktiviteter. Men generellt sett erbjuder månaderna januari till april och november till december de mest behagliga förhållandena för ett besök.

Så, när är bästa tiden att åka till Abu Dhabi? Här är lite mer information som hjälper dig i ditt beslut:

 • De bästa månaderna för bra väder i Abu Dhabi är Januari, Februari, Mars, April, Maj, Oktober, November och December
 • I genomsnitt är de varmaste månaderna, Maj, Juni, Juli, Augusti och September
 • Abu Dhabi har torra perioder i Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November och December
 • De bästa månaderna för simning är Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober och NovemberÅrlig väderprognos för Abu Dhabi

Infografik över de bästa tiderna att besöka Abu Dhabi
Infografik över de bästa tiderna att besöka Abu Dhabi ©nar-och-vart.se

Väderdetaljer i Abu Dhabi månad för månad

För att få all information om klimatet och vädret i Abu Dhabi för en specifik månad, klicka på den motsvarande länken nedan:

Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November DecemberVäder och klimat i Abu Dhabi

Välkommen till Abu Dhabi, huvudstaden i Förenade Arabemiraten, känd för sitt torra, för varmt och torrt klimat. Om du överväger att besöka denna majestätiska stad är det viktigt att förstå dess klimat och årstider för att planera din resa. Abu Dhabi har i huvudsak två årstider: en varm säsong, från maj till september, och en mild säsong, från oktober till april.

Abu Dhabis klimat på sommaren: Varm säsong (Maj - September)

Den varma säsongen i Abu Dhabi sträcker sig från maj till september. Under dessa månader är staden vanligtvis mycket varm med temperaturer som kan nå upp till 41°C (106°F) i juli och augusti. Det är en tid då solen nästan skiner oavbrutet, med en genomsnittlig soltid på 14 timmar per dag. Luftfuktigheten är också hög under dessa månader, vilket kan göra klimatet ganska obekvämt för dem som inte är vana vid sådana förhållanden. Vattentemperaturen under denna period är vanligtvis runt 33-34°C, vilket gör badet behagligt.

Abu Dhabis klimat på vintern: Mjuk säsong (Oktober - April)

Den milda säsongen i Abu Dhabi, som varar från oktober till april, anses vara den bästa tiden att besöka staden. Under dessa månader är temperaturerna mildare, med variationer mellan 19°C (67°F) och 33°C (92°F) . Nederbörd är sällsynt, och himlen förblir vanligtvis klar, vilket ger ett genomsnittligt solsken på 9 till 12 timmar per dag. Vattentemperaturen varierar mellan 21°C (70°F) och 29°C (85°F) , vilket gör bad möjligt. Det är också den tid då luftfuktigheten minskar, vilket gör klimatet mer bekvämt för besökare.

Sammanfattningsvis erbjuder Abu Dhabi, med sitt torra klimat, en unik upplevelse för sina besökare. För att fullt ut njuta av din vistelse är det bäst att planera din resa under den milda säsongen. Men om du kan tåla värmen erbjuder den varma säsongen också nästan konstant solsken och varma havsvatten för bad. Oavsett vilken säsong du väljer är Abu Dhabi en stad som inte kommer att sluta förvåna dig med sina arkitektoniska underverk och rika kultur.

Abu Dhabi : Skyline d’Abu DhabiDiagram: temperatur och nederbörd i Abu Dhabi

Graferna nedan låter dig se normala säsongstemperaturer för staden Abu Dhabi: den lägsta och högsta utomhustemperaturen, risk för och månadsvis nederbördsvolym, genomsnittligt antal soltimmar per dag, , havstemperaturen, den relativa luftfuktigheten för varje månad på året.

Temperatur utomhus

Nederbörd (regn)

Dagliga solskenstimmar

Havstemperatur

Luftfuktighet


Turisttillströmning och turistsäsong i Abu Dhabi

Ta reda på när det är högsäsong i Abu Dhabi (och därmed den period då antalet turister är som störst) och när det är lågsäsong med hjälp av våra data och diagram.

Turistsäsong i Abu Dhabi

 • Extrem lågsäsong i Abu Dhabi
  De månader med lägst antal turister är: Juni.
 • Lågsäsong i Abu Dhabi
  Månader med låg turisttillströmning är: Januari, Februari, Mars, April, Maj, Juli, Augusti, September och Oktober.
 • Högsäsong i Abu Dhabi
  Besöksfrekvensen är hög i: November.
 • Extrem högsäsong i Abu Dhabi
  Antalet turister i Abu Dhabi är som högst i: December.

Diagram: Abu Dhabi turistindex per månadLågprissäsong i Abu Dhabi

Genomsnittligt pris för hotell i Abu Dhabi månad för månad

Generellt sett är September den månad då priset på ett hotellrum är billigast i Abu Dhabi. Så det är ett bra tillfälle att åka då och spara pengar! Däremot är November statistiskt sett årets dyraste månad inom hotellbranschen.

Boka ett hotellrum till bästa pris

Genomsnittligt pris för flyg till Abu Dhabi

Priset för en flygresa tur och retur från Stockholm till Abu Dhabi är i genomsnitt billigare när du reser i november (3996 SEK i genomsnitt). Detta är den bästa perioden för budgetresenärer. Om du åker i juli riskerar du däremot att få betala 2208 SEK mer för ditt flyg till Abu Dhabi.

Hitta ett flyg till bästa pris Flygpriser till Abu Dhabi

Genomsnittligt pris för att hyra en bil i Abu Dhabi

Att hyra bil i Abu Dhabi kostar i genomsnitt 395 SEK per dag. Priset varierar med 34.8 SEK beroende på månad. I september är den genomsnittliga kostnaden för att hyra en bil i ett dygn t.ex. 326 SEK. Detta är den bästa tiden för att spara pengar! I juli är det genomsnittliga priset däremot 361 SEK.

Hyr en bil till bästa pris


Andra städer och platser i närheten av Abu Dhabi

När ska man åka till Förenade Arabemiraten?

Chargement en cours
Legend: Abu Dhabi andra platser

Ändra enheter