När är bästa tiden att åka till Palma de Mallorca

Palma de Majorque, huvudstaden på den största ön i Balearerna, är en mycket populär solsemesterdestination på grund av sitt behagliga klimat. Faktum är att vädret på platsen är gynnsamt för en vistelse från mars till december. Dock är den bästa perioden att resa till Palma de Majorque och njuta av Balearernas solsken särskilt mellan maj och oktober.

Under denna period är det många resenärer som upptäcker öns vackraste stränder och besöker sevärdheterna: det är högsäsong för turismen. Därmed kommer priserna att stiga och du behöver ha en ganska stor resebudget.

Det är emellertid en uppskattad period för sitt klimat, eftersom det mellan maj och augusti nästan inte förekommer några nederbörd på Mallorca. Solen skiner och värmen är behaglig. Till exempel varierar medeltemperaturen mellan 25 och 30°C (86°F) i juli och augusti.

Å andra sidan, om du letar efter när du ska resa till Palma de Majorque och undvika folkmassorna, kan du satsa på månaderna mars, november och december. Dessa övergångsperioder är mycket gynnsamma för utflykter. Här hittar du milda temperaturer, mestadels soliga dagar och lite regn. Du kommer att kunna upptäcka Palmas fantastiska monument som det kungliga slottet Almudaina och katedralen i Palma de Majorque i lugn och ro.

Däremot bör dessa månader undvikas om du vill besöka stränderna och bada.

Slutligen, vinterns mildhet i Palma de Majorque främjar avkoppling borta från kylan som kännetecknar vissa länder under samma period. Så tveka inte att åka dit för en exotisk vistelse mitt i vintern. Till exempel är det cirka 12 till 16°C (61°F) i december. Endast januari och februari är något svalare och regnigare, men väderförhållandena är fortfarande mycket acceptabla.

Så, när är bästa tiden att åka till Palma de Mallorca? Här är lite mer information som hjälper dig i ditt beslut:

 • De bästa månaderna för bra väder i Palma de Mallorca är Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November och December
 • I genomsnitt är de varmaste månaderna, Juli, Augusti och September
 • Juli är den torraste månaden
 • De kallaste månaderna är Januari och Februari
 • De regnigaste månaderna September, Oktober och November
 • De bästa månaderna för simning är Juni, Juli, Augusti, September och OktoberÅrlig väderprognos för Palma de Mallorca

Infografik över de bästa tiderna att besöka Palma de Mallorca
Infografik över de bästa tiderna att besöka Palma de Mallorca ©nar-och-vart.se

Väderdetaljer i Palma de Mallorca månad för månad

För att få all information om klimatet och vädret i Palma de Mallorca för en specifik månad, klicka på den motsvarande länken nedan:

Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November DecemberVäder och klimat i Palma de Mallorca

Palma, officiellt kallad Palma de Mallorca, är den största staden på Mallorca och Balearerna. Bortsett från sin unika historiska arv är den känd för sitt soliga klimat året runt.

Faktum är att med sitt medelhavsklimat har Palma milda vintrar och varma, torra somrar. Nederbörden är mycket begränsad på denna ö, så mellan slutet av våren och början av hösten faller inte en enda regndroppe. Således är klimatet i Palma de Mallorca särskilt gynnsamt för en vistelse, åtminstone från mars till december.

Klimatet i Palma de Mallorca på vintern

Precis som på Costa del Sol i Spanien har Palma en särskilt mild vinter. Faktum är att även mellan december och februari kan du njuta av en trevlig atmosfär i Palma. Till exempel är det mellan 12 och 16°C (61°F) i december, och mellan 10 och 15°C (59°F) i januari och februari.

Dessutom är regniga perioder ganska sällsynta, vilket gör att klimatet i Palma de Mallorca generellt sett passar bra för en vistelse på vintern.

Havet är dock ganska kallt, med en temperatur runt 15°C (59°F) . Men du kan njuta av solen genom att promenera längs stranden.

Klimatet i Palma de Mallorca på våren

Vädret i Palma de Mallorca på våren kännetecknas av stigande temperaturer. Redan i april kan man förvänta sig en temperatur nära 20°C (68°F) . Solen, som inte riktigt försvunnit på vintern, visar sig ännu mer och kommer att erbjuda dig vackra dagar för dina utflykter. I maj varierar temperaturerna ungefär mellan 18 och 22°C (72°F) .

Dessutom ökar havstemperaturen också, vilket kommer att tillåta de modigaste att bada redan i maj. Sedan, i juni, eftersom vattentemperaturen i genomsnitt är 22°C (72°F) , kan du dyka utan bekymmer.

Dessutom minskar nederbörden som redan inte var särskilt vanlig allt eftersom veckorna går. Så om man kan förvänta sig cirka 3 regndagar i mars, räknar man inte längre med mer än en regndag i juni.

Sammanfattningsvis är våren i Palma de Mallorca en idealisk tid för en vistelse, där vädret kommer att vara till din fördel.

Klimatet i Palma de Mallorca på sommaren

Sommaren är den idealiska perioden att resa till Palma de Mallorca och njuta av en felfri väderlek. De långa sommardagarna kännetecknas av torrt och soligt väder.

Dessutom känner man värmen när som helst på dagen. Vilket gör att vädret är helt perfekt för lyckade sommarsemestrar. I juli och augusti varierar temperaturen mellan 25 och 30°C (86°F) . Naturligtvis kan temperaturerna vara varmare, vilket ibland kan göra besöken svåra mitt på dagen eller under värmeböljor.

Ändå är den enorma fördelen med Palma de Mallorca möjligheten att bada nära staden. Faktum är att havstemperaturen på sommaren ofta överstiger 25°C (77°F) , vilket gör att du kan njuta av stränderna runt omkring.

Klimatet i Palma de Mallorca på hösten

Under hösten i Palma de Mallorca präglas dagarna fortfarande av värme och fint väder. Faktum är att i september varierar temperaturerna mellan 22 och 28°C (83°F) . Dessutom kan man även i november förvänta sig en temperatur runt 15-20°C.

Den milda temperaturen gör denna period mycket trevlig för en vistelse. Dessutom kommer havstemperaturen att vara lämplig för bad ända fram till oktober.

Däremot, som på Ibiza, ökar regnen i intensitet och frekvens. Redan i september kan det regna mer än 50 mm under månaden. Dessutom är november ofta den regnigaste månaden på året i Palma. Dessa regn är emellertid fortfarande sällsynta och kommer inte att förstöra din vistelse.

Så klimatet i Palma de Mallorca på hösten är fortfarande mycket gynnsamt för en resa.

Palma de Mallorca : PalmaDiagram: temperatur och nederbörd i Palma de Mallorca

Graferna nedan låter dig se normala säsongstemperaturer för staden Palma de Mallorca: den lägsta och högsta utomhustemperaturen, risk för och månadsvis nederbördsvolym, genomsnittligt antal soltimmar per dag, , havstemperaturen, den relativa luftfuktigheten för varje månad på året.

Temperatur utomhus

Nederbörd (regn)

Dagliga solskenstimmar

Havstemperatur

Luftfuktighet


Turisttillströmning och turistsäsong i Palma de Mallorca

Ta reda på när det är högsäsong i Palma de Mallorca (och därmed den period då antalet turister är som störst) och när det är lågsäsong med hjälp av våra data och diagram.

Turistsäsong i Palma de Mallorca

 • Extrem lågsäsong i Palma de Mallorca
  De månader med lägst antal turister är: Januari, Februari, Mars och December.
 • Lågsäsong i Palma de Mallorca
  Månader med låg turisttillströmning är: November.
 • Högsäsong i Palma de Mallorca
  Besöksfrekvensen är hög i: April, Juni och Oktober.
 • Extrem högsäsong i Palma de Mallorca
  Antalet turister i Palma de Mallorca är som högst i: Maj, Juli, Augusti och September.

Diagram: Palma de Mallorca turistindex per månadLågprissäsong i Palma de Mallorca

Genomsnittligt pris för hotell i Palma de Mallorca månad för månad

Generellt sett är December den månad då priset på ett hotellrum är billigast i Palma de Mallorca. Så det är ett bra tillfälle att åka då och spara pengar! Däremot är Juli statistiskt sett årets dyraste månad inom hotellbranschen.

Boka ett hotellrum till bästa pris

Genomsnittligt pris för att hyra en bil i Palma de Mallorca

Att hyra bil i Palma de Mallorca kostar i genomsnitt 279 SEK per dag. Priset varierar med 279 SEK beroende på månad. I februari är den genomsnittliga kostnaden för att hyra en bil i ett dygn t.ex. 140 SEK. Detta är den bästa tiden för att spara pengar! I juli är det genomsnittliga priset däremot 419 SEK.

Hyr en bil till bästa pris


Andra städer och platser i närheten av Palma de Mallorca

När ska man åka till Mallorca?

Chargement en cours
Legend: Palma de Mallorca andra platser

Ändra enheter