När är bästa tiden att åka till Funchal

Den bästa tiden att besöka Funchal beror på vad du letar efter under din vistelse. Om du funderar på när du ska åka till Funchal för att njuta av det bästa vädret, bör du veta att staden har ett behagligt klimat året runt. Dock är perioden från juni till oktober särskilt idealisk för att njuta av milda temperaturer och generellt klart väder.

Den höga turistsäsongen, som sträcker sig från juli till oktober, erbjuder perfekt väder för strand- och badälskare. Dessa månader är de varmaste med en vattentemperatur som varierar mellan 20°C (68°F) och 25°C (77°F) , vilket är idealiskt för att svalka sig. Dessutom är det värt att notera att månaden december också lockar många turister som kommer för att njuta av den festliga stämningen vid årets slut och en mild vinter långt borta från kontinentens kyla.

Men om du föredrar att undvika folkmassorna och njuta av en lugnare vistelse, överväg att besöka Funchal utanför dessa högsäsongsmånader. Även under vintermånaderna, från januari till mars, har staden ett behagligt klimat som gör besöket trevligt. Dessutom är det en utmärkt tid att njuta av Madeiras natursköna skönhet utan sommarträngseln.

Oavsett när du väljer att besöka, erbjuder Funchal en mängd aktiviteter och upplevelser året runt. Oavsett om du vill njuta av stränderna, utforska staden eller upptäcka den omgivande naturen har Funchal något att erbjuda varje besökare, varje säsong.

Sammanfattningsvis beror beslutet om när du ska åka till Funchal på dina personliga preferenser. Oavsett om du letar efter vackra soliga dagar, en mild vinterflykt eller en fördjupning i den lokala kulturen, är Funchal en destination som inte besviker.

Så, när är bästa tiden att åka till Funchal? Här är lite mer information som hjälper dig i ditt beslut:

 • Vädret är bra året runt i Funchal
 • I genomsnitt är de varmaste månaderna, Juli, Augusti, September och Oktober
 • Funchal har torra perioder i Juli och Augusti
 • De regnigaste månaderna Januari, Oktober, November och December
 • De bästa månaderna för simning är Juli, Augusti, September, Oktober och NovemberÅrlig väderprognos för Funchal

Infografik över de bästa tiderna att besöka Funchal
Infografik över de bästa tiderna att besöka Funchal ©nar-och-vart.se

Väderdetaljer i Funchal månad för månad

För att få all information om klimatet och vädret i Funchal för en specifik månad, klicka på den motsvarande länken nedan:

Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November DecemberVäder och klimat i Funchal

Beläget på Madeira är Funchal ett populärt resmål för alla som vill undvika stränga vintrar eller njuta av ett tempererat sommarväder. Från januari till december varierar temperaturen faktiskt mellan 17°C (63°F) och 25°C (77°F) .

Denna stad har ett medelhavsklimat som kännetecknas av milda vintrar och tempererade somrar. Klimatet i Funchal erbjuder en behaglig atmosfär året runt, vilket gör att du kan planera din resa när som helst.

Vinter i Funchal (December till Februari)

Vintern i Funchal är mild, med temperaturer mellan 16°C (61°F) och 18°C (65°F) . Vädret är vanligtvis behagligt med en himmel som ofta är klar eller lätt molnig. Nederbörden är måttlig, med i genomsnitt 2 regndagar per månad. Vintern är således en idealisk säsong för dem som vill undvika kylan samtidigt som de njuter av stadens skönhet.

Vår i Funchal (Mars till Maj)

Klimatet i Funchal på våren är gynnsamt med temperaturer mellan 16°C (61°F) och 19°C (67°F) . Dagarna är soliga och nederbörden minskar gradvis. Maj månad är särskilt trevlig med en himmel som är mestadels klar och nästan ingen regn.

Sommar i Funchal (Juni till Augusti)

Sommaren i Funchal är perfekt med temperaturer mellan 20°C (68°F) och 24°C (76°F) . Klimatet är idealiskt för att njuta av stränderna och den omgivande naturen. Juli och augusti är de torraste månaderna på året med lite eller ingen nederbörd.

Höst i Funchal (September till November)

Hösten i Funchal är också en bra tid att besöka. Temperaturerna förblir behagliga, mellan 19°C (67°F) och 23°C (74°F) . Vädret är vanligtvis soligt, även om november ser en lätt ökning av nederbörden. Ändå erbjuder hösten ett gynnsamt klimat för att utforska staden och dess omgivningar.

Sammanfattningsvis har Funchal ett gynnsamt medelhavsklimat året runt. Oavsett vilken säsong du besöker kan du förvänta dig behagliga temperaturer och generellt soligt väder. De torraste månaderna är juli och augusti, medan vintern erbjuder en mild flykt från kallare temperaturer i andra regioner.

Funchal :Diagram: temperatur och nederbörd i Funchal

Graferna nedan låter dig se normala säsongstemperaturer för staden Funchal: den lägsta och högsta utomhustemperaturen, risk för och månadsvis nederbördsvolym, genomsnittligt antal soltimmar per dag, , havstemperaturen, den relativa luftfuktigheten för varje månad på året.

Temperatur utomhus

Nederbörd (regn)

Dagliga solskenstimmar

Havstemperatur

Luftfuktighet


Turisttillströmning och turistsäsong i Funchal

Ta reda på när det är högsäsong i Funchal (och därmed den period då antalet turister är som störst) och när det är lågsäsong med hjälp av våra data och diagram.

Turistsäsong i Funchal

 • Extrem lågsäsong i Funchal
  De månader med lägst antal turister är: Januari, Februari, Mars och November.
 • Lågsäsong i Funchal
  Månader med låg turisttillströmning är: April, Maj, Juni och December.
 • Högsäsong i Funchal
  Besöksfrekvensen är hög i: Juli, September och Oktober.
 • Extrem högsäsong i Funchal
  Antalet turister i Funchal är som högst i: Augusti.

Diagram: Funchal turistindex per månadLågprissäsong i Funchal

Genomsnittligt pris för hotell i Funchal månad för månad

Generellt sett är Januari den månad då priset på ett hotellrum är billigast i Funchal. Så det är ett bra tillfälle att åka då och spara pengar! Däremot är Augusti statistiskt sett årets dyraste månad inom hotellbranschen.

Boka ett hotellrum till bästa pris

Genomsnittligt pris för flyg till Funchal

Priset för en flygresa tur och retur från Stockholm till Funchal är i genomsnitt billigare när du reser i januari (2571 SEK i genomsnitt). Detta är den bästa perioden för budgetresenärer. Om du åker i augusti riskerar du däremot att få betala 2362 SEK mer för ditt flyg till Funchal.

Hitta ett flyg till bästa pris Flygpriser till Funchal

Genomsnittligt pris för att hyra en bil i Funchal

Att hyra bil i Funchal kostar i genomsnitt 443 SEK per dag. Priset varierar med 233 SEK beroende på månad. I november är den genomsnittliga kostnaden för att hyra en bil i ett dygn t.ex. 326 SEK. Detta är den bästa tiden för att spara pengar! I augusti är det genomsnittliga priset däremot 559 SEK.

Hyr en bil till bästa pris


Andra städer och platser i närheten av Funchal

När ska man åka till Madeira?

Chargement en cours
Legend: Funchal andra platser

Ändra enheter