När är bästa tiden att åka till Split

Den bästa tiden att besöka Split i Kroatien, med tanke på både klimatet och turistaktiviteterna, är mellan april och november. Men om du vill njuta av det mest gynnsamma vädret och milda temperaturer är den mest idealiska perioden från juni till augusti. Det är också den bästa tiden att bada i Split, med vattentemperaturer som varierar mellan 20°C (68°F) och 28°C (83°F) .

Sommaren i Split innebär varma och soliga dagar, perfekta för bad, promenader i staden eller att utforska de omgivande öarna. Den höga turistsäsongen sträcker sig från juni till september, under denna period är staden livlig och det finns gott om aktiviteter. Det är alltså den perfekta tiden att välja om du vill uppleva stadens liv på sin höjdpunkt.

När du funderar på när du ska åka till Split, är det också intressant att överväga mellansäsongerna. April, maj och oktober, november erbjuder behagliga temperaturer utan sommarmånadernas trängsel. Det är ett tillfälle att besöka staden i en lugnare atmosfär och njuta av skönheten vid Adriatiska kusten från en annan synvinkel.

Även utanför dessa perioder har Split mycket att erbjuda. De milda vintrarna kan vara ett tillfälle att utforska de gamla stadens gränder, besöka museer eller njuta av lokala specialiteter på restauranger utan stress.

Sammanfattningsvis beror beslutet om när du ska åka till Split på dina personliga preferenser. Oavsett om du gillar sommarlivet, höstens lugn eller vinterns mildhet har Split något att erbjuda under varje säsong.

Så, när är bästa tiden att åka till Split? Här är lite mer information som hjälper dig i ditt beslut:

 • De bästa månaderna för bra väder i Split är April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober och November
 • I genomsnitt är de varmaste månaderna, Juli och Augusti
 • De kallaste månaderna är Januari och Februari
 • De regnigaste månaderna Januari, November och December
 • De bästa månaderna för simning är Juni, Juli, Augusti och SeptemberÅrlig väderprognos för Split

Infografik över de bästa tiderna att besöka Split
Infografik över de bästa tiderna att besöka Split ©nar-och-vart.se

Väderdetaljer i Split månad för månad

För att få all information om klimatet och vädret i Split för en specifik månad, klicka på den motsvarande länken nedan:

Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November DecemberVäder och klimat i Split

Beläget vid Adriatiska kusten i Kroatien är Split en fascinerande destination året runt tack vare sitt tempererade havsklimat. Denna Köppen-Geiger-klassificering indikerar att Split upplever fyra distinkta årstider. Vintern är vanligtvis mild, våren är sval och behaglig, sommaren är varm och torr, och hösten erbjuder milda temperaturer med lite mer nederbörd. Här är en detaljerad översikt över varje årstid.

Vinter i Split (December - Februari)

Vintern i Split är vanligtvis mild, med temperaturer som varierar mellan 6°C (43°F) och 11°C (52°F) . Dock har denna tid på året flest regndagar, med i genomsnitt 7 regndagar per månad. Den kallaste perioden inträffar i januari, med minimitemperaturer på 6°C (43°F) och nederbörd upp till 125 mm.

Vår i Split (Mars - Maj)

Under våren börjar temperaturerna stiga, med värden mellan 9°C (49°F) och 21°C (70°F) . Maj månad markerar början på gynnsamma förhållanden för utomhusaktiviteter, med en genomsnittstemperatur på 21°C (70°F) , högt UV-index och 14 timmars solsken per dag.

Sommar i Split (Juni - Augusti)

Precis som i Dubrovnik är sommaren den bästa tiden att besöka Split, med temperaturer mellan 22°C (72°F) och 30°C (86°F) . Augusti är den varmaste månaden, med temperaturer upp till 30°C (86°F) , endast 30 mm nederbörd och 14 timmars solsken per dag. Det är också den bästa tiden att njuta av Adriatiska havet, med en vattentemperatur på cirka 25°C (77°F) .

Höst i Split (September - November)

Hösten erbjuder behagliga väderförhållanden för att besöka Split, med temperaturer mellan 20°C (68°F) och 12°C (54°F) . Dock ser november en ökning av nederbörden, med ett genomsnitt på 156 mm regn, vilket kan påverka vissa reseplaner.

Sammanfattningsvis erbjuder Split ett tempererat klimat året runt, med behagliga temperaturer och relativt låg nederbörd. Den bästa tiden att besöka Split för varmt och torrt väder är sommaren, särskilt i augusti. Men om du föredrar svalare väder är våren och hösten också bra alternativ.

Split : SplitDiagram: temperatur och nederbörd i Split

Graferna nedan låter dig se normala säsongstemperaturer för staden Split: den lägsta och högsta utomhustemperaturen, risk för och månadsvis nederbördsvolym, genomsnittligt antal soltimmar per dag, , havstemperaturen, den relativa luftfuktigheten för varje månad på året.

Temperatur utomhus

Nederbörd (regn)

Dagliga solskenstimmar

Havstemperatur

Luftfuktighet


Turisttillströmning och turistsäsong i Split

Ta reda på när det är högsäsong i Split (och därmed den period då antalet turister är som störst) och när det är lågsäsong med hjälp av våra data och diagram.

Turistsäsong i Split

 • Extrem lågsäsong i Split
  De månader med lägst antal turister är: Januari, Februari, Mars och December.
 • Lågsäsong i Split
  Månader med låg turisttillströmning är: April, Maj, Oktober och November.
 • Högsäsong i Split
  Besöksfrekvensen är hög i: Juni och September.
 • Extrem högsäsong i Split
  Antalet turister i Split är som högst i: Juli och Augusti.

Diagram: Split turistindex per månadLågprissäsong i Split

Genomsnittligt pris för hotell i Split månad för månad

Generellt sett är November den månad då priset på ett hotellrum är billigast i Split. Så det är ett bra tillfälle att åka då och spara pengar! Däremot är Juli statistiskt sett årets dyraste månad inom hotellbranschen.

Boka ett hotellrum till bästa pris

Genomsnittligt pris för flyg till Split

Priset för en flygresa tur och retur från Stockholm till Split är i genomsnitt billigare när du reser i oktober (2182 SEK i genomsnitt). Detta är den bästa perioden för budgetresenärer. Om du åker i december riskerar du däremot att få betala 1778 SEK mer för ditt flyg till Split.

Hitta ett flyg till bästa pris Flygpriser till Split

Genomsnittligt pris för att hyra en bil i Split

Att hyra bil i Split kostar i genomsnitt 248 SEK per dag. Priset varierar med 338 SEK beroende på månad. I februari är den genomsnittliga kostnaden för att hyra en bil i ett dygn t.ex. 158 SEK. Detta är den bästa tiden för att spara pengar! I augusti är det genomsnittliga priset däremot 495 SEK.

Hyr en bil till bästa pris


Andra städer och platser i närheten av Split

När ska man åka till Kroatien?

Chargement en cours
Legend: Split andra platser

Ändra enheter