När är bästa tiden att åka till Reykjavik

Den bästa tiden att besöka Reykjavik beror på vad du söker för din resa. Om du prioriterar mildare väderförhållanden och vill njuta av långa soliga dagar är sommaren, från juni till augusti, den perfekta tiden. Det är också högsäsong för turism i Reykjavik. Under denna period kan temperaturerna nå upp till 14°C (58°F) i juli och augusti, vilket anses vara svalt jämfört med andra europeiska destinationer, men det är den varmaste perioden på Island.

Observera dock att under högsäsongen kan turistattraktioner vara överfulla och priserna på boenden tenderar att stiga. Ändå är det också en utmärkt tid att njuta av många utomhusaktiviteter som vandring, fågelskådning och båtturer för att se valar.

Om du funderar på när du ska åka till Reykjavik för att uppleva det unika med att se norrsken, då skulle perioden mellan november och mars vara idealisk. Nätterna är längre, vilket ger perfekta förhållanden för att observera detta spektakulära naturfenomen. Förbered dig dock på kallare väder, med temperaturer som kan sjunka till 0°C (32°F) på vintern.

Att besöka Reykjavik under mindre gynnsamma perioder, som vintern eller hösten, kan också ha sina fördelar. Även om klimatet är tuffare, med låga temperaturer och ofta molnig himmel, erbjuder staden en pittoresk vinterlandskap täckt av snö. Dessutom är turistattraktionerna mindre trångt och priserna på boenden är vanligtvis lägre.

Sammanfattningsvis, när du ska åka till Reykjavik beror på dina klimatpreferenser och vad du vill göra under din vistelse. Oavsett om det är för att njuta av de långa sommardagarna, se norrsken eller upptäcka stadens vintercharm, kommer Reykjavik att förtrolla dig när som helst på året.

Så, när är bästa tiden att åka till Reykjavik? Här är lite mer information som hjälper dig i ditt beslut:

 • De bästa månaderna i procent i Reykjavik är Juli och Augusti
 • December är den kallaste månaden på året
 • De regnigaste månaderna Januari, Februari, Mars, September och OktoberÅrlig väderprognos för Reykjavik

Infografik över de bästa tiderna att besöka Reykjavik
Infografik över de bästa tiderna att besöka Reykjavik ©nar-och-vart.se

Väderdetaljer i Reykjavik månad för månad

För att få all information om klimatet och vädret i Reykjavik för en specifik månad, klicka på den motsvarande länken nedan:

Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November DecemberVäder och klimat i Reykjavik

Reykjavik, Islands huvudstad, är känd för sitt havsklimat, präglat av korta och svala somrar samt långa och kalla vintrar. Denna typ av tempererat klimat, klassificerat som ett kustklimat med korta och svala somrar (Cfc) enligt Köppen-Geigers klassificering, erbjuder en variation av väderförhållanden under hela året. Årstiderna skiljer sig åt med betydande förändringar i temperatur, nederbörd och himmelsförhållanden. Här är en översikt över vad du kan förvänta dig när du besöker Reykjavik under olika årstider.

Vinter i Reykjavik (December till Februari)

Vintern i Reykjavik kännetecknas av kalla temperaturer, med dagliga minima som når 0°C (32°F) . Himlen är vanligtvis molnig, med sporadiska uppehåll. Snö är också vanligt under denna period, vilket kan göra staden ännu mer pittoresk. Januari är särskilt kallt, med en genomsnittstemperatur på 1°C (34°F) under hela dagen.

Vår i Reykjavik (Mars till Maj)

På våren börjar temperaturerna stiga långsamt, med minima från 0°C (32°F) i mars till 5°C (41°F) i maj. Nederbörden börjar minska, även om vädret generellt sett är molnigt med några uppehåll. I maj kan dagstemperaturen nå upp till 9°C (49°F) .

Sommar i Reykjavik (Juni till Augusti)

Sommaren i Reykjavik är sval jämfört med andra europeiska destinationer, med maximala temperaturer på upp till 14°C (58°F) i juli och augusti. Dagarna är längre och himlen är oftare klar eller lätt molnig. Juli är den varmaste månaden, med en genomsnittstemperatur på 14°C (58°F) mitt på dagen.

Höst i Reykjavik (September till November)

Hösten ser en gradvis sänkning av temperaturen, med dagliga minima från 8°C (47°F) i september till 2°C (36°F) i november. Nederbörden ökar också under denna period, med himlen går från lätt molnig till mestadels molnig. November är särskilt kallt, med en genomsnittstemperatur på 3°C (38°F) under hela dagen.

Sammanfattningsvis erbjuder Reykjavik en variation av väderupplevelser under året. Oavsett om du föredrar vinterns iskyla, sommarens friskhet eller de mildare temperaturerna på våren och hösten, finns det alltid något att uppskatta i stadens klimat. Det är dock viktigt att notera att vädret i Reykjavik kan vara oberäkneligt, så det rekommenderas alltid att kolla väderprognosen innan du planerar din resa.

Reykjavik : ReykjavikDiagram: temperatur och nederbörd i Reykjavik

Graferna nedan låter dig se normala säsongstemperaturer för staden Reykjavik: den lägsta och högsta utomhustemperaturen, risk för och månadsvis nederbördsvolym, genomsnittligt antal soltimmar per dag, , havstemperaturen, den relativa luftfuktigheten för varje månad på året.

Temperatur utomhus

Nederbörd (regn)

Dagliga solskenstimmar

Havstemperatur

Luftfuktighet


Turisttillströmning och turistsäsong i Reykjavik

Ta reda på när det är högsäsong i Reykjavik (och därmed den period då antalet turister är som störst) och när det är lågsäsong med hjälp av våra data och diagram.

Turistsäsong i Reykjavik

 • Extrem lågsäsong i Reykjavik
  De månader med lägst antal turister är: Januari, Februari, Mars, April, Maj, Oktober och November.
 • Lågsäsong i Reykjavik
  Månader med låg turisttillströmning är: September och December.
 • Högsäsong i Reykjavik
  Besöksfrekvensen är hög i: Juni.
 • Extrem högsäsong i Reykjavik
  Antalet turister i Reykjavik är som högst i: Juli och Augusti.

Diagram: Reykjavik turistindex per månadLågprissäsong i Reykjavik

Genomsnittligt pris för hotell i Reykjavik månad för månad

Generellt sett är April den månad då priset på ett hotellrum är billigast i Reykjavik. Så det är ett bra tillfälle att åka då och spara pengar! Däremot är Juli statistiskt sett årets dyraste månad inom hotellbranschen.

Boka ett hotellrum till bästa pris

Genomsnittligt pris för flyg till Reykjavik

Priset för en flygresa tur och retur från Stockholm till Reykjavik är i genomsnitt billigare när du reser i oktober (2890 SEK i genomsnitt). Detta är den bästa perioden för budgetresenärer. Om du åker i juli riskerar du däremot att få betala 1037 SEK mer för ditt flyg till Reykjavik.

Hitta ett flyg till bästa pris Flygpriser till Reykjavik

Genomsnittligt pris för att hyra en bil i Reykjavik

Att hyra bil i Reykjavik kostar i genomsnitt 599 SEK per dag. Priset varierar med 496 SEK beroende på månad. I november är den genomsnittliga kostnaden för att hyra en bil i ett dygn t.ex. 450 SEK. Detta är den bästa tiden för att spara pengar! I juli är det genomsnittliga priset däremot 945 SEK.

Hyr en bil till bästa pris


Andra städer och platser i närheten av Reykjavik

När ska man åka till Island?

Chargement en cours
Legend: Reykjavik andra platser

Ändra enheter