Är Stockholm flygplats billigast för att åka till Minsk?

Dataanalys:

Av de 25404 analyserade flygningarna framgår det att att resa från Stockholm flygplats till Minsk är statistiskt sett dyrast (i genomsnitt SEK3264, vilket är SEK662 mer än att resa från Helsinki flygplats).


När ska man åka: vad är det RÄTTA priset för en tur- och returflygning till Minsk (från: Stockholm)

Det genomsnittliga priset för att åka till Minsk från Stockholm flygplats är 3264 SEK (tur och retur). Det finns dock variationer beroende på avresemånaden. Således är det möjligt att betala för ditt flygbiljett i genomsnitt mellan 2613 SEK (i oktober) och 4542 SEK (i juli), vilket innebär en besparing på 651 SEK eller ett tillägg på 1279 SEK (jämfört med det genomsnittliga priset) beroende på perioden du reser.

Analysen av alla priser visar att det vanligaste priset ligger mellan 1683 till 2243 SEK och att det generellt sett är mer ekonomiskt att åka på en tisdag och komma tillbaka på en tisdag på en direktflygning.

Var försiktig, de billigaste månaderna kan motsvara ogynnsamma väderperioder . Kolla in vår sida När ska man åka till Minsk innan du bokar din flygresa.

Om du vill veta när du ska boka ditt flyg till bästa pris, gå direkt till den andra delen av denna sida: När du ska köpa din Stockholm-Minsk flygbiljett.

Hur beräknas dessa data?

Vi har studerat ett urval av 8499 flygbiljettpriser från tidigare år för flyg till Minsk från Stockholm och kan således fastställa precisa och trovärdiga prisvariationstrender baserade på olika parametrar. Naturligtvis kan priserna variera från år till år, men den säsongsbetonade aspekten av dessa data (återkommande skollov, evenemang... från år till år) gör dessa statistik ganska tillförlitliga.

Genomsnittligt pris beroende på avresemånad

Dataanalys:

Genom att åka i oktober kommer priset på flygbiljetten statistiskt sett vara billigast (2613 SEK , vilket innebär en besparing på 651 SEK jämfört med det genomsnittliga priset under året som är 3264 SEK ). Å andra sidan kommer juli vara dyrast (4542 SEK ).

Flyg Stockholm-Minsk: när är det bästa tillfället att åka till bästa pris?

Månad Genomsnittligt pris Vår åsikt
Januari 3656 SEK rimligt pris
Februari 3084 SEK bra pris
Mars 2905 SEK bra pris
April 3006 SEK bra pris
Maj 3387 SEK rimligt pris
Juni 3880 SEK rimligt pris
Juli 4542 SEK
mycket högt pris
Augusti 3387 SEK rimligt pris
September 2770 SEK bra pris
Oktober 2613 SEK
mycket bra pris
November 2647 SEK bra pris
December 3219 SEK bra pris

Prisuppdelning för att resa från Stockholm till Minsk

Dataanalys:

Priserna för flyg från Stockholm till Minsk varierar från 1122 till 7289 SEK. 10% av biljetterna köptes till minimipriset (från 1122 till 1683 SEK), 1% till maximipriset (från 6729 till 7289 SEK). Majoriteten av flygbiljetterna köptes i intervallet 1683 till 2243 SEK (36% av biljetterna).

Billigaste flygbolagen för flygningen Stockholm->Minsk

Det finns 13 företag som betjänar Stockholm från Minsk flygplats: Belavia, AirBaltic, Austrian Airlines, LOT, Aeroflot, Lufthansa, Turkish Airlines, Wizz Air, Ukraine International, Finnair, Ryanair, KLM och Norwegian.

Dataanalys:

Av de 8499 analyserade flygningarna under tidigare år var Belavia det flygbolag som oftast erbjöd det bästa priset i sökresultaten för flygbiljetter (15% av tiden) på sträckan Stockholm->Minsk.

Direktflyg eller flyg med mellanlandning?

Dataanalys:

För att få det bästa priset för flygningen Stockholm-Minsk bör du ta en direktflygning (sparar i genomsnitt 11315 SEK jämfört med en flygning med en eller flera mellanlandningar).

Vilken dag i veckan att åka?

Dataanalys:

Statistiskt sett är flyg från Stockholm till Minsk som avgår på en tisdag billigare än på andra veckodagar. Genom att välja en tisdag som avresedatum kan du spara i genomsnitt 246 SEK. Å andra sidan kan det vara dyrare att resa på en söndag och du kan behöva betala 617 SEK extra.

Vilken dag i veckan att komma tillbaka?

Dataanalys:

Statistiskt sett är returflyg från Minsk till Stockholm som avgår på en tisdag billigare än på andra veckodagar. Genom att välja en tisdag som returdatum sparar du i genomsnitt 224 SEK. Å andra sidan kan det vara dyrare att resa från Minsk på en torsdag, med en kostnad på 797 SEK.När ska man boka sin flygning Stockholm - Minsk för att få det billigaste priset?

Statistiskt sett kommer du att göra de största besparingarna genom att köpa ditt flygbiljett mellan 7 till 8 månader i förväg. Du kan dock riskera att betala ett högt pris om du bokar mellan 0 till 1 månad i förväg.

Visste du att priset på flygbiljetter inte bara varierar beroende på hur långt i förväg du bokar, utan också vilken veckodag du bokar! För att maximera dina chanser att få bästa pris för en Stockholm-Minsk flygning rekommenderas det att boka din biljett på en onsdag.

Vilken månad åker du till Minsk?

Vi ger dig specifikt den bästa tiden att köpa ditt flygbiljett och rätt pris att betala baserat på din avresemånad:

januari februari mars april maj juni juli augusti september oktober november december

Hur långt i förväg bör jag köpa mitt flyg?

Dataanalys:

För att få det billigaste flygbiljetten från Stockholm till Minsk rekommenderas det att köpa den 7 till 8 månader före avresa (det kostar då i genomsnitt 2053 SEK, vilket är en besparing på 1211 SEK jämfört med det totala genomsnittspriset). Å andra sidan, om du köper din biljett 0 till 1 månad i förväg, betalar du fullpris (538 SEK mer än genomsnittspriset).

Vilken dag i veckan ska jag boka mitt flygbiljett?

Dataanalys:

Statistiskt sett är onsdag den dag då flygbiljetter till Stockholm->Minsk är billigast. Så genom att köpa din flygbiljett på en onsdag sparar du 134 SEK. Å andra sidan kan du genom att köpa den på en fredag riskera att betala 337 SEK mer.
Ändra valuta