Är Köpenhamn flygplats billigast för att åka till Kiev?

Dataanalys:

Av de 131886 analyserade flygningarna verkar det som att att resa från Köpenhamn flygplats till Kiev är statistiskt sett billigare (i genomsnitt SEK1245, vilket är SEK819 mindre än att resa från Helsinki flygplats).


När ska man åka: vad är det RÄTTA priset för en tur- och returflygning till Kiev (från: Köpenhamn)

Det genomsnittliga priset för att åka till Kiev från Köpenhamn flygplats är 1245 SEK (tur och retur). Det finns dock variationer beroende på avresemånaden. Således är det möjligt att betala för ditt flygbiljett i genomsnitt mellan 954 SEK (i november) och 1582 SEK (i juli), vilket innebär en besparing på 292 SEK eller ett tillägg på 337 SEK (jämfört med det genomsnittliga priset) beroende på perioden du reser.

Analysen av alla priser visar att det vanligaste priset ligger mellan 561 till 1122 SEK och att det generellt sett är mer ekonomiskt att åka på en söndag och komma tillbaka på en tisdag på en direktflygning.

Var försiktig, de billigaste månaderna kan motsvara ogynnsamma väderperioder . Kolla in vår sida När ska man åka till Kiev innan du bokar din flygresa.

Om du vill veta när du ska boka ditt flyg till bästa pris, gå direkt till den andra delen av denna sida: När du ska köpa din Köpenhamn-Kiev flygbiljett.

Hur beräknas dessa data?

Vi har studerat ett urval av 53944 flygbiljettpriser från tidigare år för flyg till Kiev från Köpenhamn och kan således fastställa precisa och trovärdiga prisvariationstrender baserade på olika parametrar. Naturligtvis kan priserna variera från år till år, men den säsongsbetonade aspekten av dessa data (återkommande skollov, evenemang... från år till år) gör dessa statistik ganska tillförlitliga.

Genomsnittligt pris beroende på avresemånad

Dataanalys:

Genom att åka i november kommer priset på flygbiljetten statistiskt sett vara billigast (954 SEK , vilket innebär en besparing på 292 SEK jämfört med det genomsnittliga priset under året som är 1245 SEK ). Å andra sidan kommer juli vara dyrast (1582 SEK ).

Flyg Köpenhamn-Kiev: när är det bästa tillfället att åka till bästa pris?

Månad Genomsnittligt pris Vår åsikt
Januari 1223 SEK rimligt pris
Februari 1066 SEK bra pris
Mars 1122 SEK bra pris
April 1369 SEK rimligt pris
Maj 1223 SEK rimligt pris
Juni 1290 SEK rimligt pris
Juli 1582 SEK
mycket högt pris
Augusti 1346 SEK rimligt pris
September 1043 SEK bra pris
Oktober 1189 SEK rimligt pris
November 954 SEK
mycket bra pris
December 1413 SEK högt pris

Prisuppdelning för att resa från Köpenhamn till Kiev

Dataanalys:

Priserna för flyg från Köpenhamn till Kiev varierar från 0 till 3365 SEK. 4% av biljetterna köptes till minimipriset (från 0 till 561 SEK), 1% till maximipriset (från 2804 till 3365 SEK). Majoriteten av flygbiljetterna köptes i intervallet 561 till 1122 SEK (46% av biljetterna).

Billigaste flygbolagen för flygningen Köpenhamn->Kiev

Det finns 7 företag som betjänar Köpenhamn från Kiev flygplats: Wizz Air, Ryanair, Ukraine International, AirBaltic, Lufthansa, LOT och Austrian Airlines.

Dataanalys:

Av de 53944 analyserade flygningarna under tidigare år var Wizz Air det flygbolag som oftast erbjöd det bästa priset i sökresultaten för flygbiljetter (75% av tiden) på sträckan Köpenhamn->Kiev.

Direktflyg eller flyg med mellanlandning?

Dataanalys:

För att få det bästa priset för flygningen Köpenhamn-Kiev bör du ta en direktflygning (sparar i genomsnitt 3140 SEK jämfört med en flygning med en eller flera mellanlandningar).

Vilken dag i veckan att åka?

Dataanalys:

Statistiskt sett är flyg från Köpenhamn till Kiev som avgår på en söndag billigare än på andra veckodagar. Genom att välja en söndag som avresedatum kan du spara i genomsnitt 67 SEK. Å andra sidan kan det vara dyrare att resa på en måndag och du kan behöva betala 169 SEK extra.

Vilken dag i veckan att komma tillbaka?

Dataanalys:

Statistiskt sett är returflyg från Kiev till Köpenhamn som avgår på en tisdag billigare än på andra veckodagar. Genom att välja en tisdag som returdatum sparar du i genomsnitt 67 SEK. Å andra sidan kan det vara dyrare att resa från Kiev på en fredag, med en kostnad på 202 SEK.När ska man boka sin flygning Köpenhamn - Kiev för att få det billigaste priset?

Statistiskt sett kommer du att göra de största besparingarna genom att köpa ditt flygbiljett mellan 2 till 3 månader i förväg. Du kan dock riskera att betala ett högt pris om du bokar mellan 8 till 9 månader i förväg.

Visste du att priset på flygbiljetter inte bara varierar beroende på hur långt i förväg du bokar, utan också vilken veckodag du bokar! För att maximera dina chanser att få bästa pris för en Köpenhamn-Kiev flygning rekommenderas det att boka din biljett på en torsdag.

Vilken månad åker du till Kiev?

Vi ger dig specifikt den bästa tiden att köpa ditt flygbiljett och rätt pris att betala baserat på din avresemånad:

januari februari mars april maj juni juli augusti september oktober november december

Hur långt i förväg bör jag köpa mitt flyg?

Dataanalys:

För att få det billigaste flygbiljetten från Köpenhamn till Kiev rekommenderas det att köpa den 2 till 3 månader före avresa (det kostar då i genomsnitt 1021 SEK, vilket är en besparing på 224 SEK jämfört med det totala genomsnittspriset). Å andra sidan, om du köper din biljett 8 till 9 månader i förväg, betalar du fullpris (460 SEK mer än genomsnittspriset).

Vilken dag i veckan ska jag boka mitt flygbiljett?

Dataanalys:

Statistiskt sett är torsdag den dag då flygbiljetter till Köpenhamn->Kiev är billigast. Så genom att köpa din flygbiljett på en torsdag sparar du 11 SEK. Å andra sidan kan du genom att köpa den på en tisdag riskera att betala 12 SEK mer.
Ändra valuta