Är Helsinki flygplats den billigaste för att åka till Kazakstan i maj?

Dataanalys:

Av de 398 analyserade flygningarna i maj framgår det att att resa från Helsinki flygplats till Kazakstan är statistiskt sett dyrast i maj (i genomsnitt SEK6113, vilket är SEK987 mer än att resa från Stockholm flygplats).


Helsinki-Kazakstan: vad är det RÄTTA priset för en tur- och returflygning i maj?

När du reser i maj är det genomsnittliga priset för att åka till Kazakstan från Helsinki flygplats 6113 SEK (tur och retur).

Analysen av alla priser visar att den vanligaste priset denna månad är mellan 5048 till 5608 SEK och att det generellt sett är mer ekonomiskt att åka i maj på en torsdag och återvända på en tisdag på en flygning med en eller flera mellanlandningar.

I maj är priset på flygbiljetter till Kazakstan från Helsinki flygplats statistiskt sett en av de lägsta under året. Det finns dock månader då det är ännu billigare: se statistiken för rutten Helsinki->Kazakstan.

Hur beräknas dessa data?

Vi har studerat ett urval av 285 flygbiljettpriser för majflygningar under tidigare år för Helsinki-Nur-Sultan (Astana)-flygningar (tur och retur) och kan därmed fastställa exakta och trovärdiga prisvariationstrender baserat på olika parametrar.

Prisfördelning för sträckan Helsinki-Kazakstan (Nur-Sultan (Astana)) i maj

Dataanalys:

Priserna för flyg från Helsinki till Kazakstan (Nur-Sultan (Astana)) i maj varierar från 3926 till 7291 SEK. 9% av biljetterna köptes till minimipriset (från 3926 till 4487 SEK), 8% till maximipriset (från 6730 till 7291 SEK). Majoriteten av flygbiljetterna köptes i intervallet 5048 till 5608 SEK (27% av biljetterna).

Vilken dag i veckan att åka i maj?

Dataanalys:

Statistiskt sett är flyg från Helsinki till Kazakstan (Nur-Sultan (Astana)) i maj som avgår på en torsdag billigare än på andra veckodagar. Genom att välja en torsdag som avresedatum kan du spara i genomsnitt 347 SEK. Å andra sidan kan det vara dyrare att resa på en tisdag och du kan behöva betala 359 SEK extra.

Vilken dag i veckan att komma tillbaka i maj?

Dataanalys:

Statistiskt sett är returflyg från Kazakstan (Nur-Sultan (Astana)) till Helsinki i maj som avgår på en tisdag billigare än på andra veckodagar. Genom att välja en tisdag som returdatum sparar du i genomsnitt 235 SEK. Å andra sidan kan det vara dyrare att resa från Kazakstan (Nur-Sultan (Astana)) på en onsdag, med en kostnad på 315 SEK.När ska man boka sin flygning Helsinki - Kazakstan (Nur-Sultan (Astana)) för en avresa i maj 2024 för att få det billigaste priset?

Statistiskt sett kommer du att göra de största besparingarna genom att köpa ditt flygbiljett mellan 2 till 3 månader i förväg. Du kan dock riskera att betala ett högt pris om du bokar mellan 0 till 1 månad i förväg.

Priset på flygbiljetter kan också variera beroende på vilken dag i veckan du bokar det. Enligt vår statistik bör du boka din Helsinki-Kazakstan-flygning i maj på en söndag för att få bästa pris.

Hur långt i förväg bör jag köpa mitt flyg för maj?

Dataanalys:

För att få det billigaste flygbiljetten från Helsinki till Kazakstan i maj rekommenderas det att köpa den 2 till 3 månader före avresa (det kostar då i genomsnitt 5384 SEK, vilket är en besparing på 729 SEK jämfört med det totala genomsnittspriset). Å andra sidan, om du köper din biljett 0 till 1 månad i förväg, betalar du fullpris (1009 SEK mer än genomsnittspriset).

Vilken veckodag ska jag boka en flygning i maj?

Dataanalys:

Statistiskt sett är söndag den dag då flygbiljetter till Helsinki->Kazakstan i maj är billigast. Så genom att köpa din flygbiljett på en söndag sparar du 358 SEK. Å andra sidan kan du genom att köpa den på en lördag riskera att betala 359 SEK mer.Ändra valuta