Är Helsinki flygplats billigast för att åka till Kazakstan (Nur-Sultan (Astana))?

Dataanalys:

Av de analyserade 8511 flygningarna verkar det som att att flyga från Helsinki flygplats till Kazakstan (Nur-Sultan (Astana)) varken är det dyraste eller det billigaste alternativet (den billigaste avgångsflygplatsen är Stockholm med ett genomsnittligt flygpris på 6471 SEK, vilket är 213 SEK mindre i genomsnitt, och den dyraste avgångsflygplatsen är Köpenhamn med ett genomsnittligt flygpris på 6774 SEK).


När ska man åka: vad är det RÄTTA priset för en tur- och returflygning till Kazakstan (Nur-Sultan (Astana)) (från: Helsinki)

Det genomsnittliga priset för att åka till Kazakstan (Nur-Sultan (Astana)) från Helsinki flygplats är 6684 SEK (tur och retur). Det finns dock variationer beroende på avresemånaden. Således är det möjligt att betala för ditt flygbiljett i genomsnitt mellan 5663 SEK (i februari) och 9510 SEK (i juli), vilket innebär en besparing på 1021 SEK eller ett tillägg på 2826 SEK (jämfört med det genomsnittliga priset) beroende på perioden du reser.

Analysen av alla priser visar att det vanligaste priset ligger mellan 5607 till 6168 SEK och det är generellt sett mer ekonomiskt att åka på en fredag och komma tillbaka på en måndag på en flygning med 1 eller flera mellanlandningar.

Var försiktig, de billigaste månaderna kan motsvara ogynnsamma väderperioder . Kolla in vår sida När ska man åka till Kazakstan (Nur-Sultan (Astana)) innan du bokar din flygresa.

Om du vill veta när du ska boka ditt flyg till bästa pris, gå direkt till den andra delen av denna sida: När du ska köpa din Helsinki-Kazakstan (Nur-Sultan (Astana)) flygbiljett.

Hur beräknas dessa data?

Vi har studerat ett urval av 4285 flygbiljettpriser från tidigare år för flyg till Kazakstan från Helsinki och kan således fastställa precisa och trovärdiga prisvariationstrender baserade på olika parametrar. Naturligtvis kan priserna variera från år till år, men den säsongsbetonade aspekten av dessa data (återkommande skollov, evenemang... från år till år) gör dessa statistik ganska tillförlitliga.

Genomsnittligt pris beroende på avresemånad

Dataanalys:

Genom att åka i februari kommer priset på flygbiljetten statistiskt sett vara billigast (5663 SEK , vilket innebär en besparing på 1021 SEK jämfört med det genomsnittliga priset under året som är 6684 SEK ). Å andra sidan kommer juli vara dyrast (9510 SEK ).

Flyg Helsinki-Kazakstan (Nur-Sultan (Astana)): när är det bästa tillfället att åka till bästa pris?

Månad Genomsnittligt pris Vår åsikt
Januari 6336 SEK bra pris
Februari 5663 SEK
mycket bra pris
Mars 6359 SEK bra pris
April 6022 SEK bra pris
Maj 6112 SEK bra pris
Juni 7144 SEK rimligt pris
Juli 9510 SEK
mycket högt pris
Augusti 7166 SEK rimligt pris
September 5809 SEK bra pris
Oktober 7278 SEK rimligt pris
November 6471 SEK bra pris
December 6213 SEK bra pris

Prisuppdelning för att resa från Helsinki till Kazakstan (Nur-Sultan (Astana))

Dataanalys:

Priserna för flyg från Helsinki till Kazakstan (Nur-Sultan (Astana)) varierar från 2243 till 13457 SEK. 2% av biljetterna köptes till minimipriset (från 2243 till 2804 SEK), 1% till maximipriset (från 12896 till 13457 SEK). Majoriteten av flygbiljetterna köptes i intervallet 5607 till 6168 SEK (16% av biljetterna).

Billigaste flygbolagen för flygningen Helsinki->Kazakstan

Det finns 10 företag som betjänar Helsinki från Kazakstan (Nur-Sultan (Astana)) flygplats: Turkish Airlines, Finnair, Lufthansa, Belavia, AirBaltic, Aeroflot, Norwegian, Ryanair, Pegasus Airlines och EasyJet.

Dataanalys:

Av de 4285 analyserade flygningarna under tidigare år var Turkish Airlines det flygbolag som oftast erbjöd det bästa priset i sökresultaten för flygbiljetter (30% av tiden) på sträckan Helsinki->Kazakstan.

Vilken dag i veckan att åka?

Dataanalys:

Statistiskt sett är flyg från Helsinki till Kazakstan (Nur-Sultan (Astana)) som avgår på en fredag billigare än på andra veckodagar. Genom att välja en fredag som avresedatum kan du spara i genomsnitt 773 SEK. Å andra sidan kan det vara dyrare att resa på en lördag och du kan behöva betala 774 SEK extra.

Vilken dag i veckan att komma tillbaka?

Dataanalys:

Statistiskt sett är returflyg från Kazakstan (Nur-Sultan (Astana)) till Helsinki som avgår på en måndag billigare än på andra veckodagar. Genom att välja en måndag som returdatum sparar du i genomsnitt 818 SEK. Å andra sidan kan det vara dyrare att resa från Kazakstan (Nur-Sultan (Astana)) på en söndag, med en kostnad på 449 SEK.När ska man boka sin flygning Helsinki - Kazakstan (Nur-Sultan (Astana)) för att få det billigaste priset?

Statistiskt sett kommer du att göra de största besparingarna genom att köpa ditt flygbiljett mellan 3 till 4 månader i förväg. Du kan dock riskera att betala ett högt pris om du bokar mellan 0 till 1 månad i förväg.

Visste du att priset på flygbiljetter inte bara varierar beroende på hur långt i förväg du bokar, utan också vilken veckodag du bokar! För att maximera dina chanser att få bästa pris för en Helsinki-Kazakstan flygning rekommenderas det att boka din biljett på en fredag.

Vilken månad åker du till Kazakstan (Nur-Sultan (Astana))?

Vi ger dig specifikt den bästa tiden att köpa ditt flygbiljett och rätt pris att betala baserat på din avresemånad:

januari februari mars april maj juni juli augusti september oktober november december

Hur långt i förväg bör jag köpa mitt flyg?

Dataanalys:

För att få det billigaste flygbiljetten från Helsinki till Kazakstan (Nur-Sultan (Astana)) rekommenderas det att köpa den 3 till 4 månader före avresa (det kostar då i genomsnitt 5428 SEK, vilket är en besparing på 1256 SEK jämfört med det totala genomsnittspriset). Å andra sidan, om du köper din biljett 0 till 1 månad i förväg, betalar du fullpris (1446 SEK mer än genomsnittspriset).

Vilken dag i veckan ska jag boka mitt flygbiljett?

Dataanalys:

Statistiskt sett är fredag den dag då flygbiljetter till Helsinki->Kazakstan är billigast. Så genom att köpa din flygbiljett på en fredag sparar du 392 SEK. Å andra sidan kan du genom att köpa den på en måndag riskera att betala 326 SEK mer.
Ändra valuta