När är bästa tiden att åka till Heraklion

Den bästa tiden att besöka Heraklion, med tanke på både klimatet och antalet turister, sträcker sig från maj till oktober. Om du funderar på när du ska åka till Heraklion, erbjuder denna sex månaders period ett gynnsamt klimat med behagliga temperaturer och rikligt med solsken.

Under denna period är klimatet särskilt lämpligt för att upptäcka stadens historiska och kulturella skatter, samt för avkoppling på regionens orörda stränder. Månaderna juni, juli, augusti, september och oktober är också de mest lämpliga för att bada med vattentemperaturer som varierar mellan 22°C (72°F) och 28°C (83°F) , vilket ger dig möjlighet att verkligen njuta av Egeiska havet.

Det är dock värt att notera att högsäsongen för turism i Heraklion är mellan juli och oktober. Denna period kännetecknas av ett högre antal besökare, vilket kan göra vissa turistattraktioner mer trångt. Trots detta är den festliga och livliga atmosfären i staden under dessa månader en verklig tillgång för dem som uppskattar dynamiken och livligheten.

Om du föredrar att undvika folkmassorna är månaderna maj och juni, samt november och december, lugnare perioder. Även om vädret är något mindre fördelaktigt mot slutet av året, är klimatet behagligt och du kan njuta av staden i en lugnare atmosfär.

Sammanfattningsvis, oavsett om du gillar att bada, är intresserad av historia eller föredrar soliga promenader, kommer du att trivas i Heraklion. Frågan är inte så mycket när du ska åka till Heraklion, utan snarare att bestämma vad du vill göra när du är på plats.

Så, när är bästa tiden att åka till Heraklion? Här är lite mer information som hjälper dig i ditt beslut:

 • De bästa månaderna för bra väder i Heraklion är Februari, Mars, April, Maj, Juni, Juli, Augusti, September, Oktober, November och December
 • I genomsnitt är de varmaste månaderna, Juni, Juli, Augusti och September
 • Heraklion har torra perioder i Juni, Juli och Augusti
 • De kallaste månaderna är Januari och Februari
 • De regnigaste månaderna Januari och December
 • Augusti är den bästa månaden för simningÅrlig väderprognos för Heraklion

Infografik över de bästa tiderna att besöka Heraklion
Infografik över de bästa tiderna att besöka Heraklion ©nar-och-vart.se

Väderdetaljer i Heraklion månad för månad

För att få all information om klimatet och vädret i Heraklion för en specifik månad, klicka på den motsvarande länken nedan:

Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November DecemberVäder och klimat i Heraklion

Välkommen till Heraklion, det välsignade landet där solen nästan skiner året runt. Med en medelhavsklimat är staden Heraklion på Kreta en idealisk plats för dem som älskar solen, havet och historien. Enligt Köppen-Geiger-klassificeringen har Heraklions klimat en varm medelhavsklimat på sommaren (Csa), vilket innebär att somrarna är varma och torra, medan vintrarna är milda och fuktiga.

Vinter i Heraklion (december till februari)

Vintern i Heraklion är mild, med temperaturer som varierar mellan 12°C (54°F) och 16°C (61°F) . Även om det är den regnigaste tiden på året, med i genomsnitt 5 till 6 regndagar per månad, hindrar det inte solen från att skina större delen av tiden. Den klara och soliga himlen dominerar vinterperioden och erbjuder ljusa och trevliga dagar.

Vår i Heraklion (mars till maj)

Våren i Heraklion är en perfekt tid att besöka. Temperaturerna börjar stiga och når upp till 23°C (74°F) i maj. Regnet blir allt mer sällsynt, med endast 1 till 3 dagar med nederbörd per månad. Soligt väder dominerar, vilket gör denna säsong perfekt för att njuta av de fortfarande lugna stränderna och den blomstrande naturen.

Sommar i Heraklion (juni till augusti)

Sommaren i Heraklion är varm och torr, med temperaturer som når upp till 29°C (85°F) i augusti. Det är den perfekta tiden att lata sig på stränderna och njuta av det varma havet. Regn är sällsynt, med nästan inga regndagar under dessa månader. Himmeln förblir klar större delen av tiden och ger många soltimmar.

Höst i Heraklion (september till november)

Hösten i Heraklion är fortfarande varm i september, med temperaturer som kan nå upp till 27°C (81°F) . Temperaturerna börjar sjunka i oktober och november, men förblir ändå behagliga, varierande mellan 18°C (65°F) och 23°C (74°F) . Regndagarna ökar gradvis, men solen dominerar fortfarande, vilket gör hösten i Heraklion trevlig och färgstark.

Sammanfattningsvis, oavsett vilken tid på året du väljer att besöka Heraklion, är chansen stor att du kommer att mötas av solen. Oavsett om du är en solbadande entusiast eller en historieälskare som letar efter mildare temperaturer för att utforska de arkeologiska platserna, har Heraklion något att erbjuda under varje säsong.

Heraklion : HéraklionDiagram: temperatur och nederbörd i Heraklion

Graferna nedan låter dig se normala säsongstemperaturer för staden Heraklion: den lägsta och högsta utomhustemperaturen, risk för och månadsvis nederbördsvolym, genomsnittligt antal soltimmar per dag, , havstemperaturen, den relativa luftfuktigheten för varje månad på året.

Temperatur utomhus

Nederbörd (regn)

Dagliga solskenstimmar

Havstemperatur

Luftfuktighet


Turisttillströmning och turistsäsong i Heraklion

Ta reda på när det är högsäsong i Heraklion (och därmed den period då antalet turister är som störst) och när det är lågsäsong med hjälp av våra data och diagram.

Turistsäsong i Heraklion

 • Extrem lågsäsong i Heraklion
  De månader med lägst antal turister är: Januari, Februari, November och December.
 • Lågsäsong i Heraklion
  Månader med låg turisttillströmning är: Mars, April och Maj.
 • Högsäsong i Heraklion
  Besöksfrekvensen är hög i: Juni, Juli, September och Oktober.
 • Extrem högsäsong i Heraklion
  Antalet turister i Heraklion är som högst i: Augusti.

Diagram: Heraklion turistindex per månadLågprissäsong i Heraklion

Genomsnittligt pris för hotell i Heraklion månad för månad

Generellt sett är Oktober den månad då priset på ett hotellrum är billigast i Heraklion. Så det är ett bra tillfälle att åka då och spara pengar! Däremot är Augusti statistiskt sett årets dyraste månad inom hotellbranschen.

Boka ett hotellrum till bästa pris

Genomsnittligt pris för flyg till Heraklion

Priset för en flygresa tur och retur från Stockholm till Heraklion är i genomsnitt billigare när du reser i september (2936 SEK i genomsnitt). Detta är den bästa perioden för budgetresenärer. Om du åker i december riskerar du däremot att få betala 1324 SEK mer för ditt flyg till Heraklion.

Hitta ett flyg till bästa pris Flygpriser till Heraklion

Genomsnittligt pris för att hyra en bil i Heraklion

Att hyra bil i Heraklion kostar i genomsnitt 265 SEK per dag. Priset varierar med 369 SEK beroende på månad. I november är den genomsnittliga kostnaden för att hyra en bil i ett dygn t.ex. 150 SEK. Detta är den bästa tiden för att spara pengar! I augusti är det genomsnittliga priset däremot 519 SEK.

Hyr en bil till bästa pris


Andra städer och platser i närheten av Heraklion

När ska man åka till Kreta?

Chargement en cours
Legend: Heraklion andra platser

Ändra enheter