När är bästa tiden att åka till Tunis

Den bästa tiden att besöka Tunis med tanke på både klimatet och turistströmmarna är utan tvekan våren och hösten. Om du funderar på när du ska åka till Tunis, bör du veta att månaderna april till juni och september till november är särskilt trevliga. Under dessa perioder är vädret vanligtvis mildt och soligt, med genomsnittstemperaturer från 12°C (54°F) till 30°C (86°F) . Nederbörden är också mindre frekvent, vilket gör turistbesöken trevligare.

Genom att resa under dessa månader undviker du också den starka sommarvärmen då temperaturerna kan nå upp till 34°C (94°F) i augusti. Om du gillar att bada är den bästa perioden att njuta av de tunisiska stränderna med vatten mellan 19°C (67°F) och 28°C (83°F) från juni till oktober.

När det gäller högsäsongen för turism i Tunis, inträffar den i mars, maj, juni, juli, augusti, oktober och november. Dessa månader är mycket populära bland turister på grund av det gynnsamma klimatet och stadens kulturella rikedom. Men om du föredrar att undvika folkmassorna och dra nytta av förmånligare priser kan du överväga att besöka Tunis under lågsäsong, särskilt i januari, februari eller december. Även om vädret är svalare och fuktigare är turistattraktionerna mindre trångt och atmosfären är lugnare.

Sammanfattningsvis, oavsett när du bestämmer dig för att resa, kommer Tunis att förtrolla dig med sin charm och mångfald. Mellan sina soliga stränder, fängslande historiska platser och livliga atmosfärer erbjuder varje tid på året unika upplevelser.

Så, när är bästa tiden att åka till Tunis? Här är lite mer information som hjälper dig i ditt beslut:

 • Vädret är bra året runt i Tunis
 • I genomsnitt är de varmaste månaderna, Juli och Augusti
 • Juli är den torraste månaden
 • De kallaste månaderna är Januari och Februari
 • De regnigaste månaderna Februari, Mars, Oktober, November och December
 • De bästa månaderna för simning är Juni, Juli, Augusti, September och OktoberÅrlig väderprognos för Tunis

Infografik över de bästa tiderna att besöka Tunis
Infografik över de bästa tiderna att besöka Tunis ©nar-och-vart.se

Väderdetaljer i Tunis månad för månad

För att få all information om klimatet och vädret i Tunis för en specifik månad, klicka på den motsvarande länken nedan:

Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November DecemberVäder och klimat i Tunis

Beläget på den nordliga kusten av Tunisien, njuter staden Tunis av ett varmt medelhavsklimat på sommaren (Csa) enligt Köppen-Geigers klassificering. Regionens tempererade klimat erbjuder varma och torra somrar, milda och fuktiga vintrar samt behagliga våror och höstar. Det är en idealisk destination för de som söker undvika extrema väderförhållanden.

Vinter i Tunis (December - Februari)

Vintern i Tunis är vanligtvis mild med temperaturer som varierar i genomsnitt mellan 10°C och 16°C (61°F) . Månaderna december till februari kännetecknas av mer frekventa nederbörd, med i genomsnitt 3 till 4 regndagar per månad. I januari och februari kan himlen vara täckt av moln, men det finns också många soliga dagar.

Vår i Tunis (Mars - Maj)

Våren i Tunis kännetecknas av behagligt varma temperaturer, från 12°C i mars till 25°C (77°F) i maj. Det är en idealisk tid att besöka staden, eftersom klimatet är mildt och himlen vanligtvis klar. Nederbörden är mindre frekvent än på vintern, med endast 2 till 4 regndagar per månad.

Sommar i Tunis (Juni - Augusti)

Sommaren är den varmaste perioden på året i Tunis med maximala temperaturer som når 34°C i augusti. Månaderna juni, juli och augusti är mycket torra med lite eller ingen nederbörd. Himlen är vanligtvis klar, vilket ger många soliga dagar för att njuta av stranden och utomhusaktiviteter.

Höst i Tunis (September - November)

Hösten i Tunis är mild och behaglig, med temperaturer från 30°C i september till 21°C (70°F) i november. Nederbörden börjar öka i oktober, men september månad förblir ganska torr. Soliga dagar dominerar fortfarande, vilket gör hösten idealisk för att besöka staden och dess omgivande platser.

Sammanfattningsvis kännetecknas Tunisklimatet av varma och torra somrar, milda och fuktiga vintrar samt behagliga våror och höstar. Oavsett tid på året erbjuder denna charmiga stad en variation av väderförhållanden som kommer att tilltala alla besökare.

Tunis : TunisDiagram: temperatur och nederbörd i Tunis

Graferna nedan låter dig se normala säsongstemperaturer för staden Tunis: den lägsta och högsta utomhustemperaturen, risk för och månadsvis nederbördsvolym, genomsnittligt antal soltimmar per dag, , havstemperaturen, den relativa luftfuktigheten för varje månad på året.

Temperatur utomhus

Nederbörd (regn)

Dagliga solskenstimmar

Havstemperatur

Luftfuktighet


Turisttillströmning och turistsäsong i Tunis

Ta reda på när det är högsäsong i Tunis (och därmed den period då antalet turister är som störst) och när det är lågsäsong med hjälp av våra data och diagram.

Turistsäsong i Tunis

 • Extrem lågsäsong i Tunis
  De månader med lägst antal turister är: Januari och Juni.
 • Lågsäsong i Tunis
  Månader med låg turisttillströmning är: Februari, April, Juli, September och December.
 • Högsäsong i Tunis
  Besöksfrekvensen är hög i: Mars, Maj och November.
 • Extrem högsäsong i Tunis
  Antalet turister i Tunis är som högst i: Augusti och Oktober.

Diagram: Tunis turistindex per månadLågprissäsong i Tunis

Genomsnittligt pris för hotell i Tunis månad för månad

Generellt sett är November den månad då priset på ett hotellrum är billigast i Tunis. Så det är ett bra tillfälle att åka då och spara pengar! Däremot är Augusti statistiskt sett årets dyraste månad inom hotellbranschen.

Boka ett hotellrum till bästa pris

Genomsnittligt pris för flyg till Tunis

Priset för en flygresa tur och retur från Stockholm till Tunis är i genomsnitt billigare när du reser i mars (3100 SEK i genomsnitt). Detta är den bästa perioden för budgetresenärer. Om du åker i juli riskerar du däremot att få betala 3939 SEK mer för ditt flyg till Tunis.

Hitta ett flyg till bästa pris Flygpriser till Tunis

Genomsnittligt pris för att hyra en bil i Tunis

Att hyra bil i Tunis kostar i genomsnitt 583 SEK per dag. Priset varierar med 327 SEK beroende på månad. I mars är den genomsnittliga kostnaden för att hyra en bil i ett dygn t.ex. 478 SEK. Detta är den bästa tiden för att spara pengar! I juli är det genomsnittliga priset däremot 804 SEK.

Hyr en bil till bästa pris


Andra städer och platser i närheten av Tunis

När ska man åka till Tunisien?

Chargement en cours
Legend: Tunis andra platser

Ändra enheter