När är bästa tiden att åka till Johannesburg

Den bästa tiden att besöka Johannesburg, i Sydafrika, är utan tvekan en fråga som många resenärer funderar över. Denna livliga metropol erbjuder ett överflöd av sevärdheter och aktiviteter året runt, men vissa tider på året kan vara trevligare än andra.

Johannesburg kan besökas året runt. Dock är den verkligt idealiska perioden att besöka Johannesburg med bra väder den som sträcker sig från april till maj, samt under månaderna augusti och september. Under dessa månader är vädret vanligtvis stabilt, med milda temperaturer och mestadels soligt väder. Det är en perfekt tid att njuta av stadens utomhusattraktioner, från grönskande parker till utomhusmarknader.

Men när är det bäst att åka till Johannesburg för att undvika folkmassorna? Det är en annan fråga att överväga. Högsäsongen sträcker sig från augusti till december. Under denna period är staden särskilt livlig, med många evenemang och festivaler. Om du inte har något emot folkmassorna och vill uppleva stadens liv och rörelse är detta den perfekta tiden att besöka.

Även utanför dessa månader har Johannesburg mycket att erbjuda. Under januari, februari, mars, juni och juli kan du njuta av svalare temperaturer och färre turister, vilket kan göra ditt besök mer bekvämt och avslappnat. Du kan utforska stadens kulturella sevärdheter, som museer och konstgallerier, utan att behöva stå i kö.

Sammanfattningsvis beror den bästa tiden att besöka Johannesburg på vad du letar efter. Oavsett om du föredrar varmare väder, en livlig folkmassa eller en lugnare atmosfär, kommer du att hitta det du söker i denna dynamiska och mångsidiga stad. Så tveka inte att planera din resa för att bäst kunna njuta av allt som Johannesburg har att erbjuda.

Så, när är bästa tiden att åka till Johannesburg? Här är lite mer information som hjälper dig i ditt beslut:

 • Vädret är bra året runt i Johannesburg
 • I genomsnitt är de varmaste månaderna, Januari, Februari, Mars, September, Oktober, November och December
 • Johannesburg har torra perioder i Juni, Juli och Augusti
 • De kallaste månaderna är Juni och Juli
 • De regnigaste månaderna Januari och DecemberÅrlig väderprognos för Johannesburg

Infografik över de bästa tiderna att besöka Johannesburg
Infografik över de bästa tiderna att besöka Johannesburg ©nar-och-vart.se

Väderdetaljer i Johannesburg månad för månad

För att få all information om klimatet och vädret i Johannesburg för en specifik månad, klicka på den motsvarande länken nedan:

Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November DecemberVäder och klimat i Johannesburg

Johannesburg, Afrikas största stad, är känd för sitt oceaniska klimat, en typ av tempererat klimat. Klassificerad som ett subtropiskt höglandsklimat med torr vinter och tempererad sommar (Cwb) enligt Köppen-Geigers klassificering, har denna stad en tydlig årstidsvariation som är värd att utforska. Dess årstider är omvända jämfört med dem på norra halvklotet, med sommar från november till mars och vinter från juni till augusti. Johannesburgs klimat är uppskattat för sin mildhet, med en tempererad sommar och en torr vinter. De varmaste månaderna är januari till mars, med temperaturer mellan 21 och 29°C (85°F) , medan de kallaste månaderna är juni till augusti, med temperaturer mellan 11 och 19°C (67°F) .

Sommar i Johannesburg (November - Mars)

Sommaren i Johannesburg präglas av behagliga temperaturer mellan 21 och 29°C (85°F) . Dagarna är vanligtvis varma och soliga, med sporadiska regnskurar. Januari är den regnigaste månaden, med i genomsnitt 12 dagar med nederbörd. Regnet förstör dock inte det fina vädret, eftersom himlen förblir mestadels klar eller solig under denna tid.

Höst i Johannesburg (April - Maj)

Hösten i Johannesburg är idealisk för resenärer som föredrar svalare väder. Temperaturerna sjunker gradvis från 17 till 24°C (76°F) i april och från 15 till 23°C (74°F) i maj. Himlen förblir mestadels klar eller solig, vilket gör dessa månader till en perfekt tid att besöka staden.

Vinter i Johannesburg (Juni - Augusti)

Vintern i Johannesburg är torr och sval, med temperaturer mellan 10 och 19°C (67°F) . Trots de kallare temperaturerna skiner solen fortfarande på Johannesburgs himmel. I juli är himlen klar eller solig under 29 av 31 dagar, vilket gör vintern till en attraktiv säsong att besöka staden.

Vår i Johannesburg (September - Oktober)

Våren i Johannesburg innebär återkomsten av varmare temperaturer mellan 18 och 28°C (83°F) . Antalet regndagar ökar något i oktober, men himlen förblir huvudsakligen klar eller solig. September är en särskilt trevlig månad, med en klar eller solig himmel under 25 av 30 dagar.

Sammanfattningsvis är Johannesburg en attraktiv destination året runt tack vare sitt tempererade klimat. Oavsett om du föredrar sommarens varmare temperaturer eller vinterns svalare temperaturer, kommer du att hitta ett idealiskt klimat för dina resaktiviteter i Johannesburg.

Johannesburg : JohannesburgDiagram: temperatur och nederbörd i Johannesburg

Graferna nedan låter dig se normala säsongstemperaturer för staden Johannesburg: den lägsta och högsta utomhustemperaturen, risk för och månadsvis nederbördsvolym, genomsnittligt antal soltimmar per dag, den relativa luftfuktigheten för varje månad på året.

Temperatur utomhus

Nederbörd (regn)

Dagliga solskenstimmar

Luftfuktighet


Turisttillströmning och turistsäsong i Johannesburg

Ta reda på när det är högsäsong i Johannesburg (och därmed den period då antalet turister är som störst) och när det är lågsäsong med hjälp av våra data och diagram.

Turistsäsong i Johannesburg

 • Extrem lågsäsong i Johannesburg
  De månader med lägst antal turister är: Januari, Februari och Juni.
 • Lågsäsong i Johannesburg
  Månader med låg turisttillströmning är: Mars, April, Maj, Juli och November.
 • Högsäsong i Johannesburg
  Besöksfrekvensen är hög i: Augusti, September och Oktober.
 • Extrem högsäsong i Johannesburg
  Antalet turister i Johannesburg är som högst i: December.

Diagram: Johannesburg turistindex per månadLågprissäsong i Johannesburg

Genomsnittligt pris för hotell i Johannesburg månad för månad

Generellt sett är Oktober den månad då priset på ett hotellrum är billigast i Johannesburg. Så det är ett bra tillfälle att åka då och spara pengar! Däremot är April statistiskt sett årets dyraste månad inom hotellbranschen.

Boka ett hotellrum till bästa pris

Genomsnittligt pris för flyg till Johannesburg

Priset för en flygresa tur och retur från Stockholm till Johannesburg är i genomsnitt billigare när du reser i maj (7900 SEK i genomsnitt). Detta är den bästa perioden för budgetresenärer. Om du åker i december riskerar du däremot att få betala 3967 SEK mer för ditt flyg till Johannesburg.

Hitta ett flyg till bästa pris Flygpriser till Johannesburg

Genomsnittligt pris för att hyra en bil i Johannesburg

Att hyra bil i Johannesburg kostar i genomsnitt 268 SEK per dag. Priset varierar med 11.6 SEK beroende på månad. I juli är den genomsnittliga kostnaden för att hyra en bil i ett dygn t.ex. 256 SEK. Detta är den bästa tiden för att spara pengar! I mars är det genomsnittliga priset däremot 268 SEK.

Hyr en bil till bästa pris


Andra städer och platser i närheten av Johannesburg

När ska man åka till Sydafrika?

Chargement en cours
Legend: Johannesburg andra platser

Ändra enheter