Stockholm-Djibouti: vad är det RÄTTA priset för en tur- och returflygning i oktober?

När du reser i oktober är det genomsnittliga priset för att åka till Djibouti från Stockholm flygplats 9029 SEK (tur och retur).

Analysen av alla priser visar att den vanligaste priset denna månad är mellan 7851 till 8412 SEK och att det generellt sett är mer ekonomiskt att åka i oktober på en torsdag och återvända på en onsdag på en flygning med en eller flera mellanlandningar.

I oktober är priset på flygbiljetter till Djibouti från Stockholm flygplats statistiskt sett en av de lägsta under året. Det finns dock månader då det är ännu billigare: se statistiken för rutten Stockholm->Djibouti.

Hur beräknas dessa data?

Vi har studerat ett urval av 214 flygbiljettpriser för oktoberflygningar under tidigare år för Stockholm-Djibouti city-flygningar (tur och retur) och kan därmed fastställa exakta och trovärdiga prisvariationstrender baserat på olika parametrar.

Billigaste flygbolagen i oktober för sträckan Stockholm-Djibouti (Djibouti city)

I oktober erbjuder följande flygbolag flyg för sträckan Stockholm-Djibouti (Djibouti city): Ethiopian Airlines, Turkish Airlines och Qatar Airways.

Dataanalys:

Av de 214 analyserade flygningarna under tidigare år för flygningar i oktober var Ethiopian Airlines det flygbolag som erbjöd det bästa priset flest gånger (37% av tiden) i sökresultaten för flygbiljetter på sträckan Stockholm->Djibouti.

Vilken dag i veckan att åka i oktober?

Dataanalys:

Statistiskt sett är flyg från Stockholm till Djibouti (Djibouti city) i oktober som avgår på en torsdag billigare än på andra veckodagar. Genom att välja en torsdag som avresedatum kan du spara i genomsnitt 785 SEK. Å andra sidan kan det vara dyrare att resa på en söndag och du kan behöva betala 2098 SEK extra.

Vilken dag i veckan att komma tillbaka i oktober?

Dataanalys:

Statistiskt sett är returflyg från Djibouti (Djibouti city) till Stockholm i oktober som avgår på en onsdag billigare än på andra veckodagar. Genom att välja en onsdag som returdatum sparar du i genomsnitt 863 SEK. Å andra sidan kan det vara dyrare att resa från Djibouti (Djibouti city) på en tisdag, med en kostnad på 1660 SEK.När ska man boka sin flygning Stockholm - Djibouti (Djibouti city) för en avresa i oktober 2024 för att få det billigaste priset?

Statistiskt sett kommer du att göra de största besparingarna genom att köpa ditt flygbiljett mellan 1 till 2 månader i förväg. Du kan dock riskera att betala ett högt pris om du bokar mellan 0 till 1 månad i förväg.

Priset på flygbiljetter kan också variera beroende på vilken dag i veckan du bokar det. Enligt vår statistik bör du boka din Stockholm-Djibouti-flygning i oktober på en tisdag för att få bästa pris.

Hur långt i förväg bör jag köpa mitt flyg för oktober?

Dataanalys:

För att få det billigaste flygbiljetten från Stockholm till Djibouti i oktober rekommenderas det att köpa den 1 till 2 månader före avresa (det kostar då i genomsnitt 8906 SEK, vilket är en besparing på 123 SEK jämfört med det totala genomsnittspriset). Å andra sidan, om du köper din biljett 0 till 1 månad i förväg, betalar du fullpris (202 SEK mer än genomsnittspriset).

Vilken veckodag ska jag boka en flygning i oktober?

Dataanalys:

Statistiskt sett är tisdag den dag då flygbiljetter till Stockholm->Djibouti i oktober är billigast. Så genom att köpa din flygbiljett på en tisdag sparar du 717 SEK. Å andra sidan kan du genom att köpa den på en söndag riskera att betala 1077 SEK mer.Ändra valuta