När är bästa tiden att åka till Marbella

När är bästa tiden att åka till Marbella? Här är lite information som hjälper dig i ditt beslut:

 • Vädret är bra året runt i Marbella
 • I genomsnitt är de varmaste månaderna, Juli och Augusti
 • Marbella har torra perioder i Juni, Juli och Augusti
 • De kallaste månaderna är Januari, Februari och Mars
 • De regnigaste månaderna Januari, November och December
 • De bästa månaderna för simning är Juli, Augusti och September


Årlig väderprognos för Marbella

För fullständig information om klimat och väder i Marbella en viss månad, klicka på motsvarande rad nedan:

Januari 50°F/61°F
4.7in
Februari 50°F/63°F
3.4in
Mars 52°F/65°F
3.8in
April 56°F/68°F
2.7in
Maj 63°F/74°F
1.1in
Juni 70°F/81°F
0.4in
Juli 76°F/88°F
0.1in
Augusti 76°F/88°F
0.4in
September 68°F/83°F
1.5in
Oktober 63°F/76°F
2.5in
November 56°F/68°F
4.4in
December 52°F/63°F
3.8in


Väder och klimat i Marbella

Den spanska staden Marbella är, precis som Malaga eller Alicante, en medelhavsstad som kännetecknas av varma somrar och milda vintrar. Klimatet i Marbella är verkligen av medelhavstyp som gynnar trevliga klimatförhållanden även på vintern. Å andra sidan kan vissa dagar på sommaren vara mycket heta. För det mesta är vädret i Marbella utmärkt, till skillnad från Santiago de Compostela, som missgynnas av överflödigt fukt. Du kommer kunna tillbringa härliga stunder eftersom regnet är relativt sällsynta. Bortsett från månaderna januari och februari så är de andra månaderna gynnsamma för att upptäcka Marbella och koppla av där.

Klimatet i Marbella på sommaren

Sommaren, som vanligtvis sträcker sig från mitten av maj till mitten av september, kännetecknas av trevlig värme. För det mesta kan du gå runt i staden i en T-shirt eller sola på stranden i en baddräkt. Vädret i Marbella är idylliskt för alla turistaktiviteter. Speciellt vid denna tid på året då regnet är sällsynt. Men värmen mitt på dagen kan bli kvav. I detta fall är stranden en idealisk lösning men var försiktig med solbrännan för att njuta fullt ut av din semester.

Klimatet i Marbella på vintern

Liksom i Almeria är vintern i Marbella sval, med temperaturer från 10 °C till 17 °C. Och ibland sjunker morgontemperaturen under 10 °C. December är fortfarande gynnsam tack vare en viss mildhet trots att vädret blir sämre. Månaderna januari och februari är fuktiga och kalla, särskilt tidigt på morgonen. Du måste åka till Cadiz om du vill ha ett trevligt klimat vid denna tid på året.

Klimatet i Marbella på våren

Våren i Marbella löper vanligtvis från mars till mitten av maj. Temperaturen är trevlig. Värmen ökar gradvis vilket gör atmosfären mycket mjuk och behaglig. Regnet är dock fortfarande närvarande. Månaderna april och maj är perfekta om du vill upptäcka Marbella under bekväma klimatförhållanden. Nederbörden är låg och atmosfärens mildhet lämpar sig för dem som inte gillar det varma klimatet. Det är dags att ta ut T-shirts och andra lätta kläder.

Klimatet i Marbella på hösten

Som i alla andra städer i Andalusien så gör hösten det möjligt att förlänga solsemestern. Det är varmt och fram till mitten av november kan du bära lätta kläder när du upptäcka den underbara staden Marbella. Klimatförhållanden är alltid gynnsamma för att utöva alla typer av turistaktiviteter. Vattentemperaturen och solens närvaro ger lust till att bada. Gör dig dock redo för några regniga dagar även om vädret tillåter dig att njuta av härliga stunder.

Marbella :Diagram: temperatur och nederbörd i Marbella

Graferna nedan låter dig se normala säsongstemperaturer för staden Marbella: den lägsta och högsta utomhustemperaturen, risk för och månadsvis nederbördsvolym, genomsnittligt antal soltimmar per dag, , havstemperaturen, den relativa luftfuktigheten för varje månad på året.

Temperatur utomhus

Nederbörd (regn)

Dagliga solskenstimmar

Havstemperatur

Luftfuktighet


Turisttillströmning och turistsäsong i Marbella

Ta reda på när det är högsäsong i Marbella (och därmed den period då antalet turister är som störst) och när det är lågsäsong med hjälp av våra data och diagram.

Turistsäsong i Marbella

 • Extrem lågsäsong i Marbella
  De månader med lägst antal turister är: Januari, Februari, Mars, November och December.
 • Lågsäsong i Marbella
  Månader med låg turisttillströmning är: April.
 • Högsäsong i Marbella
  Besöksfrekvensen är hög i: Maj, Juni, September och Oktober.
 • Extrem högsäsong i Marbella
  Antalet turister i Marbella är som högst i: Juli och Augusti.

Diagram: Marbella turistindex per månadLågprissäsong i Marbella

Genomsnittligt pris för hotell i Marbella månad för månad

Generellt sett är November den månad då priset på ett hotellrum är billigast i Marbella. Så det är ett bra tillfälle att åka då och spara pengar! Däremot är Augusti statistiskt sett årets dyraste månad inom hotellbranschen.

Boka ett hotellrum till bästa pris

Genomsnittligt pris för att hyra en bil i Marbella

Att hyra bil i Marbella kostar i genomsnitt 172 SEK per dag. Priset varierar med 68.5 SEK beroende på månad. I februari är den genomsnittliga kostnaden för att hyra en bil i ett dygn t.ex. 137 SEK. Detta är den bästa tiden för att spara pengar! I juli är det genomsnittliga priset däremot 206 SEK.

Hyr en bil till bästa pris


Andra städer och platser i närheten av Marbella

Chargement en cours
Legend: Marbella andra platser


Ändra enheter